Tankar i natten


Vackert.....

För ett tag sedan ringde min mamma och berättade att min mormor blivit sämre och har inte lång tid kvar.
Känns inget vidare att ligga här i sängen och veta att i morgon när jag vaknar kan hon vara borta för alltid, kanske eller det är skönt för henne som de senaste veckorna inte kunnat prata och gå och nu ligger helt borta i sin säng. Jag är så glad att jag var hemma i Norrköping för några veckor sedan för att träffa henne då hon hade ramlat och slagit i huvudet och inte var sig själv längre. Jag vet att hon log åt mig och sa mitt namn på hennes sätt att prata just då, hon höll i min hand och tyckte den var så kall då vi just kommit in till henne efter att ha gått en bit för att komma till sjukhemmet hon ligger på.
Jag kan inte riktigt förstå och acceptera att man någon gång ska dö, att man lämnar jorden och bara försvinner bort, eller finns det något liv efter döden. Jag vill tror det, för det kan inte bara ta slut :(
Jag tänker tillbaka på hur mycket roligt vi haft tillsammans, hur mycket jag var hos dig när jag var liten och fick sova i din bäddsoffa och du bäddade om mig.
Tänker även på de senare åren då jag kom hem till dig med matlådor och nybakade kakor som du tyckte så mycket om.
Hur ska jag kunna somna ikväll, jag tänker och tänker och jag hade gärna varit nära min man och fått en tröstande arm runt mig men han är i Norrköping hos sonen då han ska till läkaren i Linköping i morgon och kolla sin mage som han haft problem med i många år. Får verkligen hoppas att allt ser bra ut även denna gång och tankarna går då till makens bror som gick bort för 12 år sedan i en ålder på 30 år med magen full av cancer....!!!

Nu ska jag inte plåga er med mina tankar längre, jag ska släcka lampan och försöka sova ett par timmar innan det är dags för veckans sista arbetsdag och sedan en härlig och avkopplande helg framför mig :)

Kram och sov gott

Chokladsnittar med rålakrits


Annorlunda....

Efter Cecces och mitt besök i butiken Lakritsroten på Sveavägen i Stockholm kunde vi hitta ett repotage i tidningen Hembakat om just den butiken och där hittade jag även detta recept. Vilken tur att jag köpte hem lite olika saker med lakrits just till bakning.
Kakorna var riktigt goda med det lite salta mot chokladen.
Här kommer receptet:
Chokladsnittar med rålakrits
Ca 40 stora kakor
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 äggula
2 msk vatten
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 1/2 tsk lakritspulver
1 krm vaniljfrön
1/2 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl

Pensling & garnering
1 ägg
15 g krossad rålakrits
pärlsocker

Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker poröst.
3. Rör ned äggula och vatten.
4. Blanda alla torra ingredienser noggrant i en annan bunke. Rör ned dem i kaksmeten.
5. Rulla ut 4 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och se till att kanterna är raka - annars blir kakorna ojämna och det tycker jag i och för sig inte gör så mycket ;)
6. Pensla längderna med uppvispat ägg för glansiga kakor. Stöt rålakrits, i form av pastiller eller lakritsstång i mortel till ett strössel. Strö detta jämt över längderna tillsammans med pärlsockret.
7. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Prova dig fram, de här chokladsnittarna blir godast med en seg kärna. Låt svalna ett par minuter och skär dem sedan  sneda choklad snittar.

Såg att även min vän Cecce lagt ut detta recept, snart måste vi nog starta vårat lilla café ;)
Kramen



Buzzador


För känslig mage....

Jag har startat ett samarbete med Buzzador och denna gång är det Bifiform Balance det gäller.
Välfungerande mage - varje dag
I tarmen finns en naturlig uppsättning av av goda och onda bakterier. För många räcker det för att magen ska må bra. För andra kan de naturliga bakterierna behöva stärkas för att slippa en orolig och uppblåst mage.
Kosttillskottet Bifiform Balance hjälper de goda bakterierna och motverkar de onda.
Mjölksyrabakterierna i Biliform återställer den naturliga balansen i tarmen. Tabletterna innehåller en hög koncentration av mjölksyrabakterier som kan balansera tarmfloran tack vare sin levande bakteriekultur. Endast en tuggtablett om dagen med smak av hallon och apelsin gör susen för att komplettera och gynna magens bakterieflora.

