Livet går vidare....

Blåklockor och prästkragar i oktober.....
 
 
 
Gjorde en krans att hänga på dörren....
 
För två veckor sedan var vi ute vid stugan och tittade, helt otroligt att det växte både prästkragar och blåklockor fortfarande.
Jag blev sugen på att göra en liten krans att hänga på dörren så jag samlade ihop lite av varje och fick till slut ihop denna och jag tyckte den blev fin.
 
Veckorna rullar på och jag kämpar med värken, har fått prova en ny medicin som jag blev ännu sjukare av, smärtan ökade och jag blev ledsen och fick ångest av den och ville inte leva längre så den fick jag sluta med.
I onsdags fick jag äntligen min röntgen av ländrygg så nu är det bara att vänta in resultatet. Jag kämpar med mina övningar från rehab tre dagar i veckan och jag går mina promenader men inte blir det bättre snarare tvärtom.
Fick öka på den medicin jag redan äter i fredags för att se om det kan lindra smärtan lite till, biverkningar med trötthet och illamående direkt men det känns redan bättre så detta kanske fungerar.
Visst går det upp och ner och idag har varit en låg dag för mig, jag har varit ledsen, gråtit, haft ont och kännt att livet har ingen mening och finns det någon lösning på detta onda, hur länge ska man orka och dessutom kommer saknaden av sonen som jag inte träffat på över sex år.
Jag är fortsatt sjukskriven 50% i två veckor till, vi vill invänta resultatet från röntgen för att kunna gå vidare.
 
Vintern närmar sig och det har blivit riktigt kallt ute men någon snö kom det inte hos oss denna helg. Jag har varit frusen så jag tog ett bad i min lilla badbalja och det var riktigt skönt men dessvärre så blev kroppen ondare efter det, märkligt!!
 
Dessutom har jag varit några vändor hos veterinären med min hund, hon hade fått ett litet sås i ögat. Ja inte underligt då hon hela tiden ska in i buskar och så. Det blev en tråkig kostnad för mig som inte får så mycket lön då jag är sjukskriven men man måste självklart ta hand om sina djur och på en vecka har det nu läkt fint.
 
Nu är det dags att sova och jag hoppas hoppas att jag kan sova i natt, har haft riktigt jobbiga nätter ett tag nu.
Kram och sov gott

Pumpor

Prydnadspumpor....
 
Fick dessa fina pumpor av vänner som dom odlat själva på Öland, det var enkelt och de växte som bara den så nästa år ska jag försöka odla några vid vår stuga.
Tråkigast med vår stuga är att den ligger ganska lång väg bort och det är omöjligt att åka ut varje kväll och vattna. Vill gärna ha massvis av blommor och gärna ett växthus också men får vara nöjd med hur det är och försöka få  växterna att överleva ändå.
 
Idag kom äntligen kallelsen till röntgen, den 24/10 blir det röntgen av ländrygg och vi börjar där säger läkaren.
Detta är ju även symtom som många med Fibromyalgi har så det kan ju vara därför jag har ont men vi vill vara säkra så inget annat orsakar detta onda.
Är glad att denna läkare tar detta på allvar och inte skyller allt på Fibromyalgin, hon vill hjälpa mig till ett värdigt liv och det är jag så tacksam för.
Jag jobbar även med KBT, andning och tränar hos sjukgymnast som är riktigt bra för mig.
Att det skulle sitta i mitt huvud får ni som tycker det sluta med för detta är så mycket mera det handlar om.
 
Kramen

Chokladmuffins med chokladbitar

Gott....
 
Chokladmuffins
ca 12 stycken
Muffinsen är ganska mäktiga med mycket chokladsmak
 
4 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl kakao
125 g smör, smält och avsvalnat
2 dl mjölk
2 ägg
150 g mjölkchoklad (jag använde chokladlinser)
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ stora muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
2. Blandade torra ingredienserna i en bunke.
3. Vispa ihop smör, mjölk och ägg i en skål. Rör ner det i mjölblandningen.
4. Färdela smeten i muffinsformarna, ca 2/3 i varje form.
5. Dela chokladen i stora bitar och tryck ner dem i smeten.
6. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Låt svalna.
 
 
 

Trött tisdag!

Höstglöd.....
 
Efter jobbet åkte jag och handlade lite och på ICA fanns dessa höstglöd för en tjuga, kände att jag behövde en blomma idag.
Vet att man inte mår bättre av att gnälla men fy bubblan vad kropp och själ blir ond och trött av lite för mycket på en dag, igår tanläkaren plus att jag hade tvättid igår kväll.
Somnade som en stock vid 22.00 och vaknade redan klockan 03.00 och låg och vände och vred mig tills klockan ringde 7.30.
Ryggen, höfter och bäcken gör ont och idag efter jobbet var det ännu värre och jag hade svårt att gå och så fort jag vrider på kroppen vill jag skrika.
Oftast blir det värre efter jag gjort mina övningar från sjukgymnasten men dom måste göras tre dagar i veckan, dessutom har jag plockat lite varor på jobbet idag och då var det inte många varor men det räcker och det är så frustrerande och ledsamt. Kommer jag någonsin bli bra och piggare, blir så lätt hjärntrött också av små saker.
Idag har jag bara vilat efter jobbet, jag har andas, mediterat och gjort kroppsscanning.
Somnade även en stund och faktum är att jag sover bättre när jag sovit en stund på dagen, konstigt men så är det för mig.
Nu blir det hela Sverige bakar innan det blir sängen.
Kramen

Höstrusk!

Båtar vid Glottern......
 
Idag har vi haft ett riktigt ruskväder men till på onsdag väntas värme och brittsommar.
Har idag varit hos tandläkaren då jag åt en kola förra veckan och en bit av tanden ramlade bort, eftersom jag har några lagningar med amalgan sedan jag var barn så börjar visst de spränga sönder mina tändehr nu. Detta var min första och jag hoppas det dröjer till nästa gång för det är ingen billig historia detta med tänder.
 
Väntar fortfarande på en tid för röntgen och jag jobbar med mina övningar från sjukgymnasten och går mina promenader, ja jag kämpar och inte känns det bättre precis  men jag hoppas verkligen man kan hitta något och att jag kan få ett drägligt liv med jobb och annat kul.
 
Igår gick vi i skogen och plockade lite trattkantareller, äntligen hittade jag lite svamp.
Ute vid vår stuga finns inte en svamp i år men vi har haft så mycket torrare än här i Norrköping.
 
Kramen
 
 
RSS 2.0