Mera fynd


Nya kläder....

Redan fredagkväll, och idag har jag bara slöat.
I mitt tidigare inlägg visade jag lite prylar jag köpt och nu kommer kläderna. Detta är ganska unikt då jag avskyr att visa mig på bild och framför allt stå modell men det är bra träning så snart kanske även ansiktet kommer med ;o)
Dessa kläder har jag fyndat på Flash, halva reapriset!!! grönt linne, vit knytblus, mönstrad grön tunika och sedan en jacka jag kikat på tidigare men då i en kakigrön färg och nu hittade jag denna ord pris 699 kr och nu 125 kr. Det var den väl värd, jag är riktigt nöjd med alla plaggen som totalt kostade 450 kronor.
Hoppas ni har en bra kväll

Kram alla söta bloggare

Mina shoppingfynd!


Visar några av mina shoppingfynd

Visar några av mina shoppingfynd från Kalmar. Köpte några vita tulpaner från Åhlens för 8 kr/st, hittade även en jättemysig smörbytta som man bara ställer ner asken i från Önskabutiken, glasen är köpta på Indiska 25 kronor för två, på Village hittade jag en jättesöt spargris för halva priset, så nu ska här börja sparas ;o) och så kunde jag inte motstå dessa ljusstakar som det var 70% rabatt på, kostade inget :o).
Jag brukar aldrig hitta saker på rean men denna sommar har jag hittat hur mycket som helst och mannen är så glaaad ;o)
Hoppas ni har en bra dag

Kram

Hemma från Kalmartrippen


Fina bilder från Kalmar

Nu är vi hemma igen efter två härliga dagar i Kalmar. När vi kom fram blev vi mottagna hos Linda med en nygräddad blåbär och hallonpaj, supergod :o) Vi gick förstås husesyn och hon bodde i en kanonlägenhet för att inte tala om läget!!!!
Vi har sett mycket fint och vi var även över på Öland en sväng, åkte upp till Byxelkrok och Böda strand, jag älskar stränderna där :o)
På hemresan hoppade tyvärr ett rådjur framför oss på den mörka vägen men mannen lyckades tvärbromsa och lyckades undvika en riktig smäll, dock blev det en duns så vi träffade nog rådjuret som ändå kunde hoppa iväg. Vi ringde och anmälde och en jägare skulle ut och kolla på platsen. Vi får vara glada att det inte blev några personskador och vi kunde inte se några märken på bilen. Resan tillbaka till Kalmar kändes inte så rolig då man verkligen tokstirrade på vägen :o(

Jag har gjort en massa fynd, kläder och heminredningsprylar då mycket var nedsatt till halva reapriset, så kuuul :o)
Tack goa Linda för att vi fick komma och att du har visat oss många mysiga och fina ställen i Kalmar, vi kommer snart tillbaka ;o)

Nu ska jag krypa i säng
God natt på er därute

Mot Kalmar


Så söta....

Nu ska vi snart lämna Norrköping för en semestertripp till min kusin Linda i Kalmar. Jag är inte hemma förrän i morgon och kommer därför ha en liten bloggpaus här.
Jag önskar er alla två härliga dagar och ta hand om er så ses vi snart igen!

Kraamar

Chokladmuffins med marshmallows


Vilka snyggingar va.........

Nu har jag bakat muffins och dom ser riktigt fräna ut och riktigt goda måste jag säga :o)
Här kommer receptet för er som vill prova.

Chokladmuffins med marshmallows 10-12 st
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
11/2 dl kesella vanilj
3 ägg
2 dl kakao
4 dl vetemjöl
11/2 tsk bakpulver
2 msk kaffe (hade inte jag)
ev 50 g grovt hackade valnötter
Marshmallows

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker till en kräm. Vispa därefter i kesella och ägg ett i taget.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och ev hackade valnötter och blanda ner i äggsmeten. Tillsätt kaffet.  Vispa till en jämn smet.
3. Ställ ut 10-12 stora muffinsformar på en plåt/ muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda i ugnen i 20-25 minuter.
4. Ta ut plåten och dekorera med marshmallows. Ev kan man låta plåten stå kvar i ugnen ytterligare några minuter så marshmallowsen börjar smälta lite.

Lycka till!

Spöregn ute


Detta saknar jag.....

Regnet bara öser ner idag, inte roligt då jag gärna skulle kunna befinna mig där bilden är tagen. Hoppas att det snart slutar.
Idag har jag tänk att baka lite, ska testa ett nytt recept, Amerikanska chokladmuffins med marshmallows som jag hittade på Kattas blogg. Sedan ska jag förbereda lite inför våran lilla semestertripp till Kalmar i morgon. Vi ska hälsa på min kusin Linda som jag har länkad här på sidan och vi blir kvar där tills på torsdag. Hoppas att vi får två härliga dagar med sol och annat mysigt :o)
Regnar det på er också idag?

Ha det så bra vad ni nu hittar på och många kramar

Regndroppe


Regndroppe i närbild

Så himla kul att fota närbilder :o) :o) :o)
Hittade ingen rolig kameraväska så det fick bli en Sony orginalväska, det var den enda väskan som kameran fick plats i.
Snart blir det träning och senare ikväll ska vi kolla film, Wallanderfilmen Kuriren.

Fridens liljor

Den får stanna!


Sony powershot DSC H20

Jag har bestämt att kameran jag provat i helgen får stanna. Tror den uppfyller det jag var ute efter, kunna zooma, fina bilder på nära håll, att den är liten och inte kostade en förmögenhet. Jag gillar att fota sådana bilder som jag hade i mitt tidigare inlägg, så jag hoppas att jag kan få till flera sådana bilder för den blev jag helnöjd med :o)

Idag har jag inte något inplanerat förutom att jag måste hitta en läcker kameraväska till kameran ;o)
Det kanske inte är det lättaste då de flesta är svarta och tråkiga men jag tyckte att jag såg några blommiga roliga på Mediamark.