"I våra tarmar finns ungefär ett kilo bakterier. När kylskåp och frysboxar slog igenom på 1950-talet minskade mjölksyrningen som konserveringsmedel och idag har många svenskar färre nyttiga bakterier i sina tarmar"

Jag har en vän som provat dessa tabletter nu i en vecka och hon har nästan blivit av med sin uppblåsta mage helt och det är ju verkligen positivt och hon är så glad för det :)

Kramen

Nästan som sommar


Finns det något bättre....

Vilken underbar dag vi har idag, så varmt och skönt. Fick ta av mig vårjackan när jag gick hem från jobbet och nu har jag suttit på balkongen ett tag :)
Såg att jag missat att plocka in ljusskingan som jag haft därute nu i vinter, ser inte så bra ut!!!!

Ikväll är det min tv kväll med både mästerkockar och Grey´s anatomy så det blir att sätta fart och plocka undan lite i hemmet innan jag bänkar mig i soffan ;)

Hoppas ni har en lika fin dag som mig
Kramen

Veckan rullar på


Vackert....

Idag är det redan tisdag, veckorna går så fort och snart få man köpa hem ytterligare en fin bukett till helgen.
Denna bukett fotade jag på Rosendals trädgård, jättestora och dubbla tulpaner med en massa videungkvistar :)

Annars är jag som vanligt ganska seg ikväll, kom hem lite senare då vi haft APT på jobbet och alltid finns det en hel del att prata om.

Kan inte sluta att drömma om huvudstaden och längtar mer och mer till storstaden igen, just nu ligger Helsingborg närmast och där skulle jag gärna bo. Jag tittar på hemnet varje dag och snart dyker kanske något upp. Det är inte det roligaste att bo i en liten håla där alla vet allt om alla, det gäller att hålla sig på sin kant ;) 

Hoppas ni har en mysig kväll 
Kramen

Nya Hembakat


Underbara recept....

Förra veckan kom ytterligare ett nummer av denna fantastiska tidning, så mycket goda recept att jag bara vill baka och åter baka :)
Hoppas att jag snart kan visa er ett smarrigt recept här på bloggen.
Kramisar

Våren är här!


Sötaste....

Vilken härlig dag det varit idag, strålande solsken och värme.
Istället för att ta bussen bestämde jag mig för en rask promend hem och det var ett helt pefekt beslut ;)
Har nyss ätit en tofisksallad och nu sitter jag visst och nickar till medan jag skriver detta inlägg!!!
Helgens roligheter och dagens motion har visst tagit hårt på kroppen ;)

Sonen har fått en anställning här i Skåne fram till augusti 2012 så nu vill han ha en egen lägenhet, är det någon som vet något helst i Ängelholm så hör av er. 
Mysigt att få ha honom kvar här i Skåne ett tag till :))

Hoppas ni har haft en bra start på denna sista vecka i mars.
Kramisar

Vilka härliga dagar!


Stockholms stad.....

Vilka härliga dagar jag och Cecce har haft i huvudstaden :)
Fredagen blev det shopping i stan och givetvis var vi tvungna att gå i gamla stan och jag bara älskar dessa små gränder.
Ett litet besök på NK och slottet blev det också ;)


Vem vill inte baka....

Cecces och mina intressen är ju som ni vet bakning och lyckliga vi hittade en jättemysig affär med dessa fantastiskt fina bakformar. Vi ville köpa allt ;)


Lakrits, lakrits, lakrits.....

Vi höll på att leta ihjäl oss efter en butik som bara säljer lakrits och vilken butik sedan....oj man skulle kunna handla hur mycket som helst. Jag är måttligt förtjust i lakrits men ni skulle ha hört Cecce....oj oj vilka läten när hon tuggade dessa godsaker ;)


Vetekatten....

