Eftermiddags läsning


Trevlig läsning....

Jag sprang förbi denna tidning i affären och den såg så lockande ut med denna fina tårta på omslaget. Chokladkakan från Lindt fick man på köpet, alltid trevligt ;o) Jag har faktiskt aldrig köpt denna tidning men jag har sett många bloggare som läser den, så denna eftermiddag ligger jag i soffan och myser med denna tidning men choklade lägger jag i skåpet till helgen. Just nu är jag inte ett dugg sugen, fick så ont i magen och blev illamående på vägen hem :o( Det var knappt så att jag hann hem om vi ska prata om sådant ;o) Hoppas i alla fall att det är något övergående eller om jag ätit något olämpligt......???

Ute har vi denna torsdag en underbar och solig höstdag, hade tänkt en promenad men den får nog vänta som jag känner mig nu... :o(

Fridens liljor
Kramar

Solrospanini



Med surdeg....

Nu har min surdeg stått ett par dagar så idag har jag bakat dessa bullar. Receptet hittade jag i tidningen BAKA, bullarna blev supersaftiga och goda :o)
Detta är ett picnickbröd och blev därför ganska stora så man kan nog göra några flera nästa gång så att de blir lite mindre. Dessa ska man enligt receptet fylla med salami, brieost, grönsallad och färskost....mums!!!

Här får ni receptet:

Solrospanini

ca 10 st
750 g vetemjöl
50 g fint rågmjöl
50 g grovt rågmjöl
30 g linfrö
20 g salt
35 g jäst
1/2 liter vatten
150 g surdeg
100 g mörk sirap
50 g smör eller solrosolja

50 g havregryn
50 g solrosfrön

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ut jästen och surdegen i vattnet och tillsätt detta tillsammans med sirap och smör eller olja. Arbeta till en smidig deg. Forma degen till 10 runda bollar och platta till dem. Låt bröden jäsa under duk på plåt med bakplåtspapper i ca 40-50 minuter. Värm ugnen till 220 grader. Strö havregryn och solrosfrön över bröden och grädda i 12-14 minuter.

Rågsurdegsstart
Dag 1, kväll
11/2 dl ljummet vatten
1 tsk honung
80 g grovt rågmjöl

Värm en liten keramikskål genom att fylla den med hett vatten (som sedan hälls ut). Rör ut honungen i ljummet vattnen och häll över det i den uppvärmda skålen. Blanda i mjölet och rör tills alla klumpar löst sig. Täck med plast och låt skålen stå på ett varmt ställe, till exempel i skåpet ovanför kylskåpet.

Dag 2, morgon
1 dl ljummet vatten
50 g grovt rågmjöl

Värm en ny skål med varmvatten. Blanda ljummet vatten och rågmjöl i skålen med degen från dag 1. Häll över blandningen i den uppvärmda skålen. Rör runt, täck med plast och låt skålen stå varmt.

Dag 2, kväll
1 dl ljummet vatten
50 g grovt rågmjöl

Upprepa samma procedur som på dag 2:s morgon.

Dag 3, morgon
1 dl ljummet vatten
50 g grovt rågmjöl

Upprepa samma procedur som tidigare.

Dag 3, kväll
Nu bör surdegen vara färdig, den ska bubbla och dofta syrligt och friskt. Om proceduren inte kommit igång, låt den stå varmt ytterligare något dygn.

Förvara och mata din surdeg
Förvara rågsurdegsstarten i en burk med tättslutande lock i kylskåpet. Mata den 1 gång i veckan med 1/2 dl vatten (45 grader) och 1 msk rågmjöl. Ta fram burken ur kylskåpet ett dygn innan du ska baka. När du använt surdegsgrunden till att göra din första surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av den som du sparar och använder till nästa bak. Gör sedan så varje gång du bakar.

Lycka till med baket :o)
Kram alla söta

Nytt i kakhyllan


Ballerina har gjort det igen.....

Har sett på många bloggar att det finns en ny sort Ballerinakex, kladdkaka med vanilj och idag ville jag prova ;o)
Mycket goda och farliga!!!!

Nyss hemkommen från jobbet, ute skiner solen och det är ett riktigt härligt höstväder :o)
Jag ska ta igen mig framför datorn och läsa lite bloggar för att sedan ge mig på ett surdegsbröd, tycker dock att min surdeg bubblar lite dåligt så den får stå framme i solen ett tag så får vi se vad som händer....Jag hoppas att jag kan visa mina nybakade bröd till kvällen och givetvis bjuda på ett recept om det blev bra vill säga ;o)

Tänk att det idag redan är onsdag....snart helg igen :o) På söndag ska jag jobba extra som kock i köket jag jobbade i somras, ska bli så roligt att laga lite mat till de gamla igen :o)

Ha en fortsatt härlig dag och på återseénde
Kramar

Kalla vindar från havet


Inte lika härligt på hösten......

Riktigt kallt idag, kalla och fuktiga vindar från detta hav som jag i vanliga fall gillar men jag tyvärr inte är riktigt överens med just nu ;o) Nästan så att vinterjacka och vantar hade behövts.....!!!!
Jag har kommit in i en svacka och känner mig inte så glad just nu, det är inget jag vill gå in vidare på här på bloggen men hoppas snart det känns bättre.
Jag kommer inte att överge detta bloggande utan tvärtom så är detta något som jag mår mycket bra av :o)
Älskar alla fina människor här inne, ibland kanske det är lättare på avstånd då man inte känner alla så väl ;o)

Läste precis en spännande artikel "Den dolda vreden" Suckar, kronisk glömska eller spydiga kommentarer - det finns många sätt att visa sin ilska på utan att erkänna att man är arg. Passiv aggressivitet kallas det.......

Hoppas allt är bra med er
Kramen

Morotsbiscotto


Kanske nyttigare än bakverk.....

