Nu är jag långledig


Mysigt att komma hem till familjen.....

Ska bli skönt att ha ledigt ett par dagar och komma hem och träffa familjen och äta och mysa tillsammans :o)
Vädret ser ut att bli lysande denna påskhelg också, kan det bli bättre.

I morgon ska lilla Helge bli kastrerad, stackars liten :o( Sedan ska jag försöka få däcken bytta på bilen, så bullrigt att köra långa sträckor med vinterdäck. Nu ska vi väl inte få mera snö eller vad tror ni?
Lite städning måste också hinnas med, förstår inte hur två vuxna och två katter kan stöka till sådant ;o)

På jobbet tycker mina arbetskamrater att jag måste lära mig skånska om jag ska bo här, vet inte om jag är så intresserad. Ibland måste jag fråga en extra gång för att förstå vad de säger men för det mesta går det bra. Det var någon som hade ett skånskt lexikon som man kanske kan låna ;o)

Känner mig lite trött ikväll, somnade ganska tidigt i soffan så nu ligger jag nerbäddad i sängen och ska snart släcka lampan.

Idag fick jag förresten  hämta min telefon som äntligen blivit lagad efter allt strul. Får se hur länge den kommer att hålla denna gång.

Hoppas ni haft en mysig kväll och ser fram emot en lika mysig påskhelg.
Kram och sov gott

Snart är påskhelgen här


Lite påskpyntat.....

Nu är jag hemma efter en lång arbetsdag, plus att det blev ett ärende till Ängelholm efter jobbet. Lite mat har även stoppats i magen då jag var såååå hungrig ;o)
Nu sitter jag i soffan och ska snart titta på "Halv åtta hos mig" och sedan blir det "Desperate houswives"
Som ni ser händer inte så mycket här hemma, varje kväll ser likadan ut ;o)
Känner mig fortfarande på ett strålande humör och jag känner mig så pigg, kan det vara sommartiden?

Jobbar bara i morgon också och sedan tar jag påskledigt, hela sex dagar ledigt!!!! Jag är inte mycket för påskpynt så här hemma finns nu bara lite påskliljor och mina små söta ägg som jag hittade på Blomsterlandet. Vi åker ju även bort ett par dagar så jag tycker inte det är någon mening att göra så mycket här hemma.

Hoppas ni mår bra mina fina bloggvänner
Kram Kram

Update: Fick just beskedet av Miia att det inte är något Desperate houswaves ikväll :o(

Mina små tusenskönor


Dessa små sötingar har jag planterat i en kruka på balkongen...

Hej alla söta, hoppas ni haft en bra dag. Själv känner jag mig pigg och på lysande humör :o)
Nyss kommit hem från jobbet och vad gör jag direkt, jo bloggar ;o) Riktigt avkopplande att sitta här och skriva lite om dagen och läsa era fina bloggar :o)
Maten är inte så noga längre, ibland lagar vi något annars blir det bara lite fil eller en smörgås att äta. Idag hade jag tur då det fanns en matlåda kvar sen igår, en gryta med lövbiff, champinjoner, lök, bambuskott och lite grädde förstås och till det serverade bulgur. Har blivit helt tokig i bulgur nu när jag kokar den med buljongtärning och lite olivolja ;o) Så gott och nyttigt!!!!

Ikväll blir det väl att kolla in Hollywoodsfruarna igen, det är pinsamt roligt att kolla på detta.
Annars tror jag inte att det blir mycket roligare, lugn och skönt kanske är rätta ordet för denna afton ;o)

Må så gott
Kramisar

En lugn och skön söndag

Ett fint litet silverhjärta som jag hittade i den lilla gårdsbutiken.....

Jodå, det blev att somna om i morse och jag sov till halv elva. Här har det varit en lugn och skön söndag, lite städning, tvättning, matlagning och just nu sitter jag och målar på en tavla. Ute har det varit lite ruggigt, så någon promenad blev det inte. Har varit ute på balkongen och oljat in vårat nya bord, så nu står det lite fina blommor på bordet :o)

Detta fina hjärta hittade jag i den lilla gulliga gårdsbutiken som vi besökte igår, passar perfekt på min ljusbricka där allt går i silver. Jag tänker åka förbi där igen och köpa några flera, kostade bara 20 kronor.
Skickade även ut mannen till Iittala för att köpa en äppelgrön Aaltovas även till min mamma, han älskar att gå i den butiken den stackarn ;o)

Imorgon börjar en ny vecka sedan är det påsk, jag jobbar bara måndag, tisdag och onsdag sedan är jag ledig hela fem dagar och då bär det av hem till Norrköping. Sedan jobbar jag bara två dagar för att sedan vara ledig till den 14/4 då min nya tjänst startar. Skönt att man i alla fall har ett jobb året ut. Jag hade en himla tur som fick jobb så snabbt efter att vi flyttat ner hit :o)

Hoppas ni haft en bra dag
Kramisar

PS Jag är med och tävlar om ett jättefint halsband hos Evelina

Min fina Ranunkel


Jag ville ha vita men denna färg var också fin.......

Godmorgon i stugorna!
Har varit vaken några timmar då jag haft en mycket pigg Helge här hemma, vilken energi den katten har!!!!
Hoppas verkligen att han blir lite lugnare efter vi har kastrerat honom på torsdag, vet inte annars om vi kan ha honom kvar i lägenheten.

Någon vann över 200 miljoner på Lotto här i Skåne men det var inte vi ;o( Det hade suttit fint annars!!!

Stannade till i en liten mysig gårdsbutik i Domsten igår och hittade denna fina lila Ranunkel, den blir fin på balkongen :o) Jag hoppas vädret blir lite bättre idag så att jag kan göra lite fint därute.

