Hemma i Norrköping


Glottern i Åby....

Nu har vi landat hos sonen i Norrköping, den stora åkte vidare till Stockholm där en besiktning av lägenheten ska bli gjord i morgon bitti. Det är ganska tröttsamt att sitta i en bil i fyra timmar men som vanligt somnar jag ganska fort :)

Idag har vi haft en sommarfest med alla tre köken och vi har varit vid pannkaksladan och ätit pannkakor med bacon och lönnsirap. Lekar, prat, skratt och ett soligt väder bjöd dagen på. Jag fick gå en timme tidigare för att åka hem och packa in i bilen för att sedan hämta son och man på arbetet i Ängelholm.
Lilla Lycka var med och sov så fint i sin bur, duktiga hund ♥

Nu ska snart våran bädd blåsas upp och det är dags att sova, tyvärr glömde jag mina öronproppar hemma och det är något jag blivit beroende av då mannen snarkar men även när han är bortrest åker dom in i öronen ;)

Tack för alla peppande ord om morgondagens begravning, ni är för söta ♥♥♥

Må så gott och många kramar från mig

Nya Hembakat är ute i butiken


Favorit ♥

Vädret fortsätter att vara soligt och fint, hoppas det fortsätter nu när vi åker till Norrköping i morgon eftermiddag.
Vill verkligen att det är fint på min mormors begravning på fredag men fy vad jag börjar känna mig orolig för detta :)

Idag har jag varit på en kostdatautbildning på eftermiddagen och det komiska var att när jag klev in i salen så kände jag igen tjejen som höll kursen och hon sa direkt att dig känner jag igen. Jag har jobbat för henne på Norrköpings sjukhus och även haft en kostdatautbildning med henne tidigare i Söderköping, visst är världen liten ibland ;)

Nu ska här packas och städas av lite, tycker inte om att lämna bostaden i röra när jag åker bort.
Efter jobbet var lilla Lycka och jag och shoppade några nya toppar till mig, det är perfekt med en liten hund som kan följa med överallt och vad roligt det är med alla människor som stannar och pratar när man har en liten hund :)

Kram alla fina ♥♥♥

Veckan tickar på...


Oj vad det blommar....

Imorgon är det redan onsdag och min korta arbetsdag går till spillo då det är utbildning på eftermiddagen.
På torsdag ska vi ha en liten sommarfest med de olika köken och på eftermiddagen kör vi upp mot Norrköping.
Vi har idag varit på Väla för att hitta något som man kan ha på sig på begravningen, tyvärr hittade jag inget så det får bli något som redan hänger i garderoben. Börjar känna mig riktigt orolig för denna begravning men det går nog bra och det måste gå bra.

Min finaste lilla Lycka ligger här i mitt knä och det är lite synd om henne idag då vi har varit iväg en hel del, som tur är så börjar hon bli vän med katterna så hon inte behöver känna sig så ensam. Snart ska vi gå ut och kissa innan det är dags att sova. Brukar i vanliga fall gå ut vid halv nio men idag blev det visst lite senare ;)

Plockade ytterligare en fin gren på vår lilla eftermiddagspromenad och denna gång tog jag även med mig kameran. Redo för fotografering märkte jag att minneskortet var hemma ;(

Hoppas allt är bra med er
Kram och sov gott

Tidningen BAKA


Nytt nummer nu till påsk....

Ett nytt nummer av tidningen BAKA kom nu lagom till påsk och i tidningen finns några spännande recept på bakverk med lakrits och det måste nog snart provas ;)

Hoppas ni har en fin kväll
Kramen

PS jag har lärt mig att göra hjärtan ♥♥♥ Tack Ann-Louise!

Annandag påsk


Mitt andra gull...

Har idag jobbat och det var en seg Susanne som väcktes halv sex då klockan ringde.
Väl på jobbet är man hur pigg som helst och pepparrotsköttet som vi bjöd på idag fick mycket beröm och det är roligt :)
Nu ska mannen och jag iväg och tvätta bilen, en riktigt smutsig bil kan jag säga ;)

Kramen

Värdehöjande


Vackert....

