Locobace REPAIR


Jag buzzar...

Denna gång är jag med i BUZZADOR och får testa denna Locobase REPAIR som finns att köpa på apoteket. En rigtigt bra och fet kräm till just fötter och händer som jag är riktigt torr om nu på vintern. Krämen går även att ha på andra torra områden och även till torra läppar. Den är dryg så det behövs inga massor, jag har nu smörjt mina fötter varje kväll sedan över en vecka och faktiskt att de är som små barntjärtar nu ;)

"Locobase REPAIR kan användas på torr, fnasig och sprucken hud på hela kroppen inklusive fötter och ansikte. Både barn och vuxna kan använda krämen - även om man har eksem eller på annat sätt särskilt känslig hud."

"Det är extra viktigt att smörja in dig när det är kallt ute!
Applicera rikligt med Locobase REPAIR på utsatta hudområden cirka tio minuter innan du går ut i kylan. På så sätt skyddar du dig mot både uttorkning och frostskador"

Jag kan varmt rekommendera denna kräm ♥
Kramen

Jag är vinnare!


Min söta julros...

Började min morgon med att läsa mina favoritbloggar och jag hann bara in till min första Anna så överraskades jag med att mitt namn stod där. Jag har vunnit 1000 kronor hos underbara Creative Lounge :)
Vilken julklapp och perfekt att få en sådan trevlig present efter att jag nu varit sjuk i över en vecka.
Tack Anna och Creative Lounge!!!

Annars måste jag säga att det känns som det vänder nu, tabletterna jag fick igår verkar göra susen för min onda hals och snart kan jag nog var igång på jobbet igen. Vill inte stressa tillbaka för fort då jag är rädd för följdsjukdomar, läkaren sjukskrev mig veckan ut och jag får nog lyssna på henne fast att jag vet att det är lite körigt på jobbet.

Tog ett litet foto på min julros som jag har i en kruka utanför entrén, visst är väl det en underbar blomma ♥
Ha nu en härlig dag
Kramisar

Jippie!


Min rumsgran....

Nu har jag fått min lilla rumsgran, tack älskade make för att du fixade denna åt mig ♥
Jag är så glad och älskar den redan ;)

Hoppas ni har en mysig kväll i stugorna.
Kramen

Fint med ljusbricka


Söt bricka...

Har samlat en hel del massa fint på denna bricka som jag hittade i en butilk för länge sedan, älskar när alla ljusen är tända på den ♥
Eldar en hel del ljus just nu och kanske att jag är extra frusen nu när jag inte mår så bra, har förresten varit hos läkaren idag igen. Jag har varit sjukskriven i en vecka och måste nu har sjukintyg från en läkare och denna tog nya prover och jag fick med mig kortisontabletter som skulle läka min onda hals, tack för det :)
Proverna visar att det är ett virus och då biter inte pencillin, får hoppas att nu dessa gör det.
Läkaren tyckte även att ett strumaprov skulle göras då hon tyckte jag hade en tjock hals, jag sa att hela jag är tjock men hon bara skrattade, får svar på det provet i morgon.

Nu ska jag försöka att sova ett tag, tar hårt på krafterna att gå till läkaren ;)
Kraaaaam

Ängel!


Söt som socker...

Hittade denna fönsterdekoration i julkartongen, gillar dessa söta änglar och hjärtan ♥ 
Jag har dessutom fått den av en person som ligger mig varmt om hjärtat, hoppas allt är bra med dig vännen ♥♥♥

Här kan ni även se mina mjölkvita fönster efter gårdagens storm :(

Efter att ha läst en av mina favoritbloggar Starwoman  blev jag så förälskad i denna rumsgran som hon hade köpt, är det någon som vet en butik nära mig som har en sådan?


Kram alla fina

Ny arbetsvecka!


Fina...