Nu ska jag förska sova ett tag igen men katten är fortfarande mellan golv och tak :o(

Kramisar

Jubileum på Iittala


Äntligen har jag fått en Aaltovas........

Idag har det regnat och blåst hela dagen, sååååå ruggigt :o(
Det blev lite butiksspan, först ut blev Iittala som firade 1 år och där köpte jag mig en äppelgrön Aaltovas till ett mycket bra pris och dessa vinglas endast 29 kronor styck.
Sedan bar det iväg till ett köpcentum som vi aldrig varit på, Hylinge men det var inget vidare.
Väl hemma kände jag mig så frusen och trött att jag somnade i soffan ett par timmar, nu får vi se om jag kan sova inatt ;o)

Här släckte vi ner denna timme när det var Earth hours, satt här med tända ljus och tv:n var faktiskt på. Kanske fuskade vi???

Hoppas ni haft en bra dag och att vädret varit bättre hos er
Kram och god natt alla fina

Dessa får lysa upp dagen



Här kommer en bild till, och dessa får lysa upp denna regniga dag.........

Kram igen!

Regnet står som spö i backen denna lördag


Gårdagens enkla lilla måltid......

Usch att vakna denna riktigt regniga lördag, jag hade hoppats på sol och värme. Hade planerat att fixa på balkongen och plantera lite blommor.
Det blev en spännande kväll i Let´s Dance igår och båda paren var som vanligt riktigt bra men denna kväll tyckte jag faktiskt Mattias var bättre, deras shownummer var så bra :o) Grattis till er!!!
Kvällen bjöd på kycklingfilé med fetaostsallad och bulgur, riktigt gott och sunt ;o) Bilden blev inte den bästa men man kan inte lyckas jämt ;o)

Nu ska jag dra en sväng med dammsugaren och sedan hoppas jag vi kan hitta på något, blir väl butiksspan på grund av detta usla väder.
Vad hittar ni på idag?

Ha en underbar dag oavsett vilket väder ni har
Kramen

Äntligen fredag


Härligt med vår.....

Visst är det härligt att vi har fredag igen och jag är ledig denna helg. Hoppas detta varma väder håller i sig bara ;o) Ikväll blir det final i Let´s Dance och jag har faktiskt ingen favorit då jag tycker båda paren är lika duktiga och är värdiga vinnare, får väl se om jag ångrar mig efter kvällens danser ;o)

Ska snart laga lite mat och ikväll blir det kycklingfilé med fetaostsallad och bulgur, lätt och smidigt en trött fredag.

Har inte så mycket att skriva om just nu men detta är lite som en fotoblogg också, så håll till godo av mina bilder :o)

Hoppas ni får en bra kväll och att helgen blir riktigt mysig
Kramen

Härlig vårpromenad på stranden


Finns det något härligare....

Vilken vårdag det blev idag, 15 grader varmt och ljumma vårvindar. Till och med jackan åkte av.
Efter jobbet åkte jag och köpte ett litet balkongbord, så till helgen ska det fixas på balkongen. Även två små vita tusenskönor inhandlades och dessa ska få pryda bordet.
När det nu var ett så underbart väder var jag bara tvungen att stanna till vid havet på hemvägen, gick där på stranden och fotade :o) Gick till och med och pratade för mig själv då det var så underbart ;o)
Ganska mycket tång ligger på stranden ännu men det dröjer nog inte länge förrän det tas bort, hittade även lite snäckor och visst får man längtan till sommar och bad.
Har öppnat upp fönstren här hemma och himmel vad fåglarna kvittrar där ute

Hoppas ni haft en lika underbar dag
Kramen

Lillördag med tacos


Blev så sugen på tacos......

Så här mitt i veckan blev det lite festande på tacos, blev så sugen på det när jag åkte hem från jobbet.
Direkt efter arbetsdagen åkte jag till Väla för att köpa en ny duk för en ny tavla och sedan blev det en sväng in på IKEA för att kolla in ett balkongbord men tyvärr fanns det inte där. Vi får åka in på IKEA Linköping när vi åker hem till Norrköping. Vill verkligen börja fixa på balkongen med lite blommor, lyktor och ett bord är då ett måste ;o)

Ikväll blir det mycket tv tittande igen, "Halv åtta hos mig" och sedan mitt favoritprogram "Grey´s Anatomy :o)
Hoppas ni har en mysig kväll
Kramen

Tisdag


Hit hade jag gärna gått idag......

I morse när jag åkte till jobbet regnade det, så tråkigt för jag längtar efter sol och mina promenader till havet.
Jobbat sent denna tisdag och när jag kom hem var jag så hungrig så ett antal för många smörgåsar åkte ner ;o)
Nu har jag slängt upp fötterna i soffan och snart blir det "Halv åtta hos mig" och sedan "Bygglov" och "Desperate Houswaves", vilken tv kväll ;o)

Nu börjar tv:n så det blir inte mer idag, ni får istället njuta av mina bilder från havet ;o)
Kramen
Update: Det var visst inget Bygglov utan ikväll var det "Äntligen hemma"

Början på en fotovägg


Mina nya ramar med foton fotograferade av mig.....

Sitter nu framför "Halv åtta hos mig" och bloggar, pepparkakscheesecake låter kanongott.
Hunnit med lite städning, en liten promenad, pappersarbete och även några samtal blev fixade. Så skönt att få sådant gjort som man skjuter framför sig hela tiden :o)
Har även fixar med mina nya ramar, så nu bärjar min lilla fotovägg växa fram. Älskar denna text som jag stoppade in i en ram, lite vad mitt liv går ut på just nu.