Jag plockade en kvist av denna magnolia på ett träd, jag vet att man inte ska men en liten liten kan väl inte vara så farligt.
Vilka härliga dagar jag haft, inga måsten utan jag har bara njutit och samlat nya krafter. Har haft en jobbig tid efter min mormors bortgång där tankarna har varit kaos i huvudet och att jobba som arbetsledare är inte alla gånger så enkelt men jag älskar denna utmaning och jag älskar det jag nu håller på med. Någa dagars vila behöver vi alla.
Vi jobbar i en grupp på jobbet där det är viktigt att det är värdehöjande för de gamla och värdehöjande har dessa dagar varit för mig.
Det är så skönt när man kommer till insikt om vissa saker och att saker helt enkelt faller på plats :)

En gammal vän från Norrköping ringde idag och skulle ner hit till Höganäs för att kolla på ett sommarhus på fredag och undrade om vi kunde ses men tyvärr så åker vi till Norrköping på torsdag då det är begravning på fredag av min lilla mormor.
Hoppas verkligen hon köper huset för det skulle vara så roligt att ha henne här :) Jag håller tummarna att allt går vägen för denna affär M-L :)

I morgon ska jag jobba igen och det känns lite tungt så här kvällen före men så fort man sätter foten på jobbet är man igång igen och det är skönt det med :)

Glöm inte att göra saker som är värdehöjande för er.
Kram och sov gott

Stor vacker och vit


Mäktig...

När vi för någon vecka sedan var ute och gick sprang vi på denna gigantiska svan, inte ofta man ser dem på så nära håll. Kan även vara aggresiva har jag hört men denna var så stilla när vi fotade ;)

Ännu en sovmorgon till 10, hon är verkligen en sömntuta min lilla loppa.
Igår kväll kom även mannen hem, sonen blev kvar i Stockholm och kommer hem i morgon.

Ute är det redan stekande hett och snart ska jag ut i solstolen, jag tar det lite lugnt med solen numera då jag inte riktigt har tålamod att sitta/ligga still och så har jag tagit bort några godartade hudcancerfläckar. Man vet ju inte heller hur länge dom är godartade!!!!

Ha en härlig dag
Kramen

Man tager vad man haver!!


Dagens lunch....

Som ni alla vet är det inte så roligt att laga mat till sig själv men då jag inte åt någon middag igår kände jag mig så sugen på något. Vad gör man då när man inte har så mycket i kylskåpet, hade inte lust att handla på mig så mycket då jag är själv i helgen. Kock som man är så fick hjärnan tänka ;)
Det blev en kycklinggryta med kycklingfilé, lök, färska tomater, vitlök, dijonsenap, dragon, cremefraiche, buljong, lite vatten, salt och svartpeppar. Mycket gott kan jag meddela :)

Fortfarande är det helt ljuvligt ute och det ser ut som att morgondagen kommer att bli lika fin :)

Hoppas ni alla har en härlig påskhelg
Kramen

Sommar sommar sommar


Älskade blommor....

Kan bara sammanfatta dagen med ett ord.....
SOMMAR och det är sååååå underbart :))
 
Puss och kram alla fina

Min lilla loppa!


Sötaste....

Oj idag sov lilla Lycka och jag till halv tio och nu har vi precis ätit frukost.
Det är en strålande vacker dag även idag så det får bli balkongmys för hela slanten, kanske även en promenad till havet :)
Det är inte så dumt med ensamtid ändå och igår satt jag på grannens altan och pratade och fikade hela kvällen utan att behöva tänka på någon annan och min tårta kom till användning också :)

Ha en skön dag och ta de lugnt med äggen
Kramisar

PS!!! Jag vet att min header är borta och tydligen är det något fel på den sidan den är upplagd på, den kommer snart igång säger sonen ;)

Tigerkladdkaka


Enkel påsktårta....

Något gott till kaffet måste man väl ha så här i påsktider och när jag hittade denna på Aklejas blogg så provade jag direkt, gott och kladdigt blev det :)
Här får ni receptet.

Tigerkladdkaka
Man gör denna i två bunkar, den ena med kakao och den andra med marsan. 
2 dl socker
1 dl mjöl
2 ägg
100 g smält smör
1 dl kakao respektive 1 dl snabbmarsan pulver

Chokladkräm
1 dl florsocker
1 dl kakao
2,25 dl vispgrädde

Sätt på ugnen och smält smöret, låt svalna lite. Blanda ägg och socker, rör ner de torra ingredienserna i respektive bunke och rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Häll smeten i var sin ända av formen tills de möter varandra. Rör sedan med en kniv eller liknande runt tills du kommer till mitten så att det blir ett snyggt mönster.
Bakas i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter i ca 200 grader.
Den ska bli sådär lagom kladdig ;)

Chokladkräm

Receptet räcker till att täcka en stor tårta
Rör ihop socker, kakao och vispgrädde. Låt stå i kylen i ca 30 minuter så att kakao och socker löser upp sig i grädden. Vispa fluffigt med elvisp. Fyll en sprits och dekorera kladdkakan.

