Läkarbesök denna tisdag!

Fina tulpaner....
 
Fick dessa tulpaner av N i helgen, älskar verkligen tulpaner men tycker att de inte håller sig något vidare just nu och de gröna bladen blir gula direkt. Tror att dessa tulpaner är för hårt drivna och att det egentligen är alldeles för tidigt ännu men man får njuta så länge de står.
 
Idag var det dags för läkarbesök igen, genomgång av kroppens onda punkter, åtta rör blodprover och ev en röntgen av ryggen igen. Måste komma igång med lite träning igen då kroppen är stel, ett måste annars kommer jag bli sämre och sämre och sedan det obligatoriska "tänk på vikten lite".
Visst och det vet jag men hur lätt är det när kroppen strejkar och man är så trött när man kommer hem?
Ja ja en sak i taget, ingen mening att stressa upp sig över detta för det blir bara värre av det.
Vet ni,  jag ligger redan i sängen och klockan är bara 21.00 men det är skönt ibland och nu hoppas jag få sova ordentligt inatt.
Sov gott alla fina.

Lugnet vid havet

Härliga bilder vid havet....
 
När vi var vid stugan förra helgen så åkte vi till havet en liten tur, jag kan verkligen känna en längtan dit ibland.
Där mår jag bra, jag blir lugn i kropp och själ och det behöver jag just nu.
Det har varit några riktigt mörka veckor och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig upp, just nu kämpar jag precis över vattenytan. Pratade med en kvinna förra veckan, ja en beteendevetare och hon sa att jag måste jobba med att bli trygg i mig själv och jag måste ta en liten bit i taget och det är inte så lätt då jag vill att allt ska hända på en gång. Kanske att detta varit problemet i hela mitt liv, kanske därför jag aldrig varit nöjd, ja helt enkelt en orolig själ. 
Denna gång föll jag ordentligt och jag har varken ork eller motivation till något, jo jag gör mina timmar på jobbet och jag gör mitt bästa verkligen men gjädjen och min längtan dit har försvunnit. Jag är bara så himla trött hela tiden och vill typ bara sova.
Tror att orsaken till detta är denna ständiga värk, att man sover dåligt om nätterna, att man fortfarande vill vara den duktiga på jobbet, att man har svårt att acceptera att livet har förändrats och att man måste inse det och inte köra på som tidigare.
Nu är det dags för kudden.
 
Kramen

Torpet i vinterskrud

Stugan....
 
Igår åkte vi ut till vår sommarstuga för att titta till det och vi ville gärna se hur det såg ut nu när snön kommit.
Det var verkligen så vackert när vi kom ut och det lyste så rött och fint när vi kom åkande på skogsvägen.
Snön var helt orörd och det enda man kunde se var spår av rådjuren som gått där.
 
Rött och fint...
 
Det är så himla fint och man önskar att man kunde bo där för jämnan men kanske det skulle bli både jobbigt och kallt då det varken finns vatten eller el och dessutom väldans mörkt då det ligger i skogen. 
Det är stort och fint, hela 120 kvm och det är mer än vad jag har i min lilla tvåa i stan men det är också perfekt för då kan vi bjuda ut släkt och vänner men alla är inte intresserade av att sova över då det är så primitivt. 
 
 
Mysigt....
 
Vi gick runt där i snön och bara njöt av det vackra.
Så himla glad att denna snö kommit för det blir mycket ljusare och trevligare.
På övervåningen där har vi vårt stora sovrum men nu var det nästan kallare inne än ute.
 
Trappan....
 
Bara jag kommer in blir jag nostalgisk, gillar verkligen detta gamla och slitna och man undrar verkligen vad som hänt och vem som bott i detta hus under åren.
Här i stugan får det gärna vara gammal stil men i stan vill jag ha lite mer modernt.
Det mesta av möbler och inredning har vi fått och huset har verkligen fått den charm vi vill ha och inte kostat oss många kronor.
Bakom fönstret har vi vår lilla veranda som vi gillar att sitta på och dricka ett glas rosé på sommarkvällarna när det är alldeles för mycket mygg ute.
 
 
 

Små söta kort

Kort.....
 
Jag såg här sedan att jag gnällt över mitt onda i två inlägg och det var ju inte meningen, nog för att jag känner mig dålig och nere så ska det inte bli för mycket, förlåt för det ♥
 
Jag fick dessa kort från en inredningsbutik som är ny här i Norrköping men nu kom jag inte på vad den heter?
Tycker de är riktigt fina och funderar på att rama in dem, vad tror ni om det?
 
