Sommarkorv med pepparrot, dill och senap


Mmmmmmmm......

Hittade även ett spännande recept på korvgryta idag som jag provade ikväll, riktigt god i min smak.
Törs ni prova för här kommer receptet.
Sommarkorv med pepparrot, dill och senap
300-400 g falu, frukost eller grillkorv
2 gula lökar eller 1 purjolök
4 tomater
1 dl mellangrädde
1-2 msk riven pepparrot
1/2-1 dl hackad dill
2 msk senap
1/2 tsk salt

Strimla korven och hacka löken.
Koka upp en kastrull med vatten, gör ett kryss i varje tomat och doppa dem hastigt i vattnet. Drag bort skalet och skär tomaterna i småbitar.
Lägg lök, tomater, korv, mjölk, grädde, dill, senap och salt i en gryta.
Koka under lock på svag värme i 5-10 minuter.
Jag redde även av med lite maizena.
Servera med ris, potatis, sallad, vindruvor eller något annat gott.

Jag köpte lättfalukorv och då blev detta en ganska fettsnål maträtt :o)

Dajmcookies


Mums.....

Nu har jag bakat och det blev ett recept som jag hittade på en ny underbar blogg som heter kalasgott
Dock tyckte jag att de blev lite för tunna men jag smakade en bit och de var riktigt goda :o)
Här får ni receptet:
Dajmcookies
200 g rumsvarmt margarin
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk flytande honung
1 msk bakpulver
4 dl vetemjöl
2 st finhackade dubbeldajm

Gör så här:
1. Kör alla ingredienser i en degblandare tills det blandats ihop ordentligt.
2. Väg varje kaka till 60g och forma var och en till en rund boll.
3. Tryck ut kakorna på bakplåtsklädda plåtar.
4. Grädda i 175 grader i ca 10-12 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten

Försvinnande gott för en kakälskare som mig ;o)

Grannens gula rosor


Sååååå vackra.....

Jag var bara tvungen att fota grannens underbara gula rosor, den blommar för fullt och har mängder med knoppar som snart kommer att slå ut :o)
Här städas det och tvättmaskinen går för fullt. Solen har forfarande inte orkat fram och det är perfekt för då kan jag vara inne med gott samvete.

Efter städningen skulle jag gärna baka något, jag vet att jag inte ska men vad gör man när man tycker det är så roligt. Jag var förresten och vägde mig igår, upp 1.8 kg nu när jag inte varit på länge och bara slarvar. Så bäst vore om frysen var tom men jag hade en tanke att jag skulle ta med det till sonen i Norrköping för han saknar mammas hembakade har han sagt och det var väl en bra idé. Men jag måste ta ett smakprov för att veta hur det blev ;o)

Resan till Ängelholm struntade jag i, tydligen går inte bussarna så ofta mellan Höganäs och Ängelholm vad jag kunde se. Dock är jag ingen van bussresenär så jag kanske läste fel ;o)

Nu ska dammsugaren fram
På återseende mina vänner

Kramar

Sötnos du kan väl diska ida´?


Kanske något att ge till mannen.....

Läckra disktrasor från Lagerhaus, funderar på om mannen skulle gilla att få den med sötnos texten men han kanske skulle gå med trasan hela dagen då ;o)

Idag har vi mulet här i Höganäs och det har till och med regnat inatt, det var inte väntat då jag läste i tidningen att det skulle bli soligt och fint i två veckor framåt. Men ska jag vara ärlig så var det ganska skönt att vakna till detta, kroppan behöver vila från solen och hemmet har förfallit dessa dagar. Hoppas bara att solen inte blir borta för länge!!!
Så idag står städning och plock på schemat, ska även ta bussen in till Ängelholm tror jag :o)


Önskar er en bra dag
Kramisar

Sommar sommar sommar


Jag njuter för fullt......

Jag säger bara UNDERBART!
Här händer inte så mycket, jag solar och myser i detta sommarväder och snart ska jag iväg på vägning. Dock inte lika mysigt nu när jag gått upp en del igen :o(

Hoppas ni också fått njuta av solen denna underbara dag
Kramen

Sommar med för mycket ätande


Söta blomster.....

Jag känner mig lite depp i dag, ställde mig på vågen och det var inte så roligt. Efter mina dagar hos Cecce och midsommarhelg visar vågen på plus :o( Varför har jag så svårt att hålla i när jag väl börjat viktväktarna, slarvar bara mer och mer!!!!!!!!!! Jag betalar en bra slant i månaden för att gå dit och väga mig och få peppande och bra råd för att lyckas men jag struntar i att gå dit.
Jag avskyr om man får säga så att se mig i bikini och ändå så blir det en glass och lite annat onyttigt i sommarvärmen???
Ikväll måste jag i alla fall skämmas och gå dit och hoppas jag kan ta nya tag och verkligen få bort de tio kilo som jag har för mycket. Herregud, jag tror att jag har bantat hela mitt liv och jag har nog provat alla metoder som finns. Sista gången jag var med viktväktarna så gick jag ner 15 kilo och jag kände mig såååå fin och sa att nu ska jag aldrig gå upp igen och vad händer, kilo efter kilo ökas på och jag tillåter det??? Vad är det för fel på mig??? Jag kallar inte detta för tröstätande utan må bra och lycka ätande och då kombinerat med för lite motion.

Solen skiner i alla fall idag och jag kommer att packa strandväskan och plocka med mig brassestolen för några timmar på stranden. Som jag alltid har sagt, bättre brun och fet än blekfet ;o)

Ha en skön dag och håll igen på sötsakerna
Kramisar

En varm och blåsfri dag


Kan man ha det bättre......

Kan ni tänka er att vi har haft en så gott som blåsfri dag idag, blev riktigt svettigt vid havet där det brukar blåsa och det hade jag önskat idag. Ja man är aldrig nöjd, hade gärna badat för att svalka mig lite men nej det är nog kallt.....;o) Blev inte så många timmar då jag vill vara försiktig då jag brände på lite för mycket igår men när man bor så nära gör det inte så mycket om man är nöjd efter två-tre timmar. Åker man långt vill man ju utnyttja dagen bättre.

Mannen är ute med jobbet då de ska fira av någon som ska sluta på jobbet, så här sitter bara sonen och jag. Man blir riktigt slö av denna värme och inne går fläktarna för fullt men trots det är denna sol och värme ljuvlig :o) Måste säga att detta är en perfekt plats att bo på denna årstid och för er som inte varit i Höganäs säger jag bara, kom hit för det finns så mycket vackert att upptäcka!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag gå ut och kolla vart min lilla Helge är, peppar peppar har han kommit hem varje dag :o)

Kram på er

Sommaren är äntligen här


Mot havet denna soliga dag.....

Solen skiner från en klarblå himmel och jag tror bestämt att det får bli några timmar på stranden. Jag är dock ganska röd efter gårdagen men man får väl sola baksidan idag som är betydligt vitare ;o)

Jag måste också ringa a-kassan som skickar brev brev om en massa kompleteringar, blir tokig!!
Har tyvärr inget hört om jobbet jag ev skulle få i sommar, det var ju bara ett par veckor det var frågan om men det är alltid något.