Ny arbetsvecka och jag ligger fortfarande hemma här i sängen, sover och sover men ändå ingen förbättring!!
Förstår om ni tröttnat på att titta in här men då jag också har detta som en dagbok vill jag även skriva om hur jag mår ;)

Oj vilken storm vi hade här i Höganäs igår, riktigt läskigt då vi flertalet gånger kände att kommer taket på huset hålla!!
När jag gick ut med hundarna en snabbis för vad ska man göra möttes jag av en glasskiva som lyft från sitt bord och svischat rakt in i staketet och sprängts i tusentals bitar och vad hade hänt om inte staketet varit där?? Tänk och fått den rakt på sig, hemska tanke :(
I dag skiner i alla fall solen och lite av blåsten är kvar, mina fönster som jag putsade förra helgen är helt mjölkvita och man ser knappt ut :(
Nu får vi se när jag kan putsa dom igen, lär nog dröja är jag rädd för eller om det finns någon snäll människa som gör det åt mig kanske ;)

Hoppas ni har en bra start på veckan
Kram Kram

Första advent!


Julstämning eller....

Då var det första ljuset i adventsljusstaken tänt, vet inte om jag har någon julkänsla då det stormar och regnar här i Skåneland. Satt och tittade här på bloggen hur det såg ut förra advent och då hade vi snö på självaste advent och visst är det mycket mysigare men vädret rår vi inte på och vi får göra det bästa för att få till känslan ;)

Här blir det inte några speciella utsvävningar då jag fortfarande mår riktigt dåligt, när ska det vända undrar jag??

Önskar alla en riktigt mysig advent
Kramar

Lördag med tulpaner


Härligt...

Jag åkte bort till växthuset en sväng för att komma ut lite och så ville jag ha en vit julstjärna nu till advent, sprang också på denna härliga bukett med tulpaner
Vill egentligen inte köpa tulpaner redan nu för jag tycker de hör våren till men idag gjorde dom mig så sugen och glad och vem behöver inte piggas upp efter många hängiga dagar och tyvärr ser jag ingen ljusning på det heller :(

Halsen kändes mycket bättre i morse men nu kan jag knappt svälja igen, hostan har tilltagit och bröst och rygg värker så fort jag gnyr lite :(
Nu ska jag bädda ner mig här i soffan och försöka sova en stund.

Hoppas ni har en mysig adventshelg
Kramen

Fredagsmys!


Nya Isabellas....

Idag kom ett nytt juligt nummer av tidningen ISABELLAS och min söta tomte från Cult har fått komma fram ♥
I eftermiddags fick jag en tid hos läkaren som tittade och tog halsprov men provet visade inget utan troligtvis har jag ett virus som kan göra precis lika ont. Vila, IPREN och tabletten Mucoangin skulle hjälpa mig och herregud så bedövad jag blev i halsen av denna tablett, den skulle jag haft tidigare ;)

Ikväll ska mannen på julbord och jag får tillbringa min fredag ensam, jag tänker bädda ner mig här i soffan med mina djur, äta något onyttigt och sedan kolla på IDOL. Tror att jag kommer att klara mig alldeles utmärkt ;)

Önskar er alla en mysig kväll
Kramisar

Godmorgon fredag!


Helge som bebis...

Ja då var fredagen här igen, efter en orolig natt blev jag väckt av hundarna redan halv sju. Det var bara att kliva upp och gå ut en sväng.
Nu har jag efter en riktig hostig morgon druckit honungsvatten och krypit ner i sängen igen, får se om man kan sova ett tag till.

Hittade denna bild på lilla Helge som kattunge och visst är han för söt ♥
Kramen

Trött på mörkret!


Grått och trist...

Nu är det riktigt grått och trist ute, dagarna blir liksom aldrig ljusa. Skulle önska att det kom lite snö eller att någon kunde ta med mig till Thailand och att vi återvänder i maj månad igen!!!
Gnällig ja det känner jag mig, riktigt gnällig och jag är så satans trött på denna hals som fortfarande gör så ont att jag knappt kan svälja. Jag trodde faktiskt att det höll på att vända nu men ack så fel jag hade :(
I morgon ringer jag till farbror doktorn igen!!!

Kram alla fina

Den börjar slå ut


Min adventshyacint...

Här råder fortfarande sjukstuga, halsen gör fortfarande ont men då jag börjat hosta har det onda släppt lite, alltid något ;)
Sovit oroligt inatt men sedan vaknade vovvarna och jag halv tio, min duktiga lilla bebis sov så länge idag och hon verkar lära sig mycket bra saker av sin storasyster Lycka ♥

Jag var tvungen att ta ett foto på min hyacint som börjar slå ut nu, tror den blir perfekt till på söndag då vi har första advent. Idag har vi en månad kvar till julafton, herregud vad tiden går!!