Denna fredag har varit riktigt lugn och skön och vet ni jag har redan hoppat ner i sängen fast klockan inte är tio ännu men visst är det skönt ibland. Bra koppla av och njuta, ja det är något jag måste träna på.
 
Kram och god natt
 

Lite tungt nu!

Tulpaner.....
 
Nu har jag gått med värk i över fyra år och ländryggen och domningar i fötter och ben blir bara värre och värre. Ju mer jag jobbar och promenerar ju värre blir det. Jag börjar bli frustrerad och det tar verkligen på psyket. Förra veckan brakade jag helt, orkade helr enkelt inte längre. Fick hjälp och var hemma i en vecka men jag skulle behöva en längre tid men då försäkringskassan bråkar med mig varje gång så orkar jag inte med det just nu. Ska det vara så svårt för läkarna att skriva ett läkarintyg som FK godkänner. Jag vill inget hellre att jobba för jag älskar mitt jobb men att stå och gå i åtta timmar är helt omöjligt för mig och eftersom jag inte kunnat sitta så länge på två år så är inte byte av jobb något bra alternativ. Frustrerad är vad jag är, jag är 51 år!!!
Ska till läkaren om två veckor och då ska jag be om en ny röntgen då bensmärtorna ökat och troligtvis ligger ishiasnerven i kläm igen. 
Detta blev ett gnälligt inlägg så förlåt för det.
 
Idag tog jag en semesterdag och det passade perfekt för vilket väder det blev på förmiddagen. Lilla Lycka och jag tog en promenad i strålande solsken och denna snö som kommit denna vecka gjorde mig verkligen glad för vem vill ha regn och mörker hela vintern.
 
Det blir en lugn helg för mig, behöver återhämta mig för att köra igång på jobbet nästa vecka.
 
Kram

Vackert!

Vackra färger.....
 
När vi åkte hem från landet för några veckor sedan stannade vi på vägen för att fotografera denna vackra himmel men det var lite svårt att få bilden rättvis.
Känner att jag måste ta mera bilder med min kamera för jag mår verkligen bra av att fotografera. Denna höst och vinter har inte varit den bästa för mig.
Har svårt att hitta något positivt i livet då min värk är värre en någonsin. Min ländrygg är helt paj och min ishiassmärta har tilltagit igen. Domningar i ben och fötter, svårt att gå och riktigt jobbigt på jobbet. Efter en hel dag tar jag mig knappt hem och väl hemma sover jag i över tre timmar.
Läkarna bara pumpar i mig en massa medicin som jag blir helt avtrubbad av, känns som jag är påverkad varje dag och dessutom går jag upp i vikt av dem. Har slutat sedan en tid tillbaka och försöker klara mig utan, i alla fall de starkaste.
De var två år sedan en operation planerad för just denna ishiassmärta men en vecka innan på återbesöket så hade denna smärta blivit bättre och operationen blev inställd, ja ingen var gladare än jag men nu är den visst tillbaka....samma smärta.
Idag blev det för mycket av allting och chefen skickade hem mig för att vila, i morgon blir en lite kortare dag.
Återhämtnig och jag måste släppa på mina krav. Jag kan inte vara den duktiga hela tiden, jag kan inte göra allt som jag gjorde tidigare, jag kan inte vara alla till lags, jag kan inte hjälpa alla, jag kan inte tänka och älta hela tiden.  Jag har också förstått att jag är en högkänslig person HSP och om detta ska jag berätta en annan dag.
 
Kram och god natt
 

2018

Lite julfint.....Asteri en fin julklapp...
 
Då var julen över för denna gång, ja det var ett tag sedan jag var inne här på bloggen.
Orken finns inte riktigt med jag mår ju bra av att skriva av mig lite.
Julen har varit lugn och jag har varit ledig i mellandagarna, började jobba nu i tisdags.
Igår plockade jag bort det sista av julen, köpte mig en bukett vita tulpaner ocj känner att nu får gärna våren komma.
Idag har det varit mörkt och regnigt hela
dagen, visst är det tråkigt. Varför kan det inte komma lite snö och bli lite kallt på det?
 
Sist berättade jag om mitt lilla fästingbett som jag skulle till vårdcentralen med, jo de trodde att något var det och borrelia låg nära till hands. Prover togs och jag fick äta Kåvepenin i en vecka men visade proverna inga tecken på borrelia. Fortfarande kliar bettet till och från men rodnaden har lagt sig så kanske penicillin kuren gjorde någon nytta.
De är läskiga dessa små kryp och läkaren rekomenderade mig att vaccinera mig då det finns mycket fästingar där vi har vår stuga men dessa vaccinationer är inte billiga och inte räcker det med en spruta heller.
 
Kram Kram
RSS 2.0