Idag efter jobbet behövde jag lite bakterapi, jag mår så bra när jag får baka. Denna gång lite nyttigare saker inbillar jag mig och de var faktiskt inte så dumma ;o)
Detta uppläggningsfat hittade jag i en butik här i Höganäs och det blev kärlek direkt, måste ha ;o)

I ugnen står en blomkålsgratäng som ska ätas ikväll....nyttigt även det ;o)
Sedan blir det mys framför tv:n och en massa tända ljus för nu har vi fått riktigt ruggigt inne, hjälper inte att ugnen stått på ett par timmar!!

Nu till receptet, håll tillgodo.

Morotsbiscotti

Ca 30 st
5 dl havregryn
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 dl fint rivna morötter ca 100 g
2 ägg
1/2 dl filmjölk
1/2 dl majsolja

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke. Rör i morötter, ägg, filmjölk och olja. Blanda ihop till en kladdig deg. Klicka ut till 3 smala längder på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut längderna och låt dem svalna en liten stund. Skär varje längd i 10 sneda skivor med en vass kniv. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp och grädda dem mitt i ugnen i ytterligare 8-10 minuter. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka i minst 1 timme.

Ha en fortsatt bra måndagskväll
Kramen

Skördefest


Mysig dag.....

Vi har varit på skördefest i Fredriksdal i Helsingborg, riktigt mysigt :o)
Där sålde man frukt, grönsaker, potatis, olika sorters bönor, surdegsbröd, stenugnsbakat bröd, knäckebröd, marmelader, sylter, ostar och en massa annat. Man kunde också se maskiner från förr, ett gammalt tryckeri, ett gammalt apotek och en massa mysiga saker från förr.
I ett hus kunde man köpa äggakaga med lingon och fläsk, i ett annat fanns det kålpudding, någon annanstans gjorde man brända mandlar som luktade underbart gott :o)
Här har vi i alla fall tillbringat några timmar denna söndag, nu ligger jag under en filt i soffan och fryser så jag skakar. Skulle gärna haft ett badkar just nu, tänk att få krypa ner i ett riktigt varmt bad och få upp värmen igen!!!

Ska snart sätta en surdeg och själv försöka baka ett gott surdegsbröd under veckan.
Ha en fortsatt trevlig söndag
Kramen

Söndag

Lilla Helge....



Detta lilla bus ligger nu bredvid mig här i soffan och myser, han har varit ute en sväng nu på morgonen men blev visst lite sugen på gos och kom in igen :o)
Ute är det höstväder och planerna är en liten sväng till Helsingborg där det visst skulle vara någon höstmarknad i Fredriksdal. Jag har ju köpt en vit, lång och fin regnkappa med luva så den kommer kanske till användning ;o)

Redan söndag, helgerna går alldeles för fort. Jag tycker nog bättre om att jobba vissa helger och vara ledig ett par dagar i veckan, känns som det blir mer ledigt då och att man tar vara på den bättre. Jag är aldrig nöjd!!!!!
Mitt nya projekt till jobb kommer nog att kräva ännu mer arbete, till en början kanske sju dagar i veckan men jobbar man åt sig själv och brinner för det man gör så ska nog det gå bra. Jag är en person som oftast brinner för mitt arbete, vill ha mycket att göra, utvecklas och inte ha någon som bromsar mig på vägen. Jag har oftast många ideér och det är inte alltid populärt hos personal som varit på arbetsplatsen alldeles för länge ;o) Ett eget är nog därför något för mig, där får jag vara min egen chef och göra som jag vill ;o)

Hoppas att ni njuter av denna söndag
Kraaaaam

En riktigt slö lördag


Lite fix i badrummet....

Började dagen med lite städande och fix i badrummet. I paketet jag hämtade från Ellos i veckan låg denna badrumsmatta och blommiga handdukar med rosor. Tänkte att det skulle bli fint men handukarna var inte i bästa kvalitet men håller väl ett tag då jag inte orkar skicka tillbaka. Den tjocka damen ska föreställa mig och den fick maken när han bodde i Ängelholm och jag bodde fortfarande kvar i Norrköping, för att han inte skulle glömma bort mig ;o)
Annars har jag legat här i soffan och läst, bloggat, kollat på en film som inte var något vidare och bara slöat helt enkelt. Snart är lördagen slut, fy vad fort en helg går och allra helst när man sover så länge också!!!

Ha en fortsatt bra lördag
Kramen

Mulen lördag


Från Danska hyllkanter.....

Gillar dessa små gula skyltar som man han se i mataffärerna i Danmark, Ta mig jeg er billig!!

Denna lördag har jag sovit länge, lilla Helge har varit lite orolig på småtimmarna och väckt mig hela tiden men till slut somnade han och jag med ;o)
Ute är det idag mulet och regn, tråkigt nu när vi haft så många sköna dagar :o(
Löningshelg för många men vi på kommunen får snällt vänta tills på måndag, några kronor tjänar dom säkert på detta även att facken sagt att alla ska ha lön den 25:e!!!!

Vet inte vad vi ska hitta på eller om det blir en dag att bara vara.....det återstår att se ;o) Hur som helst vill jag oftast göra något när man är ledig, mannen blir tokig på mig ;o)

Önskar er en mysig och trevlig lördag
Kramen

Köttfärs och kantarellpaj


Kantareller......

Åhhh vad skönt med fredag, när jag kom hem från jobbet slocknade jag även idag någon timme ;o)
Sedan har jag funderat på vad vi ska äta ikväll, fick tips på FB då någon skulle äta köttfärspaj med kantareller. Blev så sugen och letade upp ett recept......
Hittade detta recept tasteline och det var riktigt gott :o)

Sitter nu och kollar på IDOL och gläds med tårar av de som går vidare, jag är lite blödig och gråter jämt när andra gråter ;o)

Hoppas ni har en mysig fredagskväll och nu kommer receptet:

Köttfärs och kantarellpaj
Pajdeg
50 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1  1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Blanda ihop med händerna eller med hjälp av en matberedare. Tryck ut i en pajform.