Jag dekorerade denna tårta med Anthon Bergs mandelägg så här i påsktider men på receptet var det även jordgubbar och det tror jag skulle bli gott till denna chokladstarka tårta.

Lycka till med bakandet


Balkongmys


Härliga dag....

Lycka och jag myser på balkongen och det är så varmt att man nästan pustar lite...förlåt ;)
Den lilla tjejen fullkomligt älskar att ligga här och sola sig, min lilla sötnos.
Tänk att värmen kom till slut, det trodde man aldrig :)

På balkongen står mina två vita fåtöljer "Vågö" som jag köpte på IKEA för ett tag sedan, ett tillhörande svart bord har också inhandlats. Några blommor och en ljuslykta finns på plats, annars behöver det städas lite mer ordentligt, kanske i morgon ;)

Nu ska jag sola vidare
Kramen

GLAD PÅSK till er alla


Ett litet påskägg....

Jag önskar er en riktigt mysig påskhelg med nära och kära, själv känner jag en stor längtan till mina i Norrköping. Förstår inte att jag inte åkte med som jag hade tänkt från början!!! Tänkte att det skulle vara skönt med lite egen tid och att Lycka skulle vänja sig lite mer vid sin nya bostad innan vi drar med henne ut på nya äventyr. 
Men idag är saknaden stor och man sitter inte ensam en påsk....nej varför väljer man det när man inte måste :(

Lycka och jag har varit ute på en promenad och denna dag ser ut att bli ljuvlig, redan varmt och skönt ute.
Denna lilla hund har blivit en riktig vän för mig, hon är med mig överallt, pussar på mig dagar som idag då saknaden efter familjen är så stor. Hur länge ska jag känna så här, kommer jag aldrig bli rotad här i Skåne på riktigt?
Ena dagen vill jag ha en större bostad här nere och andra dagen vill jag hem till Norrköping.
Eller är det kanske så här jag är, blir aldrig riktigt nöjd utan söker hela tiden efter mera...ja det är nog så med lilla mig ;)

Idag är jag baksugen så något gott ska jag fixa till nu.
Ha en fin dag
Kramen

Mera ägg till påsk


Såååå fina....

Ytterligare några ägg har flyttat in här till påsk, några högblanka vita och sedan dessa små med prickar :)
Brukar inte pynta så mycket men lite nytt är roligt.

Vilket väder vi har idag, varmt så in i hoppsan och ikväll luktar det grillat över hela Höganäs ;)

Mannen och sonen är på väg till Stockholm för att tömma och städa sonens lägehet som han haft där under sina studier. Nu ska han bli Skånebo ett tag och söker en bostad där han kan flytta in snarast men det verkar inte vara det lättaste :(

Så här råder en lugn påskhelg för mig då jag inte vet när de kommer tillbaka, kommer sakna mammas påsklamm som har blivit tradition de senaste åren.
Hoppas nu att resan till Stockholm går bra för de har gått ut på radion och sagt att denna dag är en stor olycksdag på vägarna då människor är så stressade.....!!!

Mys denna kväll
Kramen

Tidig morgonpromenad!


Sötaste....

Det är inte så illa med dessa morgonpromenader före jobbet, man liksom piggnar till ;)
Måste säga att det går så bra med lilla Lycka, hon är så lätt att ha att göra med och att hon älskar att gosa gör mig svag i hjärtat. Det går också bättre och bättre med katterna och jag tror att snart är dom riktiga vänner :)

Snart bär det av till arbetet och idag blir det en massa förberedelser inför denna påskhelg med mycket god mat till de gamla.
Kanske även påskharen kommer med något till de anställda ;)

Ha nu en trevlig skärtorsdag och ikväll bär det av till Blåkulla
Kramen

Gullvivorna blommar


Nu är det vår...

Nu är det vår på riktigt, gullvivorna blommar och jag blir lycklig i hela kroppen. Finns inget bättre än att fotografera blommorna som växer så det knakar i naturen just nu :)

Snart är det dags att sova men först ska jag uppdatera mig lite om vad som hänt hos er.
Kram och sov gott

Underbara blomma


Magnolia...

Idag slutade jag redan klockan ett, Lycka och jag har varit ute på en promenad i solen och idag var det så varmt att jackan åkte av :)
Nu är det bara arbete i morgon och sedan blir jag ledig i hela tre dagar och det ska bli så skönt, hade tänkt åka upp till Norrköping men ångrade mig och är istället hemma ensam och allena som jag tycker är skönt ibland. Sonen och mannen ska upp till Stockholm för att flytta och städa ur sonens lägenhet.

