Äntligen är den här


Baktidning.....

Idag kom den äntligen, tidningen Hembakat som jag bara älskar :o)
82 ljuvliga recept!
Köp den säger jag bara :o)

Kramen

Resan gick bra


Vättern.....

Jag har kommit fram för er som är oroliga, visst blev jag trött men vid stopp en gång i timmen gick det bra.
Stannade på IKEA Linköping då IKEA Väla varit så tråkig den sista tiden på grund av ombyggnad och jag hittade en hel del fint men det blev bara en vit orkidé för 49 kronor ;o)

Det var härligt att få komma hem och krama om lilleman igen, ja han är 19 år min minsta son men han kommer alltid kallas lilleman i mina ögon ;o)
Det var ett tag sedan vi träffades, min stora 21-åring har jag fått rå om hela sommaren då han bott hemma hos oss så nu är det minstingens tur ;o)

Idag ska jag träffa min goa vän Monika för en fika sedan blir det optikerbesök då jag ska prova nya bågar, vill ha några nya snygga. Har hittat några med lite pilotstuk, ja dom är fräcka men fortfarande mycket ovan vid modellen????

Ha nu en bra dag mina bloggvänner
Kramen

Längtar......


Efter sönerna.....

Ja längtan efter mina barn är så stor nu, tycker att det är riktigt jobbigt att bo så långt ifrån dem. Jag längtar också efter övrig familj och mina vänner. Så idag rattar jag bilen mot Norrköping för några dagar med min minsting som ni ser på bilden. Det ska bli så härligt att få komma hem :o)
Dock tycker jag inte om att köra bil så långt då jag somnar lätt vid ratten, helt sjukt hur kan man det?????
Men med ett stopp en gång i timmen brukar det gå bra.

Ha en bra dag så hörs vi säkert till kvällen igen.
Kramar

Sista dagen på mitt vikariat


God tårta....

Idag var sista dagen på mitt vikariat i detta kök men jag hoppas det blir mera jobb. Jag bjöd inte på tårta då ingen äter sötsaker på detta jobb men en anhörig till någon avliden boende bjöd oss på tårta då den avlidne alltid tyckt om kökets mat :o) Dock var det bara jag som tog en bit....men jag tyckte att den såg så spännande ut men godare tårta/kaka har jag nog ätit.

Planerna går mot Norrköping i morgon och jag längtar såååå, här ska packas och plockas lite innan jag intar bilen mot en 40 mils lång resa :o( Mannen får klara sig själv, han har ju sällskap av katterna ;o)
Jag känner mig så upprymd för denna hemresa :o)

Hoppas ni haft en skön helg
Kramen

Efter regn kommer solksken


Ny plantering....

Idag har jag jobbat och dagen har gått riktigt bra. Jag är riktigt nöjd med min insats i detta kök denna sommar. I morgon jobbar jag min sista dag och det känns skönt att få vara ledig ett par dagar då det har varit fullspäckat med intryck denna tid. Jag åker hem till Norrköping ett par dagar och vi får se hur längde jag kan stanna innan man blir inringd på något jobb igen ;o)

I morse sken solen men det spöregnade!!! Nu i kväll har vi en jätteskön sommarkväll :o)

Igår efter jobbet letade mannen och jag upp en handelsträdgård som vi fått tips på och så mycket fint dom hade. Blev lite nya växter till balkong och loft och jag måste dit snart igen och köpa till lite. Det var ganska stressat när mannen var med då han skulle iväg och klippa sig så vi gör ett nytt försök en annan dag ;o)
Jag sprang på denna fina gamla vagn som var fylld med choklad, visst är den fin!!!!!

Nu blir det hämtmat och sedan slapp i soffan.
Hoppas ni har en mysig kväll

Kramen

Update: Jag ljög för nu blåser det upp och himlen börjar bli riktigt mörk :o(

Mums


Kvällens goda.....

Ikväll har mannen och jag festat på lax, har länge kollat på dessa färdiga laxbakelser som finns i fiskdisken på CityGross. Dessa var med smaken soltorkade tomater och fetaost och mycket enkelt att tillaga, 200 grader i 20 minuter med folie på och sedan 10 minuter utan. Till detta gjorde jag en kanongod sås på 8% cremefraice, vitt vin, fiskbuljong, salt och peppar och till det blev det pressad potatis och en sallad :o) 

Nu sitter vi bänkade framför tv:n och jag har min laptop i knät förstås ;o)
Jag ska jobba min sista helg men chefen ringde förrut och sa att jag inte skulle vara så orolig och stressad, det löser sig.......:o)???????

Hoppas ni har en skön fredagskväll
Kraaaam

En skönare dag


Syrenhortensia....

Betydligt mycket bättre väder idag, solen visar sig och inte alls så blåsigt som igår.
Jag har jobbat och känner mig mycket piggare :o)

Ikväll blir jag ensam då mannen ska ut med jobbet, så det blir nog dator och tv för hela slanten ;o)
Nya IKEA katalogen har även kommit till mig nu och den ska bli spännande att läsa :o)

I morgon är det redan fredag, herregud vad veckorna går fort :o)

Kramen

Paket från Ellos


Ny parkas.....