Fyllning
1/2 liter kantareller
2 finhackade gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
olja till stekning
500 g köttfärs
salt och peppar
Fräs ingredienserna, salta och peppra. Lägg i pajskalet.

Täcke
5 dl creme fraiche
4 dl riven ost
4 msk majonäs
Röres ihop och häll över köttfärsen. Grädda i 200 grader 25-30 minuter.
Servera med en god sallad.

Lycka till och många kramar

Limpor med äpple


Lättbakade bikarbonat limpor....

Hittade ett recept på spännande limpor i bevemyrs blogg som jag bakat ikväll. Mums så goda :o)
Det enda som gick fel var att jag blandade degen för länge och det ska man inte göra med bikarbonat och bakpulver för då spricker brödet men vad gör väl det, nu ser det hembakat ut :o)
Det var i alla fall ett enkelt och gott recept.
Är ni intresserade av att baka detta så kommer receptet här:

16 dl vetemjöl
14 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 dl solroskärnor
2 tsk salt
1 msk färsk finhackad citrontimjan
2 dl ljus sirap
3 grovrivna äpplen
14 dl filmjölk
smör till formarna
1 äpple till garnering

Gör så här:
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner sirap, rivna äpplen och filmjölk.
Smörj 2 bakformar ca 2 liter och häll ner smeten. Garnera med äpplen.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 75 minuter.

Hoppas ni har en mysig kväll
Kram och sov gott på er


Sommarvärmen är tillbaka


Fortfarande blommar det.....

Vilket underbart väder vi har även idag, såååå varmt och skönt. Sitter på balkongen i linne och njuter :o)
Snart kommer mannen hem och då ska han åka och ställa in motorcykeln för vinterförvaring, jag måste följa med så att han kommer hem igen.

Får se om jag orkar en senare promenad, känner mig lite trött idag då vi hade en hektisk morgon men massor av smörgåsar som skulle göras på jobbet men vi hann och det är huvudsaken ;o)

Hoppas ni också har en solig och varm dag
Kramen

Sensommar dag


Havet lockar då....

Oj vilken varm och skön dag vi haft idag :o)
Jag tog med min nyfunna vän Åsa som jag träffat på jobbet och som nästan bor granne med mig på en promenad och det var riktigt skönt. Inte ens någon blåst kunde man störa sig på, det ni är inte dåligt ;o)

Denna kväll bjuder på en lugn och skön tv kväll, härligt :o)
I morgon är det redan tordag, herregud vad veckorna går!!!! Jag blev idag tillfrågad om jag ville jobba varannan söndag i köket där jag jobbade i somras??? Frågan är hur jag ska göra, jobbar man måndag till fredag är det ganska skönt att vara ledig på helgen och på helgen är ju också mannen ledig och det är då man kan göra lite mysigt tillsammans :o) Det får nog bli ett nej!!!

Nu ska jag cykla ner till stan och hämta ett paket, spännande :o)

Ha en skön kväll
Kramen

Efter regn kommer solsken


Fynd från naturen.....

Efter jobbet idag gick jag en promenad, riktigt skönt då solen värmde rejält :o)
Jag sprang på kastanjer och ekollon som fick följa med hem till fotobordet, kastanjen hade riktigt vassa taggar :o(
Snart är det dags för veckans vägning, just nu ser det inget vidare ut och det förvånar mig då jag skrivit upp allt på checklistan och gått så många promenader denna vecka??? Men jag får väl vänta med att hänga läpp tills jag har sett det slutliga resultatet ;o)

Mannen skulle till optikern efter jobbet, kansk dags för nya bågar även där ;o)

Jag är med och tävlar om ett jättefint armband hos Linda, gå in och kolla ni med :o)

Hoppas ni alla har en bra dag
Kramen

Styrelsemöte


Tilltugg till mötet....

Ikväll har mannen haft möte med styrelsen hemma hos oss och jag fick inte vara med :o(
Men det gjorde inte så mycket för då fick jag äntligen tillfälle att åka till min vän Pia med söta dotter, vet inte varför det ska dröja så mellan gångerna ;o)
Innan jag åkte fick jag förbereda kvällen med lite färskt bröd med ost och paprika och sedan hade jag bakat en kladdkaka med dajmgrädde som de kunde festa på ;o)
Det är tur att männen har oss kvinnor!!!!

Väl hemma igen blev det ett smakprov på denna kaka, karaktär vad är det?????

Recept på denna kaka finns under kategorin "Recept & Bakning"

Tack Pia för att du tog dig tid med mig några timmar, det är alltid lika trevligt att träffas och hoppas det inte ska dröja så länge tills nästa gång.....

Ute denna kväll spöregnar det, jippie!!!!
Snart är det dags för dusch och sängående, får inte bli lika sent som igår då jag satt länge framför valvakan ;o)

Hoppas ni haft en bra start på veckan
Kramen


Valvaka


Fina Dahlior.....

Sitter här i min nya fåtölj och tittar på valvakan och bloggar mellan varven ;o)
Undrar hur det kommer att sluta???
Annars har det varit en lugn dag med en skön promenad i solskenet, lite städning och bakning av ett nytt nyttigt bröd. Brödet blev jättegott men jag hade nog en för stor form då brödet blev ganska platt, det blev en liten smörgås att äta ;o)

I morgon är det en ny arbetsvecka, har lite svårt att vänja mig att jag inte har någon ledig dag i veckorna längre. Jag har alltid jobbat helger och då haft en eller två dagar i veckan ledigt men man vänjer sig säkert för det är ju skönt att slippa jobba helger också ;o)
I morgon ska mannen ha folk här från styrelsen och då får inte jag vara hemma, någon som har tid med mig ett par timmar???