Ensam är jag ju inte då jag har alla mina djur ;)

Ha en mysig onsdag
Kramen

Påskpyssel


Påskfjädrar och ägg....

Påsken närmar sig och lite nytt har flyttat in hos mig, dessa fina rosarandiga ägg hittade jag på Village.
Lite påskris med vita fjädrar pryder också matbordet.

Vi har haft en underbart solig och varm dag idag och när jag kom hem från jobbet gick vi en lång promenad lilla Lycka och jag sedan satt vi på grannens altan och fikade ända fram till halv åtta.
Nu är jag bänkad framför datorn och senare ikväll blir det Desperate houswives, me like :)

Hoppas ni har en skön kväll
Kramen

Tro hopp kärlek


Me like....

Detta är ett budskap som jag gillar och tänk att min lilla Lycka heter Faith Hope and Love på stamtavlan.
Vilken underbar dag vi haft idag, riktig sommarväme :)
Lilla Lycka har varit ensam några timmar och när jag kom hem till lunch trodde jag hon skulle äta upp mig av glädje, min lilla loppa.
Det ser också ut som perserkatten Gizmo och hon kanske blir vänner till slut :)

Hoppas allt är bra med er
Kramen

Påskvecka


Sötaste....

Då var det måndag igen, helgerna går alldeles för fort. Denna vecka är i och för sig kort med en kommande påskhelg. Jag skulle jobba på fredag men tog semester då en av tjejerna gärna jobbade och det tackar vi för :)

Idag är det första dagen som Lycka får vara själv ett par timmar, jag har skickat man och son med bussen så att jag har bilen och kan ta mig hem på lunchen för en promenad och lite puss puss ;)
Hoppas det ska gå bra, är lite rädd att hon ska stå och skälla bara. Denna första dag tror jag att hon får vara i ett rum bara också därför att jag inte riktigt litar på katterna ännu!!!
Denna stackars hund får vara med om mycket under våra promenader, denna gång blev hon tvungen att stå ibland alla påskliljor hihi.

Nu är det dags att åka, vi hörs senare idag
Kramen

Ta mig till havet


Underbart....

Åhhh vad detta hav är underbart, jag får aldrig nog av det.
Jag känner frid och lycka när jag går där och man kan känna energin som fylls på i kroppen ;)
Att även få gå där med min egen lilla hund Lycka gör ju det ännu bättre, hon är så söt och i skrivande stund ligger hon här på mitt bröst och sover. Lycka är något jag skrivit mycket om det senaste året och att då få en hund som heter Lycka måste väl vara ett tecken på något!!

Snart ska jag laga mat för det börjar suga rejält i tarmen, denna söndag bjuds det på kycklingfilé med mozzarella, soltorkade tomater och runtomkring lindar jag lite bacon. 

Det märks att man varit ute mycket idag för precis kom John Blund och hälsade på ;)
Kanske det blir en tupplur även för mig....

KRAMEN

Morgonpromenad!


Nyfiken på allt...

Denna lilla sömntuta väckte mig vid halv nio i morse och då har hon legat hos mig i sängen hela natten.
Vi tog en promenad och njöt av solen som är på gång denna söndag och givetvis var min lilla kamera med och en liten bild ibland stenarna tänkte jag skulle bli fint, Lycka var inte lika intresserad av att vara modell ;)

Nu har vi ätit frukost och jag ska blogga ett tag, Lycka slängde sig i soffan för lite mys vid mannens fötter ;)
Ha en bra dag kära bloggare

Kramisar

Kebabgratäng


Nytt recept...

Idag har vi provat ett nytt recept som jag hittade på Bevemyrs blogg, det var inte så illa men kanske heller inte det nyttigaste ;)

ca 800 g kebabkött (finns i frysdisken)
1 -2 lökar, i bitar
2-3 paprikor (gärna i olika fäger), delade i bitar
2-3 vitlöksklyftor, rivna, hackade eller pressade
1 1/2 dl chilisås
3 dl grädde
1 burk creme fraiche, 2 dl
1 1/2 tsk basilika, torkad
1 krm cayennepeppar
paprikapulver
salt
peppar
smör att steka i
ev riven ost


Gör så här: Fräs köttet i lite smör. Lägg över i en gratängform, strimla paprika och lök och fördela över köttet. Rör ihop vitlök, chilisås, grädde, creme fraiche, basilika och cayennepeppar. Låt allt småkoka en stund och smaka sedan av med paprikapulver, salt och peppar. Häll såsen i formen, strö ev på riven ost och gratinera i 225 grader tills osten fått fin färg eller tills paprikan är lagom mjuk!