Idag fick jag mitt paket från Ellos, en rutig parkas som jag blev förtjust i och den var helt perfekt när jag provade den. Ett bra köp då jag fick höstrabatt på 50%, så den kostade endast 249 kronor och det var den värd :o)
Det fortsätter att blåsa här i Skåneland, vårat stora parasoll på balkongen blåste sönder och låg nere på gräset, tur att ingen fick det på sig!!
Har inte gjort så mycket idag då jag inte känner mig helt allert, har till och med sovit tre timmar nu på dagen och det tyder på att något inte står rätt till. Vi får se om något bryter ut under natten??? Hoppas hoppas inte!!!!

Sitter här och väntar på mannen som inte dykt upp efter jobbet???? Blir lite orolig då han inte ringt och bägge hans telefoner ligger här hemma. Det har väl inte hänt något???? Typiska tankar för nojiga mig ;o)
Hoppas att han dyker upp snart i alla fall.....

Ha nu en skön kväll
Kramen

Update: Mannen har kommit till rätta :o)

Stormvindar i Skåneland


Dessa blåser ner från träden idag...

Herrejösses vad det blåser idag, min fina trumpetblomma som jag har fått massa knoppar på har blåst sönder en massa i natt :o( Och regnet ligger där och släpper några stänk hela tiden, ska det vara så här hela hösten och vintern så emigrerar jag ;o)
Just nu har jag sådan faslig hemlängtan till Norrköping och familj och vänner, skulle gärna åka idag. Jag har fortfarande fyra arbetsdagar kvar så jag får lugna mig lite.

Jag börjar känna mig förkyld och har huvudvärk, så det kanske är något på gång. Det är väl sådana tider nu när skolorna börjat!!! Ska hålla mig inne och kurera mig så att jag kan jobba mina sista dagar.

Jag har fått ett paket från Ellos som måste hämtas, har beställt en rutig jacka. Man fick 50% på valfri vara så jag tänkte det var bäst att passa på, beställde även en underklänning med spets som är så fin att ha under tunikor men den kommer senare.

Önskar er en bra onsdag och håll i hatten om ni ska gå ut
Kramisar

Inte denna gång heller


Jag vill tröstäta....

Men det ska jag inte ;o) Fick besked att jag inte fick kokerske jobbet som de söker på mitt nuvarande jobb, det är tre manliga som tydligen är intressantare!!! Så från och med måndag är jag arbetslös igen, känns inget vidare :o( Jag som verkligen har ställt upp på detta jobb till 100%.
Jag har ingen lust att gå här hemma hela hösten och vintern, får hoppas det dyker upp något!!!
Har i alla fall tänkt åka hem till Norrköping ett par dagar nästa vecka för att träffa familj och vänner :o)

Annars har jag varit på viktväktarna och vägt mig efter en vecka, -1,1 blev resultatet så det är bara att fortsätta kämpa på ;o)
I morgon är jag ledig och jag vet inte vad jag ska hitta på.

Hoppas ni mår bra
Fridens liljor


Ny vecka och nya lärdomar


Fina snittblommor.....

Ja då var första arbetsdagen gjord, dagen har varit lite sig och så och inte alls lika rolig som den brukar vara.
Jag säger bara att ibland får det man hör gå in genom örat och snabbt ut i det andra ;o)
Hoppas bara att det var idag och att morgondagen blir bättre.

Här hemma är det tomt nu när sonen åkt hem, man har ju vant sig vid att han finns här :o(
Mina älskade grabbar vad jag saknar er, vill bo närmare så att jag kan pyssla om er lite mer men det är kanske skönt för er att ni bor en bit ifrån mig för jag kanske skulle äta upp er annars ;o)

Ute har himlen öppnat sig igen, kan det inte vara nog med regn nu på ett tag!!

Fotade dessa blommor hos grannen och visst var det enkelt och fint med snöret som är knutet runt vasen.

Önskar er en skön måndagskväll
Kramen

Äppelbullar


Ett nytt recept...

Och nu kommer ett recept på snabba äppelbullar, ett viktväktarrecept där varje bulle ger 4 Propoints.
Håll till godo:

Snabba äppelbullar
12 stycken
4 dl vetemjöl
1 dl råsocker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
50 g smör
1 dl kesella lätt
2 1/2 dl mellanfil
2 äpplen
1/2 tsk kanel
1 msk pärlsocker
2 msk flagad mandel

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsättt smöret och smula in det med fingertopparna (jag blandade allt i min KitchenAid)
Blanda ner kesella och filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg. Fyll dubbla bullformar eller använd muffinsplåt. Kärna ur och skär äpplena i klyftor och stick ner i bullarna. Pudra över kanel, strö sedan pärlsocker och mandel över och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Känn med sticka att bullarna är torra.

Lycka till!

Äppelmos limpor


Mmmm för färskt bröd....

Idag har jag bakat limpor med äppelmos pch de blev stora, saftiga och riktigt goda :o)
Detta recept fick jag av min goa vän Susanne i Söderköping och jag hoppas att hon inte tar illa vid att jag ger det till er.

Äppelmos limpor
600g rågsikt
600g vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl sirap
1/2 liter äppelmos
2 pkt jäst
1 tsk salt

Rör ner jästen i lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av alla ingredienser. Allt ska vara kallt.
Baka ut till 3 limpor direkt och låt jäsa 1 timme.
Grädda i 175 grader nederst i ugnen i 1 timme. Sista 15 minuterna lägg kanske lite folie äver så att de inte blir brända.

Lycka till!

Redan söndag


Kärleksörten är på gång....

