Våren är här och sjukstuga igen!

Snödroppar....
 
Nu märker man att våren är här, soliga och härliga dagar och blommorna slår ut i rasande fart.
Denna vecka har jag varit sjuk igen, hosta och hög feber. Ja nästan 40 grader i fyra dagar men idag är jag feberfri och ingen är gladare än jag. Hostan är kvar och igår kom förkylningen också så man tackar för det, varför bli helt frisk.
Fick tillbaka min hund idag, hon har varit hos min mamma i två dagar då jag varit helt slut så hennes dagliga promenader fanns inte på kartan för mig. Vi har varit ute och gått lite idag men jag är fortfarande riktigt orkeslös i min kropp  så det är tur att jag har helgen på mig att kurera mig också för på måndag ska jag jobba igen så det så.
Inte roligt att vara sjuk och då jag jobbar själv i mitt kök så blir det extra kännbart när jag är borta, tror personalen själva fixat med maten i veckan då vikarier är jättesvårt att få.
Ni är fantastiska tjejer ♥
Så för mig får det bli några lugna och sköna dagar till och jag hoppas verkligen att jag blir frisk.
Trevlig helg till er alla.
Kramen

Blåbärsris i mars månad

Blåbärsris....
 
För någa veckor sedan plockade jag in detta blåbärsris och titta vad fint det är nu.
Små fina transparanta bär börjar komma men blå kan dom väl aldrig bli innomhus eller?
Skulle annars vara perfekt med en liten planta innomhus för blåbär är nyttigt och även jag med sockerberoende kan äta det i måttlig mängd.
Ja detta med sockerberoende är en intressant fråga och det kan bli en väldigt hett ämne med min nära och kära ;)
Tyvärr har jag efter jul ätit mer och mer socker och gluten, vet inte varför det är så svårt nu igen. Min kropp är ondare och jag är tröttare än tröttast igen. Jag vet att jag och min kropp mår bättre utan denna drog men ändå är det så svårt att låta bli.
Varför jag är sockerberoende är ju för att jag tål inte drogen, jag blir ledsen, irriterad, deprimerad, svullnar, magvärk, värk i kroppen, huvudvärk, trött, isolerar mig och dessutom vet man att då man är beroende så smyger man med drogen så att ingen ser att du äter. En annan skillnad är att är du beroende och har denna sjuka hjärna så kan du inte bara äta några bitar ur skålen nej för då ska hela skålen ätas upp. Köper jag fem bitar är jag nöjd men har jag en stor påse så äter jag upp allt fast jag vet att jag inte borde och att jag mår illa. Efter att ha ätit sötsaker och allra helst för mig har jag märkt i kombination med gute så bir jag sjukare. Jag blir liksom bakfull, yr, llamående, trött, huvudvärk.....mår verkligen dåligt och ändå fortsätter jag med detta.
Har denna helg lyckats hålla mig borta från sötsaker och gluten och dag söndag jan jag redan känna en förbättringi kropen. I veckan blev det semlor, rester av semlor, brödbak på jobbet och detta går verkigen inte i att fortsätta med. Som mina sockerterapeuter säger....du kommer ta livet av dig om du inte inser faran!!
Som sagt alla reagerar inte som mig för alla har inte ett beroende ch det är skillnaden, jag kan få triggers av att bara äta några tomater, mjökprodukter har jag också märkt till en viss del men kan fortfarande hantera det.
Visste ni att att bara 10% av tillfrisknandet är mat, vi äter på känslor och ibland måste man ta tag i varför man äter som man gör.....
 
Kramisar
 

Smörstekta vaxbönor

Gott....
 
För någon vecka sedan provade jag att göra dessa vaxbönor till en god köttfärsbiff. De skulle smaka lite som pomme stod det i receptet.
Gott var det i alla fall och riktigt nyttigt då vaxbönor knappt innehåller några kolhydrater.
Här kommer receptet för er som vill prova.
 
Smörstekta vaxbönor
1 påse Findus frysta vaxbönor
Stek dem i en torr stekpanna tills bönorna är helt torra, gör man inte det så blir bönorna sladdriga.
Jag stekte därför lite extra för att vara på säkra sidan då detta var första gången.
Häll sedan i ganska mycket smör och stek til fin färg.
Häll på en rejäl nypa salt och de är färdiga att avnjutas.
 
Kramen 
RSS 2.0