Lycka till och smaklig måltid

Promenad, huvudvärk och påskgodis


Påskgodis....

Här råder en lugn lördag men några promenader har det blivit, tyvärr har jag idag en tryckande huvudvärk som inte vill ge sig :(
Köpte lite påskgodis i affären för ibland hjälper chokladen men inte denna gång ;)

I den rosa korgen ligger lilla Lycka och sover och i soffan sover mannen, visst har vi trevligt denna lördag :)

Vad gör ni för roligt idag?

Kram Kram

Första natten med Lycka


Min lilla kelgris....

Hela natten har denna lilla sötis legat tätt intill mig i sängen och så fort katterna rört sig så har hon morrat, tycker verkligen att katterna är jätteläskiga. Perserkatten är nyfiken på Lycka medan Helge tycker att hon är riktigt läskig och reser ragg så att han ser ut som en riktig boll ;)

Vädret här i Höganäs är mulet idag och även några regndroppar kom när jag var ute på min morgonpromenad, hade hoppats på sol, sol, sol denna helg :(

Önskar er en skön lördag
Kramen

Fredag!


Även katten gillar blommor....

Visst är det underbart att det är fredag igen och detta väder gör att man blir sååå lycklig :)
Snart ska vi åka mot Malmö för att hämta lilla Lycka, spännande så jag vet inte vad!!!
Hoppas hon kommer att gilla den rosa korgen, sina rosa matskålar, sitt rosa koppel och alla små gosedjur som jag köpt :) Denna lilla hund får visst allt i rosa och ni förstår då att jag aldrig haft en liten flicka ;)

Ha en mysig fredag och många kramar från mig.

Låt blommorna viska ett sista farväl


Oj vad det blommar....

Idag har jag beställt blomman till mormors begravning och så fort jag började bläddra i boken så började jag gråta!!
Det blev ett något mordernt och annorlunda arrangemang och påminner om en blommande äng, hoppas nu den bli lika fin i verkligheten.

Nu har jag allt förberett för lilla Lycka som jag ska hämta i Malmö i morgon efter jobbet och visst känner man en liten oro då jag inte vet hur det kommer att fungera ihop med katterna, man vill ju inte att de ska slåss!!
Tycker också synd om henne som slits från sin mamma och de andra hundarna som hon har så roligt tillsammans med :(
Varför håller man på så här!!!

Hoppas ni har en mysig kväll
Kramisar

Mera Lycka


Lilla bebisen....

Hoppas ni inte börjat tröttna på dessa hundbilder för mer lär det komma ;)
Väntar med spänning för snart kommer hon.

Kramar till er

Nu blommar även vitsippan


Vtsippan....

Även denna lilla vitsippa är i full blomning i skogen, naturens blommor är väl helt underbara :)

Idag har jag haft en kort dag på jobbet, alltid skönt att sluta tidigt.
Här hemma finns det lite som jag behöver göra men alltid hamnar jag framför denna dator!!!!

Ett paket med lite fina saker till Lycka har även kommit idag, måste nog åka och hämta det snart.
Spännande!!!

Senare är det tv kväll med Sveriges mästerkockar och Grey´s Anatomy, yes kvällen är räddad ;)

Mys denna onsdag
Kramen

Sötaste


Min lilla bebis....

Ytterligare en bild på min lilla bebis som kommer till oss på fredag :)
Bilden har jag lånat av uppfödaren Titti som tar underbara bilder.

Visst är hon söt!!!

Vita penseér


Jag planterar....

Det blev ännu mera planterat i helgen, vita penseér tycker jag jättemycket om. Dom är inte så stora just nu men  brukar växa som ogräs ;)
Idag har vi inget vidare väder då det regnar och regnar :(

Man kanske skulle dra en sväng med dammsugaren men har jag någon lust :(

Stort GRATTIS till minstingen som fyller år idag...20 år, tänk att jag har så stora barn när jag själv känner mig som 27 ;)

Kramen

Här är lilla Lycka


Sååå skönt i solen....

Här är lilla Lycka igen och så här ser hon ut nu som 1-åring. Inget går ju upp mot en valp men jag tycker fortfarande att hon är riktigt söt :)
Här har nu handlats halsband och koppel, matskålar, leksaker och även en snygg sommarväska som hon kan sitta i när vi åker buss eller ska ut på äventyr.