Ja då var det redan söndag, en ny tuff vecka har jag framför mig då jag bara är ledig på onsdag. Detta är min sista vecka på vikariatet men hoppas verkligen att det finns mera jobb åt mig. Visst är det skönt att gå hemma och vara lyxhustru men jag tycker verkligen om att jobba och att gå hemma hela hösten och vintern i blåsiga Skåne är nog inte så roligt.

Sonen packar för fullt då han åker tillbaka till Stockholm i kväll, det kommer att bli tomt och det har verkligen gått bra att ha haft honom här hemma i sommar. Kan ju annars vara lite jobbigt att få hem sina utflugna barn har jag hört ;o)
Våran lilla lägenhet har fungerat bra med många gäster, trots att det var lite vilda diskussioner innan flytten!!!
Finns det hjärterum så finns det tjärterum, heter det så???

Denna söndag ska jag dra ett varv med dammsugaren och plocka lite så att man slipper det när man kommer hem från jobbet på eftermiddagarna. Ska också baka äppelmoslimpor, fick ett så spännande recept av en vän i veckan :o)

Det fortsätter att komma in så fina kommentarer om min nya frisyr och färg, tack snälla ni gör mig så glaaaaaad :o)

Ha nu en skön söndag så kanske jag återkommer med ett recept så småningom under dagen.
Kramen

Lördagskväll


Varma mackor....

Det blev en tur till Gekås idag och det är alltid kul. Denna gång var det riktigt skönt att gå där för det var inte alls så mycket folk, man kunde lugnt och stilla gå runt och kolla på alla varor och jag hittade lite nya ställen som jag inte sett förrut. Jag handlade inte så mycket utan det var sonen som behövde lite med sig hem till sin lägenhet i Stockholm. Men lite blev det i vagnen i alla fall men jag ångrade att jag inte köpte kuddarna som jag blev förtjust i vid första anblicken :o( Sonen och mannen gillade dem inte men jag har aldrig lyssnat på dem tidigare så varför nu ;o)

Då vi åt en sen middag i Ullared blev det några varma smörgåsar och te denna kväll.
Hoppas ni har det mysigt i stugorna :o)

Kramen

Helges nya kompis


Härligt med vänner......

Helge har hittat en kompis, Sotis 8kg ;o) Det är lite skillnad på dem, unga och spänstiga Helge och den 10-åriga och rejält runda Sotis men dom är för söta tillsammans :o)

Nu på morgonen skiner solen och vi får verkligen hoppas det håller i sig.
Sonen ville gärna åka till Gekås innan han i morgon reser tillbaka till Stockholm för studier och inte mig emot ;o)

Jag vill också tacka alla som kommenterat min nya frisyr och färg, ni är för söta :o)
Jag trivs verkligen i detta :o)

Önskar er en skön lördag
Fridens liljor

Mera av frisyren


Min nya frisyr....

Ni efterlyser nackbilder och det är inte med glädje jag lägger ut så mycket bilder på mig!!!
Men vad gör jag inte för mina kära bloggvänner ;o)
Håret ligger inte så snyggt nu då jag varit ute i spöregn innan bilden togs men ni kan säkert se ändå!!!

Kramisar

Nya mörka Susanne


Resultatet....

Ni vet att jag inte tycker om att vara med på bild och att fota sig själv var inte det lättaste ;o)
Här är jag i alla fall nyklipp och med en mörk och röd nyans, känns lite ovant då jag var ganska ljus efter sommarens slingor. Nacken är bobbad och sedan är det längre fram, några taggiga flikar med vax får jag dra fram. Riktigt nöjd är jag i alla fall och jag känner mig lite tuffare ;o)

Kram alla söta

Solig fredag


 
Älskade blommor....

Ja idag vaknade man till en strålande sol, var ute på balkongen och det var redan riktigt varmt och skönt därute. Passa mig perfekt då jag är ledig och det skulle vara skönt med en rejäl promenad runt de vackra som finns omkring mig. Det har verkligen varit dåligt med promenaderna denna sommar och det märktes ju på vågen när jag var hos viktväktarna i tisdags. Nu är det nya tag och jag räknar mina ProPoints och än så länge har det gått riktigt bra. Helt klart mår man mycket bättre när man inte äter detta feta och söta som kroppen skriker efter och då menar jag kakor, bullar och godis. Jag höll på att åka dit igår kväll då jag var så sötsugen men jag tog cykeln bort till affären och köpte en ask vindruvor för dom är så goda och dessutom otroligt billiga just nu. Det tycker jag var bra gjort, Heja mig ;o)

Alldeles snart ska jag till min gulliga frissa Tina som jag hittade på första försöket här i Höganäs men jag har fortfarande inte bestämt vad jag vill göra så jag får nog som jag brukar ge frissan fria händer. Det tycker jag är viktigt hos en frissa att de har förslag eller bara kör på, avskyr när de frågar stup i kvarten om de kan ta en cm här och där :o( Klipp på och gör något snyggt helt enkelt och var inte så rädda ;o)

Önskar er en härlig dag och på återseende
Kramen

Tre dagars ledighet väntas


Vacker Hortensia......

Ja nu har jag jobbat klart för denna vecka, ska bli så skönt att få sova ut i morgon bitti. I alla fall ett litet tag då jag ska till frissan på förmiddagen och jag tänker så det knakar hur jag vill ha håret och vilken färg jag ska ha denna gång 
Det lutar åt det mörkare och röda hållet men jag har inte bestämt mig ännu ;o)

Ute skiner solen och det är varmt och skönt, Herregud jag somnade visst till en stund just som jag skrev detta inlägg!?!?