Kram och sov gott

Solig valdag


Vättern....

En bild från Vättern denna söndag då det är dags för val igen, vem av blocken vinner!!!! Ser ut att bli en jämn match ;o)
Idag vaknade jag inte förrän halv elva, det var länge sedan men kanske behövligt ;o)

Mannen och jag ska snart bege oss till röstlokalen och få detta avklarat sedan ska jag ge mig på att baka ett bröd med en massa korn och fröer i, ska vara nyttigt så vi får se hur det blir??

En rask promenad måste det nog också bli, volangerna ska nu bort ;o)
Solen skiner och blåsten verkar ha avtagit, tack gode gud!!!!

Önskar er en skön söndag
Kramen

Mys i soffan


Nyttigt och gott....

Sitter nu i soffan med tända ljus och äter fruktsallad och jag toppade den med kesella jordgubb och lime, tycker den är så god och det är ett bättre alternativ än vispgrädde och glass ;o)

Idag har mannen och jag shoppat lite, det blev en ny och skön fåtölj till mig där jag kan sitta och blogga och vara inne på facebook :o)
Sedan hade jag tänkt köpa denna skinnjacka jag suktat ett tag efter, tyvärr har jag väntat för länge då den var slut i alla affärer som ligger nära oss i Höganäs. Kassörskan kollade även i Norrköping men de var slut överallt, grattis Gunilla att du köpte din :o)
Jag hittade en annan som jag också tyckte var om, inte lika fin som den första men med en fin sjal blev den riktigt snygg :o)

Nu ska jag städa av diskbänken innan jag fortsätter mitt slöande i soffan.
Hoppas ni har en mysig kväll
Kramen

Lördag med ett litet recept


Mmmmm gott....

Vaknade tidigt denna lördagsmorgon, så typiskt när man kan sova ;o)
Lilla Helge står vid dörren och vill ut som vanligt, han älskar att vara ute och skutta runt, mitt lilla gull!!!
Ska snart ta på mig vindjackan och ge mig ut i blåsten, jag måste ju röra på mig och då får inte denna blåst hindra mig eller hur var det man skulle tänka ;o)

Ska sedan under dagen åka till Panduro i Väla och köpa en duk, för nu har jag fått nya ideér på roliga tavlor......kanske ni får se resultatet så småningom ;o)

Nu till dagens recept som jag fått av min vän Åsa, håll till godo :o)

Wok

2 kycklingfileér

Marinad

2 msk kikomansolja
2 msk vatten
1 tsk sesamolja
1 tsk malen ingefära
1 msk socker
2 klyftor pressad vitlök

Soyasås
1 dl kokomansolja
1 dl vatten
1 tsk ingefära
1/2 tsk chilisås (stark)
Låt sjuda upp, red av med maizenamjöl tills såsen är simmig.

Grönsaker
Vattenkastanjer
Bambuskott
Strimlad purjolök
Gul och röd lök
Morötter som stekes "färska"
(jag tog en påse färdiga wokgrönsaker denna gång)

Nudlar ägg eller glas
Häll över kokande vatten. Låt stå 10 min och häll sedan av vattnet och tillsätt 1 msk olja.

Stek först köttet, sedan rotgrönsakerna.
Blanda
Rör sedan ihop allt med soyasåsen.
Klart!!!

Ha en bra lördag och smaklig måltid
Kramen

Äntligen fredag!!


Nya magasin....

Då var det äntligen fredag och två lediga dagar, känns verkligen att man har jobbat i hela tio dagar!!!
Ska bli så skönt att bara ta det lugnt i helgen :o)

Ute blåser det och regnar som vanligt :o(
Det är riktigt tradigt som dom säger här nere ;o)

I brevlådan hittade jag dessa nya magasin, perfekt en helg som består av regn och rusk

Morgonen började inget vidare i morse, jag vaknade 07.34 och börjar jobba 07.45 men jag var på jobbet 07.50 och det tyckte jag var bra gjort.

Satt och tittade på Debatten igår kväll för att bli lite klokare i mitt val men det är ju rena smutskastningen mellan blocken och de röd/gröna var värst!!! Då jag tycker politik är så tråkigt undrar jag om jag kan få några sista minuten tips, vad är för och nackdelar med repektive block?? Hur ska man tänka??


Hoppas ni också snart får fredag :o)
Kramen

Nu går det fort.....


Löven skiftar färg nu......

Idag har jag inhandlat regnkläder för jag har märkt att här i Skåneland kan man inte gå med paraply då det blåser för mycket. Herregud vad det blåste och regnade i morse när jag skulle gå till jobbet, fick hålla kramaktigt i paraplyet :o(
Nu går tiden verkligen fort och snart är det jul, får se om man får uppleva någon snö här nere ;o)
Som tur var hade det slutat när jag skulle hem från jobbet, därför blev det en extra promenix.
Nu skiner solen in i mina riktigt smutsiga fönster, måste verkligen tvätta dem en dag men hur tråkigt är inte det :o(

Ikväll är mannen på kurs i Malmö så jag får en kväll ensam och det ska nog gå bra, ganska skönt ibland faktiskt ;o)

Ha en skön kväll
Kramen

Nya IKEA Helsingborg


Finns så mycket fint....

Nu har jag äntligen förstått och accepterat att hösten är här. Fy vilket ruskväder vi haft nu på eftermiddagen och kvällen, blåser och regnar för fullt :(
Det blev ingen promenad efter jobbet utan en timmes sovande i soffan och sedan tog jag en sväng med dammsugaren.
När mannen kom hem tog vi en sväng till nya IKEA i Helsingborg, det hade blivit så stort och fräscht så det måste bli en tur snart igen då vi har lite mer tid på oss. Jag handlade inga stora grejor utan det blev det vanliga som värmeljus och servetter. Jag älskar dessa värmeljus med vaniljdoft, nu är jag redo för höst och en massa tända ljus ;)

Nu ska jag snart krypa ner under täcket, känner mig lite frusen och jag vet inte om det kanske är någon förkylning på gång. Får hoppas att jag klarar mig från det men tyvärr är det väl sådana tider nu när hösten är här.