Njut av sommarvärmen kära vänner
Kramisar

Ännu en härlig dag med en vän


Mysig söndag......

I morse åkte jag en snabbis till IKEA och på vägen hem åkte jag förbi hos Pia, en vän som jag träffade på mitt första jobb här i Skåneland. Tänk att jag redan har träffat två supertrevliga vänner :o)
Jag har suttit i solen hela dagen och ser nu ut som en kräfta, röd och åter röd!!!! Vi tog en sväng till Domstens hamn för att köpa vitlöksbröd med ljummen rökt makrill i och det var hur gott som helst, så dit åker vi nog flera gånger :o) Har ni sett att glassgubben har fått en tjej, såååå söta tillsammans ;o)
Tack Pia för att du tog dig tid med mig idag, det var så mysigt att träffa dig igen :o)

Sitter nu i en riktigt varm lägenhet, för fy så varm det blir här dessa soliga och varma dagar.
Men jag klagar inte för detta har jag längtat efter.

Hoppas ni också haft en härlig dag med mycket sol
Kramisar

Sommarkaka


Kaka med rabarber och jordgubbar....

Provat ett nytt recept på en kaka med rabarber och jordgubbar. Tror att den är godast att äta nygräddad, för idag var den lite blöt och jag tror då att den är kanon till vaniljglass.

Sommarkaka
6 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
Fyllning och topping
350 g rabarber i mindre bitar
200 g jordgubbar eller röda vinbär
100 g kallt smör
3/4 dl rörsocker eller pärlsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Täck en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Rör ner veremjölet. Bred ut smeten i långpannan.
4. Fördela fyllningen över och hyvla över det kalla smöret. Strö över socker.
5. Ställ plåten mitt i ugnen. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda 20-30 minuter.
6. Ta ut kakan, låt den svalna och skär sedan i rutor.

Lycka till

Solig söndag


Soligt och blommigt.....

God morgon alla söta bloggare!
Solen skiner och det ser ut att bli en underbar dag, funderar på om jag ska packa strandväskan och njuta ett par timmar vid havet. Men först blir det en snabbis till IKEA där jag ska köpa stora vita förvaringskorgar, måste ha något till alla våra skor som övertagit golvet i hallen ;o)

Imorgon är det redan en ny vecka och inget jobb har jag fått ännu :o( Till helgen åker jag i alla fall upp till Norrköping där jag ska åka till Kolmårdens djurpark på lördag. Jag har fått i present att få gå in till vargarna, ska bli så spännande att få komma in till dessa ljuvliga djur och få krama om dem och leka med dem för dom ska vara riktigt busiga har jag hört. Jag hoppas få knäppa riktigt fina bilder på dem :o)

Igår bakade jag en ny kaka med rabarber och jordgubbar, recept och bild kommer under dagen för er som är intresserade.

Hoppas ni får en solig och varm dag
Kramen

Midsommardag vid Hovs Hallar


Vackert naturreservat.....

Oj så många inlägg det blev denna helg, först midsommarbilder, sedan Ceccebilder och idag bilder från Hovs hallar. På vägen hem åkte vi igenom den mysiga staden Båstad. Det har varit en solig och skön dag idag och vad jag kunde se i tidningen så skulle värmen hålla i sig ett par dagar, det kanske blir stranden i morgon :o)

Det blev grillning ikväll istället då vi var alldeles för mätta igår för att orka äta grillat men idag smakade det riktigt gott.

Sitter nu framför en Stig Helmer film på tv:n ;o)
Hoppas ni har en mysig kväll

Kramen

Här kommer även vårat besök i Malmö


Såååå mysigt vi hade....

Här kommer bilderna från Malmö direkt där vi hade så trevligt med strålande sol och en mycket god grekisk buffé vid vattnet.
Cecce var ute efter ett par tofflor, som ni kan se på hennes blogg. Dessa tofflor var superläckra i färgen gult som jag fastnade för men tyvärr var de inte bra på mina fötter så jag köpte dessa lite romantiska som jag visar här på bilderna fast helvita. Butiken hette Toffelmakaren på Lilla torg, så gör gärna ett besök där.
Ett besök i Malmö måste det bli snart igen då det var många butiker som vi inte hann med.
Jag är så glad att jag funnit denna supertrevliga kvinnan Cecce genom min blogg och ett extra plus att hon bor ganska nära mig, för det är inte så lätt att flytta till en helt ny stad utan att ha några vänner där ska ni veta.
Tack söta du för allt :o)

Önskar er alla en skön och solig midsommardag
Kramisar

Mina dagar hos Cecce


Så här mysigt har vi haft det......

Igår ville jag visa bilder från midsommarafton, därför kommer bilder från mina mysiga dagar med Cecce idag.
Ni ser att det inte gått någon nöd på mig när det gäller att äta ;o)
Här ser ni bilder även på jordgubbsskålen och gräddskålen, och det beror på att vi har likadana.
Den lilla Hello Kittyväskan var jag bara tvungen att köpa till Lillalullan, såååå söt i mina ögon.
Jag kan också berätta att det var riktigt skönt att få doppa fötterna i denna pool efter våra timmars promenerande i Malmö :o)

Kram Kram

Istället för tårta


Små gulliga muffins.....

Istället för en stor tårta blev det små dekorerade muffins....... :o)

Kram Kram

Midsommarlunch


Idag firar vi midsommar.....

Här hemma firar vi en lugn midsommar, det är jag , mannen och sonen. För ett tag sedan öppnade vi up balkongen och dukade lite fint därute. Solen skiner och sillen och jordgubbarna smakar ljuvligt :o)
Vi hade tänkt ge oss iväg på lite midsommarfirande i Viken men orken finns inte riktigt.

Jag har haft två helt underbara dagar hos Cecce med familj, vi har haft så mysigt med god mat, vin, shopping, pratande. I morgon kommer ni att få se lite bilder på min vistelse där.

Önskar er en solig och härlig midsommar
Kramen

Torsdag hos vännen Cecce


Vackert....

Ligger här i gästrummet och undrar om Cecce och Lillalullan är vakna för det är så tyst i huset, dottern brukar vakna tidigt fick jag veta igår ;o)
Vi hade en jättemysig kväll igår med kyckling, sallad, bröd, vin och jordgubbar. Prata har vi inga problem med, det går åt mycket dricka för att inte bli torr i halsen :o)

Idag blir det en tur in till Malmö för lite shopping, ska bli så kul för jag har aldrig varit i staden Malmö tidigare.
Bilder på våra trevliga dagar får ni senare då jag inte kan ladda upp bilder på denna dator men denna bild från Höganäs är väl inte fel.

Nu ska jag nog gå ner för att se vad familjen är.
Kram

Sött i naturen


Gulligt i äppelgrön Marimekko....

Sprang på dessa små gulliga rosor på min promenad :)

Kram alla sötisar

Update: Nu åker jag mot Malmö för att träffa Cecce, ikväll blir det prat och kanske ett glas vin och i morgon ska vi göra Malmö. Jag skulle inte starta brand i plånboken sa mannen, förstår inte vad han menar ;o)
Ha det så bra så hörs vi snart igen

Onsdag


Ensam vallmo....