Till kvällen är ett Body Pumppass inplanerat, då jag aldrig gillat att träna är jag så glad att jag hittat denna träning  på äldre dagar som är så himla rolig =o)

Vill också passa på att säga grattis till Kerstin som fyllde 60 år igår. Hoppas du fick en härlig dag ute i skärgården.
Önskar er alla som vanligt en underbar dag

Kraam Kraam

Testar en ny kamera


Snygg bild

Jag testar en ny kamera i helgen, vill ha en som man kan zooma mycket med och som tar bra bilder på nära håll och så ska den inte vara så stor för den måste få plats i väskan ;o)
Jag lyckades få en snygg bild här, jag tycker den blev riktigt bra. Såååå nöjd med bilden :o)
Bilden är tagen på en av mina krukväxter, kommer inte ihåg vad den heter men blommorna är läckra!


Hoppas helgen varit bra
Kraam

Nytt från Indiska


Mina reafynd från Indiska

Mina nya fynd, sonen frågade om jag handlat i Indien ha ha. Jag var tvungen att prova dessa och jag gillade dem verkligen. Tunikan i mitten hade jag på mig igår till svarta tights och svarta gladiatorsandaler, riktigt snyggt.
Jag är inte rädd för mönster och färger märker ni va? ;o)

På återseende

Två timmar sol!


Kort solning

Njutningen blev kortvarig för nu är himlen svart men man får tacka för den korta stunden man fick =o)
Jag har en världens hög med tvätt som behöver tas om hand så det får jag hugga tag i nu, inte lika roligt :o(

Nackdelen med att det inte är sol och badväder är att man shoppar så mycket istället. Igår gick jag in på Indiska för att kolla rean, ta 2 betala för 1. Jag fyndade två tunikor, en klänning och en somrig långkjol för endast 370 kronor , ordinarie pris hade varit lite över 1100 kronor. Känns ju ganska bra :o)

Ett tips för er som vill gå ner i vikt som jag nyss läste i nya Må bra:
"Locka fram barnet i dig i sommar! Att hoppa hopprep eller studsmatta kan bränna mer kalorier än en promenad"
Vad tror ni om det ?

Nu kom solen igen =o)

Fortsatt trevlig dag
Kramen

Irländsk afton


Irländskinspirerad utekväll

Så var det söndag igen, helgen har rullat på i en väldig fart. Igår var vi på Irländsk afton på Göta Källare i Söderköping. Det var inte så mycket folk som vi hade hoppats på men vi hade mycket trevligt =o). Kvällen blev inte så sen då vi var hemma vid tolv.

Idag skiner solen så nu blir det att sitta i solen och läsa en bok och bara njuuuta av dagen!

Jag fick ett nytt smeknamn av lilla Melvin 3år igår, Tussan, tycker det var så gulligt. Det ska jag kallas för nu tror jag ;o)

Hoppas ni får en bra söndag
Kraam från Tussan :o)

Utekväll


Mysiga utekvällar på semestern

Godmorgon, idag vaknade jag pigg och glad fast jag var hemma klockan två i natt. Jag hade en trevlig kväll med härliga vänner. Det blev lite gott i glasen och sång och dans till Debbie&Lasse på Wasa, de sjöng mycket 70 och 80-tal och det är så roligt då man känner sig lite nostalgisk ;o)
Jag glömde min kamera igår därför blir det en bild från utekvällen jag hade i Sörping i veckan. Vin två gånger på en vecka var länge sedan, och ikväll kanske det blir Irländsk afton på Göta källare i Söderköping!!!

Nu ska jag träffa solen, i ett solarium ;o)
Här är det växlande molnighet och inget regn så man får vara nöjd, det är ju semeeester =o)

Ha en jättemysig lördag
Kramen

Cult Design


Nytt från Cult Design

Jag blev helt förälskad i detta Cultset, så var tvungen att ge det till mig själv i present idag ;o)

Här ska nu förberedas Taccos och sedan kommer några vänner hit. Vi ska gå till Trägår´n och ta ett glas vin (igen ;o)) och ha lite mysigt nu när solen skiner.  Någon var visst sugen på att dansa så vi kanske hamnar på något dansställe framåt natta ;o) Själv har jag sådan träningsvärk efter gårdagens Body Pump och morgonens Powerwalk så jag knappt kan röra mig.

Jag önskar er alla en trevlig kväll
Kramisar

Hej alla fina!


Hälsningar från dessa sötingar

Halloj
Idag började dagen med en timmes powerwalk, känner mig lite motiverad att röra på mig nu och då är det  bara att köra på ;o)
Sedan har jag varit och handlat lite mat och en ny onödig sak från Cult, men så sööööt! Visar till kvällen =o)

Solen visar sig lite men inget sol och badväder, tyvärr. Efter powerwalken imorse gick jag därför upp på gymmet och solade solarium för att få lite färg!!!!!!

Dessa gulliga kalvar fotade jag när vi var hos våra vänner som har bondgård, så söööta!
Den ena påminner om ett rådjur, den var så nyfiken och ville gärna gosa med oss.

Hoppas eran fredag har varit bra
Kraam

Städ, bak och pyssel


Dagens pyssel

Idag blev det en mulen dag, regnet kom på eftermiddagen. Det har blivit städning av hela lägenheten, skönt att få det gjort och jag har även bakat matbröd. Idag var jag lite lat och använde den färdiga mixen till solrosbröd, jättegott bröd! Denna mix är riktigt smidig, det är bara att tillsätta vatten, jäst följer också med i påsen. Brukar alltid ha något påse i skåpet  som jag kan ta fram då jag har lust att baka och vill känna doften av nybakat bröd.