Jag känner mig så glad då jag fick så mycket beröm av en avdelning idag då de uppskattar att jag bakar kakor och gör en sådan smakrik och god mat. Jag berättade att jag bara är vikarie och endast har en vecka kvar att jobba, de skulle prata med min chef att hon var tvungen att behålla mig. 
Visst blir man glaaaad :o)

Hoppas ni haft och har en bra torsdag
Kramisar

Träff med go vän


Fina näckrosor....

Efter dagens arbete åkte jag hem till en god vän, det var så länge sedan vi träffades och det är alltid lika trevligt. Blev mycket prat om Rhodos då de kom hem därifrån för en vecka sedan, dit åker jag gärna tillbaka för fy vilket skitväder vi fått nu :o(
Blev även en sväng på deras tomt med kameran och först ut blev näckrosorna i deras damm, jättefina :o)

Nu ska jag blogga ett tag och sedan blir det dusch och sängen med Nya Må Bra tidningen.

Hoppas ni haft en bra dag och att ni inte regnat bort.
Kraaaam

Dagens lätta måltid


Gott och fettsnålt....

Idag har jag varit och vägt mig på viktväktarna efter sommaren, inte roligt ;o(
Nu måste mitt nya sunda liv börja, därför kommer jag nu lägga ut recept på lite sundare mat och kakor med lågt PP värde. Min önskan är att 15 kilo ska försvinna från min kropp, jag har lyckats förrut så det måste väl kunna gå även denna gång. Just nu känner jag mig peppad... så go go go!!!

Vilken hetta vi har haft även idag men på eftermiddagen har det regnat och då menar jag regna!!! Så nu är luften betydligt friskare, ganska skönt.

Dagens sunda recept blev:

Kassler med broccoli och blomkål
Till 4 portioner
500 g kassler
500 g djupfryst broccoli och blomkål
4 dl mjölk
2-3 msk vetemjöl
2 dl riven ost 17%
1 tsk paprikapulver
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Låt grönsakerna tina och rinna av.
3. Skiva kasslern och lägg den i ugnssäker form. Lägg i grönsakerna.
4. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Koka upp under omrörning och låt såsen koka på svag värme ca 3 minuter. Rör ner ost och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Häll över såsen.
5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
6. Servera med potatis, ris eller pasta.

Riktigt gott och endast 8pp med 2 potatisar.

Kram

Promenad i bilder


Vackert....

Tänk att det fortfarande är så vackert ute. Mannen och jag tog en rask promenad nu på eftermiddagen, jag hade kameran med mig så jag halkade efter en hel del ;o) Jag har inte varit på promenad runt havet på länge men fortfarande är det lika vackert där :o)
Annars har jag fått en hel del gjort i dag, har till och med sovit en stund ;o)

Vi har ingen strålande sol här i Höganäs men vilken tryckande värme, trots att vi haft riktiga åskväder de sista dagarna!!!

Imorgon är det jobb och viktväktarna är ett måste igen, nu jä.....r ska volangerna bort. Peppande ord, tips och råd tar jag gärna emot :o) Jag måste kanske också sluta att baka, för även om jag är duktig och inte äter så ligger kakorna i frysen och kan få mig såååå sugen att jag i värsta fall äter upp hela burken ;o)

Nu ska jag ta hand om disken och sedan är det in i duschen som gäller.
Kram alla söta bloggvänner

Kärlek


Fin påse från Cervera.....

Ja kärlek är vad jag känner extra mycket idag, vet inte varför ;o)
Det är så skönt efter en jobbarhelg att vara ledig och bara gå och plocka, man är ensam och det är lugnt och skönt. Har varit en sväng i affären och handlat lite mat och en jättefin orkidé följde med hem, fönstren behöver piffas till efter sommaren. Nu ska jag städa av lite, tvätta någon maskin, blogga och laga något gott tills mina älsklingar kommer hem i eftermiddag :o)

Jag hade även ett telefonsamtal imorse som också gjorde mig på ett strålande humör, om det var värt det få ni kanske veta så småningom ;o)

Ha nu en underbar dag
Njut av livet för vi lever bara en gång
Kraaaaaaaaaaam

Kaffebullar


Enkelt och gott....

Jag bara bakar och bakar ;o)
Denna gång hittade jag dessa goda på bloggen bevemyr

Kaffebullar
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
pärlsocker

Vispa smör och socker pösigt och tillsätt äggen ett i taget.
Blanda i övriga ingredienser.
Forma till småbullar, platta till dem en aning och rulla i pärlsocker.
Grädda i 225 grader i 10 minuter.
Smaksätt gärna med citron eller mandelolja. Jag tog rivet citronskal i mina denna gång.

Ha en mysig fikastund
Kramen

En riktigt varm söndag


Björnbären börjar mogna....

Herregud vilken varm och kladdig dag vi haft i dag, tror att vi alla på jobbet har pustat och stönat ;o) Regnet hänger i luften men hettan finns där!!!

Idag har jag gjort ett 80-tal räksmörgåsar på jobbet, det tar sin lilla tid men det är så kul. Skulle verkligen vilja starta upp något eget där man fick hålla på med detta :o)
I morgon är jag ledig och det är alltid skönt efter en jobbarhelg, tror att det blir en dag att ta igen sig och ha det skönt bara ;o) Det är inte fel ibland!!!!!!!