Redan onsdag och snart har vi midsommarafton här, funderar på vad vi ska ha på buffébordet. Problemet är att det har varit så många festliga tillfällen nu ett tag så att jag helt kommit bort från detta viktväkteri. Det som började så bra och nu händer ingenting, jag slarvar och går därför inte och väger mig men det är nu som jag borde gå dit......:o( Varför är det så gott att äta och varför är det så roligt att baka och testa nya saker???

Vädret skulle bli soligt idag men jag vet inte riktigt om solen orkar fram då molnen ser ut att ta över!!!

Denna dag kommer bli en dag med lite städning, promenad, bloggande och att inte göra någonting ;o)
Jag har blivit erbjuden att få komma ner till Cecce och det skulle vara så roligt men problemet är att jag inte har någon bil, den har sonen till jobbet för tillfället. Vet inte om jag törs sätta mig på bussen, har inte åkt buss på jag vet inte vad, säkert 15 år!!!

Fridens liljor

Kusmi Tea


Söta burkar....

Provade detta te hemma hos min mor, chokladte och burken på 125g kostade 159 kronor. Visst var detta te gott och burken jättefin men om det var värt priset vet jag inte. Detta choklad var ett specialte så de andra var lite billigare.

Idag har jag arbetat igen, en jätterolig dag med lite nya ansikten. Känns riktigt bra på detta jobb där alla är så gulliga och hjälpsamma, imorgon får jag besked om eventuella veckor i sommar!!!
Vädret har också visat sig från sin bästa sida, sooooooooooooooool :o)

Nu blir det en lugn kväll, jag måste vila mig efter denna jobbiga dag ;o) Man är ju inte van att arbeta!!!!
Har köpt hem pytt i panna som mannen och sonen får steka, med lite stekta ägg får det duga till dem.

Hoppas allt är bra med er
Kraaaam

Sommarens första grillning


Grillat på balkongen.....

Sommarens första grillning på balkongen, det är en underbar kväll och inte så mycket blåst.
Först grillat med tillbehör och sedan galia melon, mums :o) :o)

Kram igen

Soligt på balkongen


Det blev en dag på balkongen....

Det blev en lång promenad i morse och herrejösses så varmt det var. Det blev några timmar på balkongen då jag från början trodde att molnen skulle komma men de har faktiskt gått runt Höganäs idag :o)

Nu har vi lagt köttet i marinad och snart blir det grillning på balkongen och till det blir det en god sallad med fårost.

Lilla Helge har fått nöja sig med balkongmys idag och det har gått bra förrutom att han lyckades fånga en liten fågel därute, fråga mig inte hur. Men han tog denna lilla stackars fågel i munnen i gick in i lägenheten, snacka om att jag fick panik!!!! Lyckades få ut katten på balkongen och där fick jag ta katten hårt i nackskinnet så att han släppte fågeln som sedan kunde flyga iväg, tror inte att den var skadad.

Mitt olivträd som jag köpte på City Gross för billig peng lever fortfarande men det blåser omkull ganska ofta så jag måste köpa en stabilare kruka.

Önskar er en skön kväll och hoppas solen lyser på er också.
Kramisar

Midsommarveckan


Vackert blommande.....

Tänk att det snart är midsommar, halva sommaren har gått och snart blir det mörkare igen :o(
Nej så får vi inte tänka, njut av varje dag!!!
Solen skiner här i Höganäs men man kan se att molnen sakta drar in, funderar på en rask promenad nere vid havet. Behöver ta tag i min vikt igen, är fortfarande med i viktväktarna men fuskar alldeles för mycket så ingenting händer med vikten :o( Skärpning Susanne, vill du se ut så här?????

Sprang på detta träd häromdagen, oj vad det blommade vackert.

Lilla Helge springer här och skriker om att han vill gå ut, vet inte hur jag ska göra??? Det är så himla jobbigt när dom försvinner och så fick jag höra att det finns barn/ungdomar just i detta område som gör dumma saker med katter, sätter plastpåsar på deras huvud, eldar på dem, skjuter och en massa andra dumma saker. Och vad är det för människor!!!!!!!!!!!!!

Nej nu ska jag byta om för en promenix, gäller att passa på när solen är framme. I morgon väntas en dag med jobb igen :o)

Kram på er

Ett besök på IKEA


Kökshandukar och somriga vaser.....

Det blev en sväng till IKEA för att få min oro för katten att stillas, vi åt lite mat och sedan hittade jag dessa jättegulliga kökshandukar med muffins på och även somriga vaser som passar prefekt till en kvist pioner just nu ;o) Handukarna kostade bara 49:- för 3 och dessa flaskvaser 19:-/styck.

Efter detta besök hade jag hoppats att katten låg i sin transportbur som jag ställt på loftet men ingen katt i sikte när vi kom hem :o( Pratade med en granne som sa att jag skulle ringa till en förening i staden som hjälper till att finna katter och hon sa även att jag skulle ringa polisen. Så jag ringde och hon fick alla uppgifter hon behövde och sedan stod jag och kollade ut genom fönstret och tyckte mig se katten på andra sidan gräset. Sa till tjejen att jag ser nog min katt men är osäker, sprang ut och visst var det lilla Helge :o) In igen och ringa tillbaka till polisen och tala om att katten var hemma igen. Nu ligger mitt lilla bus och sover. Vet inte hur jag ska göra imorgon om han skriker och vill ut???

Hoppas ni haft en skön söndag
Kramen

Chokladkaka med Mariannefluff

Lite gott till kaffet.....

Jag bakade en ny kaka igår som vi skulle prova till kaffet, ckokladkaka med mariannefluff. Sött och gott!!
Här ska ni få receptet:
Vinnarkaka heter den i receptet
4 msk kakao
1.5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
En stor näve minimarshmallows
Mariannefluff:
3 dl vispgrädde
1 påse Mariannekarameller

Gör så här
1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.
2. Ta ut Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.
3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka!! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.
4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.
5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff. (Jag gjorde en tårta och sedan hittade jag inga minimarshmallows så jag fick klippa dessa stora i bitar).

Lycka till!

Lugn födelsedag

Lite firad blev jag.....

Ja det blev en lugn födelsedag för min del men det gör mig inget, det blir ju så här när man har släkt och vänner så långt bort och så fyllde jag inte jämt ;o) Jag har slutat att fylla år kan man säga och jag har stannat vid åldern 27!!! Fick i alla fall en fin klocka och en frostad vas från Cult, tack snälla :o)
Men vilken festlig dag det blev, jag satt så gott som bänkad framför tv:n nästan hela dagen för att titta på bröllopet. Och visst finns det kärlek mellan paren, de fullkomligt strålar och vilket fint tal Daniel hade till sin Victoria igår kväll, fick verkligen mina tårar att trilla igen. Även pappa Westling var en god talare, var lite orolig hur det skulle gå för dem men de klarade sig galant :o)

Jag vill tacka alla för fina grattishälsningar som kommit här på bloggen, facebook, telefonsamtal och sms.