Köpte en bricka och en liten vas på IKEA  häromdagen så det har jag pysslat lite med idag, hittade några stenar och ljuslyktor som passade bra på den också. Så den står nu så fint på bordet på uteplatsen =o)

Känner mig så nöjd för jag stack upp på gymmet och körde ett pass Body Pump ikväll, måste komma igång igen!
Så ikväll måste jag låta bli kexchokladen i skåpet ;o)

Hoppas ni haft en bra dag och har en mysig kväll
Kramisar

Torsdag redan!


Läckra blommor som jag fotade i en park.

Redan torsdag, vad veckorna går fort! Idag har vi lite sämre väder men inget regn ännu =o)
Man kan inte säga att vi inte har varierande väder i alla fall!!!
Det blev en mysig kväll igår då vi satt på Bondens vid Göta Kanal med ett glas vin och fnittrade.
Det måste vi snart göra om, Tack Susanne! jag är glad att jag funnit en sådan fin vän som du.

Idag måste jag städa och plocka lite, tänkte även baka lite matbröd men vi får se hur mycket lust jag har ;o)
Ha en toppendag

Underbara dag!


Denna fina bänk fotade jag när vi var i Nyköping.

NJUTA
det kan man göra av detta väder, vilken underbar dag vi fick idag. När jag höll på och packade för vår lilla bad och soldag imorse så dök det upp en massa moln så vi bestämde att vi inte åker. Vi gjorde några ärenden och vad hände sedan, jo klarblå himmel!  Då hade vi inte lust att ge oss iväg. Jag har suttit och svettats på vår terass mitt inne i city och där står luften helt stilla men jag har haft en kanna med vatten som jag hällt över mig när det har behövts ;o)  Fick även nya Må Bra tidningen idag, perfekt i solstolen =o)

Nu ringde kompisen Susanne och undrade om jag ville komma till Sörping och ta ett glas vin på bryggan och ha lite tjejsnack. TREVLIGT!
Så nu är det bäst att sätta fart så man kommer iväg.

Ha en jättetrevlig kväll
Kramisar

Solig onsdag!


Cloetta.........

Godmorgon på er!
Jag berättade igår om vår lilla utflykt och att vi även tog en sväng till Cloetta, här kommer lite goa bilder ;o)

Här skiner solen så här förbereds det för sol och bad, bäst att passa på för regnet ligger och lurpassar :o(
Läste i en tidning igår att Regn ger livskris
"Den absolut största besvikelsen i livet är att semester regnar bort. Det är till och med värre än att inte komma i väg alls för att man glömt passet eller att resväskan kommer bort".
Vad tycker ni, stämmer detta?

Ha nu en underbar dag och njut av livet
Kramisar

IKEA och Bergs slussar


Bergs slussar

Dagens utflykt blev till IKEA till mannens förtjusning ;o), hittade ett jättebra hylla ca 130cm hög som jag ska ha i badrummet och som har en dörr så man slipper se alla småsaker ;o) Hittade även lite annat smått och gott som man ju alltid gör när man är på IKEA. Sedan åkte vi en sväng till Bergs slussar och tittade på båtarna som slussade genom de 11 slussar som finns just här. Jag var glad att inte jag var båtägare idag för det regnade ganska så rejält ett tag :o(
När vi ändå var så nära tog vi svängen förbi Cloetta och fick med lite godsaker hem. Ni tänker väl att gör hon inget annat än och äter, just nu känns det som det, nötkaka,  pajer och nu godis på bloggen Visst är jag en godisråtta och borde verkligen inte äta detta men det är inte så illa som det låter ;o)
Hoppas ni haft en bra dag och inte fått allt för mycket regn på er

Kramar och sov så sött när det är dags att krypa ner under täcket

Vad händer idag!


Bild över Göta Kanal i Söderköping

Växlande molninghet bjuder dagen på och jag känner mig jätterastlös för något vill jag hitta på, mannen och jag har inte alltid samma önskamål ;o)
Hoppas vi kan komma på något trevligt, så ikväll kan ni kanske få se vad denna dag bjöd på till sist!
Dagens tänkvärda ord "Vänlighet och kärlek är smittsammare än någon sjukdom"
Önskar er en bra dag med detta korta inlägg.

Kraam Kraam

Blåbär istället för kantareller


Nyplockade blåbär till en härlig smulpaj.....

Det blev ingen kantarellsmörgås ikväll :o(
Vi åkte till skogen men vi hittade inte en enda kantarell, inte ens en flugsvamp!
Blåbär fanns det gott om, så jag kämpade ihop 11/2 liter, sonen hjälpte till medan mannen satt i brassestolen ;o)
Det är fruktansvärt tråkigt att plocka blåbär, ryggen värker efter att ha stått framåtlutad så länge. Resultatet blev iallafall en jättegod smulpaj som vi smaskat på ikväll.
Annars har dagen varit lugn och solen kom fram till slut, sammanfattningsvis en mycket bra dag =o)

Hoppas ni mår bra
Kramen

Snälla sommar,kom tillbaka!

Just nu får man nöja sig med att se sommaren på bild......