I slutet på veckan , närmare bestämt fredag ska jag gå till frissan och klippa och färga mig. Skulle gärna göra något roligt men jag gillar mina längder och färgen på håret. Men jag är lite sugen på att bli lite mörkare och kanske lite röd nu till hösten, får se vad frissan tycker ;o)

Hoppas ni haft en skön helg
Kramisar

Syltkakor


Jag älskar att baka.....

Jag älskar att baka och testa nya recept, detta hittade jag i tidningen BAKA. Vet inte om jag läste fel och tog för mycket mjöl för degen blev lite hård och kakorna blev inte i storlek XL som det står på receptet, jag får göra ett nytt försök ;o)
Här kommer receptet för er som vill prova:

Syltkaka XL
Ca 25 stycken
250 g socker
200 g smör
1 ägg
750 g vetemjöl
gul hushållsfärg
1 ägg att pensla med
pärlsocker
sylt: blåbär eller hallon

Värm ugnen till 200 grader.
Vispa socker, smör och ägg poröst. Tillsätt mjöl och ett par droppar hushållsfärg och rör till en smidig deg.
Rulla två längder och skär längderna i bitar, totalt 25 stycken. Rulla bitarna till bollar, platta till dem och gör en grop i mitten. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker, fyll sedan gropen med sylt.
Grädda kakorna i ca 12 minuter.

Lycka till!

Hallontider


Såååå gott med hallon....

Jag har jobbat denna lördag och jag trivs verkligen i detta kök. Hoppas verkligen att jag kan få tjänsten som kock i detta kök men det var många sökande så varför skulle det bli just jag. Hoppas kan man ju alltid göra :o)När jag åkte hem vid halv fem öppnade sig himlen och nu regnar det ordentligt och lilla åskan är också i farten, tycker inte om åska :o(

Idag kom stora sonen med tåg från Stockholm, han ska sommarjobba sin sista vecka innan skolan börjar igen. Det är så mysigt när barnen kommer och hälsar på :o)
Annars blir det nog en lugn kväll framför tv:n denna lördag, tidigt sänggående då det är jobb klockan sju i morgon igen.

Sprang på härligt stora hallon utanför huset där vi bor, mums :o)

Må så gott
Kramen

Solig fredag


Söt liten humla....

Vi hade värsta åskvädret inatt, fy vad det åskade!!!! Men sedan har dagen bjudit på sol och värme.
Jag blev inte heller hemskickad idag utan jag har jobbat hela dagen ;o) Det är min helg att jobba igen och sedan har jag bara två veckor kvar att jobba, hoppas verkligen det kan bli något mer. Kan tänka mig att en höst och vinter härnere kan bli väldigt långtråkig annars. Blir det inget jobb har jag funderingar på att åka upp till Norrköping ett par dagar, har lite jag måste ordna.

Jag var ute och fotograferade lite igår, försökte få en bra bild på denna humla men det var inte det lättaste ;o)

Hoppas ni har en skön fredagskväll och att helgen har mycket trevligt att bjuda på.

Kramen

Dagens shopping


En mjuk och skön tunika i grönt och ett fint halsband....


Söta tunikor, kunde inte välja färg så det fick bli båda.....

Detta hittade jag på Flash idag, halva reapriset!!! Istället för 1600 kronor så betalade jag 500 kronor :o)
Köpte även en liten topp men den kom inte med på bild ;o)

Så skynda fynda om ni vill ha med något från denna butik :o)

Nu ska jag slänga ihop en lasagne
Kramen

Hemskickad


Åhhhh detta vatten....

Det blev en kort arbetsdag för mig idag, chefen ringde mig på jobbet och undrade hur det var med magen. När jag svarade att det varit lungt sedan i går morse svarade hon att man måste ha varit bra i 48 timmar då man haft magsjuka så hon skickade hem mig :o( Lite snopet ja!!!!!!!!!!!

Jag åkte istället en sväng till Väla och det blev lite dyrare än om jag jobbat ;o) De hade halva reaprisetFlash och jag hittade en hel del fint, köpte 3 tunikor, en topp och ett jättefint halsband och allt kostade tillsammans 500 kronor. Nu tänker ni, herregud vad hon handlar och jag vet då jag är lite shoppaholic beroende ;o)  Och när det är så billigt är det verkligen svårt att låta bli om man hittar något man gillar!!!

Tack för allt snällt ni skrivit om mina tavlor, de sitter på väggen nu och det blev riktigt snyggt.

Hoppas ni har en bra dag
Kramen

Jag har målat några tavlor


Nya konstverk.......

Har suttit och gjort några tavlor idag, köpte lite shabloner på Panduro och här är resultatet ;o)
Roligt men kan man ha dessa på väggen eller över huvud taget framme??? jo jag tror jag kan det ;o)

Nu ska jag in i duschen för att sedan krypa ner under täcket.

Kram och sov gott

Fisktips!


Fisk är så gott....

Ett enkelt och bra tips på fisk. Jag köper ett fiskblock sedan blandar jag ströbröd, salt, peppar, fiskkrydda och paprika eller curry för fin färg och strör detta på fisken, sedan lite flytande margarin på. In i ugnen på 225 grader tills fisken fått temperaturen 55-60 grader, jag är lite beroende av min termometer ;o)
I detta fall serverades fisken med en kall örtsås, färsk potatis och en krispig sallad.