Kan tänka mig att det blir en hel del bilder på denna lilla hund på bloggen en tid framöver, hoppas att ni tycker det är trevligt :)

Kram och sov gott

Sommarvärme


Sött i Blå Blom...

Oj vilket underbart väder vi har idag, gick hem från jobbet och det var så varmt och skönt och naturen fullkomligt exploderar med, blommor, knoppar och grönska :)

Ja det var inte många timmar jag sov i natt efter detta med lilla Lycka, har sovit så oroligt ;)
Tankarna har gått runt runt!!!
På fredag flyttar hon hem till oss och vi får verkligen hoppas att allt kommer att fungera.

Hoppas ni har en bra start på veckan
Kramen

Jag är med hund


Till denna lilla Lycka....

Visst är hon söt och vilket passande namn eller vad tycker ni, Lycka är hennes namn :)
Hon är 1 år och det fyllde hon igår, en toppentjej som älskar att ligga och mysa i knät.
Jag bara älskar henne :))
Bilden har jag lånat av uppfödaren för den är helt underbar.
Vilken dag vi haft idag, har suttit ute och gosat med hundar hela eftermiddagen, nästan så jag tror att lilla näsan blivit röd ;)
Hoppas ni haft en lika härlig dag

Kramar i massor

Solig söndag


Solig bild....

Vaknade även denna söndag av strålande sol utanför fönstren :)
Fotade mina tussilago på fotobordet och bilden blev så läcker tycker jag, man blir glad av detta ljus.

Vi har inget planerat för dagen utan vi får ta dagen som den kommer men man får nog försöka att ta sig ut i det vackra vädret förstås och lilla kameran får som vanligt följa med ;)

Ha en underbar dag
Kraam

Havspromenad


Underbart....

Mannen och jag tog en promenad runt havet och även vid vår mysiga hamn i staden. Där var det fullt pådrag med att få alla båtar färdiga för sjösättning, några låg redan i vattnet.
Hittade även massa gula fina tussilago :)
Det är vår på riktigt nu...äntligen :))

Kramen

Kexchoklad blåbär


Klart man vill prova....

Idag har vi haft städdag i föreningen, som ni vet så tog jag sovmorgon och mannen fick gå ut själv. Det måste väl räcka att en från varje hushåll är med!!!
Själv har jag inhandlat vita peseér som jag har planterat på balkong och loft och lilla Helge och jag har softat på balkongen i solen :)

När jag stod i den långa kön i kassan på CityGross så plockade jag åt mig en påse av dessa kexchoklad med blåbär och nu har jag smakat, orginalet är klart godast men det är alltid kul att prova nya saker.

Funderar på att ta en promenad till havet, där får man så mycket energi och kraft :)

Fridens liljor

Det svarta hålet!!


Stenmur i blåsippeskogen....

Idag tog jag en härlig sovmorgon ända till tio efter att ha sovit oroligt hela natten.
Nu är det bestämt....min lilla mormor ska sänkas ner i det stora kalla svarta hålet och för mig är det blotta förskräckelsen :((
Jag vet att det bara är hennes kropp men jag kommer i lång tid tänka på hur hennes kroppen förändras därnere.
Jag vet ju också att hon var lite mörkrädd och frusen av sig, hade hellre sett henne i minneslunden med solen skinande på sig och alla de vackra blommor som alltid finns omkring.
Nu är det som det är och det är bara att ladda för denna dag men ärligt talat vet jag inte hur det ska gå till och jag är livrädd för att bryta ihop helt.

Jag vet att man inte vill prata om döden men snälla gör det och bestäm hur ni vill ha det den dagen det skulle hända. Att bestämma något som man inte vet måste kännas fruktansvärt och hade jag vetat att detta var vad mormor hade velat så hade jag mått mycket bättre nu.

En arbetskamrats pappa dog hastigt och lustigt av en hjärtinfarkt häromdagen, nyss pensionär!!
Mamma berättade att en jobbarkompis till henne mist även hon häromdagen två vänner som inte ens fyllt 60 år, hastigt!!!
Ja det kan hända närsomhelst och det är så fruktansvärt att det går så långt ner i åldrarna...att få leva tills man är 75 år är inte längre en självklarhet. Min mormor skulle ha fyllt 90 år i december i år, tänk att få leva så länge och vara så pigg som hon varit :)
Hoppas att du har det bra där du är nu och att du funnit frid....jag tänker på dig hela dagarna.