Ny vecka och kanske nya äventyr men först vill jag ha sommaren tillbaka. Hittade detta somriga kort i kameran, härlig bild, man får lite sommarkänsla ;o)
Läste i tidningen nu på morgonen att svampälskare gör klokt i att redan nu ge sig ut i skog och mark och plocka åt sig av skogens guld, man kanske skulle ge sig ut en sväng mellan skurarna,  för lite svamp är inte så dumt att ha i frysen och varför inte en kantarellsmörgås till kvällen, åh vad jag blev sugen på det =o)

Nej nu ska jag ta tag i dagen och se vad här ska hittas på ;o)
Dagen tänkvärda ord "Gör det bästa av det värsta"

Må så gott alla härliga bloggare och ni som inte lämnar ett avtryck när ni är här, gör det för jag bits inte;o)
Det skulle vara så roligt och se vilka ni är!

Fridens liljor

Nötkaka


God nötkaka

Vart tog  denna dag vägen!
Jag tog en runda på stan där jag med lycka hittade en bikini som passade mig perfekt, brukar ha jättesvårt att hitta någon jag tycker om. Köpte även ett orange nagellack som jag nu målat tånaglarna med.

Kännt mig lite rastlös på eftermiddagen, så därför blev det lite bakning igen ;o)
Denna gång ska jag dela med mig av ett recept på nötkaka som är jättegod.

Botten
1 ägg
125 g smör
1,5 dl socker
225 g vetemjöl
2 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienser och gör en deg, tryck ut degen i en form med löstagbar kant, en liten bit upp på kanten.
Spara ca 1/4 av degen för att göra ett rutmönster över fyllningen.
Fyllning
100 g  malda eller hackade nötter eller mandel
4 st  mald eller hackad bittermandel
1 dl socker
4 msk vatten
Rör ihop alla ingredienser i en kastrull, låt det smälta ihop försiktigt, inte koka!
Häll fyllningen i formen och gör ett rutmönster av degen som är kvar.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Servera med lättvispad grädde.
Lycka till!

Jag önskar er alla en mysig kväll
Kraam

Regnet är här!


Gammalt slitet staket men riktigt mysigt att se.

Godmorgon söndag!
Sista dagen på första semesterveckan, vad tiden går fort men lite trevligt har vi hunnit med denna vecka:o)
Idag är det mulet och regnet verkligen hänger i luften, hoppas det blir ett kortvarigt oväder!

Det blev inget Söderköping igår utan istället en godisskål i soffan som jag sa, inte så dumt det heller men ack så onyttigt =o( Vi hade säker kunnat åkt en sväng för regnet kom inte förrän i natt men det  får bli en annan gång, semestern är inte slut ännu.

Idag funderar jag på att gå en runda på stan och kika lite, annars vet jag inte vad vi ska hitta på. Det behöver inte hända saker varje dag, ibland kan det ju vara skönt att bara vara! Jag tränar på mindfullness, att bara vara här och nu, svårt men nyttigt efter att jag varit alltför stressat tidigare.

Dagens tänkvärda ord "Kärleken är det enda som växer, när vi slösar med den"

Ha en jättebra dag och ta hand om varandra
Kraam Kraam

Vilken sommardag!


Blommar för fullt......

Vilken underbart fin dag vi fick idag. Tyckte runt elva att det inte var något vidare väder men sedan sprack det upp och blev hur soligt och varmt som helst. Har tillbringad dagen på vår uteplats med boken "Midvinterblod", riktigt varm och skönt.

Mannen kom hem med ett ABBA singstar som jag länge önskat mig, sonen och jag provade att sjunga lite men det var hur svårt som helst. Det behövs mycket träning innan jag törs sjunga inför vänner eller annars måste man dricka mycket vin innan ;o) Riktigt roligt var det iallafall, skrattade så att tårarna rann!!!!

Ikväll tänkte vi åka en sväng till Söderköping för att sitta och ha det lite skönt på bryggan vid kanalen men nu börjar det mulna så vi får se hur vi gör. Det blir kanske att ligga och slöa i soffan med en godiskål istället ;o)

Ha en trevlig kväll
Kramisar

Gullungen!


Lilla goa Ebba

Här kommer en liten bild på lilla Ebba som jag träffade igår, hur go som helst. Kläderna på kortet är dom som jag köpte på stan tidigare i veckan, så gulliga tycker jag.

Idag klev jag inte upp ur sängen förrän halv tolv, det var länge sedan!
Vädret är ganska molnigt med lite solglimtar och tyvärr väntas det ju en massa regn i dagarna :o(
Denna dag ska jag plocka lite i hemmet och hoppas även att molnen spricker upp så man kan få lite sol på näsan tillsammanns med den nya boken jag börjat med.
Lördagen den 18/7 går alltså i lugnets tecken  ;o)

Trevlig helg på er alla därute och må så gott.
Kraam Kraam

Fredagens utflykt!


Härligt liv på landet

Nu har vi kommit hem efter en härlig dag hos våra vännner som har en gård utanför Tranås. Fika, god mat, härlig natur, djur och bad har dagen bjudit på. Jag bara älskar dessa kossor och ni skulle ha sett de små gulliga kalvarna, man smälter!!!
Jag luktade lite ladugård när jag kom hem, men det var det värt ;o)
Vi fick även träffa Ebba 3 månader och hur gullig var inte hon. Blir så sugen på en bebis när jag ser dessa små underverk, kan inte sluta att gosa och lukta på dem. Såååå mysigt :o)
Imorgon tänkte jag att ni skulle få se en bild på henne.

Här håller nu sonen och tjejen på och bakar bullar, ska bli gott med ett glas mjölk =o)
Hoppas ni har det skönt denna fredagskväll.

Kramisar

Tänkvärd fredag!


Härlig rogivande bild över vattnet.

Idag är jag uppe tidigt, vi ska nämligen åka och hälsa på våra gamla vänner utanför Tranås. Det blir en utflykt till bondelivet, jag älskar djur. Det kanske kan bli en kossebild till kvällen ;o)

Hittade några tänkvärda rader nu i dessa stressade tider.