I morgon är det arbete igen och jag har sovmorgon och jobbar därför en sen tur, inte min favorittur om jag får bestämma.
Nu ska jag forsätta att kolla på tv:n och jag önskar er en skön kväll

Kramelikram

Ledig måndag


Väderkvarnar finns det lite varstans i Skåne......

Då var vi inne i en ny vecka igen, tiden går rasande fort. Eftersom jag jobbat hela helgen så har jag en ledig dag idag och det är riktigt skönt :o) Sov till halv tio!!!!!

Började dagen med ett samtal till kommunen då jag fått en räkning på 500 kronor för matpeng. Tydligen måste alla elever här nere betala matpeng en gång per termin. Jag tänkte att våran son pluggar ju sin sista termin i Norrköping och är dessutom ute på praktik mycket då han ska bli målare. Men det spelade ingen roll eftersom han är folkbokförd här nere hos oss tillsvidare. Detta med matpeng är helt nytt för mig men det kanske är flera kommuner som har det!!!!!! Det är bara att betala och se glad ut, drabbar väl ingen fattig ;o)

Ska städa lite och sedan ska jag sätta in några bilder i mina nya ramar, kanske ni får se resultatet lite senare idag. Satt nyss en stund på facebook och hittade ytterligare några vänner från skoltiden, roligt :o)

Hoppas ni får en bra start på veckan
Kramar från mig

Nya ramar till min fotovägg


Morgondagens arbete...

Skönt att denna arbetshelg är avklarad, i morgon är jag ledig :o)
Solen var framme ett tag på lunchen och det var riktigt varmt och skönt, fick ta av sig jackan för att det var så varmt. I morse när jag åkte till jobbet regnade det en hel del och hela gatan var full med maskar, vårtecken!!!!

Efter jobbet tog jag en sväng förbi Väla köpcenter och köpte dessa ramar, har kollat in dem ett tag. Gillar denna serie med olika storlekar. Och den breda ramen där kortet sitter långt in är så snyggt. Dessa ska upp på min nystartade fotovägg, och på denna vägg sitter det fina foton som jag fotograferat. Detta blir morgondagens arbete då jag är ledig.
Hoppas då även solen vill vara framme lite, kanske en liten promenad till havet och lite vårblommor som planteras i krukor :o)

Snart blir det Johan Falk på tv och sedan blir det sängen.

Kram och sov gott mina gulliga bloggvänner

Grått, regnigt och dimma har vi i Höganäs idag


Dessa bilder togs förra helgen då det var lite finare väder.....

Så var man hemma efter en ganska sen arbetsdag, dagen har i alla fall gått bra :o)
Nu blir det myskväll framför tv:n.
Ute är det riktigt grått och trist, ingen sol i sikte bara dimma och regn :o(
Inte så roligt!!!!! Man får titta på bilderna här ovan och se hur fint det kan vara och det är ju detta som jag älskar med Skåne. Träffade en man på jobbet som bott i Norrköping i 12 år och han saknar skärgården här nere. Alla har vi olika behov och önskningar ;o)
Vet inte vad jag ska skriva om idag så detta får räcka för denna gång.
Hoppas ni har det bra.

Kramisar

Fredagskväll


Mina fina tulpaner......

Så var fredagen redan här. Här har vi precis ätit och nu väntas Let´s Dance, åker inte Willy ut ikväll är det riktig katastof och riktigt synd om de två andra paren som är riktigt duktiga.

Idag har det varit riktig fart i köket, mina fötter värker. Jag ska jobba min första helg på länge och imorgon går jag tilll halv sex!!! Jag får laga mer och mer mat och det tycker jag är roligare.

Efter jobbet åkte jag och lämnade in min mobil på lagning, hoppas det fungerar nu när jag fått rätt kvitto ;o)

Tror inte kvällen blir så sen, är så otroligt trött efter dessa arbetsdagar. Det är så mycket att lära, man får ha  huvudet aktivt hela tiden. Börjar inte förrän halv nio i morgon, så en liten sovmorgon får jag :o)

Ha en riktigt mysig kväll
Kramisar

För er som gillar lakrits


Några nya efterrätter som har testats här hemma......

Fick en tidning med en massa recept på efterrätter med lakrits som jag var tvungen att testa, kanske inte föll mig helt i smaken men testa gärna ni och se vad ni tycker.

Lakritsglass med björnbärssås
4 portioner
5 äggulor
1/2 dl socker
2 dl grädde
2 1/2 dl mjölk
1 msk honung
1/2 dl gelésocker
2 msk lakritspulver

Sås
150 g björnbär
3/4 dl socker

1. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt.
2. Värm mjölk, grädde och honung tillsammans med gelésocker till kokpunkten.
3. Tillsätt lakritspulvret och vispa ner blandningen i äggvispet. Ställ svalt. Kör sedan i glassmaskin. Alternativt, frys ner och rör då och då om till en smidig glass.
4. Låt björnbär och socker sjuda ihop några minuter till en sås. Mixa eventuellt.
5. Servera med ljummen björnbärssås.

Citronpannacotta med lakritsgelé
4 portioner
10 g rålakrits
1 1/2 dl vatten
5 msk (2 + 3 msk) gelésocker
3 dl grädde
1 citron, rivet skal

1. Krossa rålakritsen till bitar. Koka upp vatten och lös upp rålakritsen. Tillsätt 2 msk gelésocker och lår sjuda 30 sekunder.
2. Häll upp cirka 1 1/2 msk lakritsblandning i varje serveringsglas. Ställ i frysen att stelna.
3. Riv citronskalet och blanda med grädden. Tillsätt 3 msk gelésocker.
4. Koka upp och låt sjuda 30 sekunder.
5. Häll pannacottan i serveringsglasen med lakritsen i botten. Ställ svalt tills pannacottan stabiliserar sig.