Är det någon mera som är irriterad blogg.se!!!!!!!!! Jag tycker dessa ord som man ska skriva in till var och varannan bloggare är så svåra att utskilja!!!! Kan ni se för jag måste klicka flera gånger för att hitta ord jag kan skriva och blir så sur för det ;o(

Kram och sov gott

Kakstämpel

Häftig stämpel....

Jag har beställt en kak stämpel från Coolstuff som är så häftig och givetvis var jag tvungen att testa den i kväll, vad tycks ;o) Jag gjorde en enkel Brysselkex deg som jag provade på.
Detta kanske inte var någon bra idé efter vägning och allt men jag får ge bort kakorna till grannarna som börjar gilla mitt hembakade ;o)

Denna kväll har jag haft tankarna åt en av mina bloggvänner där det hänt något förskräckligt, vissa bloggare känns som man känt hur länge som helst och denna har jag följt länge......Jag tänker på er men vad hjälper kanske det.

Nu ska jag snart krypa ner under täcket och läsa nya Allt i hemmet som kom i lådan idag :o)

Kram och sov gott

Promenad


Vid havet....

Efter jobbet idag tog jag en rask promenad och givetvis lockade havet. Vädret har blivit bättre, till och med solen visa sig ;o) Jag måste bli bättre på mina promenader, det är verkligen ett måste om jag ska lyckas med mina kilon. Ena veckan är jag jätteduktig och går ner sedan andra veckan fungerar det inte alls och då har jag gått upp lite igen. Dyra kilon kan jag meddela, nästan guldpriser ;o)
Snart ska jag i alla fall väga mig och tyvärr tror jag det är uppåt igen :o(

Idag på brevlådan fick jag en superläcker liten sak som jag beställt, perfekt till min bakning. Snart kanske ni får se vad det är :o)
Nu är det snart dags att cykla bort till VV och förhoppningsvis har jag trampat bort ett par hekto när jag kommer dit ;o)

Må så gott och många kramar

Grå och trist tisdag


Vackert.....

Denna dag får man pigga upp sig med en färgsprakande bild för här i Höganäs är det så grått, regnigt och så tråkigt det bara kan bli :o(
Ska snart cykla eller om jag kanske måste gå med paraply till jobbet......idag hade jag annars planerat en dag till Ullared för att träffa några vänner från Norrköping men ett jobb dök upp istället och det var ju jättebra men jag hade faktiskt gärna tagit en tripp till Gekås denna regniga tisdag ;o)

Nu är det dags
Ha en jättebra tisdag så hörs vi i eftermiddag igen :o)

Kramen

Åhhhh detta hav


Finns inget bättre......

Denna bild över havet här i Höganäs får avsluta denna måndag.

Sov gott alla fina människor jag träffat genom bloggen :o)
Kramen

Havrekanelrutor

Mera sötsaker.....

Ett nytt enkelt recept ska jag bjuda på idag.
Annars har denna måndag varit riktigt behaglig, börjar komma in i jobbet som idag känts riktigt bra :o)
Etfer jobbet blev det en del ärenden fixade och sedan väl hemma ett samtal till a-kassan, säger bara denna a-kassa!!!!! Visst är det bra att sätta åt reglerna, för visst finns det dom som utnyttjar detta men själv har jag arbetat i 27 år och inte utnyttjat min a-kassa förrän nu då vi flyttade till en ny stad. Vad hade vi för alternativ???? Nu ska jag straffas med dessa jä...a regler rent ut sagt!!!!!! Som tur är klarar vi oss bra ändå men det kunde ha varit annorlunda :o(
Och nu i rösttider behöver ni partier inte fiska en röst hos mig, jag tänker inte rösta på någon av er utan kommer att lägga en blank röst för att visa mitt missnöje med er alla!!!!!!!

Nog om detta så kommer detta recept :o)

Havrekanelrutor

ca 24 st
Har du ingen jäst hemma och vill ha något kanelbulleliknande fast mer i sockerkaksform, då är dessa rutor gudomliga.

100 g smör eller margarin, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 dl mjölk
1 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Fyllning
200 g smör eller margarin, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 dl havregryn
4 tsk kanel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker vitt i en bunke.
2. Blanda ner mjölk, ägg och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
3. Fördela degen jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
4. Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela/smula den på degen i långpannan.
5 Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Lycka till med baket och trevlig kväll
Kraaaaaaaam

Väska från Rhodos


Fin va......

Denna väska sprang jag på när vi var på Rhodos, me like :o)
Här i Höganäs är det regnigt och grått, dock riktigt varmt!
Jag har jobbat extra i ett annat kök i helgen och jag känner mig riktigt trött i skrivane stund, skulle nog kunna somna och så kan det nog bli ;o) Tror inte att det var så bra idé att ta hela helgen för nu blir det ytterligare fem arbetsdagar innan jag är ledig igen.

Hoppas ni haft en skön helg
Kramen

Slapparlördag


Fina ting......

Idag har jag jobbat i köket där jag jobbat i sommat, lagat mat och hoppas de gamla blev mätta och glada. Fick även en förfrågan om att jobba i morgon med då en av trejerna blivit sjuk. Hade igentligen ingen lust nu när jag jobbar alla dagar i veckan förrutom helgerna men sa i alla fall ja ;o) Det kanske blir en ny svart skinnjacka!!!!!

Just nu sitter jag i soffan och gäspar, fötterna är onda och jag har inte lust med något.....
Det är i alla fall stor skillnad att jobba i köket och cafeterian....vi får se hur kommande vecka blir??

Min porslinsblomma blommar och doftar ljuvligt i rummet :o)
Hoippas allt är bra med er

Kramen

Mina nya glasögon

Me like.....