Jag är lite orolig idag då min lilla Helge inte visat sig sedan igår förmiddag, har det hänt något eller kommer han snart??? Min lilla bebis varför måste du absolut vara ute och springa när det finns så mycket farligt där ute, varför kan du inte nöja dig med balkongen :o(

Ha en skön söndag finingar
Kramen

Grattis Victoria och Daniel


Äntligen fick de varandra......

Sitter bänkad framför tv:n för att se detta bröllop. Så romantiskt och så vackert, brudparet strålar verkligen och de har fått mina tårar att trilla.
Stort grattis på er stora dag.

Bilderna är tagna från tv:n därför den dåliga kvaliten men jag ville ha lite bilder som jag tagit själv här på bloggen ;o)

Hoppas ni också njuter av detta fantastiska bröllop
Kramisar

Bröllop och födelsedag


En stor dag.....

Idag har vi en stor dag, bröllop och min födelsedag. Inte helt fel att fylla år denna dag :o)
Tv:n står redan på och solen skiner i Stockholm, hoppas vädret håller i sig hela dagen.
Jag tycker detta är riktigt spännande, undrar hur klänning och brudbukett ser ut??? Mannen är inte lika road ;o)
Men vet ni att jag glömde festen som var igår kväll och vi tittade istället på Wallander????!!!!

Tack för grattishälsningarna som redan kommit, blir såååå glad :o)

Önskar er en härlig och romantisk dag
Kraaaam

Fredagskväll


Kvällens mat....

Det blev snitzel och stekt färskpotatis denna kväll, inte så dumt.
Mannen skjutsar sonen till flygplatsen då han tydligen skulle hem i helgen, dessa ungar!!! Jag som hade hoppats få ha honom hemma i morgon på min födelsedag men tydligen något annat som lockar i Stockholm, kan det vara bröllopet ;o)
Senare blir det en DVDfilm och slapp i soffan. Jag har i alla fall fått lite gjort idag som städning och lite plock så i morgon behöver jag inget göra, skööööönt ;o)
Vädret idag blev bättre till lunch, växlande molnighet och en rejäl blåst......!!!

Hoppas ni har en mysig fredag
Kram Kram

Snart överblommat


Vackert.....

Då var det fredag igen och denna fredag har jag sovit länge, blir tokig på att jag alltid vaknar vid tre fyratiden på nätterna eller är det kanske morgon!!
Idag har vi ingen sol och det passar mig perfekt för då kan jag pyssla lite inne utan att få dåligt samvete ;o)
Börjar känna mig lite förkyld, jag träffade ju min förkylda son och en vän förra helgen så de kanske var snälla och gav mig lite av deras bacciller ;o)

I morgon är en stor dag, bröllop och så min lilla födelsedag och den känns verkligen såååå pytteliten jämfört med detta bröllop som blivit såååå stort. Självklart ska jag titta då jag verkligen gillar vårat kungahus men en liten notis hade de väl kunnat ge mig i tidningarna ;o)

Många frågar mig vad jag använder för kamera och då vill jag berätta att jag använder en vanlig kompaktkamera SONY DSC-H20 och sedan har jag en NIKON 3000 och då har jag köpt till ett objektiv som gör det suddigt i bakgrunden, fråga mig inte vad det heter men jag gillar det verkligen. Denna NIKON skulle vara en bra nybörjarkamera och nybörjare är jag verkligen, har fotat i ca 1 år och tycker det är så otroligt kul och ännu roligare när jag får så många positiva kommentarer från er därute. Jag kan säga att denna fotografering är ett mycket stort intresse för mig just nu :o)

Önskar er en härlig fredag
Kramen

Mitt nya lamphus


Så fint....

För några månader sedan såg jag detta lilla hus i en inredningstidning, har sett dessa tidigare men nu har de gjort huset med en glödlampa istället för värmeljus. Jag kontaktade en lampaffär här i stan som beställde det från globen och nu äntligen kom det. Det är precis nytt på marknaden och passar perfekt på byrån i hallen, tyvärr tycker jag inte det är så bra gjort för det priset!!!! Men visst lyser det fint :o)

Det gick bra att arbeta idag och jag träffade ytterligare en trevlig arbetskamrat :o) Har jag tur kommer jag att få några veckors jobb i detta kök nu i sommar och till hösten ska tjänsten tillsättas. Får väl söka i alla fall så får vi se vad som händer, har även skickat en ansökan om ett nytt jobb idag. Det andra jag skrev om i veckan ligger på is ett tag då det inte gick riktigt som jag ville men vem vet, kanske läget ändrar sig fortare än man tror ;o)

Ska snart krypa i säng då jag börjar bli lite sömnig
Kram och sov gott alla söta

En ny härlig dag


Blommor och hav, kan det bli bättre.....

Godmorgon alla fina bloggare!
Här i Höganäs skiner solen men jag är redo för en arbetsdag i alla fall, fick ju en härlig dag igår ;o)
Känns riktigt roligt att få komma ut och jobba lite och jag tycke detta kök var riktigt trevlig, hoppas verkligen det kan leda till något mera. Har fått en jobbardag på tisdag nästa vecka också :o)
Jag var ovanligt pigg denna morgon så nu sitter jag och väntar på att jag snart kan cykla iväg, har så nära till jobbet numera :o)

Ikväll ska jag hämta en lampa som jag beställt från Globen, ska bli spännande att se hur den ser ut i verkligheten. Kanske att ni får se en bild här på bloggen, lampan har precis kommit ut till försäljning!!

Ha en underbar dag
Kramar

Sommargrottor


Sött och somrigt......

Hittade ett recept på sommargrottor i bloggen Akleja kolla gärna in där för hon har massor av smaskiga tårtor och kakor med fina blommor som dekoration :o)
Även dessa jättegulliga formar med jordgubbar från Lagerhaus fick jag tips på där och mina konstgjorda jordgubbar på bilden kommer från Buketten.
Jag var så sugen på att göra något i dem och detta blev resultatet.

Sommargrottor
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
175 g smör
1/2 dl riven kokos
Jordgubbsylt

Blanda alla torra ingredienser och nyp snabbt ihop dem med smöret till en deg. Matberedare fungerar också.
Forma till små bollar och lägg i formar och tryck sedan försiktigt en liten fördjupning i varje kaka och fyll med sylt.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Strö lite kokos på sylten innan de svalnat.
Lycka till!

Några timmar vid havet


Åhhhh så underbart...

Det blev några timmar vid havet, riktigt skönt att ligga där och lapa sol, läsa, titta på barnen som badade och långt därute kunde man se segelbåtarna. Det är perfekt att bo så nära för efter 3 timmar gick jag hem och åt lite sallad och stoppade i en maskin tvätt sedan satt jag ett tag på balkongen och läste ut sjätte Mari Jungstedt boken, nu är det bara två kvar.
Det är ingen större trängsel på denna strand ännu, inte ofta man kan ligga på en strand med endast ett tiotal filtar ;o) Snart kommer väl turisterna!!!!

Ikväll blir det fortsättningen på Grey´s anatomy och herregud vad det är spännande, inte kan han väl dö nu
:o(
Imorgon blir det arbetsdag, typiskt nu när det skulle bli fint väder men jag är jätteglad att jag får jobba lite för jag behöver pengarna. Inte så roligt med 52 karensdagar!!!!!