Vi hann även med en fika på mysiga Vetekatten, detta ställe har jag helt missat vid mina tidigare besök i Stockholm.
Nästa gång måste jag dit igen, såååå mysigt och inte tala om gott :)


Bloggträff....

Fredagskvällen avslutades med en bloggträff med fem helt underbara människor på en mysig restaurang på söder, detta bloggande är helt fantastiskt. Hade jag inte bloggat så hade jag inte träffat dessa människor!!!
Vi pratade, skrattade, åt supergod mat och vi fotade, ja ni skulle ha sett våra kameror, haha undrar vad de andra gästerna tänkte ;)
Själv misslyckades jag helt men mina foton som jag tog innomhus, om det var vinet eller inställningarna vet jag inte men suddiga blev dom :(
Senare i natten skulle vi upp i skatteskrapen och herregud vilken utsikt över Stockholms stad det var, riktigt mäktigt :)
Ja vi hade så trevlig och jag hoppas verkligen vi kan träffas snart igen.


Rosendal....

När lördagen kom sov vi ganska länge, man är ju ingen ungdom längre och då känns det när man är ute och slarvar om natten.
Planerna för denna dag var Rosendals trädgård och när vi vaknade sken solen och det var perfekt för denna utflykt :)
Söta Ann-Louise ville gärna föja med oss och hon är så gullig denna människa, så roligt att vi träffades ytterligare en gång :)
Tänk att man aldrig varit här tidigare??? I växthusen blommade det för fullt, jag blev helt lyrisk av allt det vackra och kameran gick varm och smörgåsen och morotskakan ute i solen var inte helt fel kan jag säga :)


Pizzakväll....

Kvällen avslutade med en pizzarulle på en supermysig pizzeria vid Karlaplan där vi bodde, ett riktigt mysigt ställe och så gott det var med denna pizzarulle som serverades med olja, ruccola och parmesanost.....mums :)
Sedan bar det hem för packning och städning av lägenheten.

Tack alla som förgyllt dessa dagar för mig och tack till Stig med fru som lånade ut denna lägenhet till oss, tyvärr kan jag inte tacka SJ som ännu en gång lyckade få en tågresa 11/2 timme försenad :(

Hoppas ni alla har haft en skön helg
Kramen

Mot huvudstaden!


Ännu mera vår....

Nu tror jag allt är packat och klart och vad man packar sedan, jag har en stor väska full med saker och man kan tro att jag ska vara borta hur länge som helst ;)
Snart bär det av till jobbet och efter arbetet bär det av direkt till tåget....lite stressigt blev det då jag tänkte helt fel med tiderna men jag hoppas mina snälla kollegor släpper iväg mig något tidigare :)

Mannen ligger hemma i hög feber idag, så nu var det hans tur och hur ska han klara sig när frun är borta ;)

Jag tänker inte ha med mig datorn på denna lilla resa så det kommer att bli tyst på bloggen ett par dagar, jag har med mig min lilla pekplatta så att jag kan följa och uppdatera vad som händer hos er i alla fall.

Önskar er många trevliga dagar och så hörs vi snart igen
Kramen

Balsam för själen


Vårpromenad.....

Idag när jag slutade redan klockan ett fick jag för mig att jag skulle gå hem från jobbet då det var så härligt vårväder :)
Det är verkligen en jättefin promenad att gå och när man går vid havet och springer på alla blommor som börjar slå ut nu kan man inte bli annat än lycklig :))

Nu ska jag snart börja packa för min Stockholmsresa tillsammans med Cecce för i morgon efter jobbet tar vi X2000 mot huvudstaden och där väntar shopping, museum, mysiga fikastunder och på fredag blir det bloggträff med två mysiga personer på en mysig restaurang på söder :)

Hoppas ni mår bra
Kramen

Åter på arbetet


Snygg....