Nu har jag fått mina nya glasögon och jag gillar dem jättemycket. Jag hade tänkt mig en större mer pilotmodell men eftersom jag har ett ganska stort synfel så skulle de större bågarna få ett glas på nästan 8 mm, inte så roligt. Med dessa kunde jag hålla nere tjockleken och bågen är i alla fall större än mina förra. Bågen kommer från Orgreen.

Vi sitter och kollar på IDOL och det är riktigt pinsamt, vad har människor för självkritik ;o)
Vi har även ätit en riktigt god kycklingwok ikväll, ett recept kommer säkert snart :o)

Hoppas ni har en mysig fredagskväll
Kramen

Fiskgryta med tomat och aioli


Mums....

Denna kväll har jag provat ett nytt recept på fiskgryta och den blev verkligen jättegod :o)
Jag delar som vanligt med mig av receptet för er som är intresserade.

Fiskgryta med tomat
Fyllig, värmande och timjansdoftande fiskgryta som blir ljuvlig med en klick aioli. Lätt att laga är den också!
4 portioner

6 potatisar, skalade och tärnade
3 morötter, skalade och tärnade
1 lök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
2 tsk timjan
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
Salt och peppar
1 citron
400 g hoki- eller torskfilé, tinad och tärnad.

Fräs potatis, morötter, lök och timjan i olivolja. Tillsätt krossade tomater och fiskbuljong. Koka sakta 15-20 minuter. Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft. Tillsätt fisktärningarna i grytan och koka sakta några minuter.
Servera grytan med baguette och aioli.

Aioli
Creme fraiche
Majonäs
Vitlök
Salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av.

Smaklig spis!

Hushållsrulle


Snygg....

Jag är inte så förtjust i att ha hushållsrullen framme men när jag hittade denna fina får den gärna stå framme.
Hittade denna på ICA Maxi för billig peng :o)

Denna arbetsdag har det varit lite mera och göra då jag fått vara på andra sidan, då får man
b.l.a göra smörgåsar, stå i kassan och fixa och ordna i cafeterian. Men fy vad man känner sig dålig när man är ny, tycker inte att man fattar något ;o)

Efter jobbet cyklade jag bort till mitt förra jobb som jag hade i somras, har fått en jobbardag som kokerska på lördag då någon skulle vara ledig. Ville kolla vad jag skulle göra för mat och så vidare.... Men herregud vilken blåst och motvind jag hade dit, trodde att jag aldrig skulle komma fram!!!!

Denna torsdag blir lugn och skön, skulle gärna ta mig till VÄLA för att köpa en skinnjacka som jag hittat på KappAhl, vännen Gunilla köpte en likadan när jag var hemma i Norrköping förra veckan. Vi får se till att inte använda dem samtidigt när vi ses ;o) Fast egentligen borde jag spara på mina pengar!!!!
Denna dag har jag dragits med en envis huvudvärk, sov så himla dåligt i natt så det är kanske därför. Tills i morgon är det jag som stoppar i några huvudvärkstabletter i väskan ;o)

Ha en bra eftermiddag
Kramen

Änglatrumpet


Den blommar.....

Ja visst, min änglatrumpet blommar. En stor gul doftande blomma slog ut idag :o)
Jag har aldrig någon tur med denna blomma men nu har jag fått några blommor på detta lilla träd där bladen blåst sönder helt nu på sensommaren. Men blomman är desto vackrare :o)

Nu ska jag återgå till "halv åtta hos mig"

Hoppas ni har en mysig kväll
Kraaaam

Första dagen på jobbet


Bommor....

Ja då var första arbetsdagen avklarad, som vanligt mycket nya intryck!!!
Annars var det en ganska lugn arbetsplats, jag är van vid ett betydligt högre tempo. Får hoppas att när jag blir lite mer van finner mera saker jag kan göra ;o) Sedan varierar det säkert från dag till dag hur mycket beställningar det är, jag hoppas på mycket då jag vill jobba när jag är på jobbet....:o)

Känns annars helt perfekt att man är hemma vid halv tre och hinner med lite annat, idag blev annat datorn ;o)
Men jag måste gå ett varm med dammsugaren som inte blev gjort igår.

Hoppas ni har en bra onsdag
Kramen

Nu är sommaren slut


Bilder från Höganäs.....

Ja nu är sommaren slut :o(
Bryggan är tom, stranden är tom på badgäster, glasskiosken är igenbommad, minigolfbanorna står ensamma men fortfarande står båtarna kvar i hamnen. Dessa bilder tog jag på min promenad idag, solen sken men det var ganska blåsigt. Tänk ändå så mycket härlig tid man fått här nere i sommar, har verkligen njutit min första sommar vid detta hav och denna strand. Och allt detta bara en liten liten bit från där vi bor, ja det kan inte bli bättre :o)
Nu får vi se hur hösten och vintern kommer att bli, blåst får man räkna med och jag är verkligen inte så glad för denna blåst :o( Förhoppningsvis slipper vi denna kyla och snö och har vi tur så kommer våren fortare här nere. Ska bli spännande att se vad vi tycker om vår första vinter i Skåneland ;o)

Jag är i alla fall jätteglad att jag fick detta jobb här i Höganäs, ett jobb året ut och som ligger mig varmt om hjärtat :o) Redan i morgon bitti ska jag infinna mig där, jobbet är mellan 7.30 - 14.15 och det är helt perfekt för då hinner man med annat roligt också. Inte ska livet bara gå ut på att jobba och slita, nej man ska hinna med att njuta också :o)

Tack alla för fina grattishälsningar, det värmer att ni glädjs med mig :o)
Kram och sov gott

Jag är såååå lycklig


Smörblommorna blommar även nu....