Hoppas ni haft en bra dag och att ni även får en mysig kväll
Kramisar

Strålande solsken


Bild från våran lilla strand......

Hit kanske det blir att gå idag då solen skiner denna onsdag, som jag längtat :o)
Jag ska nog packa väskan för ett par timmar på stranden eller bryggan, sköööönt!
Gäller att passa på för imorgon ska jag jobba mellan 7-17 och det såg ut som att det skulle bli fint ett par dagar nu :o)
Önskar er alla en härlig och solig dag

Kramisar

Färgglatt i naturen


Vacker Vallmoblomma.....

Har nyss kommit hem från en lång promenad, jag tog systemkameran runt halsen och nu har jag testat lite olika inställningar. Det är inte så lätt att fotografera med en systemkamera men denna bild tycker jag mycket om :o) Tycker att Vallmo är en tjusig blomma eller vad tycker ni?
Det blev en hel del bilder ska jag säga men hur många som går att använda är en annan femma ;o)
Detta med fotografering och bloggande har blivit som mitt arbete just nu, perfekt att ha något att göra och då något man verkligen tycker om att göra :o)

Ute är det växlande molnighet och blåst, som vanligt :o(

Fridens liljor

När kommer den riktiga sommaren och värmen


Jag vill ha sol och värme......

När ska den riktiga sommaren och värmen komma? Jag trodde att det var mera sommar här i södra Sverige!!!
Jag försöker fånga sommaren på bild i alla fall, denna bild togs igår när faktiskt solen visade sig lite.

Jag har inget hört från jobben jag sökt, kanske att jag skulle ringa själv......?! Jag ska i alla fall jobba på torsdag då de gamla ska få extra fin mat med förrätt på lördagen den 19 juni då Viktoria och Daniel gifter sig :o) Och jag kommer att sitta bänkad framför tv:n kan jag lova, tycker att de är sååå fina tillsammans :o)
Min egen födelsedag är inte så viktig ;o)
Jag har funnit en affärsidé som för mig är mycket lockande just nu, det kommer att bli en hel del telefonsamtal och information för mig som jag hoppas kommer leda mig till något positivt och bra.

Ska nu ta tag i dagen.....men vad händer idag???

Kramisar

Kall räkpaj


Kanske en räkpaj till buffén....

Nu kommer ytterligare ett recept, denna gång på en paj som vi hade på studentfesten. Detta är ett gammalt recept som gjordes mycket förr men som nu blivit bortglömt. Här kommer receptet........och ni har väl inte missat receptet på marinerad kycklingfilé här nedan ;o)

Kall räkpaj
Ugn 200 grader och grädda ca 20 minuter
Skal
100 g mjukt smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl riven ost
3 krm salt
ca 3 msk kallt vatten
Gör en deg, låt stå i ca 30 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Pensla med uppvispat ägg. Grädda. Låt skalet kallna.
Blanda
3 dl creme fraiche
2 1/2 msk chilisås
1 krm peppar
1 1/2 tsk italiensk salladskrydda
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 dl finhackad lök
Lägg röran i det kalla skalet och lägg sedan på räkorna (800 g oskalade räkor)
Skiva avocado och lägg lite snyggt på räkorna och droppa sedan lite citron på avocadon så blir den inte missfärgad.

Smaklig spis!

Pioner me like


Doftpion från mammas trädgård....

Känner mig slö denna måndag, har i alla fall varit ute på en promenad i detta skapliga väder då även solen tittar fram i mellanåt :o)
Ska nu ta hand om lite tvätt och annat plock av det som bara ställdes in i lägenheten igår när vi kom hem!!!

Hoppas ni har en bra start på veckan
Kramisar

Marinerad kycklingfilé


Gott till buffén......

Idag ska ni få ett recept på marinerad kycklingfilé, denna rätt hade vi på våran buffé nu till studenten.

Marinerad kycklingfilé
10 portioner

Stek 7 kycklingfileér och krydda. Låt kallna och skär i skivor.
1 dl strimlade soltorkade tomater
1 dl urkärnade kalamatioliver
1 dl hackad färsk basilika
Strö detta över kycklingen

Marinad
6 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta (eller mer efter smak)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Blandas och slås över kycklingen.
Gör denna rätt gärna dagen innan så att kycklingen hinner få lite smak av marinaden....

Enkelt och gott. Smaklig måltid :o)

Hemma i Skåne igen


Bilder på Vättern......

Nu är vi hemma i Skåne igen, resan gick bra. Vi kom hem vid fem och nu har jag kollat på reprisen av Grey´s anatomy men vad är det som händer i den serien nu, fy så spännande :o(
Mannen åkte tidigare i morse då han hoppades få slippa något regn och han klarade sig från det denna gång på motorcykeln ;o)
Sonen och jag stannade vid en rastplats vid Vättern och sträckte på oss lite och givetvis blev det lite bilder.

Håller nu på att plocka upp alla väskor, känns som vi haft packning för flera veckor med oss ;o)
I morgon är jag ledig och ensam i lägenheten och det ska bli skönt efter denna intensiva helg som har varit jättemysig. Tack alla som jag träffat under dessa dagar, jag är så glad att jag har er :o)

Kram Kram

Mot Skåne denna söndag


Vita blommor är så fint....

Solen skiner denna söndag och snart åker vi hem till Höganäs, väntar på sonen som kommer ner från Stockholm vid halv ett. Sedan blir det han som rattar bilen nedåt landet, då jag blir så trött och somnar vid ratten!!!

Ha en skön söndag
Kramisar

Härlig dag med vänner


Kanalen i Söderköping.....

Idag har jag träffat vänner i Söderköping, först blev vi bjudna på en jättesmarrig middag och sedan blev det en promenad vid kanalen. Vi gick in på kanalmagasinet då det blev riktigt blåsigt och kallt och där inne åt vi en varsin glass av deras italienska kulglass, mums!!!!!!!!!!
Här brukar det vara fullt med folk på semestern men idag som ni ser ganska lugnt ;o)
Nu ligger jag och slöar i soffan och har börjat plockat ihop lite inför morgondagens hemfärd.

Hoppas ni mår bra mina kära bloggvänner
Kramisar

Tidig lördagsmorgon


Söt blomma från mammas trädgård.....

Vaknade halv fem denna morgon, vet inte varför jag vaknar så tidigt numera :o(

Börjar få lite hemlängtan, borta bra men hemma bäst. Vi kommer att åka hem i morgon. Idag ska jag till Söderköping och träffa goa vänner, mannen åker till Linköping för att köpa lite saker till motorcykeln.
Känns lite mysko att Skåne är hemma för oss nu och då har vi bara bott där i ca 4 månader men där känner jag mig lugn och harmonisk, är det havet som gör det eller ;o)

Vi kommer även idag besöka Norrköpings stora nybyggda köpcentrum i Hageby intill E22.an.
Ute skiner solen, hoppas verkligen att den kommer att vara framme idag.