Kram alla fina

Soffläge!


Med tända ljus...

Oj jag har nästan sovit bort hela dagen men vad gör det, bara jag blir frisk. Attan vad jag ogillar min onda hals då jag knappt kan svälja, har i alla fall fått i mig lite te och en fröbrödsmörgås precis ;)
Nu har jag bänkat mig här i soffan och tänt lite ljus för att få upp värmen, ska läsa lite bloggar innan mitt favoritprogram Grey´s anatomy börjar.

Hoppas ni har en mysig kväll i stugorna
Kramen

Snart advent!


Fina stjärnor...

Hade tänkt plocka fram stjärnor och ljusstakar idag på eftermiddagen när jag kom hem men nu ligger jag här i sängen med feber, ont i kroppen och en riktigt öm hals :( Man kan ju bli tokig och med redan två sjuka på jobbet känns detta inte alls bra!! Tre vikarier och en ordinarie som var riktigt hes i morse när jag pratade med henne.

Hittade denna bild i mitt arkiv från förra året, älskar denna stjärna med sött spetsmönster
Hoppas ni alla har en bra dag och slipper dessa bakterier som ganska många dras på nu.
Kramen

Kurerar mig!


Te och värmande ljus...

Sitter här framför datorn och fryser så att jag skakar trots att jag har plyschdress och fleecemorgonrock på mig, halsen och kroppen värker och till och med den eländiga febern har kommit. Blir så trött på detta för jag har inte tid att bli sjuk, jag har redan två sjuka på jobbet :(
Dricker te, äter glass och även en panodil har nyss intagits. Hoppas jag nu sover bort detta under natten, snälla snälla ♥
Nu har jag fått gnälla av mig och jag hoppas ni inte misstycker ;)

Önskar er alla en fin kväll
Kram Kram

Julgranstankar


Barr...

Sitter här och funderar på julgranen och hur det kommer att fungera med en liten busig valp i huset, för visst måste man ha en gran och det ska vara en stor Kalle Anka gran :)
Vet inte varför jag kom på det just nu men kanske när jag såg denna bild som jag fotade förra veckan ;)

Jag har så många foton att jag inte vet vart jag ska göra av dem, roligt att man kan lägga några här på bloggen i alla fall och hoppas att ni uppskattar dem lika mycket som jag.
Själv gillar jag bloggar med många fina bilder

Hoppas ni har en mysig kväll
Kramisar

Måndag med en yrslig Susanne


Höst...

Denna morgon började som vanligt med en ganska stressad Susanne som kommer springande in på jobb i sista minuten. Allt flöt på som vanligt till fikarasten då jag reste mig upp och höll på att trilla omkull och sedan var jag yrslig hela tiden, kroppen och huvudet hängde inte med. Riktigt läskigt och jag bestämde mig för att åka hem och nu har jag sovit i över tre timmar. Känner mig fortfarande lite lustig i huvudet tyvärr :(
Det får bli en lugn eftermiddag och så hoppas vi detta går över.

Måste bara säga att jag tycker det är så roligt att så många nya har hittat hit och även skriver några rader till mig.
Har bloggat så länge och lagt in bild efter bild och inte riktigt fått någon respons, jag tycker att detta med min blogg och fotografering är såååå roligt och vill ju inte sluta.

Kram alla fina bloggvänner

Vintern är här!



Söta ting....

Vintern har flyttat in här på bloggen, min älskde son hjälpte mig med en ny header då sidan som min förra låg på hade
lagts ner. Passade även på att ta en bild som jag fotade förra året så nu har bloggen fått sin vinterdesign.

Dessa små söta ting på bilden fotade jag igår när vi var i en mysig butik här utanför Höganäs, så mycket fint så att man blir helt tossig ;)

Denna söndag har sprungit iväg som vanligt men jag har i alla fall fått några fönster tvättade och det var inte en dag för tidigt ska ni veta, törs jag säga att jag tvättade dom sist till advent förra året. Jag förstår om ni undrar om jag är helt galen men så är det och nu ser jag ut igen ;)

Hoppas allt är bra med er
Kramen

De första hyacinterna


Fina...