Lite sorgliga ord denna lördag men tyvärr nödvändigt och jag mår mycket bättre av att få skriva av mig mina känslor.
Önskar er en skön lördag och hoppas solen skiner på er idag.

Kramen

Myskväll med pizza


Kebabpizza.....

Ikväll är vi riktigt slöa och äter kebabpizza med vitlökssås och denna är såååå god och känns inte så fet som andra pizzor kan göra.
Efter jobbet tog jag en sväng till Helsingborg då både kattsand och kattmat tagit slut och det blev en hel del prat om hundar i butiken och tjejerna var rörande överens om att den lilla Chihuahua som jag gärna skulle ha är en riktigt gnäbbig hund och det är väl typiskt småhundar. En Chíhuahua är tydligen en riktig vakthund i Mexico!!!

Som vanligt känns det riktigt skönt med fredag och några dagar ledigt igen och jag hoppas vi kan få värme och sol denna helg, jag behöver verkligen ladda batterierna då jag inte alls känner mig på topp just nu. Jag tror de beror på min mormor som flyttat till andra sidan som spökar och oron inför begravningen som jag inte vet hur den kommer att bli. Begravningen kommer i alla fall bli om tre veckor.

Önskar er alla en skön fredag
Kramar i massor

Blommor blommor blommor


Kärlek....

Jag har fastnat vid mina blombilder och inget spännande har jag att skriva.
Dagarna lunkar på och eftermiddagarna ser ungefär lika dana ut, bloggande och facebook ;)
Känner mig helt enkelt inte på humör!!

Hoppas allt är bra med er kära bloggare
Kramen

Vårfint i krukorna


Sött....

Nu har jag planterat lite i mina zinkkrukor på balkongen och loftgången, det blir ju så fint.
Tyvärr är inte vädret lila fint då det idag blåser och regnar.
Jag slutade idag klockan 13 och hann precis gå hem mellan skurarna, så då var dagens motion avklarad.

Sitter fortfarande och kollar blocket för att hitta den lilla och perfekta hunden för mig ;)
Är så otroligt sugen så jag vet inte vad jag ska ta mig till snart!!
Hur ska jag få mannen på andra tankar???

Kramen

En grå tisdag!


Vita fina krokus....

Idag har det varit grått och regnigt.
Sitter nu trött i soffan efter en lång arbetsdag då jag fick vara kvar en extra timme då vi hade sjukt på jobbet.
Någon måste ju låsa!!

Kännt mig irriterad och ledsen periodvis idag och helst när jag ser dessa gamla som sitter i matsalen, tänker så mycket på min mormor att jag bara vill gråta. Varför ska det vara så svårt att acceptera :(

Jag fotar och bloggar och gör allt för att inte gräva ner mig i den sorg jag känner just nu.
I dagarna får jag veta när begravningen blir och det är inte något jag ser fram emot, begravningar är så sorgliga och det är så svårt att hålla tillbaka tårarna och denna hysteri som man kan känna i kyrkan när man får se kistan och alla blommor ska vi inte prata om!!!
Jag måste fixa detta och gör nog det till slut....

Ha en fin tisdag
Kramen

Skönt i mattes säng


Sovdags....

Nu har jag varit ute och sprungit några timmar och att då få krypa ner i mattes säng är såååå skönt :)
Om en stund kommer även matte och då får jag krypa intill henne och då sover jag så skönt, ja visst är han mysig denna katt.
Jag har alltid varit en kattmänniska men har nu blivit sugen på en liten hund, en chihuahua!!
Då det är lite ensamt här i Skåneland och svårt att hitta vänner då man inte har småbarn funderar jag på en liten hund. För det första är det ett sällskap för mig som nu sitter fastklistrad framför datorn då jag inget annat har för mig. Jag älskar ju att vara ute i naturen men ensam känns det inte lika kul, kanske att en hund skulle få bli min vän och att jag kommer ut lite mer. Tänk hunden och jag springande på stranden ;)
Har läst mycket om denna lilla hund och att det är mera hund än man tror men jag har också läst att den skäller mycket och att den kräver sträng uppfostran då den är riktigt envis, alltså ingen nybörjarhund!!! Är det någon som har erfarenhet av dessa Chihuahua???

Snart ska även jag sova
Kram och sov gott

Murgröna


Slingrar sig i träden....

När vi fotade blåsippor igår kunde man även se en massa murgröna som växte på backen och som även slingrade sig upp för träden, vackert :)
Jag har en murgröna i en av mina krukor ute och jag undrar om den överlevt vintern??