Laktitstips
Lakritsextrakt finns på Panduro Hobby
Lakritsrot finns i de flesta hälsokostaffärer
Rålakrits från apoteket
Turkisk peppar (jag använde turkisk peppar)

Då jag jobbat sent denna kväll känner jag mig lite trött, tänker sitta framför datorn och tv:n tills det är dags att krypa isäng.
Känner mig lite orolig då jag fick ett mycket märkligt telefonsamtal på min mobil igår, direkt tänkte jag på mina barn och ringde genast upp dem. Den lilla svarade men den stora har telefonen avstängd och jag får inget svar på datorn. Som mamma börjar det genast gå runt i huvudet, har det hänt något????
Förhoppningsvis finns det en förklaring varför han inte går att nå på sin telefon.

Kram på er

Update: Sonen har hört av sig och jag är så lättat, nu kan jag sova ;o)

En grå och disig morgon


Då måste man pigga upp sig.......

Godmorgon i stugorna!
Här i Höganäs är det riktigt grått och dimman ligger tät, kände att bilderna jag tog på grannens planteringar passar bra idag. Så fint, tror att jag också vill plantera något snart :o)

Sent igår kväll såg jag att jag börjar jobba klockan halv nio idag, ställde först klockan för att börja sju!!!!

Hoppas ni får en bra dag och i morgon är det redan fredag, jag jobbar hela helgen så fredag och helg känns inte lika mysigt ;o)
Kramisar

Lycka


Min nya lilla tavla......

Ja lycka är något jag känner just nu. Tycker denna flytt till Skåneland blev så bra, känner mig så nöjd och tillfreds med livet. Och att jag nu fick erbjudande om fortsatt jobb på mitt nuvarande jobb som jag dock inte var helt nöjd med är ju jätteroligt. Dom tycker jag lyfter upp arbetsplatsen med det jag tillför som glädje, noggranhet, ideér, nytänkande, skratt och prat, inte fel att få höra det :o) Det ni på Änga, trodde ni väl inte!!!!
Frågan är fortfarande om jag vill men jag kommer att bli kokerska på 75% och jag tycker det är skönt med dessa lediga dagar mitt i veckan då jag kan vara ute med min kamera och människorna som jobbar där är helt underbara, i alla fall de flesta och det är dem man få lägga sin energi på. Där har jag inte ännu märkt av denna kvinnliga rivalitet som finns på många jobb, vet inte varför vi kvinnor blir så avundsjuka på varandra.
Efter mycket tänkande tror jag att jag kommer att ta denna tjänst, finns ju annat man kan söka under tiden.
Jag har en butik på gång men tror att det blir för mycket arbete, man kan ju inte både ha och äta kakan då jag gärna vill vara ledig och njuta av livet utanför arbetet också. Pension och pengar är inte allt, kanske inte ens lever då. Även ett annat jobb som bara gäller maj - september finns för ett snart besked och då får jag jobba med lite heminredning och det skulle vara så kul men vad händer efter..........mycket att tänka på!!!

Känns som allt detta som hänt hade något gott med sig :o)

Och nu har jag även fått rätt kvitto på min mobil, så nu hoppas jag den kan få bli lagad :o)



Kram mina fina vänner här i bloggvärden, hoppas få träffa några av er så småningom.

Pasta med soltorkad tomat, basilika och kyckling


En ny liten rätt......

Idag vill jag dela med mig av en ny liten rätt som provades i helgen, mycket gott och enkelt att göra.
Håll till godo.
Pasta med soltorkad tomat, basilika och kyckling
4 portioner
400 g Tagliatelle
600 g kycklingfileér
matolja
1 gul hackad lök
8 soltorkade tomater
1 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
0.5 msk basilika
salt och svartpeppar
2 dl riven västerbottenost

1. Koka pastan. Strimla kycklingen och bryn med lök och tomater.
2. Tillsätt buljong och grädde och låt koka ihop i 4-5 minuter.
3. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Sila av pastan och vänd ner osten och kycklingsåsen.
FÄRDIGT!!! Enkelt va ;o)

Idag är jag ledig och jag sov till halv tolv, tydligen väldigt trött ;o)
Har nu suttit och ringt runt angående min mobil som gått sönder. Skickade in den på garantilagning men fick tillbaka den olagad på grund av att serienumret och garantinumret inte stämde överrens. Har haft kontakt med butiken som jag köpte den av och dom vet inte hur dom ska göra och dom skulle kontakta huvudkontoret för att få besked. Jag önkade att de skull höra av sig snabbt men nu snart två veckor efter, inte ett ljud. Man kan  inte nå dem på varken mobilnummer, butiksnummer eller mail. En riktigt arg Susanne ringde till huvudkontoret och fick prata med någon ansvarig där så nu hoppas jag det händer något!!!! Riktigt trevlig och tillmötesgående var han och det tackar jag för då jag var riktigt ilsken. Telefonen är 6 månader!!!!!

Så tydligen måste man kolla serienumret och garantinumret när man köper telefon i fortsättningen.

Det blir en lugn dag idag, ska plocka lite och bara ha det skönt :o)
Nu ringde han från butiken och jag fick mitt riktiga kvitto med rätt nummer skickat på min mail, tänk vad det gick undan helt plötsligt.
Update: Tror ni inte att det var samma gamla kvitto igen, blir gaaaaaalen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha en bra dag
KRAMEN

Nytt bakmagasin


Ny trevlig tidning.......