Nu har de första hyacinterna fått flytta i hos oss, kunde liksom inte hålla mig och jag hoppas dessa blommar för fullt tills nästa söndag då vi har första advent
Jag älskar ju vita blommor och julen kommer även att vara vit härhemma i år, kan inte riktigt med det röda och visst är det lustigt för förr i tiden ville jag ha allt i julrött ;)

Ska sätta igång med lite städning idag och några fönster skulle vara bra om jag tog så att jag kan sätta upp mina stjärnor kanske redan på fredag, brukar ju göra det på fredagar och varför rucka på traditioner ;)

Hoppas även att någon kan hjälpa till och finna denna Train Case väska till min vän i inlägget under ♥

Önskar er alla en fin dag
Kramen

Efterlysning!


Jag har en vän som söker efter en Train case sminkväska.
Är det någon som vet vart man kan köpa en sådan i Sverige.
Tacksam om någon kunde hjälpa henne ♥

Kram alla fina

Jag har träffat tomten


Släde med paket...

Idag när grannen och jag skulle åka på julmarknad träffade vi tomten och hans fina släde.


Julgranen var klädd...

Visst är det lite mysigt med försmak av julen så här en vecka före första advent men tyvärr är jag besviken på att det inte fanns så många tomtar och dagens inköp blev bara två vita hyacinter.
Senare åkte vi till Helsingborg då jag skulle kolla in en jacka, vill gärna ha en vit Didrikson. Är det någon som äger en sådan parkas och vad tycker ni i sådana fall om denna jacka??

Här har det regnat så gott som hela dagen och jag sitter här framför tv:n och är riktigt seg. Ikväll blir det "Så mycket bättre" och ikväll är det Lena Ph:s dag och sedan tror jag att jag kommer att sova ganska tidigt ;)

Önskar er alla en mysig kväll
Kramen

Sovarlördag!


Helge sover så sött....

Hade gärna snusat ett tag till denna regniga och gråa lördag men jag blev väckt klockan åtta i morse av små söta hundar som ville ut och sedan har det varit full rulle på dem hela morgonen.
Lilla Helge däremot snusar så sött i soffan ♥

Visst märks det att man var ute på lite party igår och drack lite vin också, kanske att det får bli att sova middag senare idag ;)

Önskar er alla en skön lördag
Kramen

Hemma igen!!


Kvällens smycken....

Hemma från kvällens personalfest som från början var riktig trevlig och som sedan övergick i trisstes och jag blev tröttare och tröttare.

Av med alla smycken och kläder och på med mysdressen, snart väntar även sängen då jag är sååå trött.
Kvällens klädsel blev en lång trikåklänning och min nya väst med päls. Någon bild har jag som vanligt inte ;) 


Kram och sov gott

Godmorgon fredag!


Färgklick...

Godmorgon alla fina och idag är det fredag, veckans bästa dag om ni frågar mig ;)
Här i Skåneland är det mörkt och grått så denna färgglada bild passar perfekt för att pigga upp sig lite.
Jätteroligt att så många nya hittat hit och jag hoppas förstås att ni kommer tillbaka ♥
Nu bär det av till jobb, ha en bra dag så ses vi i eftermiddag igen.

Kramen

Nya ELLE mat & vin


Favorittidning...

Idag låg denna tidning i brevlådan när jag kom hem, alltid lika trevligt då jag älskar denna tidning ♥
En tidning som har allt jag gillar och dessutom underbara bilder som jag tycker är a och o ;)

Så fort jag startade datorn fick jag syn på att jag hade så många kommentarer och undrade hur det kom sig, såg ganska snart att jag var med på blogg.se förstasida. Gissa om jag blev glad :)
Nu hoppas jag att ni som tittar in här hos mig kommer tillbaka och kanske till och med prenumerar på min blogg, jag försöker lägga in flera inlägg per dag och jag hoppas att ni gillar mina bilder och det jag skriver.