Idag har jag varit ledig, magen känns bättre så i morgon har jag tänk jobba. Ute har vi molnigt och blåsigt idag men i morse var det så kvalmigt och varmt,  trodde nästan att det var åska på gång.

Har fått min nya spis leverarat idag, ska bli spännande att se hur den fungerar och om jag får bättre resultat på min matlagning och bakning. Den gamla hade inte en normalt fungerande ugn, alltid så irriterad när jag skulle göra något för tiden stämde aldrig, produkten fick ingen färg, tog längre tid än vad receptet sa. Helt enkelt KASS!!

Hoppas ni har en bra dag
Kramen

Sorgligt värre!!


En gripande bok.....

Ja denna bok tycker jag var riktigt gripande, trots att man gör allt för sina barn vet man inte vad som kan hända dem :o(

"Det här är 14-åriga Tessans egen historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.
Men så en kväll rasar allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.
När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne.
När hon flyttar för att komma ifrån hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ur helvetet?"

14 ÅR TILL SALU är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett.

Sommardag


Härliga blomster....

Vilken härlig dag det blev, solsken och värme :o) Har suttit på balkongen och läst boken "14 år till salu" och fy vilken tragisk bok :o(
Har inte vågat mig ut då min mage fotfarande bråkar med mig, har försökt äta lite men det går inget vidare. Tur att jag har en ledig dag i morgon så att det förhoppingsvis går över till torsdagens arbete.

Snart ska jag krypa i säng och läsa vidare i boken.
Kram och sov gott

Blåbärspaj


Blåbär är så gott och nyttigt....

Hittade ett så gott recept på blåbärspaj som vi testade i helgen när vi hade besök av kära familjen.
Mycket gott :o) Jag tror att jag hittade receptet på bloggen kalasgott?
Här kommer receptet:

Blåbärspaj
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1-2 msk vatten

Fyllning
2 dl creme fraiche
saften av en 1/2 citron
2 ägg + 1 äggula
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk marsanpulver
2 msk vetemjöl
2 tsk potatismjöl
3 dl blåbär

1. Pajdeg: Mixa alla ingredienser till en jämn deg. Tryck ut pajdegen i en rund bakform och låt stå kallt i minst 20 minuter.
2. Rör snabbt ihop alla ingredienser och häll fyllningen i pajformen.
3 Grädda i 150 grader ca 45 minuter
Låt pajen svalna något innan servering.

Ät pajen med vaniljvisp eller glass.
Jag hittade denna hjätformade pajformIittala butiken förra veckan, sååå söt i min smak :o)

Så söt man kan vara!


Han är för go denna katt....

Så här såg lilla Helge ut när han låg i mammas knä med huvudet i hennes hand, vilken stil men så sött.

Jag blev hemma idag också då jag inte känner mig helt okej och vad jag har sovit, vaknade nyss!!!!
Ute skiner solen från en klarblå himmel, äntligen lite sommarvärme igen :o)
Blir kanske att sitta ute på balkongen och ha det skönt en stund :o)

Ha en bra dag mina bloggvänner
Kramen

Usch vilken dag det blev!!!


Fina vita Gladiolus....

Dagen började så bra men efter lunch blev jag så akut illamående och fick så ont i magen, fick helt enkelt gå hem från jobbet. Jag har sovit hela eftermiddagen och sprungit en hel del på "hemliga huset" och nu känns det betydligt bättre, hoppas jag kan gå till jobbet imorgon???

När vi var i Helsingör i lördags köpte jag dessa vackra vita Gladiolus, tycker att de är så fina :o)

Idag har jag haft rekordmånga besökare på min blogg, så roligt att ni tittar in här och gör ett avtryck :o)
Nu ska jag försöka få in lilla Helge och sedan blir det dusch och sänggående, hoppas jag nu kan sova!!!

Hoppas ni haft en bra start på veckan.
Kramisar

Choklad och rosmarinkaka


Nytt recept......

Mamma hade med sig en lite annorlunda kaka som hon hade bakat, choklad och rosmarinkaka. Den var riktigt god måste jag säga.
Här kommer receptet för er som vågar prova ;o)

Choklad och rosmarinkaka
150 g hasselnötter
1/2 dl hackade rosmarinblad
150 g hackad mörk choklad
75 g smör
6 ägg
2 dl råsocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver

Grädden
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl hackade citronmelissblad

* Sätt ugnen på 200 grader.
* Rosta nötterna i ugnen i ca 10 minuter. Gnugga av skalen i en torr handduk och grovhacka nötterna.
* Sänk värmen till 175 grader.
* Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme. Rör om hela tiden. Rör ner rosmarinhacket och ställ åt sidan att svalna.
* Dela äggen i gulor och vitor i separata skålar. Vispa gulor och socker till en ljus och luftig smet. Blanda ner detta i chokladsmeten. Blanda ihop nötter, mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke och rör ner detta i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
* Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en
 rund form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj pappret. Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 minuter.

Vispa grädden och rör ihop den med yoghurt och hackade citronmelissblad.
Servera tillsammans med kakan.

Receptet är hämtat från tidningen BAKA och det fanns en massa andra goda recept också. Jag har jagat efter denna tidning i Höganäs men hittade den till slut i Pressbyrån på Väla.

Jag har fått en award


Tack snälla Anna för denna utmärkelse, det värmer :o)


Några förpliktelser kommer med denna fina utmärkelse:

* Kopiera bilden för att visa att man fått den.
* Tacka och länka till den person man fått den av.
* Nominera 7 andra bloggare och länka till dem.
* Berätta 7 fakta om dig.