När jag kom hem från jobbet sken solen fortfarande ute så jag passade på att plantera lite påskliljor, penseér och bellis i krukor, jag älskar verkligen att plantera en massa blommor :))

Hoppas ni har en bra start på veckan
Kramen

Påsken närmar sig


Söt från Cult....

När vi var i Stockholm hittade vi en butik som reade ut allt till 50% och för mig är det rena himmelriket :)
Det var ganska utplockat men jag hittade ett flertalet fina manschetter till mina Cultljusstakar och denna till påsk var jag tvungen att köpa :)
Annars plockar jag inte fram en massa utan jag har lite ris med fjädrar, några porslinsägg och påskliljor eller något på bordet.
Har ni en massa påskpynt?

Helgen har som vanligt rusat iväg i en faslig fart och i morgon är det en ny arbetsvecka igen, jobbar förvisso bara halva dagen då jag på eftermiddagen ska på konsistensutbildning. Det finns ju som ni vet en massa olika koster till de gamla som har olika behov.

Hoppas ni haft en skön helg och är riktigt utvilade.
Kramisar




Blåsippan i backen står


Underbara blomma.....

Jag fick ett tips i morse om att blåsippan står i full blom i Mölle. Mannen och jag samlade ihop våra kameror  för en fotorunda i skogen :) Finns inget som är så rogivande för kroppen, jag hade med mitt macroobjektiv men blev inte nöjd med så många men denna gillar jag skarpt ;)
När vi sedan skulle upp mot Kullaberg började det regna rejält så jag skjutsade hem mannen och åkte sedan till Plantagen för att köpa lite nya blommor till mina utekrukor, nu ska det bli fint ;)

Hoppas ni myser denna söndag
Kramen

Helge luktar på krokus


Visst är jag söt....

Vilket underbart väder det blev, har suttit ute i solstolen ett tag och ätit min första glass, visst är det härligt :)
Lilla Helge har också varit med men han var mest intresserad av de små bina i blommorna.
Tror att jag i morgon ska köpa lite blommor att plantera i krukor, man blir ju så sugen nu när sommaren är på gång :)

Kramen

Baka baka liten kaka


Ny kokbok....

Denna kokbok köpte jag när vi var på Rosendals trädgård förra helgen vi var i Stockholm, jättefin med många härliga recept.
Vad är bättre än att baka då man känner att humöret inte är på topp, fann receptet på deras riktigt smarriga morotskaka i boken och den kanske får bli dagens projekt :)
Annars måste jag städa idag, vet inte hur här ser ut just nu och sedan har jag med mig en riktig bunt med papper från jobbet som måste gås igenom så att jag får lite ordning på mitt skrivbord igen ;)

Önskar er en skön lördag
Kramen

Tankar denna tidiga morgon


En favoritbild....

Ligger här denna tidiga lördagsmorgon då mannen och sonen åkt till jobbet för inventering.
Själv är jag så ledsen och kan för mitt liv inte sluta gråta, bilden jag visar idag är min favoritbild och bland de första jag tog. Den symboliserar idag mina tårar som är till dig mormor.
Jag tycker att detta med döden är så jobbigt, man hinner knappt kallna förrän kistan ska beställas, förberedelser för begravning, lägenheten ska sägas upp, slit och riv med saker om vem som vill ha vad!!!
Jag hade också gärna haft ett minne men vi får se om det blir något som jag kan få. En liten julgran som du fick av mig har dykt upp i mitt huvud hela natten, är det något du vill säga med den? Även ditt porslin med blåa blommor finns i mina tankar....varför!!
Jag tänker även på vart du ligger nu, kallt och mörkt och jag hoppas verkligen att du fått ro och kanske redan är i ditt hemland Estland, kan nästan se dig vid din stuga vid havet med alla vilda blommor :)

Tankarna bara snurrar men det är ju så här livet är men jag säger bara,  glöm inte att leva och må bra under tiden. Vi har bara livet till låns!!!

Kram alla fina och tack för alla hälsningar

Hon sover


Rosor till dig....

Ja så blev det, min lilla mormor somnade in lugnt och stilla igår kväll :(
Fast man är förberedd så kommer chocken och tårarna sprutar, jag är glad att hon slapp lida och att det gick fort, lugnt och stilla.
Hoppas nu att hon är någonstans där det är vackert med många blommor som hon gillar, kanske som Nangijala.

Önskar er en trevlig fredag
Kramen
RSS 2.0