I morgon är det fredag igen och en personalfest kommer det att bli till kvällen, hela kommunen i denna lilla stad är bjudna så det kommer att bli en intressant kväll ;)

Är lite ledsen dagen till ära att min header försvunnit, den sidan ligger visst nere just nu men jag hoppas den snart är igång igen för visst är det tråkigt när det bara är vitt!!

Hoppas ni har en mysig kväll
Kramen

Fotopromenad i solen


Vackert.....

Idag när jag slutade tidigt passade jag på att ta en långpromenad med hundarna, ett underbart väder med strålande solsken ♥ Det gäller att passa på :)


Happybus....

Detta lilla bus släppte jag lös så hon fick springa fritt och det gillade hon :)

Vill även säga grattis till min kusin Linda som fyller år idag ♥

Kram alla fina

Tankar denna tisdagskväll


Snittblommor....

Tog fram kameran och mitt macroobjektiv, det är väl ingen som missat att jag älskar att fota närbilder ;)

Just nu känns det hopplöst, på jobbet avlöser tråkiga nyheter varandra. Inte för mig personligen men för mina kollegor och det sätter även sina spår i mig. Jag har ett stort hjärta och vill gärna stötta och hjälpa alla men hur mycket orkar man för att inte själv braka ihop. Jag försöker att inte ta till mig så mycket men jag vill ju vara där hos mina fina arbetskamrater. Det var ju inte för så många år sedan jag själv brakade på grund av att jag glömde mig själv och satte alla andra i fokus!!

Jag tänker också på hur jag kan gnälla och klaga men till vilken nytta, jag borde skämmas som är frisk, har fina och friska barn, familj, en kärleksfull make, en fin bostad, gulliga hundar, katt, vänner och ett arbete som jag trivs med. Listan skulle kunna göras hur lång som helst och kanske nu vid 45 års ålder att jag kan försöka vara nöjd med det jag har. Tyvärr är jag en person med alldeles för många drömmar och visst ska man drömma men det kanske får vara till en viss gräns.
Jag ska försöka att vara tacksam och NÖJD med det jag har och jag hoppas allt ska lösa sig till det bästa för mina kollegor ♥ 

Härmed säger jag bara...var rädd om dig själv och varandra ♥♥♥
Kramar i massor

Prismor


Sött...

Här brinner ljusen för fullt och det börjar bli riktigt kyligt ute och till och med inne, kanske dags att stänga fönstren men finns det något skönare än att krypa ner under täcket i ett riktigt svalt rum ;)
Har idag fotat min lilla lykta med prismor, älskar verkligen dessa små prismor ♥

Hoppas ni har en mysig tisdagskväll
Kramen

Härliga bilder!


Underbart...

Hittade flera bilder som jag tog vid havet i lördags, denna strålande fina höstdag ♥
Känner att jag blir så glad av dessa bilder och jag behöver något som piggar upp nu ;)
Jag har hemlängtan till Norrköping och kanske havet kan få mig att stanna här i Skåneland ett tag till ;)
Håll till godo med mina bilder!!

Kramen

Tomtarna kommer fram


Söta....

Ja nu finns tomtarna i nästan alla affärer, lite tidigt kan man tycka men jag köpte mig i alla fall en ny liten tomte i helgen :)
Dock ingen röd för min jul är fortfarande vit men kanske att dessa gråa skulle få flytta in :)

I morse kände jag inte av något av gårdagens krämpor men vid lunch på jobbet trodde jag att jag skulle behöva gå hem men det gick över ännu en gång och ingen är gladare än jag ♥

Hoppas ni har en bra start på veckan
Kramisar

Ruggigt och kallt


Höganäs hamn.....

En ruggig och kall söndag, sitter med fleecemorgonrock plus en extra filt och fryser ändå. Kroppen värker och jag känner mig inte alls på topp och hur kunde det komma så fort!!! Hoppas att det bara är något tillfälligt och att jag i morgon vaknar pigg och glad :)

Drömmer mig bort mot varmare breddgrader och då jag har vänner som är och som snart åker till Thailand känns det så nära och jag kan inte annat än att drömma mig dit också. Sonen åker i januari och jag frågade om jag kunde åka med, tyvärr var han inte så intresserad av mitt förslag och jag vet inte varför ;)

Fick några fina bilder från våran hamn och strand igår då solen sken från en klarblå himmel, en riktig fin höstdag med andra ord men med två plusgrader och kalla havsvindar hjälper inte det.
Ja jag är lite gnällig jag vet och det måste jag få vara ;)

Kram på er

Te och blommor


Presenter...