Önskar er en härlig lördag
Kramar

Mulen dag på landet


Härligt hus på landet.....

Idag har vi tillbringat några timmar på stan och lite shoppande blev det som vanligt. Vi hade en himla tur då vi reklamerade ett par skor som mannen köpte sist vi var här uppe och de gick sönder efter ca fyra veckor och skomakaren kunde inte laga dom. Mannen hade slängt kvittot men vi tog en rövare och försökte med en reklamation i alla fall och visst fick vi byta :o) Så dagens ros till Eurosko i Norrköping!!

Eftermiddagen tillbringade vi hos vänner som flyttat ut till landet i ett gammalt mysigt hus, perfekt läge här ute i skärgården men idag har det varit regn och rusk så vi gick aldrig ut till vattnet och klipporna.
Innan vi åkte hem tiggde jag till mig några kvistar med pioner från trädgården, dom hade två stora buskar en doftpion och en bondpion :o)

Väl hemma blev det lite rester från gårdagens mat och givetvis en liten tårtbit till ;o)
Hoppas även ni haft en bra dag

Kramen

Dagens studentfirande


Lite bilder från dagen.....

Vi har haft en härlig dag, ingen sol men också inget regn och det tackar vi för. Sonen var så fin i sin nya kostym och alla studenter var så sprudlande glada, en härlig känsla att se :o)
Maten blev god och studenttårtan var supergod. Jag hade gjort vanlig potatissallad, chevrépotatissallad, kall räkpaj, marinerad kycklingfilé med soltorkade tomater och oliver, rostbiff, skinka, grönsallad och en massa frukter och till det blev det lite rött. Studenttårtan som blev en studentmössa var så god så det blev en extra bit och det känns i magen ;o)
Sonen fick även fina presenter och såg väldigt nöjd ut, tack alla för att ni firat denna dag med oss.

Nu har sonen åkt till stan och träffar sina vänner på krogen, har sagt åt honom och sköta sig så vi får se om han lyssar men han har ju klarat studentveckan utan sin lilla mamma tidigare så jag ska väl inte behöva vara så orolig ;o)

Hoppas ni haft en bra dag
Kramisar

Update: Jag glömde berätta att sonen fick ett stipendium på 1000 kronor för goda målerikunskaper, jätteroligt :o)

Förberedelser


Mera blommor......

Resan upp till Norrköping gick bra, mannen åkte motorcykel och jag kan säga att han var rejält genomsur när han kom fram. Kan inte vara något vidare att åka hoj i spöregn!!!

Ska snart åka och hämta tårtan och lite blommor, björkris och ballonger ska fixas. Sedan är det bara att sätta igång och pynta och göra fint :o)
Bordet ska dukas, har köpt fina servetter, flaggor och lite annat roligt.

Ingen sol tyvärr men bara regnet håller sig borta så får man vara nöjd ;o)
Hoppas återkomma med lite fina och stämmningfulla bilder under dagen.

Kram på er

Mot studentfirande i Norrköping


Ännu en söt blomma...

Sitter nu här och väntar på mannen och sonen ska komma hem från jobben och sedan är det dags att packa in i bilen och sedan åka dessa 40 mil, ganska jobbigt men jag brukar sova ;o)
Dagen har gått bra och jag har hunnit med allt jag ska och hoppas inte att jag glömt något.
Mannen ska kanske åka motorcykeln till Norrköping men han är lite osäker på vädret, jag tycker han kan åka med oss men ni vet ju hur män är med sina leksaker ;o)
Nu packar jag ner datorn men ni slipper mig inte så länge, nya inlägg och bilder kommer garanterat snart igen :o)

Kram mina söta bloggvänner

Vart tog sommaren vägen


Såååå söta......

Jag kom nyss hem från en cykeltur, då jag varit på vårdcentralen denna tidiga morgon och tror ni inte att regnet är här igen :o( Börjar bli lite smått orolig för morgondagens studentfirande!!!

I eftermiddag packar vi bilen och åker mot Norrköping, denna dag går därför åt till packning, handlande, fixa lite med morgondagens mat och så vill jag städa av det värsta. Jag är en sådan som inte vill lämna mitt hem stökigt när man åker bort och så är det så skönt att komma hem till ett städat hem, gör ni också så??? ;o)

Nu är det dags att sätta igån så jag hinner det jag ska, dagarna går så himla fort.
Kram på er

Snart är det dags att sova


Lilla Helge njuter på balkongräcket.....

Idag har det varit en produktiv dag, jag har hunnit med det jag ska och ligger bra till, känns skönt :o)
Lite mer omständigt när man ska fira student i en annan stad, hade säkert varit smidigare om vi hade gått ut och ätit eller att vi beställt catering. Men jag har verkligen lust att fixa och dona denna gång, när den stora tog studenten för två år sedan pluggade han i Västerås och då blev det restaurang som också var riktigt trevligt.

Lilla Helge bor nästan numera på balkongen, var tvungen att en bild idag när han satt på räcket. Jag hade fel inställning men tycker bilden är fin ändå. Jag la ut hans favorit fårskinn och jösses vad han har myst på det :o)
Observera att han är inte utslängd på balkongen utan går in och ut om dagarna och det verkar passa honom perfekt.

I morgon packar vi ihop det sista och åker hem till lilla Norrköping, ska bli så mysigt att få komma hem lite. Det värsta är att man vill hinna med så mycket, träffa vänner, gå en sväng på stan och se att det ser ut som vanligt eller om det hänt något sen sist ;o)

Jag var förresten och vägde mig idag igen, har inte varit på två veckor då jag syndat så mycket men jag hade gått ner 0.1 kg i alla fall. Nya friska tag och det är ju lätt nu när vi ska ha fest!!!!!

Nu ropar kudden, sov gott alla söta
Kraaaaaaam

Muffinsbak



Små godingar.....

Jag fick så mycket kvar av denna kräm som jag hade till mina makroner igår så därför blev det lite muffins med en liten klick smörkräm och strössel på. Tyvärr vet jag inte vad jag ska göra av dem då vi har så liten frys men det är ju så kul att baka. Ringde till mannen och sa att han kunde hämta och bjuda dom på jobbet, får se om han kommer. Annars kanske det finns någon annan som vill ha??? ;o)
Jag använder ett muffinsrecept som jag fick på min muffinskurs, här kommer receptet.

Muffins
1.5 dl strösocker
2 ägg (rumsvarma)
1 tsk vanillinsocker
2 dl mjölk
100 g flytande margarin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
några stänk salt

Var tålmodig och vispa ägg, socker och vanillinsocker väldigt fluffigt och vitt. När du tror att det är klart så vispa ett tag till. Viktigt för att nå den fina toppiga formen.
Rör ned flytande margarin och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och lite salt. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten med en slickepott. Smeten går utmärkt att blanda med riven choklad eller några andra av dina favoritbär.
Använd alltid en muffinsplåt för att grädda muffins i pappersform. Plåten ger stöd så att muffinsen kan växa uppåt och inte flyta ut.
Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter i 210 grader. Låt svalna på galler.
Sedan är det bara att använda fantasin :o)

Lycka till!!

Tisdag med studentfix


Älskar vita blommor....