Denna lampa skulle gärna få flytta in hos mig, lampan kommer från Design Stockholm som har mycket snyggt :)

Idag har jag varit på jobbet efter nästan en vecka av sjukdom och det känns så skönt att vara igång igen.
Det blev en lång arbetsdag då vi även ikväll bokat in en städ och röjdag, riktigt roligt att få röja ordentligt och sedan kom chefen med pizza. Tack alla för en trevlig kväll och vad fint det blev :) 

Nu ska här snart sovas och i morgon slutar jag redan klockan ett och då blir det att packa det som ska med till Stockholm på torsdag. Direkt efter jobbet bär det av till Lund där jag möter upp Cecce vid tåget, åhhh vad roligt det ska bli :)

Kram och sov gott

Brysselkex


Mmmmm...

Det var länge sedan jag hade några recept här på bloggen, jag undviker att baka då jag äter för mycket ;)
Hittade denna bild på brysselkex i kameran som jag tydligen glömt att lägga ut, enkla men goda kakor.
Receptet kommer från "Sju sorters kakor"

Brysselkex
41/2 - 5 dl mjöl
drygt 1/2 dl strösocker
200 g smör eller margarin
2 tsk vaniljsocker

Garnering
Färgat strö- eller pärlsocker

Blanda alla ingredienser till en deg och rulla degen till längder och rulla sedan i det färgade sockret.
Låt rullarna vila någon timme i kylen och skär sedan i skivor och lägg upp den på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Kakorna ska inte ha någon färg och står med fördel på låg ungsvärme en längre tid i ugnen, blir då spröda och fina.

Lycka till

Extra energikick!


Röda och fina....

Denna måndag är jag fortfarande hemma, är så trött på detta att jag idag ätit treo och sovit det mesta av dagen. Nu måste väl viruset försvinna, har även smaskat jordgubbar och dom måste väl ge mig en energikick om något ;)
Riktigt goda var dom dessutom, brukar ju oftast smaka vatten dessa spanska gubbar!!

Hoppas ni har en fin måndag
Kramen

Vågö


Vit och blank.....

Denna fåtölj släpptes på IKEA i dagarna och de gick visst snabbt åt. När sonen köpte denna till mig i fredags så var det den sista och denna var meningen att jag skulle ha i sovrummet men ack vad jag bedrog mig för den var alldeles för stor och vart ska den nu stå för jag gillar den verkligen så byte är inget att tänka på ;)
Såg i någon tidning att man hade den på utplatsen, så kanske balkongen skulle bli fin med denna Vågö fåtölj??

Nu blir det bakad potatis och räkröra i lilla magen och hoppas det ska smaka, har varit lite si och så med maten dessa dagar då jag mest sovit ;)

Kramen

Söndag på akuten


Videung....

Min influensa vill inte ge med sig, febern kvarstår och kroppen är så trött så trött och i morse hade jag olustiga bröstsmärtor. Ringde sjukvårdsrådgivningen och de hänvisade mig till akuten och jag tänkte direkt att det behöver jag väl inte men mannen och jag åkte och där togs en massa prover och EKG och de kunde inte hitta något fel på lilla hjärtat :)
Troligtvis har jag ett virus och det visar sig inte på några prover, riktigt frustrerande att inte vara sitt vanliga jag och frågan är om det blir något jobb i morgon för min del??
Jag får så dåligt samvete när jag är hemma och kan inte släppa jobbet i mina tankar och förra veckan var det även ont om vikarier och det gör ju ine saken bättre!!
Hur var det nu jag skulle tänka, vem var viktigast....jo det var ju jag ;)

Kram alla fina

Min första är klar!!


Dammsugare....

Nu har jag virkat klart min första kaka och jag är riktigt nöjd då det var många år sedan jag virkade :)
Det var inte så svårt och fort gick det, har även gjort två chokladbollar men på dem ska det sys fast vita pärlor men snart kommer även dom här på bloggen.
Detta kanske passar mig bra då det är mycket nyttigare än bakade kakor ;)

Idag åkte jag till jobbet någon timme för att göra lite kontorsarbete men herregud vad är det med kroppen, darrig och kallsvettig så fort man gör något!!
Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig ett tag och hoppas att jag snart känner mig fullt frisk.