Blommor från grannen och en jättefin cellofanpåse med teér och choklad från vänner som varit hos oss i helgen.
Tack söta för detta och för trevliga dagar tillsammans ♥
I morse när vi sa adjö kom tårarna och längtan tillbaka till Norrköping slog till som en blixt inom mig :(
Det har varit så mysigt att ha haft vänner här, vänner som man känner och har mycket gemensamt med. Vi har i alla fall bott grannar i över femton år och tillbringat mycket tid tillsammans då vi har barn i samma åldrar. Gud vad jag saknar detta, visst har man fått vänner här men det är inte samma sak som med vänner som man haft länge och som man en gång öppnat sitt hjärta till ♥
Jag hoppas denna känsla går över och att jag kan få en bra vecka som kommer.

Hoppas ni har en bra söndag
Kramen

Härlig dag!


Vackert....

Vi har haft en mysig dag här i Skåneland, strålande höstväder, shopping och god mat ♥
Hoppas ni också haft en underbar lördag.
Har tagit en massa kort under dagen men tyvärr blev detta bara okej :(

Kram och sov gott

Mys med vänner och vin


Mysig fredag...

Här råder mysfredag
Tända ljus, mat, vin och fina vänner, kan det bli bättre :)

Kram alla fina

Ljusslinga


Söt....

Denna söta ljusslinga som drivs med batterier och har sugproppar så att man kan fästa den på en spegel som jag gjort här finns att köpa på IKEA för 39 kronor och den heter STRÅLA.
Man kan inte få för mycket av ljuskällor i hemmet tycker jag och just nu vet jag inte hur jag ska stå ut denna långa mörka tid som vi har framför oss.....

I morgon är det fredag igen och här väntas det Norrköpingsbesök, ska bli jättekul ♥
Kanske att man skulle sätta igång med städningen då ;)

Kramisar

Minilykta från Ö&B


Sååå söt...

Mötet blev inställt idag och ingen är gladare än jag ;)
Hundarna och jag har varit på långpromend i solskenet, riktigt skönt att få komma ut när det fortfarande är ljust ute.
Nu väntas lite småfix och senare ikväll blir det Grey´s Anatomy.

Denna söta minilykta köpte jag på Ö&B i helgen för endast 15 kronor och visst är den söt ♥
Jag älskar lyktor av olika slag denna årstid och har en hel del ;)

Har precis lärt mig att namnskydda mina bilder, detta är första bilden!!

Kramisar

Det blommar fortfarande


Söta....

Tänk att blommorna fortfarande blommar i gräset, det är ju i alla fall november ;)
Plockade in några som jag fotograferade och visst är dom söta och visst skulle det vara skönt med sommar igen ♥
Har en kompis som är i Thailand och hon skriver så mycket om hur härligt dom har det, avis ja ;)

Sitter som vanligt och halvsover här i soffan, måste snart ta hand om köket innan Desperate houswives börjar på tv.
I morgon har jag min korta dag men då har ett möte satts in på eftermiddagen, visst går det men denna onsdag är helig för mig ;)
På fredag kommer två vänner från Norrköping ner till oss över helgen och det ska bli jättekul ♥

Hoppas ni har en bra tisdag
Kramisar

En söt liten nalle!


Kärlek...

Denna söta lilla nalle köpte jag till mina bebisar på IKEA i helgen, endast 9.90.
Kunde inte låta bli att knäppa denna bild för ett tag sedan då dom låg så gulligt tillsammans i soffan ♥

Kram till er alla

Kyckling med Ajvar Relish


Gott...

Ett nytt gott recept från boken LCHF för kvinnor.

Kyckling med ajvar relish
4 portioner
600 g kycklingfileér
smör att steka i
salt
peppar
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
3 msk ajvar relish
1 tsk oregano
8 körsbärs- eller plommontomater
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader
Bryn kycklingfileérna i smör och krydda med salt och peppar. Smöra en ugnssäker form och lägg i kycklingfileérna. Blanda vispgrädde, tomatpuré, ajvar relish och oregano.
Skiva tomatena.
Häll gräddblandningen över kycklingen, lägg på tomater och strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt.