Jo jag fick ett trevligt samtal nu på morgonen om att jag fick jobbet jag sökt, ska börja redan i morgon :o)
Det är bara ett vikariat året ut men det känns kanon och jag ska jobba i ett café där jag får göra fina smörgåsar, koka kaffe, sallader, träffa en massa människor, kanske baka något gott, ja allt som jag brinner för helt enkelt.....:o)

Här i Skåneland skiner solen och en promenad ska det bli snart, solen skiner över hela mig :o) Först en egen lägenhet till lilla sonen och så ett jobb till mig, kan det bli bättre :o) Pratade även med min stora älskling till son och han hade också positiva saker på gång, hoppas hoppas även för dig :o)

I´m in heaven :o)

Ha en underbar dag alla fina människor
Kramen

Vitlöksmuffins med kesoräkor


Ett recept från min nya muffinsbok...

Bjuder här på ett nytt recept och denna gång ett lite nyttigare ;o)

Vitlöksmuffins med kesoräkor
10-12 muffins
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl gräddfil
1 dl mjölk
1 dl matolja
3 klyftor hackad vitlök
1/2 dl gräslök

Sätt ugnen på 200 grader.
Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa ihop ägg, gräddfil, mjölk, olja och blanda ner det i mjölblandningen.
Häll upp smeten i muffinsformar.
Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.
Ta ut och dela muffinsen, servera med kesoräkorna.

Kesoräkor
1 dl keso
1 dl räkstjärtar, hackade
1/2 dl dill
1 msk pepparrot, finriven
1 msk citronjuice
salt
vitpeppar

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra pepparrot och citron.
Smaklig spis!

Ny bok från Åhlens


Älskar att baka muffins....

Denna bok sprang jag på förra veckan när mamma och jag gick på stan. Kärlek vi första ögonkastet men kände mig lite snål då jag har så många bakböcker, mamma köpte den åt mig till slut. Tack lilla mor :o)
Här kan man hitta choklad och lakritsmuffin, ingefärs och chilimuffins, semmelmuffins och en massa andra goda. Finns även en massa matmuffins som jag måste testa en dag, kanske något nyttigare än de söta med choklad och nötter ;o)

Nu har jag varit på en anställningsintervju, tror att det gick bra och det var ett jobb som skulle passa mig perfekt. Fick dock inget besked direkt då hon ville tänka och så fanns det en till som var intresserad och med min tur så känns det som hon inte väljer mig :o( Men hoppas gör jag och vem vill inte ha duktiga mig ;o)
En annan glad nyhet är i alla fall att sonen fick sin lägenhet i Haga, grattis min älskling :o) Han ringde mig för ett tag sedan och var superlycklig, hade redan kollat in en ny soffa, tv och jag vet inte vad men jag förstår honom. Minns ni eran första lägenhet??? Visst var det underbart :o)

Nu ska jag dra ett varv med dammsugaren.
Ha en bra måndag kära vänner.
Kramen

En solig söndag


Sååååååå vacker....

Ute skiner solen och det är en jättehärlig höstdag, ja nu är det höst för det känns på luften.
Jag låg länge idag och hade ingen lust att gå upp, hade hellre velat dra täcket över huvudet och somna om ;o)
Nu är jag i alla fall uppe och en tvättmaskin går för fullt, passar även på att frosta av frysen som var riktigt isig :o( Jag är så van med självavfrostande frysar så nästa blir definitivt en sådan!!!!

Hoppas även att det blir en promenad under dagen, ser så härligt ut därute :o)
I morgon väntas ett möte om jobb, håll tummarna för att det blir något. Är ett vikariat året ut men det är alltid något :o)

Önskar er en härlig och avkopplande söndag
Kramen

Akleja


Mysig butik och blogg.....

Har följt bloggen Akleja ett tag och tycker den är så fin. Fina blommor och underbara recept :o)
Nu när jag var i Söderköping passade jag på att hälsa på i hennes butik och själva bloggerskan jobbade denna dag och givetvis ville jag fotografera henne och butiken.

Ligger fortfarande kvar i sängen och kollar på "Här är ditt liv" med Lena Endre.....

Kramen

Glädjen som försvann


Blåklocka så här på höstkanten....

Ja glädjen kan fort ta slut, dessa energitjuvar finns överallt :o(
Gråtande har jag kämpat hem till Skåne, en jobbig resa då jag var riktigt trött och fick stanna ett flertal gånger för att inte somna. Väl hemma möttes jag av en ilsken citron till man för att jag väckte honom eller vad????
Ibland är livet alldeles för kompliserat men jag ska inte låta mig knäckas av detta utan jag är nog på fötter snart igen ;o)

Ligger här i sängen och läser tidningen Sköna Hem som kommit under tiden jag varit borta, äter även lite glass och bättrar på fettvalkarna som någon där hemma talade snällt om för mig hade ökat över sommaren.
Nog om detta, ni ska inte behöva höra mitt gnällande ;o)

Hoppas ni har en härlig dag och njuuuuuter av livet
Kramen

Härliga dagar


Glottern.....

Jag har haft underbara dagar med nära och kära och snart ska jag köra min bil ner mot Skåne igen, jag gillar inte tanken på dessa 40 mil i bil men hoppas det kommer att gå bra.
Känns lite vemodigt att åka hem men visst saknar jag Skåne, mannen och katterna. Borta bra men hemma bäst!!
Om jag känner mig själv rätt är jag nog snart här igen ;o) Kanske ganska snart då det planeras en flytt till egen lägenhet för sonen, kanske inte så roligt att bo med mormor som dock bara är 60 år men van att det bara är mannen och hon ;o) Det slutgiltiga beskedet kommer på måndag men det ser ljust ut och sonen svävar på moln :o) Jag minns själv min första lägenhet, en tvåa i ett nybyggt hus :o) :o)
Tack kära föräldrar för att ni låtit sonen bo hos er denna tid i alla fall, det har varit guld värt....men snart får ni förhoppninsvis lugnt och skönt i huset ;o)

Tack även till alla andra som tagit sig tid och träffa lilla mig under veckan...det har varit så mysigt...kommer att sakna er men hoppas vi ses snart igen :o)

Nu är det dags för frukost och sedan packa ihop mina väskor för att sedan åka ner mot Höganäs.
Vi hörs säkert ikväll igen.