Tycker Du att 168, är mycket eller lite?

Om det är pengar?
Är 168 dyrt eller billigt?

168 är något som vi alla har lika mycket av.

Ditt liv är 168 timmar i veckan.

Ingen har mer. Ingen har mindre. Alla har lika.

Om Du tycker att Din tid inte räcker till, så är det för att Du fyller den med för mycket. "Jag har inte tid!" säger många idag. "Tänk om dygnet hade tre timmar till!" Tiden går inte att förändra! Men Ditt sätt att fylla tiden, går att förändra.

"Att använda sin tid väl är att visa sig själv respekt"

Ha en bra dag
Fridens liljor

Läsardag


Denna lilla söting lyckades jag få med på bild en dag........

Det blev en sväng på stan i förmiddags där jag köpte lite gulliga bebiskläder, i rosa förstås! Har man själv bara grabbar så vill man alltid handla något i rosa ;o)
Sedan sprack molnen upp och det blev riktigt soligt, därför har jag tillbringat hela dagen i solstolen och läst ut boken "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini, riktigt bra men hemsk och sorglig. Nu har jag plockat fram ännu en bok, "Midvinterblod" av Måns Kallentoft. En deckare som handlar om Malin Fors vid Linköpingspolisen, detta är första boken och den andra heter "Sommardöden". Hoppas dom är riktigt bra :o)

Vi har nyss ätit lite här, riktig husmanskost, stuvade makaroner och köttbullar, spännande va?
Men jag tycker det är riktigt gott med lite rårivna morötter och ketchup ;o)

Hoppar ni mår jättebra och har en skön kväll i solen
Kramisar

Jordgubbar


Jordgubbar i skålen "Hallon" från Orrefors

Godmorgon, hoppas ni sovit gott.
Det ser ut som dessa underbara bär har gjort sitt denna säsong men jag har ätit ganska mycket i sommar så jag är nöjd ;o)
Idag är det växlande molnighet, så någon stranddag blir det nog inte då jag helst vill ha klarblå himmel.
Det kommer iallafall bli en runda på stan då jag måste hitta något gulligt till en liten bebistjej, javisst ja, kom just att tänka på Bellas inlägg igår på muminkläder, jättegulliga så något sådant får det bli :o)
Imorgon åker vi nämligen till gamla vänner som bor utanför Tranås och en av sönerna har blivit pappa. Hoppas man får gulla lite med underverket!!!
De bor också på bondgård och har en massa djur, älskar dessa små gulliga kalvar.

Jag läste på SIBAS hemsida att de rear ut Singstar och jag har länge velat ha ett Abba singstar ;o), det är så roligt om man är ett par stycken och man kan sjunga lite tillsammans. SIBA finns också i Linköping så det kanske kan bli en tur dit.
Men jag skulle behöva hålla lite i pengarna nu, de liksom brinner i plånboken. Är det någon som känner igen det ;o)

Ha en bra dag
Fridens liljor

Årets första dopp


Härlig dag på stranden

Idag har vi haft en härlig dag med sol och bad på mina föräldrars sommarställe. Det blev årets första dopp för mig, först när jag klev i tyckte jag att det var jättekallt men sedan tog jag mig i kragen och slängde mig i och det var sååå skönt. ;o)
Har sedan suttit i solstolen och läst boken Tusen strålande solar och druckit bonaqua päron. Vid fyra tiden kom det en massa moln så vi packade ihop och åkte hem, sedan kom spöregnet =o(

Kompisen Susanne kom förbi en stund ikväll, så vi tog ett glas rosé och skvallrade lite ;o).
Mannen satte upp taklampan som vi köpte i Ullared till sovrummet, äntligen kan man se något när man letar kläder i garderoben!

Hoppas ni mår bra
Kraam

Present


OXXO design armband

Detta fina smycke var jag bara tvungen att köpa i Ullared. Tjejen frågade om jag ville ha det inslaget och jag tyckte att det kunde hon få göra för att de gjorde så fina paket, jag är lite tokig, jag vet ;o)
Armbandet  hade Anna Starwomen på sig i sin blogg och hade även en tävling där man kunde vinna ett likadant och jag anmälde mig givetvis men vann jag, med min vanliga otur i tävlingar, Neeeej!

Denna morgon skiner solen, så idag planeras det för sol och bad. Jag måste ta årets första dopp idag, det är mitt mål får se om jag lyckas badkruka som jag är ;o)

Ha en jättefin dag alla ni så hörs vi nog redan till kvällen
Kramisar

Dagens utflykt till Nyköping


Lite härliga bilder från Nyköping

Idag blev det en liten utflykt till Nyköping där vi besökte Iittala outlet och vi strosade runt lite nere vid hamnen för att sedan gå en liten runda på stan. Mysig stad och solen var framme så det blev en jättehärlig dag.
På outleten blev det en rosa och en klar kivilykta som fick följa med mig hem ;o)

Nu i kväll har vi käkat lite gott och sedan bara slappat, är det inte så semestern ska vara?
Hoppas även ni haft en underbar dag.

Kraamisar

Nya fina prylar!


Lite av min shopping......

Godmorgon Tisdag!
Idag visar jag lite saker som jag hittade i går. Dip och snacksskålar från mique, härlig vit skål med stora hål, rolig vas och en ganska stor tavla med zebror som står i bakgrunden. Allt detta för endast 185 kronor. Förstår ni varför det är så roligt att trängas med folk ;o)
Köpte även en sockersöt ljusrosa och vitrandig morgonrock för endast 119 kronor (så mjuk och skön)  plus en massa annat smått och gott. Jag är såååå nöjd!!