Följande 7 bloggare vill jag skicka vidare utmärkelsen till:

 Ann- Louise
 Anna
 Akleja
 Cecce
 Jessi
 Bella
 Emma

7 saker om mig själv:

* Jag älskar choklad men skulle igentligen inte äta!!!
* Har nog bantat till och från hela mitt liv, trots det så kämpar jag fortfarande.
* Rädd för ormar och spindlar.
* Har två tatueringar, en sol och en liten humla ;o)
* Pratar alldeles för fort ibland.
* Har blivit en livsnjutare de senaste året.
* Jag gråter ganska lätt, räcker att något sorgligt händer i en tv-serie så gråter jag ;o)

Lördag i grannlandet


Mysiga Helsingör.....

Det blev en tripp till det danska landet igår, hit vill visst alla som kommer ner och hälsar på oss ;o)
Denna gång hade vi bilen med oss då vi ville längre in i landet. Vi hade en solig och skön dag med shopping och restaurangbesök :o) Här har man visst pommes frites till allt!!!!
Och visst är det härligt i Danmark och lilla Helsingör kan man besöka hur många gånger som helst utan att tröttna tror jag ;o)

Denna söndag har inte varit något vidare, bara regn och rusk :o( Det blev ett besök på Väla där familjen shoppade loss lite. Väl hemma igen blev det middag, fläskfilégryta och sedan åt vi blåbärspaj.
Klockan tickade på och snart var det dags att vinka adjö till föräldrar och son :o( Vet inte vad som händer i kroppen idag, känner mig så lätt till gråt och det var ovanligt jobbigt när de åkte hem.
På tal om att vara ledsen så fick jag inte ett jobb jag sökt, ett jobb med catering och luncher. Jag kom till intervjun och det kändes jättebra och jag ville verkligen ha detta men tyvärr någon var bättre än mig. Hur nu det kan vara möjligt ;o)
Vet inte hur det kommer att bli med jobb i framtiden, ska man börja plugga eller ska jag tordas starta min lilla dröm om ett eget. Vad skulle kunna gå bra här nere????

Imorgon är det jobb igen, mannens semester är också över. Känns verkligen som att sommaren är slut och att hösten är på gång.....vet inte om jag vill det!!!!

Hoppas även ni haft en skön helg.
Kramen

Salami och brieostpaj


En ny paj som testades igår....

Igår kväll blev det paj som vi smaskade med god aptit. Hittade en spännande paj som jag var tvungen att testa på föräldrarna och sonen. Det visade sig att den var riktigt god :o)
Hade ikväll tänkt visa bilder från våran dag i Danmark men minneskortet eller kortläsaren har lagt av!!!!
Här kommer istället receptet på pajen:

Salami och brieostpaj
Pajskal
150 g tärnat smör
3 dl mjöl
1 tsk salt
ev 2 msk kallt vatten

Fyllning
200 g salami
1 paprika
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk torkade örter, oregano och basilika
1 tsk socker
salt och svartpeppar
100 g brieost (jag tog 200g)
1/2 röd lök
2 tomater

Äggstanning
3 dl gräddmjölk
3 ägg
1 krm curry
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Pajskal: Nyp ihop smöret med mjölet och saltet. Rör ev i en skvätt vatten och forma till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och förgrädda pajskalet i 200 grader ca 15 minuter.
2. Fyllning: Srimla salami, purjolök, paprika och finriven vitlök. Fräs mjuka tillsammans med salami. Rör ned örterna och sockret, låt fräsa ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen över pajskalet och toppa med bitar av brieost, rödlöksringar och tomatskivor.
3. Äggstanning: Vispa ihop gräddmjölken med äggen. Smaka av med en knivsudd curry samt salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen.
4. Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter.

Lycka till och smaklig spis

Föräldrar och son är här


Mysig eftermiddag i Höganäs....

Nu är föräldrarna och sonen här! Vi har varit på stan och knallat och sedan blev det en glass nere vid hamnen, en riktigt varm och skön eftermiddag och kväll blev det till slut :o)

Kvällen bjöds på pajer och det blev en ny paj med salami och brieost, mycket god.
Nu har de flesta krypit i säng och det är nog även dags för mig, i morgon väntas Danmark :o)

Kram och sov gott

Nya handgjorda smycken


Beställda av en bloggerska....

Jag fick en påhälsning av Mirka på min blogg och det visade sig sedan att hon gör jättefina smycken. Jag blev förälskad i detta armband och dessa små vita hängande örhängen så jag gjorde en beställning av henne och idag låg det i brevlådan. Snabb leverans och smyckena är lika fina i verkligheten som på hennes bilder, såååå nöjd!!! Tack snälla Mirka att jag får äran att bära detta fina och tack för bra service av leverans :o) Jag är lite förälskad i halsbandet med hjärtat så jag kanske skickar dig ett mejl snart igen ;o)

Idag har det varit en ganska rörig dag på jobbet, då inget finns uppskrivet om mängder blir det gärna lite problem ibland men vi löste det och alla blev nöjda och glada tror jag i alla fall ;o)
Känner mig därför lite smått trött denna kväll men också otroligt nöjd över vårat arbete. Tack tjejer!!!!!

Hoppas ni har sol och värme som oss idag.
Kramen

Tylösand


Mysigt ställe....