Godmorgon denna tisdag då solen har hittat tillbaka :o)
Denna dag är det mycket studentförberedande då det ska bli bakning av ett gott bröd, potatissallad, kall räkpaj, skivad kycklingfilé i marinad och mycket annat gott till buffébordet. Det stora problemet är att allt ska med till Norrköping så jag måste ladda några kylväskor med kylklampar så att inte maten blir förstörd. Hade tänkt beställa catering men det är ju så roligt att få fixa själv ;o) Tårtan som blir en studentmössa är beställd!!!!
Ska bli så roligt att få komma hem och träffa släkt occh vänner.

Ikväll ska jag också försöka att ta mig till viktväktarna och väga mig igen, tyvärr har jag varit lite slarvig och vågen går inte åt rätt håll :o( Det är ju nu när man klär av sig lite och gärna ligger på stranden man ser elänet på kroppen, de så kallade volangerna!!!!!!!!!!

Ha en bra dag mina vänner
Kramen

Söta små makroner


Dagens små bakverk.....

Idag har jag provat och bakat dessa makroner, har tänk att jag ska göra det så länge då jag tycker de är så söta i dessa fina färger. Inte var det så svårt heller men kanske inte lika snygga som dom man kan köpa i Paris och som ligger i fina askar med fint silkespapper ;o)

Mannen och jag passade på att ta en rask promenad ikväll när det äntligen var uppehåll på regnet, fick även ihop en jättesöt bukett med vilda blommor :o)

Nu ska jag läsa lite bloggar och se hur ni har det
Kram och sov gott

Kvällens middag


blev en skink och broccolipaj......

Nu är jag igång i matsvängen igen, har ju en hungrig son boende här nu ;o) Nu är det slut på kvällar med smörgås och te eller lite fil och flingor. Man tager vad man haver och därför blev det en skink och broccolipaj med lite ost och äggstanning och till det är god sallad. Riktigt gott med paj tycker jag :o)

Idag har det regnat konstant hela dagen och jag kan fortfarande inte se något ljus på himlen. Vi behöver regn men jag hoppas det inte håller på för länge bara!!!
Har även bakat lite, får se om det kan bli en bild här på bloggen ;o)

Dagens besök på AF gav inte så mycket men jag fick i alla fall svar på mina frågor. Har fått några timmar här i kommunen framöver och hoppas det kan bli mera.

Nu ska jag ta tag i diskbänken och om regnet avtar lite kan jag tänka mig en promenad, idag är förresten sista dagen på denna stegtävling men jag hoppas att jag kommer att vara duktig på att gå även i fortsättningen.

Ha en trevlig kväll
Kramen

Ny vecka med regn


Grönska och lupiner.......

Än så länge stämmer väderprognosen för här har vi regn idag :o(
Tråkigt om denna studentvecka blir regnig, inget man önskar på sonens stora dag men vi får hoppas på vädergudarna ;o)

Ska snart gå till AF och har nu på morgonen letat fram alla papper som ska med, sista minuten jag vet!!!!
Annars kommer denna dag bestå av bakning och förberedelser inför studentfesten på torsdag och jag ska också försöka mig på att baka Makroner, spännande!!!

Jag säger grattis till Viktoria och Martin som fick en liten dotter igår på självaste nationaldagen och grattis även till Melvin som blivit storebror :o)

Önskar er en bra start på veckan
Kramisar

Kärlek


Nya pjucks.....kärlek vid första ögonkastet....

Älsklingen gav mig ett par nya skor idag :o)
När vi var på IKEA en snabbis så såg jag dessa skor på en tjej i kassakön och jag var bara tvungen att fråga var hon hade köpt dem, hon blev jätteglad. Och som tur var så var det i en italiensk butik i Hyllinge som inte alls är så långt att åka till.
Jag gillar skorna då de är lite sportiga, lite ballerina stuk, har en liten klack så att man kan ha dom både till vardags och lite finare tillställning. Skon var helt i skinn och jättesköna, så dessa blir bra till de kläder jag ska ha på sonens student på torsdag. Tack snälla darling!!

Annars har det inte hänt så mycket denna söndag, städning och mys på balkongen har det blivit. Tyvärr ingen bakning som var meningen :o(
Fixat lite i arbetsrummet där sonen som kommer hem ikväll ska bo i sommar, lite trångt men finns det hjärterum så finns tjärterum ;o)
I morgon har jag också en tid till en handläggare på arbetsförmedlingen, spännande att se vad hon har att säga.
Nu ska jag hänga tvätt och göra en lasagne som ska bli matlådor ;o)

Kramisar

Sveriges nationaldag


Svenska flaggan är på topp....

Idag är det Sveriges nationaldag kom jag på nu på eftermiddagen :o( Hur kan man glömma det!!!!
Inget firande blev det för oss men hoppas ni kanske har firat lite därute i landet.

Grattis Sverige

Höglanskossor


Långhåriga och söta....

Gillar dessa höglandskor som kommer från Scottland, långhåriga och har även sina horn kvar. Har faktiskt inte sett dessa kor förrut så det var en upplevelse att träffa dem igår på vår cykeltur ;o)

Idag har vi ingen sol här i Höganäs och det passar mig ganska bra då jag har lite att pyssla med. På torsdag tar sonen studenten i Norrköping och jag ska baka lite till det idag och så kommer sonen från Stockholm hem ikväll för att jobba på mannens jobb hela sommaren. Ska bli roligt att ha honom hemma ett tag men det blir säkert en omställning för både oss och honom. Jag tror i alla fall att jag måste börja laga mat varje dag igen och jag kommer säkert få höra orden "när ska vi äta" och "vad blir det för mat" ett flertal gånger under sommaren ;o)

Ha en skön söndag mina vänner
Kamisar

Höganäs på cykel


Våran cykeltur till Mölle.....

Det blev en cykeltur till Mölle och dit är det ca 1 mil och en riktigt fin cykelväg var det :o) Väl framme blev det en glass i solen och även lite tittande på båtar. Det märks att turisterna börjar komma för när vi var där sist var det nästan tomt och idag tvärtom ;o)
Känner mig lagom mör i kroppen och skulle gärna sova ett tag, märktes också att jag är en ovan cyklare för jag fick så ont i baken ;o)
I ugnen har jag nu bakpotatis och till det blir det en smarrig röra och en kall öl är jag sugen på till detta.

Hoppas ni också haft en härlig dag
Kramisar

Focacciabröd


Färdig mix.....

Testade denna färdiga mix och det blev verkligen ett riktigt saftigt och gott bröd. Även efter frysning var det super, detta ska jag nog baka igen till sonens student på torsdag.

Denna lördag bjuder på sol och värme, vet inte riktigt vad vi ska hitta på men ut vill man ju ;o)
Önskar er en härlig och skön dag

Kraaaaaaaam

Är detta verkligen sant


Såååååå underbart.....