Kramisar

Nutellamuffins


Mums....

Jag har köpt en ny Muffinsbok och var därför tvungen att testa ett recept. Nutellamuffins med nutellafrosting och hasselnötskrokant :o) Mums säger jag bara!!!

Nutellamuffins
10-12 stycken

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
2 1/2 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
100 g nutella
1 sats nutellafrosting
1 dl hasselnötskrokant

Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa ägg och socker pösigt i en annan skål.
Smält smöret. Häll i mjölk i det varma smöret. Blanda detta med äggblandningen.
Blanda därefter i mjölblandningen.
Fyll formen till 1/3 med smet, lägg i en klick nutella, fyll med ytterligare smet.
Grädda i ugn ca 20 minuter till muffinsen ser lätt gyllenbruna ut i färgen.
Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
Bred frosting på muffinsen och strö över krokant.

Nutellafrosting
100 g philadelfhiaost
175 g nutella

Rör ihop philadelfhiaost med nutella, rör tills frostingen blivit mjuk och smidig.
Spritsa eller bred på muffinsen.

Hasselnötskrokant
1 dl strösocker
3 msk vatten
2 dl hasselnötter

Koka socker och vatten till en gyllenbrun sirap-
Lägg i nötter och vänd runt med en sked.
Tag genast upp och bred ut på ett bakplåtspapper.
Låt kallna och grovhacka sedan med en tandad kniv.

En eftermiddag på landet


Med gulliga djur.....


Igår eftermiddag var jag ute hos vännen Karin som bor ute på landet i ett mysigt litet hus. Ute sprang kattena, kaninen skuttade omkring fritt och en massa gulliga hönor sprang också där på gräset.
Vi pratade och pratade för att sedan när mörkret föll på bege oss hem mot storstaden igen. Jag konstaterade iallafall att jag är alldeles för mörkrädd för att bo sådär ute i skogen, uhhh uhh ;o)

Vet inte om jag hinner med dagens planerade träff med Annesonen och jag ska kolla på en lägenhet till honom. Spännande!!!

Ha en bra dag
Kramen

Hösten är här


Höstbilder.....

Mammas gubbe och jag var ute på landet en dag nu i veckan och visst är hösten på gång.
jag vet inte om jag är redo denna gång, i vanliga fall älskar jag hösten med dess mörker och alla tända ljus men nu känns det inte fullt lika bra ;o)

I eftermiddag ska jag träffa min vän Åsa och senare ikväll ska jag träffa Gunilla och Karin ute i Östra Ryd, är så glad att jag har mina vänner :o)
Förmiddagen ska ägnas åt lite matlagning åt sonen, han saknar lite av mammas mat så jag ska laga och fylla frysen åt honom. Jag vet att jag skämmer bort honom men det kan man väl få göra med sina barn ibland ;o)

Hoppas ni också har strålande solsken
Kramen

Lycklig


Mysdag.....

Ännu en mysig dag med fika och butiksspan :o) Idag har jag träffat min goa vän Magnus och vi var som vanligt på Fräcka Fröken och fikade och jag syndade på en chokladboll, inte bra till kommande vägning :o(

Jag har även beställt nya glasögon men herregud vad dyrt det blir när man ska ha ett tunnare glas för att få snyggast resultat. Har även varit i kontakt med en ögonlaserklinik för eventuell operation för att slippa det här med glasögon och linser. Priset är 49000 kronor, är det värt det????

Eftermiddagen har tillbringats med min mamma, vi har åkt runt och kollat i olika butiker och fått lite höstinspiration :o)

Hoppas även ni haft en trevlig dag
Kramen

Gårdagens mysiga fikaträff


Söderköping.....

Det blev en härlig dag igår då jag hade några mysiga timmar tillsammans med Monika som bor i Söderköping, jag glömde att fota henne men hon brukar inte vilja vara med på kort så det gjorde nog inte så mycket ;o)
Vi fikade och pratade, för det kan vi ;o) gick en sväng vid kanalen där det var helt öde nu men vi köpte en varsin italiensk glass och gottade oss i höstsolen. Blev även lite butiksspan men inga större affärer mer än ett grönt te och en fin blomma från Akleja, hade några blomstercheckar som jag passade på att använda.

Sedan var jag då hos optikern för att kolla in bågar men då jag har ganska stort synfel skulle glaset bli alldeles för tjockt i dessa lite större bågar och hur snyggt är det, nu har jag fått tänka om och har därför en lite minde båge på gång. Också lite fräck och kaxig!!!!
Ska dit idag igen då det är dags för den årliga linskontrollen, får se om jag bestämt mig för någon båge. Vi pratade även om en eventuell operation av ögonen och visst låter det lockande men törs man, tycker det ser så otäckt ut när dom håller på i ögonen och tänk om något går fel.....!!!

Eftermiddagen satt jag vid arbetsförmedlingens platsbank för att se om det fanns några jobb att söka, just nu är det inte mycket som går att söka för mig men det gäller att ha ögonen öppna ifall det dyker upp något. På tal om jobb så fick jag ett trevligt telefonsamtal igår morse om ett jobb året ut, lät lovande och jag ska dit på måndag och tycker hon om mig får jag börja direkt :o) Jag säger bara caféverksamhet!!!!!!!!!

Ska snart börja göra mig iordning för ytterligare en träff med en go vän, det blir fika på stan, optikerbesök och sedan blir det en hel eftermiddag med min mamma och då blir det att titta i affärer kan jag lova ;o)

Ha nu en bra dag
Kraaam
RSS 2.0