Severa med blomkålsris eller rostad blomkål med chiliflakes.
Smaklig spis

Julskum och sockerkaka


Julskum....

Har idag provat detta nya julskum med smak av polka men tacka vet jag det vanliga julskummet.


Tigerkaka....

Vi har idag varit hos sonen och hjälp honom att borra upp en hylla och en lampa och då passade vi även på att fika på denna tigerkaka och äta julskum :)
Kolla in sonens kökstapet i svart och turkost, riktigt läcker ♥

I ugnen står nu en form med kycklinggratäng, en ny rätt som snart ska provas.
Om ni har tur får ni snart ett nytt recept på en LCHF rätt :)

Hoppas ni mår bra därute i mörkret.
Kramen

Tidig söndagsmorgon!


Fina ting....

Sitter här framför datorn denna söndag, blev liksom väckt av en nödig liten dam här hemma och sedan ville vi inte sova ;)
Knäppte ett litet kort på min fina fjärilstavla och denna lampa som jag köpte från IKEA för många år sedan men för mig är den fortfarande lika omtyckt

Helgen rusar som vanligt iväg alldeles för fort och i morgon är det redan måndag igen.
Idag ska vi en sväng hem till sonen för att hjälpa honom med lite småfix av lägenheten, själv ska jag också plocka lite här hemma. Förstår fortfarande inte hur två människor kan stöka till så mycket!!!

Önskar er alla en härlig dag
Kram från Skåneland

Alla Helgons Dag


Minne av mormor....

Ja vet inte men idag har jag så många tankar till min mormor och det är precis som hon är här hos mig ♥
Denna Allahelgonahelg är ju den helg som man lägger fina kransar, blommor och tänder ljus på gravarna till dom som har lämnat oss så det kanske är därför det känns så nära.
Jag hoppas du har det bra där du är nu och att du har det varmt och skönt och kan njuta av blommor och ängar som du tyckte så mycket om ♥
Detta hjärta som ligger på blomman är just ditt och det finns alltid här hos mig nu ♥

Annars vet jag inte riktigt vad denna helg bjuder på, tror det blir lugnt och skönt och sedan har jag med mig en rejäl påse med papper och pärmar från jobbet som jag ska gå igenom kom jag just på ;)

Kramisar

Vi myser för fullt


Sötaste....

Så här ser det ut hos oss ikväll, alla ligger utslagna i soffan ;)
Väntar nu på att se hur det slutar i IDOL ikväll, Moa var helt underbar och de två Amandorna är mina favoriter ♥

Kram och sov gott ♥

Mysfredag!


Mys....

Älskade fredag!
Sitter nu i soffan och är mätt efter kvällens middag och hallonen med vispgrädde smakade riktigt gott ♥
Ljusen är tända och snart blir det IDOL på tv:n, en lugn och skön kväll med andra ord ;)

Hoppas ni också har en mysig kväll
Kraaaaaaaaam

Fröbröd


LCHF...

Detta är det bästa brödet av de olika LCHF bröd jag har bakat och fort går det att slänga ihop också.
Har visat receptet tidigare men nu kommer det igen :)

Fröbröd
1 liten ugnsplåt
3 ägg
3 dl riven ost, gärna västerbottenost, cheddar eller prästost
1 msk majonäs
2 msk keso
11/2 tsk bakpulver
ca 5 dl frön, jag brukar ha sesamfrö, hela linfrön, solrosfrön och pumpakärnor

Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ägg, ost, majonäs, keso och bakpulver i en bunke.
Tillsätt sedan fröna och blanda ihop till en smet.
Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och tryck ut den med hjälp av en sked. Smeten ska bli ganska platt.
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter eller tills brödet får en vacker gyllenbrun färg.

Enkelt och gott

Wellness


Lifestyle Wellness....