Jag vet inte vad denna dag kommer att bjuda på men troligtvis blir det en lugn hemmadag på altanen med boken "Tusen strålande solar" och lite sol på näsan, mysigt!!!

Ha en fin dag på er
Kramisar

Shopping på Ullared


Här har vi shoppat idag........

Nu har vi kommit hem efter en lång dag med shopping och mycket bilkörning.
När vi kom fram 11.30 var det hur lång som helst för att komma in, jag tänkte att vad håller vi på med, ska man verkligen utsätta sig för detta frivilligt :o(
Det tog inte så lång tid innan vi kom in och då gick det ganska bra och inga köer i utgångskassorna, Tack för det!
Som vanligt hittade jag en hel del, kanske visar något här imorgon.
Sonen köpte en spikmatta som jag provade nyss men aj aj, det kanske är en vanesak för det ska vara riktigt bra för kroppen att ligga på en sådan ;o)

Hoppas ni haft en bra måndag.
Nu ska jag krypa i säng,  så vi hörs imorgon igen.
Sov gott!

Äntligen semesteeeer!



Rosa och fin.....

Nu har jag jobbat min sista dag och nu väntas fyra veckor semester, ska bli så skönt :o)
Imorgon bär det iväg på en tur till Ullared, många säger säkert, du är inte klok. Men jag gillar att gå där och strosa och vi har haft turen med inte allt för mycket folk dom gångerna vi varit där.

Här letas det fortfarande lägenhet i Huddinge till sonen men det verkar vara kört, de flesta har stått flera år i kö för att få en studentlägenhet, inte klokt :o(
Är det någon som vet något får ni gärna höra av er, själv har vi inga kontakter i Stockholm.

Ikväll ska jag inget göra, känner mig så trött men det är säkert för att man slappnar av nu när man ska vara ledig ett tag.

Må så gott alla fina bloggare
Kram Kram

Dajmtårta


Så smarriiiiiiiig

Nu är jag hemkommen från jobbet, bara en dag kvar och sedan semesteeeer :o)
Här har det regnat  hela dagen förutom imorse då det var klarblå himmel, nu vill jag verkligen att det ska vända. 
I tidningen såg jag sol här onsdag och torsdag i nästa vecka, så det får vi hoppas stämmer;o)

Idag vill jag dela med mig av receptet på denna smarriga Dajmtårta som vi smaskade på igår.
Tårtbotten
150g mandel
4st äggvitor
2dl socker
1msk vetemjöl

Dajmkräm
2st "dubbeldajm" à 57g
4st äggulor
1dl socker
3dl grädde

Garnering
Dajmhack, skivad kiwi

Gör så här:
Tårtbotten: Mal mandeln. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner socker, mandel och mjöl. Blanda väl. Bred ut smeten i smord  form 24cm med löstagbar kant. Grädda 175 grader i ca 25 minuter. Kallna
Kräm: Hacka dajmen fint. Vispa gulorna och socker pösigt. Vispa grädden hårt och rör ner äggsmeten, rör ner dajmhacket. Bred dajmkrämen över botten.
Låt tårtan stå i frysen ca 11/2 timme före servering. Ta ut den ca 30 minuter före servering.
Lycka Till

Ta hand om er och må så gott
Kraam kraam

Chévrepotatis


Ljummen potatissallad

Nu är mannen hemma och vi har ätit lite, det blev grillade kotletter med chévrepotatis och efter det en smarrig Dajmtårta.
Potatissalladen kan ätas ljummen eller kall.
Här kommer receptet:
11/2 kg små delikatesspotatis skalade och kokta (jag hade skrubbad färskpotatis)
Dressing:
100g chévre
2dl turkisk yoghurt
1msk flytande akaciahonung
salt och svartpeppar
2msk bladpersilja, hackad

1. Smula osten och blanda ner den i yoghurten. Smaksätt med honung, salt och peppar.
2. Dela potatisen i halvor om de är stora och vänd ner dem i dressingen. Strö över persilja.
Lycka till!

Hoppas ni har det bra denna fredagskväll
Kramisar

Körsbär på gång!


Härliga sommarbär

Godmorgon!
Idag är jag ledig och jag vaknade redan klockan fem och var jättepigg, hela veckan har jag varit helt död när klockan ringt halv sex. Fattar inte att det alltid blir så här, men jag låg och läste ett tag och lyckades till slut somna om till halv tio, jätteskönt!

Idag ska här plockas lite och jag har en jättehög med stryktvätt som jag måste ta tag i =o(
Ikväll kommer mannen hem och ska vara hemma hela fyra veckor innan han sticker till Ängelholm igen :o)
Vi börjar som sagt våran semester på måndag, ni tycker väl inte att jag tjatar ;o)

Sprang på ett körsbärsträd och även dom goda bären börjar mogna, kanske blir det att koka lite spottsoppa en dag :o)
Det gäller att ta vara på naturens läckerheter, snart blir det kantarellernas tur ;o)

Säger också Grattis till sonen som kommit in på Biomedicinska analytikerprogrammet vid Karolinska Institutet, låter så himla spännande, önskar jag var lite yngre ;o)
Nu är det jakt på en lägenhetet som gäller, tips är välkommet för det verkar inte finnas en enda studentlägenhet kvar i Huddinge :o(
Utbildningen börjar i slutet på augusti så det är lite kris......