Hittade en ny tidning i affären idag som även hade ett introduktionspris, endast 39 kronor.
Har inte läst så noga ännu men det såg ut att finnas en hel del roligt :o)

Fick en trevlig förfrågan om jobb idag och vet inte hur jag ska göra, får man vara kräsen eller ska man tacka ja i dessa tider. Det är frågan, måste tänka ett tag till.
Imorgon har jag en ledig dag och det ska bli så skönt. Städning och plock får därför vänta tills imorgon och denna kväll blir det tv för hela slanten ;o)

Hoppas allt är bra med er därute
Kramen

Älskar dessa kissekatter


Videungen är på gång.....

Nu har vi skjutsat sonen till flygplatsen och han är nog just nu halvägs till Stockholm. Det har varit så mysigt att ha haft honom hemma :o)
Vi ses nog hemma i Norrköping till påsk igen.

Dagens långa arbetsdag har gått bra, tycker det går bättre och bättre för varje dag. Men blir fortfarande väldigt trött av allt nytt som ska in i huvudet, blir inte mycket gjort på kvällarna.

Hittade en massa videung igår på vår lilla promenad, tog mig ganska raskt in i snåren för att få en liten bild. Älskar dessa små kissekatter!!!!
Snart kan vi se dessa pinsamma hollywoodsfruar på tv ;o)

Hoppas ni haft en bra start på veckan
Kramisar

Mitt möte med svanen


Visst är jag fin.....

Här kommer ytterligare några bilder på svanen jag träffade på stranden igår. Jättekul att fota denna svan på så nära håll, tror inte det händer för ofta då dessa kan vara ganska aggressiva.

Har idag haft sovmorgon och börjar inte förrän halv nio men jobbar till halv sex och då blir det raka spåret till flygplatsen med sonen. Tråkigt att behöva jobba så länge nu när sonen är här men man vill ju inte hålla på och ändra och styra när man är ny på jobbet ;o)

Nu är det dags att göra sig ordning för avfärd
Ha en bra dag
Kramisar

Jag har träffat en svan


Wow så häftigt att vara så nära.......

Vilken underbar promenad det blev, helt ljuvligt ute. Hittade en hel del vårtecken, gungande barn, vårblommor i trådgårdar, träden knoppar sig och videung hittade jag som är så mjuka och goa ;o) Såg även ett flertal som satt vid sina husväggar och solade sig. Våren är så underbar!!!!!

När vi kom till havet så såg jag att det var några barnfamiljer som matade en svan och givetvis ville jag också dit och fota detta vackra djur. Har aldrig varit så nära en svan förrut och den verkade inte ett dugg rädd utan tog nästan brödet ur handen på barnen. Riktigt häftigt och jag är så glad att jag hade kameran med mig, har några mera bilder av denna som jag visar en annan gång.

Snart ska jag sätta igång med dagens middag som blir en kycklinggryta med soltorkade tomater och basilika. En ny rätt som jag hittade och hoppas verkligen att den ska smaka.

Hoppas ni myser i solen
Kramisar

Härlig söndag med solsken


Mina fina vita tulpaner.......

Då var det söndag redan och imorgon börjar en ny arbetsvecka och riktigt lång dessutom. Jobbar hela sex dagar och endast ledig på onsdag.
Idag skiner solen och vi ska snart ta en promenad mannen och jag, havet lockar och givetvis är kameran med ;o)
Sonen vill vara hemma och plugga, så härligt att ha sina barn hemma :o) Men dom börjar bli vuxna så man måste försöka och vänja sig att de inte alltid finns just här hemma. Men när man väl ses så är det så härligt och mysigt att få pyssla om dem. Hoppas vi alla kan träffas någon dag i påsk hemma hos mina föräldrarna i Norrköping. Sonen fyller dessutom 19 år runt påsk och det måste ju firas :o)

Vad tyckte ni om årets vinnare i melodifestivalen? Jag tycker Anna är riktigt duktig, tyckte i och för sig att alla bidragen var bra i år. Hade svårt att bestämma mig för just en låt ;o)

Nu är det dags att klä på sig och bege sig på en liten promenad innan solen försvinner.
Fridens Liljor

Lördag i staden Lund

Första gången i staden Lund......

I dag har jag för första gången varit i staden Lund, riktigt mysigt att komma till en ny stad. Det blev lite shopping och en middag bestående av starka turkiska kebaber, bulgur, hummus och en massa annat gott till.
Från början var det strålande sol men senare framåt eftermiddagen blev det regn.
Lunds domkyrka var det första vi stötte på och givetvis ville jag fotografera den.

Nu laddas här för schlagerkväll, godisskålen står redo och det är bara att slänga upp fötterna i soffan och mysa. Ska bli spännande att se vem som tar hem det här, har inte längre någon favorit då jag tycker alla låtar växer och blir bättre och bättre. Tror inte det spelar någon roll vem som vinner ;o)

Nu är det dags
Kramen

Lite färg till våren


Nytt från KappAhl.....

Hittade en färgglad klänning/tunika på KappAhl nu på deras Vipkväll då de hade 30% på hela sortimentet.
Tycker den är så härlig och med svarta leggins under var det så snyggt. Dessa kläder är märkta med texten "Be good to yourself and have a happy mind" :o)

Sovit så dåligt inatt då mannen har snarkat och lillkatten har varit så busig, snart dags för kastrering av lilla Helge och hoppas då han blir lite lugnare. Vad vi gör med mannens snarkningar vet jag inte, för en kastrering hjälper väl inte ;o)

Idag skiner äntligen solen igen, så härligt. Vet inte vad vi ska hita på idag, kanske sonen har något som han vill göra nu när han är i Skåneland.