Nästan oförskämt bra att gå arbetslös dagar som dessa, tyvärr får man ju inga pengar ;o( Låg där i den varma sanden och tänkte så här skulle alla få ha det. Varför ska man jobba och slita hela livet för att få ha sitt hus, sin bil, kanske resa och unna sig lite och även då jobba heltid för att få bra pension. Varför kan inte de som vill få jobba halvtid och ändå unna sig lite lyx, sänk priser på allt!!!! Man jobbar och sliter hela året för sina fem veckor semester och hur många är lyckliga under tiden, tyvärr mår folk allt sämre i detta land. Ska inte livet vara en glädje och njutning och visst ska det väl vara mer än jobb och slit och hur många är det inte som faller ifrån på sin pensionsdag och får även sin pension sänkt till hälfen kanske......!!!! Allt man tänkt att göra när man når pension, lite ruskigt faktiskt!!!
Att få vara ledig och uppleva allt det vackra som finns runtom oss även på en vardag, det är lyx på hög nivå och jag kan verkligen säga att detta mår kropp och själ så bra av. Nu måste vi ju jobba och slita för att att kunna leva ett normalt liv men för guds skull sänk hastigheten, ta bort alla måsten, ut och njut av allt det vackra. Vi lever bara en gång :o)
Dessa timmar på stranden har jag sovit, läst och badat fötterna i ett ganska varmt hav, snart kan man kanske doppa hela kroppen. Jag är badkruka så jag vet inte men någon gång ska jag väl få slänga mig i detta underbara salta hav.
Nog om allt detta underbara, nu ska jag ut till katterna på balkongen ;o)

Kram alla söta

Nytt i kexhyllan


Nya Brago havre.......

När jag var och handlade igår fick man smakprov på dessa nya BRAGO kex, kanske nyttigare med havre men de andra vanliga är mycket godare i min smak ;o)

Ännu en underbar och solig dag, ska packa lilla väskan och gå ner mot havet en sväng. Tror jag ska lägga mig på sandstranden idag, jag är barnsligt förtjust i sandstränder även att man har med en himla massa sand hem igen i väska och skor ;o)
Skönt med fredag och några lediga och förhoppningsvis fina dagar tillsammans med mannen denna helg :o)
Kanske dags och följa med på en tur med motorcykeln för det finns verkligen mycket att upptäcka här i Skåne och när vädret är så här underbart så är bara Skåne helt fantastiskt, får helt enkelt inte nog av det vackra.

Önskar er en härlig fredag
Kraaaam

Hemma efter en dags arbete


Söta smörblommor......

Då har man fått arbeta en dag och det kändes riktigt roligt, då jag bara fått en vikarietjänst så vet jag inte när de ringer nästa gång men jag hoppas det blir snart. Det var ett litet gulligt kök där man bara lagar mat till ca 180 gamla, passa mig perfekt!!!! Vet i alla fall att de behöver en kokerska till hösten och vill testa mig lite ;o)

Det blev soligt och fint till slut även denna dag men för min del var det nog bra att jag fick jobba istället för att sola, blev rejält röd efter mina timmar på bryggan igår.

Blir en lugn och skön kväll för min del, känns i kroppen att man inte varit igång på ett par veckor ;o)
Hoppas ni får en mysig kväll

Kramen

Mina vackra liljor


Såååå fina.....

Vilken härlig dag jag haft idag, har blivit riktigt röd ;o)
Mannen och jag åkte till Blomsterlandet och inhandlade lite blommor till balkonglådorna, hoppas dom inte blåser sönder bara då det är väldigt blåsigt här i Skåneland. Vi var även duktiga och gick våran kvällspromenad och nu har jag sett på mitt favoritprogram Grey´s anatomy :o)

I morgon väntas jobb mellan 7-17, ska bli roligt att komma ut och jobba lite. Hoppas detta kök är bra, det låter bra då det är ett litet kök där man lagar mat till ca 150 gamla som bor på detta äldreboende. Det bästa är också att det bara ligger ca fem minuter från vårat hem :o)
Lite kläder ska plockas fram och en dusch är ett måste innan jag snart ska sova, är ju van att ha sovmorgon numera ;o)
Var även tvungen att fotografera mina fina liljor som jag köpte i Helsingör i lördags och vad de luktar.......nästan så att man får huvudvärk!!!!

Kram och sov gott

Såååå härligt!!!


Vilken dag.....

Vilken sommardag, helt otroligt!! Har suttit nere vid bryggan ett par timmar och det var så varmt och skönt, det kallas njutning på hög nivå :o) Flertalet skolklasser var även där med sina lärare då de fikade och hade mysigt i gräset dessa sista dagar innan sommarlovet.
Jag har nu ätit lite sallad och ska sätta mig på balkongen och njuta ett tag till med min spännande bok som snart är slut ;o) Känner att det bränner lite i ansiktet men så härligt att äntligen få lite färg på denna vinterbleka hud :o)

Njut vidare vänner
Kramisar

Kanske blir det bryggan idag




Tänk att det kan vara så vackert i Sverige.....

Solen
skiner denna onsdag, vädret varierar verkligen från dag till dag ;o)
Efter gårdagens riktigt långtråkiga dag hoppas jag idag att det kommer att kännas bätte, tror bestämt att det blir att sitta på bryggan ett par timmar och njuta ;o)
Bilden jag visar idag är från våran strand här i Höganäs och på tio minuter är jag där, så underbart. Finns så mycket vackert här i vårt avlånga land så man behöver inte åka utomlands eller kanske ändå!?!?

Ha nu en underbar dag kära bloggvänner
Njut av det härliga sommarvädret
Kramisar

Kaffekalas på Iittala


Dessa muggar fick man i helgen....

Jag tog med mina gäster till Iittala outlet i helgen och som vanligt blev det en del handlade i alla fall för gästerna, själv måste jag hålla i plånboken då jag är där nästan varje vecka ;o)
Denna helg bjöds det på kaffe och en jättesmarrig kaka, kaffet fick man i dessa fina Höganäs muggar och muggarna fick man behålla. Ett mycket trevligt sätt att bjuda på kaffe tycker jag, Tack Iittala!!!

Här får ni en bild på muggarna som mannen och jag tog i vitt, för man fick faktiskt också välja färg och i bakgrunden ser ni mina kivisar som också fick en ny kompis denna helg. Det blev en stor vattengrön för endast 49 kronor, såååå fin.

Ha en fin fortsatt dag
Kramisar

Sommarmånaden juni är här


Prästkragar är väl sommar....

Tänk att vi redan är inne i juni, nu ska det vara sommar och varmt men jag vet inte hur vädret är???? Igår eftermiddag var det så fint, varmt och solen sken och idag mulet och regnet ligger i luften, suck!!!
Plockade en bukett prästkragar i helgen och dom är så söta på hallbyrån, ger i alla fall lite sommarkänsla denna dag.

Pratade nyss med kostchefen här i Höganäs och på torsdag har jag fått ett jobb som vikarie på ett äldreboende här i staden, roligt att äntligen få komma ut lite :o)
Har också ringt henne som brukar trimma katten, så nästa torsdag när vi är i Norrköping blir min lilla Gizmo klippt som ett lejon igen. Han tycker det är så skönt nu på sommaren att bli av med den tjocka pälsen som nu också börjar bli lite tovig.

Önskar er en trevlig junidag
Kramisar
RSS 2.0