Hoppas ni alla får en skön dag oavsett ni jobbar eller har semester.
Kramisar

Gåva från Yves Rocher


En liten present till lilla mig

Jag fick en liten gåva i min förra beställning från Yves Rocher. En aktiv dagkräm med 30 exklusiva oljor. Den är riktigt härlig att ha i ansiktet och dessutom luktar den fräscht.
En behaglig formula för en komplett verkan mot ålderstecken:
* slätar ut dina linjer milt
* vårdar och ger huden välbefinnande
På ett ögonblick, blir huden slät och sammetslen utan att kännas fet. Bra makeupunderlag.
Äntligen kommer jag bli rynkfri ;o) ha ha

Idag har det regnat klippt hela dagen här, nu får det gärna vända igen och definitivt  till nästa vecka då min semester börjar. Jag är ledig imorgon men jobbar i helgen och sedan semesteeeeer :o) =o) :o) =o)

Vi har ätit lite och nu sitter jag framför datorn igen, jag har blivit alldeles beroende av detta bloggande, tycker det är så himla kul!!!!!!!!

Tack till er alla för fina kommentarer.
Kraamar

Skogens läckerheter


Smaskiga bär....

Efter en mycket stressig eftermiddag på jobbet tog vännen Magnus och jag en skogspromenad i Petersburgskogen.
Lugn och härligt, verkligen avstressande :o)
Skogen är full av blåbär, så himla gott! Skulle verkligen vilja plocka ett par liter och ha i frysen och en blåbärspaj skulle inte sitta fel. Men att plocka blåbär är så himla tråkigt,  faktiskt var blåbären riktigt stora på en del ställen så det går kanske ganska fort att få ihop lite. Så ge er ut i skogen och plocka dessa läckra och nyttiga bär ;o)
Hittade även lite smultron och hur goda är inte dom....mmmm.
Nackdelen för mig idag var nog att jag fick en massa myggbett och de kliar så förba.......t!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ligger jag i soffan och har inte lust att göra ett dugg, och det måste jag väl inte. Det som måste göras kan väl göras imorgon eller på fredag eller på....................;o)

Må så gott
Kraamar

Nytt på armen


Min nya JET SET

Jag var bara tvungen att köpa denna snygging nu när Ur&Penn har 50% rea. Jag är lite tokig i klockor, köper nog en ny varje år och då oftast på Ur&Penns rea!
Den är så lätt att den inte känns på armen =o)

Jag räknar ner och nu har jag  bara 4 arbetsdagar kvar till semestern, ååhh  vad jag längtar! Jag tycker mitt jobb är jätteroligt men semester är semester ;o)

Vädret är forfarande lite ostadigt men det gör inte så mycket, bara det blir sol nästa vecka.
Vet ni vad jag ska gör min första semesterdag, jo, åka till Ullared. Jag verkligen älskar att åka dit, jag köper inte så mycket kläder utan mest heminredningsprylar, porslin, väskor och lampor. Hittade mina snygga svarta sovrumslampor där förra året, kärlek vid första ögonkastet!

Ha det gott alla fina bloggare.
Kramisar

Regnig måndag


Härlig bild från Ängelholms stränder

Vad passar inte bättre denna regninga måndag om inte en härlig strand och havsbild. Läste på löpsedeln att "Ryssvärme" väntas, upp mot 30 grader och det passar ju bra nu när min semester börjar nästa vecka :o)

Jag kom just hem från en timmes Body Pump pass, riktigt jobbigt nu när jag inte varit där så mycket på grund av värmen.
Men det känns riktigt skönt nu när det är gjort och man kommit hem, ska försöka gå på torsdag igen.

Denna dag började inte så bra då jag försov mig, vaknade 06.40 och börjar jobbet 07.00, men det var gasen i botten och jag var på jobbet 07.15 ;o)

Hoppas eran första dag på veckan har varit till belåtenhet.
Kraamar

Kaktusplantering


Över 6000 kaktusar i sin prakt

Jag lovade vid ett tidigare inlägg att ni skulle få se kaktusplanteringen när den var helt klar, den har nog varit klar ganska länge men idag tog jag bilden ;o)
Det ska vara över 6000 kaktusar som har planteras ut här, jag tycker det är så fint.

Det blev en sväng på stan där jag hittade två munkjackor på rean på Stadium, jag gillar dessa luvtröjor med dragkedja och de är perfekta att ha på sig om det är lite småkallt.
Annars har jag tillbringat dagen på uteplatsen och börjat läsa boken Tusen strålande solar.

Mannen åkte tillbaka till Ängelholm vid 16.00, så nu är man gräsänkling igen. Vecka 29 börjar både hans och min semester och då hoppas vi få fyra härliga veckor tillsammans. Vi har inget inbokat men vi kommer nog kunna hitta på en hel del trevlig. Förr om åren har vi alltid planerat och donat inför semester men förra året gjorde vi inte det och det var nog den skönaste semestern någonsin. Bara ta dagen som den kommer och njuta av ledigheten.

Här i Norrköping regnar det och har blivit lite svalare, ganska skönt då vi har 27 grader i lägenheten. Håller på och dammsugar och stryker lite men tog en liten bloggpaus då jag är så varm, pust!!!
Nu är det dags att ta det sista och imorgon börjar nedräkningen ;o)

Trevlig kväll

Kärlek


Kärlek........