Tänk att Willy blev kvar ytterligare en vecka i Let´s Dance :o( Hoppas verkligen Claudia och Mattias blir kvar till finalen, har inte riktigt bestämt mig vem jag tycker är bäst. Men Mattias och Cecilia är i alla fall snyggast tillsammans ;o)
Ikväll blir det melodifestival och vem som blir segrare där är också svårt att gissa, tycker vi har många bra bidrag iår. Men jag tror att Darin och Anna är mina favoriter???

Ha en härlig dag med mycket sol och glädje
Kramen

Fredag med mys och god mat


Detta har vi nyss ätit......

Hej alla söta. Hoppas ni har en mysig kväll.
Jag hämtade sonen vid lunch på Ängelholms flygplats och sedan har vi shoppat lite innan vi hämtade mannen på jobbet.
Nu har vi precis ätit en god biff med potatisgratäng och i frysen väntar en egengjord lakritsglass som ska serveras med ljumna björnbär, låter spännande :o)
Snart får vi se vad som händer i Let´s Dance och jag hoppas verkligen att Willy åker ut idag.

Lilla sonen ringde nyss här på Skype, kändes inte så roligt då vi satt här och smaskade och hade mysigt tillsammans och han satt ensam i sitt lilla studentrum :o( Och han blev så sugen när jag berättade vad vi hade ätit, lilla gubben, önskar att du också var här.

Önskar er en fortsatt trevlig kväll
Kramen

Nu laddas det för fredag och helg


Ganska coola pennor som jag hittade i en butik.......

Nu har jag slutat för dagen, slutade klockan 12. Sedan blev det en sväng till Väla och IKEA men jag köpte bara nya taveldukar att måla på. Ett nytt målarprojekt på gång ;o)
Tänk att nu hittar jag både dit och hem, fantastiskt då jag har så dåligt lokalsinne.

Mannen känner sig piggare idag så han är på jobbet och jag känner mig jättetrött som vanligt, tror att det blir och slumra lite i soffan.
Sedan har jag tänkt ta tag lite i helgstädningen så att jag slipper i morgon när jag är ledig och sonen kommer.

Hoppas ni har det bra, nu ska jag sova ett tag.
Kramen

En gråmulen onsdag


En bild över Viken som togs för ett tag sedan......

Redan onsdag och i morgon jobbar jag bara till 12, sedan är jag ledig i tre dagar. På fredag kommer sonen med flyget från Stockholm och ska vara här över helgen :o)

Jag är så trött när jag kommer hem från detta jobb att jag inte orkar göra ett dugg, så det blir ytterligare en slöarkväll framför dator och tv. Grey´s anatomy kan man ju inte missa ;o)
När jag kom hem så hade mannen lagat mat, spagetti och köttfärssås, så bra för då slapp jag det :o)
jobbet undrar dom vad jag tycker och om jag eventuellt är intresserad av en tjänst året ut. Vet inte vad jag ska säga, detta är inte riktigt vad jag tänkt mig, arbetskamraterna är supertrevliga och vi har så roligt men själva jobbet är nog inte jag.  Men helt klart skulle jag kunna vara där tills något annat mer intressant dyker upp.

Som ni ser så händer inte så mycket hos mig just nu men då detta är min dagbok så skriver jag lite om dagen varje dag i alla fall. Hoppas det inte tråkar ut er ;o)

Må så gott denna afton
Kramen

Mitt fårskinn blev fint i sovrummet


Mitt fina fårskinn......

Då var man hemma igen, ytterligare en dag på jobbet med massor av nya intryck. Idag har jag varit i disken och fick då även vara transportansvarig, låter väl fint ;o)
Nu är jag i alla fall såååå trött.
Mannen har varit hemma idag, han är genomförkyld och hoppas han nu inte smittar mig.

Köpte ett fint fårskinn innan jag flyttade från Norrköping av en arbetskamrat som har en massa får, tycker detta grå/svarta krulliga är så fint. Detta ligger nu i sovrummet och det är riktigt mjukt och skönt att kliva på när man stiger upp från sängen.

Tack alla söta för era fina ord om min tavla, blir så glad :o)

Kvällen bjuder på soffmys med Halv åtta hos mig och Desperate Houswives.

Kram alla fina

Nu är min tavla klar


Vad tycks.........?

Nu är mitt mästerverk klart ;o) Jag blev riktigt nöjd då jag gillar dessa stora och små bokstäver målade i svart på vit duk. Vad tycker ni om min senaste tavla? Jag kanske kan börja och sälja ;o)
Denna tavla pryder numera väggen i gäst och arbetsrummet, perfekt!!!
Ute skiner solen och jag sitter i min solstol på balkongen :o) Det är 4grader varmt i skuggan så här ute i solen är det nog varmare. Sitter med näsan i vädret och hoppas få lite färg i ansiktet och jag måste säga att det är helt underbart :o)

Hoppas att ni också kan njuta lite av solen denna dag
Kram alla fina

Grattis alla kvinnor


Snart kommer det nya levande blommor.....

Denna vecka börjar med en ledig dag, inte helt fel. Annars är denna vecka ganska lugn med bara tre arbetsdagar men det tar jag igen nästa vecka då jag jobbar hela sex dagar!!
Idag blir det lite av det vanliga plocket och sedan måste jag måla färdigt min tavla för det är så lite kvar. Sedan ska den upp på väggen någonstans och om ni har tur får ni se den här på bloggen idag, mitt mästerverk!!!!!!