Kram på er

Kriget är slut


Gripande....

Nu har jag läst ut boken "Kriget är slut" av Morgan Alling.
Boken är gripande och lättläst, har man väl börjat kan man inte sluta.

"Hans tidiga barndom var fyllt med polisingripanden, fyllefester och misshandel. Vid fyra års ålder skildes han från sin alkoholiserade mor, hamnade på barnhem och skickades sedan från fosterfamilj till fosterfamilj. Vändningen kom när han fick en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav och när han fann teatern som blev hans andra hem.
Kriget är slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan till revansch"

Har ni inte läst den så gör det.
Kramisar

Ett paket till mig


Härliga Buddybutter....

Igår fick jag en liten överraskning när jag öppnade postlådan, ett paket till mig :)
Gillar denna serie med den riktigt feta och bra bodybuttern för min torra hud men denna doft med citron har jag aldrig provat, luktar i alla fall riktigt fräscht :)
Det piggade upp mig ett litet tag i alla fall, börjar tycka det är långtråkigt att gå hemma och vara sjuk nu. Känner mig mycket piggare och behöver inte ligga till sängs hela tiden men långt ifrån pigg för en hel arbetsdag. Febern vill inte heller ge med sig och idag känner jag mig lite darrig i kroppen igen :(

I morse när jag vaknade möttes jag av ett vitt snötäcke på marken, inte blir man glad men som tur är verkar det smälta bort igen :)

Nu åter till sängen där min bok "Kriget är slut" väntar, sorglig men bra.

Ha en bra fredag....ja herregud det är fredag igen!!!
Kramar i massor

Virkligheten!


Ny söt bok...

Hittade denna gulliga bok med en massa gulliga virkade figurer men först och främst föll jag för dessa godbitar. Nu ska jag ge mig på att virka och det har jag inte gjort sedan skoltiden så chokladbollen och dammsugarna var visst för nybörjare ;) Sedan är bara frågan om vem som är intresserade att få dessa min mamma sa starkt ifrån!!!
Kanske finns det något litet barn som gillar att leka med dessa men först ska jag få ihop det och snart kanske ni får reda på det ;)

Annars känner jag mig lite piggare idag, febern är fortfarande kvar och kroppen är lite skakig så jag tror att jag ringer och blir hemma i morgon också, ingen mening att stressa till jobb utan ta några extra dagar så att man är säker på att man är frisk ordentligt.
Det blir ju Stockholmsresa nästa helg och då vill man vara frisk och för er som nu tänker jobbet då...så längtar jag dit också :) Jag har förstått att det som skrivs här kan tolkas lite hur som helst och det tycker jag är synd, måste man ha sådana bekymmer och åsikter om andra människor, jag bara frågar????
Jag mår bra och älskar mitt jobb på alla sätt och vis.... även om det är stressigt och jag måste jobba över ibland så betyder det inte att jag vill beklaga mig.
Jag älskar mitt jobb och skulle kunna vara där hur mycket som helst just nu för vi har så många bra förändringar på gång och vem vill inte få klart på det omgående :)

Min lilla mormor vill tydligen inte bli bättre, fortfarande kan hon inte prata och inte gå :(
Min mamma var hos henne igår och då var hon knappt kontaktbar och ville bara sova, usch och fy, hon som var uppe och sprang i början på förra veckan!!

Nu ska jag krypa ner i sängen igen och läsa boken "Kriget är slut" av Morgan Alling, riktigt bra och man får vara glad att man sluppit en sådan uppväxt. Han är ett riktigt maskrosbarn som överlevt detta!!

Kram alla fina som läser min blogg för att ni gillar den och inte för att ni är nyfikna och ska hitta fel.

Vårigt till mig


Nöjd...