Jag föll för denna ursnygga tidning när jag var och handlade sist, tänk att en snygg tidning kan locka till köp ;)
Vem vill inte må bra och hälsa, skönhet, träning, mode, livsstil och resor kan man väl inte få för mycket av eller kanske förresten.....
Alla ursnygga människor med dom perfekta kropparna kan ju få en på dåligt humör och alla som reser då, hade gärna åkt till värmen nu och kommit tillbaka i maj eller vad säger ni.
Tyvärr lider jag nog lite av avundsjuka, jag vill vara smal och snygg men hur går det ihop när jag ständigt blir frestad av sötsaker, en operation alternativt fettsugning hade inte varit fel men då har jag fel jobb då kommunen betalar alldeles för lite.
Likadant med resor men om jag inte handlade så mycket annat kanske det skulle bli en resa också.
Jag känner att jag aldrig blir riktigt nöjd, jag letar hela tiden efter nya saker, drömmer mig bort till lyx och glamour och blir riktigt avis på mannens chef som köpt ett hus för 15 miljoner och vilket hus sedan....åhhhh jag vill också ha :)

Nu sitter jag här framför brasan men det är ju bara ljus, kan väl låtsas ;) och bloggar, läser detta magasin och tänker....herregud människa när ska du känna dig nöjd och glad egentligen ;)

Man kan också läsa här hur man får energi i höst, denna sida ska jag nog läsa ordentligt nu känner jag ;)
Kram alla fina och ta hand om er för ni är värdefulla

Moussaka


LCHF...

Idag har jag lagat en moussaka efter boken LCHF för kvinnor av Anna Hallén
Den har en släng av kanel och det var riktigt gott.
Här kommer receptet:

Moussaka
4 portioner
2 auberginer (jag tog 1 aubergin och 1 zucchini)
1/2-1 tsk salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
4 msk smör
1 burk krossade tomater
1 dl vispgrädde
svartpeppar
örtsalt

Sås
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 äggulor
2 dl riven ost
2 tsk kanel
2 dl riven gräddost till gratinering

Sätt ugnen på 175 grader. Skiva auberginen. Salta skivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Under tiden skalar och hackar du lök och vitlök som du steker i smör på medelhög värme. Löken ska bli mjuk men inte få färg. Häll på de krossade tomaterna och grädden och låt koka ihop i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Gör i ordning såsen: Blanda grädde, creme fraiche, äggulor, ost och kanel i en kastrull och värm tills osten har smält.
Varva köttfärs, ostsås och auberginskivor i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager gräddost.
Gratinera i 40-45 minuter mitt i ugnen eller tills osten fått färg.

Smaklig spis

Vita kryssantemum


Vita och fina....

Butikerna är nu fyllda med blommor och gravdekorationer som ska läggas på kyrkogårdarna till helgen då det är Alla Helgons Dag.
Jag tänkte direkt på min lilla mormor och hennes grav och ville så gärna sätta en bukett vita kryssentemum där men jag har ju en bit att åka för det så jag köpte en bukett att ha hemma på bordet istället. Där kan jag nu tända ett ljus och tänka på henne ♥
Visst är vita kryssentemum fina och de håller ju så länge, me like. 

Idag slutade jag redan klockan ett och hundarna och jag har varit ute på en långpromenad och nu hamnade jag här framför datorn, är faktiskt ganska trött då jag har en pigg hund vaken om nätterna. Säger ju att detta är värre än att ha bebis ;)

Två dagar kvar....sedan helg igen :)
Kramen

Mina hjärtan


Sötisar...

Nu ska mina hjärtan och jag ta en sista promenad för att sedan sova, jag är så himla trött ikväll och jag hoppas att den lilla vill sova hela natten ;)

Sov gott alla fina

November med sitt mörker


Höst och mörker....

Idag är det november månad och nu känns det mörkt och trist. När man går till jobbet är det mörkt och när man kommer hem är de mörkt :(
Det får gärna komma snö snart för den lyser upp lite mer och jag blir i alla fall gladare.

Ett par vänner til oss åker till Thailand nu till helgen och kommer att vara borta i två månader, hade inte varit hel fel eller vad säger ni :) Värme, stränder och hav och hur skönt hade det inte varit och efter denna hemska sommar känns det ännu mer lockande.

Jag väntar fortfarande på de där miljonerna, kanske att de kommer snart :)

Kram alla fina
RSS 2.0