Idag är det Internationella kvinnodagen, så grattis alla underbara kvinnor för idag är det våran dag :o)

Ingen sol vill visa sig här idag och jag som ställde ut våra balkongmöbler igår, hade tänkt sitta där mot solen och ha det skönt idag.

Ta nu hand om er och njut av att vara kvinna
Kramisar

En riktigt slö söndag


Nya kuddar som jag klickade hem från HM home för ett tag sedan.......

Oj vilken seg söndag det varit idag. Vi sov länge, bloggade sedan länge, somnade ytterligare i soffan ett tag.
Till slut tyckte mannen att det var dags att gå ner och få ordning i förrådet och med tunga steg och suck och stön fick jag sedan på mig kläder och vi fick äntligen det gjort :o) Känns riktigt bra, allt överflödigt som låg och skräpade i lägenheten fick också plats. Sedan har jag legat i soffan och läst, tittat på tv, bloggat och lagat lite mat. I morgon är jag ledig och då måste jag få lite gjort och en promenad skulle inte sitta fel.

Hoppas ni har haft en bra dag och är riktigt laddade för en ny arbetsvecka.
Kramen

Mera hjärtan


Mitt fina blomstöd......

Idag visar jag en bild på mitt hjärtformade blomstöd, där ska murgrönan slingra sig hade jag tänkt.

Känns dom denna söndag kommer att bli en riktigt slö söndag, känner mig så seg. Vi måste i alla fall ta tag i vårat förråd så att vi blir av med de sista kartongerna i lägenheten snart. Eller om en stund.....;o)
Utanför fönstret så ser Höganäs riktigt mulet ut, ingen sol i sikte :o(

Hoppas ni känner er piggare denna söndag
Kramisar

Mysig lördag med både shopping och fika med härlig vän


Dagens fika......

Idag blev det shopping på Väla. En GI bok på rean, galgar och en vit pläd från IKEA och sedan en rund vit badrumsmatta från Hemtex.
Sedan blev det lite fikabröd med hem då Cecce kom på besök, jag kunde inte bestämma vad jag skulle ha för det fanns så mycket gott därav denna stora mängd ;o) Då hade mannen också köpt dessa enorma bullar från ett bageri i Väla. Så nog hade vi och äta men jag kom försent ihåg att Cecce har börjat sin sockerfria period så den stackarn kände sig tvungen att äta och jag förstörde därför allt för henne!!!!!
Jag tycker verkligen att denna bok passar perfekt till dagens fikafrossa, detta är precis vad man ska äta står det i boken ;o)
Roligt att träffa Cecce igen, ska snart träffas igen för en kanske shoppingtur i Helsingborg :o) Kan vara roligt att prata lite tjejsnack utan att mannen behöver lyssna ;O)

Lite mat kanske ska göras, sedan blir det Andra chansen på tv.
Ha en trevlig kväll
Kraaam

Titta vad det grönskar


Grönt, grönt, grönt...................

Godmorgon härliga lördag och solen skiner här över Höganäs :o) Hoppas även solen skiner över mina föräldrar som råkade ut för något tråkigt igår. Deras garagelänga brann ner och deras och några flera bilar brann upp. Som tur så blev inga människor skadade men ändå............. :o( Jag hoppas allt löser sig för er och att ni kommer iväg på eran lilla resa i alla fall.

Här nere i Skåneland grönskar det, någon som är lite avis ;o) Jag tycker i alla fall att det är härligt och jag vet också att om några månader så gnäller jag och tycker det är för varmt!!! Vi har haft en riktig vinter som vi alltid önskat oss men vad gör vi, jo gnäller!!!! Och när värmen kommer då gnäller vi för då kan vi inte sova och det är så jobbigt på jobbet på grund av värmen. När är vi svenskar nöjda eller är vi födda för att vi ska gnälla om detta väder??? Vi har fyra årstider som ska vara och alla har något bra och vackert att bjuda på eller vad tycker ni???

Önskar er alla en solig och fin lördag
Kramisar

Snart påsk


Söta vita ägg......

Så var det fredag igen och två arbetsdagar blev det denna vecka, ganska lagom ;o) Denna dag har varit mycket bättre och roligare, det blir nog bättre ju mer man kommer in i arbetet. Tur att jag har så lätt för att lära mig nya saker, får lite beröm för det, tack tack!!! Nu får jag vila upp mig i tre dagar innan det är dags för jobb igen.

Denna fredag blir lugn, ska snart äta lite enkel fredagsmat. Sedan blir det soffmys till Let´s dance :o)
I morgon har vi planerat en shoppingtripp till Helsingborg eller Väla, mannen behöver nya skor.

Hittade dessa söta vita ägg på Blomsterlandet.  Brukar inte ha så mycket påsksaker men dessa gillade jag. Påsken är tidig iår, så snart knackar den på dörren.

Nu är det mat :o)
Önskar er en jättehärlig fredagskväll
Kraam

Första dagen på jobbet


Söta hjärtan från butiken Valentin i Ängelholm.......

Första dagen på mitt nya vikariejobb är gjord, oj så trött jag är ;o) Kommer nog att somna ovaggad i kväll.
Det har gått bra men så många nya intryck. I detta kök lagar man mat till 1300 och sedan ska maten skickas till ca 90 olika ställen, gäller att hålla reda på allt. Kan säga att detta nog inte är något för mig, för mycket industri, jag vill jobba mer med känsla och kreaktivitet. Ett litet café är nog bättre för mig som vill så mycket ;o)
Men det är absolut något att börja med och man lär sig säkert mycket nya saker och kanske kommer man till ett mindre kök under vikarietiden. Hoppas de andra jobben som jag sökt hör av sig snart, där finns något som jag brinner för och som jag verkligen vill testa innan jag blir för gammal.