Dessa kläder köpte jag för någon vecka sedan, snyggt och fräscht nu när våren kommer :)
Även för en 40+ eller vad säger ni ;) (kom just på att jag fyller 45 i år....hjälp!!!)
Idag har jag nästan sovit hela dagen och nu på eftermiddagen har febern släppt lite och jag har varit uppe ur sängen en stund, fortfarande är kroppen matt och så fort man gör något blir man genomsvettig :(
Jag ska vara hemma från jobbet imorgon också och sedan får vi se hur jag känner mig.
Ska snart bädda ner mig i sängen igen för att se Svenska mästerkockar och sedan är det premiär för Grey`s anatomy på 5:an, som jag längtat :)

Vill också passa på att säga grattis till Emma och Jens som blivit föräldrar till en liten gosse :))

Ha en skön kväll
Kramen

Solig onsdag


Ännu mera vår...

Vi har strålande vårväder här i Skåneland och jag hade gärna gått ut en sväng men själv ligger jag nerbäddad i sängen med feber och en ond kropp :(
Känns inget vidare då jag vet att dom går kort på jobbet men jag har sagt att dom kan ringa mig om det är något så ska jag försöka hjälpa till genom telefonen.

Kramisar

Sjuk och gnällig!!


Lugn och ro....

Det blir ett kort inlägg då jag inte mår något vidare, jag har 39 i feber, kroppen värker och febern åker bergodalbana med en hemsk frossa där inte två täcken och en fleece morgonrock hjälper.
Jag har sovit sedan jag kom hem från jobbet och nu ska jag sova igen.

Kramen

Jakten på våren fortsätter


Söt...

Oj vilken vårdag vi haft, varm sköna vindar och det luktar vår :)
Snödropparna blommar för fullt och jag var tvungen att ta med några hem då jag inte hade med någon kamera idag.
Vinterjackan har bytts ut mot en ny vårjacka och idag har jag äntligen hittat en jeansjacka, me like :)
Kanske även stövlarna kan bytas ut mot mina Convese!!!
Hoppas verkligen att det blir vår nu, vill inte ha mer kyla och snö....
Sitter här och drömmer om en lite tripp till Paris, jag får inte med mig mannen så kanske finns det någon annan som har lust att möta våren i Frankrike tillsammans med mig :)

Hoppas ni alla haft en bra start på veckan
Kramen

Livet!


Cult....

Nu är vi åter hemma i Skåne igen.
Det var i torsdag som min mormor ramlade och slog i huvudet rejält och inte förrän i fredags märkte man att talet försvunnit, att hon inte var kontaktbar, inte kunde stå på sina ben, inte heller äta eller vända sig i sängen själv :(
Jag kände att jag ville åka till henne och redan i lördags kändes hon piggare så nu får vi hoppas att allt går åt rätt håll.
Man får sig en tankeställare när någon bara ligger sådär och hur fort livet kan ändra sig, jag tänker även på när jag ramlade på min cykel för några veckor sedan. Jag kunde ju slagit i huvudet då jag inte vill ha cykelhjälm!!!
Tänker också på hur skört livet är och hur många även yngre drabbas av hjärnblödning, cancer och andra hemska sjukdomar. Vi måste stanna upp och tänka vad vill vi med våra liv, sluta att göra alla måsten och stressa land och rike, en vacker dag kanske vi sitter där......
Njut av livet, ta dagen som den kommer, planera inte för mycket, tänk inte för mycket, gör roliga saker, roliga saker behöver inte kosta en massa pengar, njut av det vackra vi har omkring oss, ta hand om varandra, lägg inte energi på onödiga saker, stanna upp och tänk en extra gång, varför gör jag detta, gör jag det för mig själv eller någon annan.
Listan kan göras lång men jag vet att jag en gång sa att barnen och mannen var viktigast i mitt liv och jag fick ovett av Inger....nej Susanne det är du som är viktigast och det är något som jag lärt mig de senaste åren och det är så härligt att känna och att kunna säga ifrån utan att få dåligt samvete :)

Ta nu hand om er kära bloggare
Stora kramar

Är i Norrköping!!


Mina hjärtan....