Efter vårt Gekåsbesök åkte vi in till Halmstad och besökte den omtalade stranden Tylösand, solen sken och det var varmt och skönt. Uppe vid hotellet spelade gruppen PÅG som körde riktigt bra låtar, mannen och jag stod och diggade ett tag innan vi fortsatte våran resa hem till Höganäs.

Idag har man jobbat igen och hör och häpna så känner jag mig pigg ikväll, har till och med varit en runda på IKEA efter jobbet.
Nu ska jag gå in och städa badrummet innan jag kommer bänka mig ordentligt framför tv och dator ;o)
Måste städa av lite till fredag då mina föräldrar kommer ner hit och med sig har de lilla sonen, ska bli så mysigt att umgås här några dagar. Jag jobbar bara i morgon sedan slutar jag klockan 13 på fredag, vet inte riktigt när de kommer då även de ska en sväng till Ullared innan de kommer hit.

Hoppas ni haft en bra dag
Kramen

Blåbärskaka med limesmul


Invigning.....

Nu har jag invigt min nya Kitchen Aid, riktigt roligt att baka med den och så fluffig äggsmeten blev :o)
Testade ett nytt recept och köpte färska blåbär i affären. Tyvärr hade jag en lite för stor plåt för denna sats, nästa gång blir det nog 11/2 sats. Smakade gott gjorde det i alla fall :o)
Här kommer receptet:

Blåbärsrutor med limesmul
125 g smör
1.5 dl mjölk
1.5 dl vaniljyoghurt
3 ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl blåbär + 2 msk vetemjöl

Limesmul
75 g smör
1.5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk rivet limeskal

Tillbehör:
Blåbär, glass eller vaniljsås

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och yoghurt. Dra kastrullen från plattan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör och mjölblandningen under omrörning. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ned det i smeten.
3. Blanda blåbären med vetemjöl och rör ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i en långpanna 25x35 cm som är täckt med bakplåtspapper.
4. Limesmul: Smält smöret och blanda med mjöl, socker, vaniljsocker och limeskal. Strö över limesmulet. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter.
Låt svalna och skär i rutor.

Servera med blåbär, glass eller vaniljsås.


Äntligen!!!!!!!!!!!


Har jag fått min Kitchen Aid......

Jo jag köpte min lilla köksmaskin Gekås igår.
Ett billigare pris men fortfarande alldeles för dyr då man bara kan baka på en halv liter men jag tycker den är sååå snygg. Den fanns i färgerna rött, svart och vitt och efter mycket velande fram och tillbaka blev det en högblank svart :o)
Så i dag ska jag vispa en blåbärskaka i den :o)

Ute i vackra Höganäs regnar det idag, så det blir städning, tvättning och annat plock på schemat. Hörde att IKEA skulle ha en jätterea denna vecka då de snart flyttar in i nya varuhuset, lite sugen är jag allt på en sväng dit ;o)

Ha en bra dag alla söta bloggisar
Kramen

Lite smått och gott


Lite av dagens shopping....


Rosa stickad tunika och en stålgrå poncho med pösig polokrage och fransar nedtill....


Söta potionsformar till paj....

Här kommer lite av dagens shopping :o)

Kram och sov gott

Äntligen kom vi iväg till Ullared


Detta är paradiset.....

Äntligen kom jag till mitt älskade Gekås och vad jag har handlat.....:o)
En jättesöt stickad tunika, stålgrå poncho, fina formar, hjärtformade pajformar, kosmetik, kattleksaker, böcker, kuddfodral, plädar och en hel del annat. Har även köpt något som jag länge velat ha, passar mig perfekt då jag älskar att baka, nytt på Gekås!!! I morgon ska jag visa en bild ;o)
Blev även en tur i Juvelbutiken där jag köper Pandoro smycken till riktigt bra priser. Skulle också köpa ett par vita gummistövlar med blommor på Sko-Bo men de var slut :o(
Alltid när jag är här äter jag pannbiff med potatismos och brunsås, kanske ingen gourmetmiddag men jag gillar det, det hör liksom till på Ullared.
Vi hade tur då det inte var några köer varken in eller ut, lite trångt blir det där inne men jag tycker det gick riktigt bra idag.

På vägen hem stannade vi till i Halmstad och Tylösand, soligt och varmt där vid havet. Solen sken även i Ullared men när vi närmade oss Skåneland blev det molnigt :o(
Vi eller snarade jag har haft en kanondag, mannen har varit jättesnäll och duktig som orkat med en dag i detta varuhus. Puss och kram, jag älskar dig!!!

Nu ska jag plocka med mina saker som fyller hela köksbordet.
Kram alla söta

Ny parfym


Denna gillar jag.....

Tänkte köpa parfym taxfree när vi åkte till Rhodos men inte är det särskilt billigt. Fick tips av en vän att man kunde beställa på Nordic feel till bra priser. Så jag beställde denna parfym som jag tycker luktar så gott.

Nu är jobbarhelgen slut och det har gått jättebra, jag är så nöjd och stolt att jag fixar detta efter så kort tid och inga mängder finns uppskriva. Detta bevisar att jag verkligen lärt mig en hel del under åren, idag fick de gamla kycklingfilé med grönmögelostsås :o)

Nu väntas två mysiga och sköna dagar, solen och värmen är tillbaka så jag hoppas den stannar nu i två dagar i alla fall!!!

Kramisar
RSS 2.0