Idag dansar löven i trädens kronor
De rör sig så rytmiskt till vindens musik
Och vinden den sjunger om kärleken evig
Och allt blir en lycklig och härlig rytmik

Den sjunger så vackert om kvinnan och mannen
Som avgett ett löfte att lova varann
Att älska varandra tills döden dem skiljer
Och alla kan se att deras kärlek är sann

Ja, kärleken är så förunderligt vacker
Ibland kan den stoppas av hinder ändå
Då måste man klara att snabbt ta sig över
Och visst blir det lättare om man är två

Vi önskar vårt brudpar all lycka och välgång
Och hoppas att hindren på vägen är få
Idag börjar resan i livet tillsammans
En vandring så innerligt vacker att gå

Idag ska vi fira med sång och med glädje
Vi sjunger med löven till vindens musik
Vi sjunger som vinden om kärleken evig
Och allt i en lycklig och härlig rytmik

Grattis  Anna & Tony

Godmorgon, visst är det härligt att vakna denna söndag med dessa vackra ord och bilder.
Med respekt till brudparet inga bilder på dem i min blogg, men dessa bilder  visar så mycket ändå....
Jag älskar klänningen så den fick jag en bra bild på utan att visa för mycket ;o)

Solen skiner från klarblå himmel och då vet ni vad som väntar mig eller?
just det solstolen ;o)

Hoppas ni alla får en skön och solig söndag
Kraaaaamar

Lördagsgodis


Lite smaskigt som kvällen bjudit på.

Sitter nu och slöar i soffan efter att vi ätit något riktigt smaskigt, köttfärsbiffar med grekisk fårost och spiskummin och till det klyftpotatis och tzatziki.
Även lite rosévin och melon bjöd eftermiddagen på :o)
Glasen köpte jag nu när vi var på Kosta Boda outlet, det är ett Efva Attlingglas som Orrefors fått göra ( ringen i botten saknas) Jag tycker de är så fina!!!!!!!!!

Så himla fint det var i kyrkan, bruden var så fin i sin vackra klänning. Ni kan få se några bilder imorgon.
Vilken tur med vädret, solen sken så varmt och härligt. Man får lyckorus i hela kroppen :o)

Hoppas ni har en skön kväll.

Lite svalare lördag


Naturbild från Norrköping

Godmorgon alla sötisar, hoppas ni sovit gott. För mig blev det lite sovmorgon, skööönt!!!
Idag måste jag åka och handla lite och fylla upp vårat kylskåp igen, skulle gjort det igår men orkade inte. Idag känner jag mig piggare :o)

Klockan 15.00 idag ska jag till kyrkan och titta på min nya arbetskamrat Anna som ska gifta sig, spännande hoppas bara vädret håller i sig. Själv hade jag tänk ha på mig en lite tunnare ärmlös klänning, men vi får se hur vädret utvecklar sig under dagen.

Bjuder på en naturbild från Norrköping igen.
Ha en jättebra lördag och många kramar på er.

Läsvärt


Lite nya böcker till semestern

Nu har jag laddat med en massa nya böcker till semestern, hittade en bokoutlet i Höganäs där jag gjorde riktiga fynd. Fick ju även ett presentkort i födelsedagpresent och för den blev det pocketböcker, smidigt på stranden ;-)

Äntligen fredag och mannen har kommit hem från Ängelholm. Denna helg är jag ledig och det ska bli jätteskönt för efter denna varma vecka är jag jättetrött. Jag skäms att säga att efter dagens åskväder tycker jag det är riktigt skönt i luften.
Hoppas bara inte regnet stannar allt för länge:o(

Hoppas ni får en trevlig helg och här får ni några fina ord på vägen
Våga vara den Du är
och
Var stolt över den Du är!

Många kramar från mig

Jordgubbar


Lite mys på uteplatsen.

Då har man arbetat ytterligare en dag, snart börjar nedräkningen till semestern. Jag tycker det ska bli så härligt, hoppas bara vädret håller i sig. Det blir inte mycket gjort efter jobbet man känner sig så trött och slö men det är väl värmen som tar på kroppen. Idag har jag druckit lite bättre än igår, inte lika tung i huvudet.
Ikväll är det Body Pump men orkar jag?

Sitter på uteplatsen och dricker rabarbersaft och smaskar jordgubbar. Jag tittar i ett nytt tjockt magasin "VÅRT NYA hem", dessa fick man ta gratis utanför en mäklarbyrå i Ängelholm :o)

Roligt att så många nya har hittat till min blogg, det är så kul när ni skriver en liten  kommentar. Hoppas ni kommer tillbaka igen =o)

Idag säger vi grattis till sonen som klarade teoriprovet, nu är det bara uppkörningen kvar. Håller tummarna för dig :o)

Hoppas ni har det bra denna torsdag, imorgon är det redan fredag. Inte klokt vad veckorna går fort ;o)
Fridens Liljor

Indiska


Dessa två klänningar köpte jag från Indiska igår. Ser inget roliga ut på bilden med jag gillar dem, tunna och sköna.

Nu har det börjat regna, åskan hänger i luften, det behövs verkligen en urladdning. Hoppas den kommer innan man går och lägger sig för jag är inte så förtjust i åska ;o)

Stora kraamar

Juli månad är här!


Bilder från Mölle, ett naturreservat vid Höganäs.

Tänk att vi redan är inne i juli, tiden går så fort. Jag ska jobba nästa vecka också, sedan har jag semester i 4 veckor :o)
Det blev en lite halvmulen dag idag men värmen håller i sig, riktigt kvalmigt och kladdigt.

Hittat en jättefin lägenhet i Ängelholm på Hemnet, den skulle jag kunna tänka mig att köpa. Vill jag flytta? finns det något jobb åt mig därnere? Mannen skulle åka förbi och kolla läget lite idag efter jobbet så vi får se vad som händer, lite spännande är det allt ;o)

Idag när jag kom hem från jobbet var jag så trött att jag somnade ett tag på soffan, riktigt skönt och
ikväll blir det inte mycket gjort kan jag lova, känner mig helt jä..... seg i kroppen.

Snart blir det slut på mina Skånebilder, jag lovar. Det var en härlig sista dag då vi var vid Mölle och klättrade i bergen. Jag var helt slut efter att vi klättrat ner till vattnet och sedan uppför berget igen, pust!!!!

Hoppas ni mår bra.
Kramen
RSS 2.0