Visar mina nya gulliga hjärtan som jag köpte i butiken Valentin i Ängelholm :O)

Nu ska jag läsa lite bloggar och bara slöa framför tv:n
Kram alla söta och roligt att ni undrar hur det gått för mig idag :o)

Städning pågår


Nytt piff i sovrummet.....

Ja just nu städas det för fullt men jag var tvungen att ta en liten paus då jag är riktigt varm, solen ligger på så härligt och dammet syns extra mycket ;o)

Lite nya blommor och en hjärtbåge med vita pärlor där murgröna ska slingra sig kommer nog blir fint. Nya påslakanset i flanell, så mjuka och sköna. Kan nog användas ett tag till innan de blir för varma.

Nu kröp katten upp i knät och vill gosa så det är bäst att sluta.

Hej hej

Högsta byggnaderna i staden


Tror jag detta är......

Ytterligare en solig dag och som vanligt sov jag länge. Idag måste jag städa då jag nu har jobb i två dagar, har varit hemma i fyra veckor så det kommer nog att kännas i kroppen och då också på en ny arbetsplats ;o)

Det blev en shoppingtur till Ängelholm igår eftermiddag och vad härligt att få komma in i lite varuhus, mannen bara skrattade åt sin tokiga fru ;o) Lite mera blommor hittade jag även på Blomsterlandet som ska fixas idag. Igår hann jag inte då vi kom hem lagom till Halv åtta hos mig och sedan Bygglov och vad kom sedan, jo Desperate houswives började :o) Ikväll börjar ytterligare ett av mina favoritprogram Grey´s anatomy.

Observera att så här mycket snö har vi inte här nere nu, bilderna togs för ett tag sedan. Nu är gräset framme och jag börjar längta att fixa lite på balkongen. Tror att det skulle vara riktigt skönt att sitta där mot väggen och sätta upp ansiktet mot den nu riktigt varma solen :o)

Fridens Liljor

Lite vårblommor i fönstren


Detta var allt....

Ja detta var allt jag kunde hitta under min promenad i solskenet, riktigt skönt när solen låg på annars riktigt blåsig och kallt.
Vad är detta för stad, finns ingenting trevligt man kan shoppa i dessa butiker. Jag ringde till mannen och sa att när du kommer hem från jobbet måste jag till Blomsterlandet i Ängelholm och köpa blommor och så vill jag flytta. Han bara skrattade.......vet inte vad han skrattade åt????
Det finns ju många trevliga butiker utanför staden och i Helsingborg som inte är så långt härifrån men då måste vi ha en bil till, mannen letar och letar så vi får hoppas att det dyker upp någon snart.

Har även fått upp gardinerna i sovrummet, det blev väldigt mycket purpur i rummet om man säger så ;o)
Får se om jag kan ha det så eller om det blir att köpa vita gardiner då överkastet också är purpur????
Påminner lite om en bordell kanske ;o)

Hoppas solen skiner hos er med
KRAM

Tisdag med solsken


Havet igen.......

Nyss vaknat denna tisdag, jag sover visst bort dagarna ;o)
Måste erkänna att det blir riktigt långtråkigt att gå hemma så här, kanske för att det är en ny stad och för att jag inte känner någon här. Jag som alltid sagt att jag lätt skulle kunna bli hemmafru!!!!!

Idag skiner i alla fall solen här nere så en promenad ut är nog inte fel, kanske blir att gå till blomsteraffären och köpa något fint till fönstren. Nu har jag äntligen fått upp gardinfästen i sovrumet, så idag kan jag pyssla med gardiner. Ska även slipa och olja in köksbänken, vet inte vad det är för lustig bänk för det blir fläckar direkt man ställer något där. Kanske är det olja som behövs!!
Ska även försöka få färdigt min tavla, bara lite kvar. Sedan ska ni få se på konstverk ;o)

Imorgon är min sista lediga dag, för på torsdag kör jag igång med mitt nya jobb. Ska bli jättespännande, hoppas man lever upp till deras förväntningar.

Ha en underbar dag
Kramen

Så snyggt kan det bli


Toblerone på mitt fotobord.......

Vit bakgrund och chokladen speglar sig i skivan, me like :o)

Kramisar

Äntligen har jag fått mitt fotobord


Ny liten möbel.....

Äntligen har jag fått mitt lilla fotobord, litet och litet men....... ;o)
Nu kan jag få foton med snygg vit bakgrund, yes!!!!!!

Kramen

Ska vara med överallt


Mitt lilla bus.......

Idag vaknade jag till ett grått och regnigt Höganäs :o( Vet inte vad man ska hitta på om dagarna, blir nog bra att komma igång att arbeta på torsdag. Jag kan ju inte hålla på och baka hela tiden, känns som jag bara blir tjockare och tjockare och det vill jag INTE!!!! Jag skulle behöva en sockerfri månad, skulle man klara det, tveksamt men kanske värt ett försök ;o)

Det finns fortfarande lite att plocka med i hemmet men jag behöver mannens hjälp då jag inte är så bra på det här med borrmaskiner. Några hyllor måste upp, sedan vill jag få upp gardiner i sovrummet men det saknas gardinfästen för att jag ska få upp gardinstången.

Fotade mitt lilla gull som vill vara med överallt, det gäller att se upp så att han inte följer med i en tvätt ;o)

Hoppas ni får en bra start på vecka 9
Kramisar
RSS 2.0