I morse åkte sonen och jag till Norrköping då min mormor blivit sämre :(
Nu har vi varit par timmar hos henne och nu sitter jag i lägenheten och magen kurrar, lite senare till melodifestivalen blir det pizza.
I morgon åker vi åter till Skåneland som det ser ut nu :)

Hoppas allt är bra med er denna lördag
Kramen

Jakten på våren


Det blommar....

Jakten på våren fortsätter här i Skåneland och dessa små blommor sprang jag på i morse. Dock har det inte varit någon vårvärme utan istället blåst, hagel, snö och regn :(

Det känns riktigt skönt med fredag och jag ser fram emot en sovmorgon i morgon lördag men troligtvis vaknar jag tidigt och kan inte sova!!
Jag passar på att blogga medans jag väntar på utröstningen i Let`s Dance och sedan ska jag sova, sova ,sova ;)

Kram och sov gott

Vart försvann våren


Härligt....

Vart försvann våren som var här ett par dagar och skämde bort oss?
I morse vaknade jag till blåst, isgatan och hagel som kommit under natten :(
Är nu riktigt trött på denna kyla och en resa till värmen ligger väldigt nära men först blir det en tripp till Stockholm ett par dagar och jag hoppas verkligen att snön är borta däruppe till dess!!

Var och hämtade ett paket från Ellos men tyvärr var jackorna lite små så jag måste skicka tillbaka och det är väl nackdelen när man beställer på postorder :(

Hoppas ni har en bra torsdag och imorgon är det fredag igen...:))
Kramen

Ljuvliga Mateus


Sååå fint....

Jag gillar verkligen detta porslin och skulle gärna fylla mina skåp med det men det är inte så billigt tyvärr :(
Något fat kommer säkert flytta in hos mig så småningom ;)

Nu är tågbiljetterna bokade och om två veckor åker Cecce och jag till Stockholm för shopping och mys, vi hoppas även få träffa några av våra bloggvänner där. Vi kommer att bo där ett par dagar så vi ska nog hinna med en hel del och det ska bli sååå kul :))

Snart är det sovdags för mig
God natt alla fina

Regndroppar


Fina droppar....

Idag slutade jag tidigt och denna gång har jag varit duktig och städat hela lägenheten, riktigt skönt.
Snart ska jag stoppa in två taccopajer i ugnen då vi ev får besök framåt kvällen.

Ute denna eftermiddag regnar det för fullt och nyss tog vindarna tag rejält om huset!!!
Oj sitter nästan och somnar här nu ;)

Kram alla fina bloggläsare

Våren är på gång


Underbart....

Ännu en ljuvlig dag, mot husväggen med solen i ansiktet kan inte bli annat än underbart :))
Snart snart är den här, våren alltså.

Kram och sov gott 

Fettisdagen


Semlor....

Idag har vi gjort över 100 semlor på jobbet och jag skulle även köpa hem en varsin till son och man när jag åkte hem från jobbet men tyvärr fick vi tråkiga nyheter nu på eftermiddagen så vi blev kvar på jobbet ett par timmar och sedan var konditorierna stängda.
Det blev inga sura miner för det då de inte är några fan av semlor, själv har jag slagit rekord denna säsong och ätit hela 3 stycken ;)

Dagens bild är en gammal som jag visat förrut men jag ville ha en med semlor dagen till ära ;)
Väl hemma var jag så hungrig så 2 korvar med bröd slank ner i magen ganska fort i kan jag säga ;)
Nu blir det bloggläsning och slappande i soffan tills det är dags att krypa i säng igen och drömma söta drömmar.

Kramen

Ny vecka


Supersöta....

Då går vi in i en ny vecka och mars månad bara flyger fram, snart april om det rullar på i denna fart och inte mig emot. Denna måndag har bjudit på sol och vårkänsla igen :))
Ytterligare en bild på mina pärlhyacinter som slår ut för varje dag och gillar verkligen dessa vita, tycker det är svårt att hitta vita då de flesta är blå.
Gillar också att fota med mitt nya macroojektiv, vet snart inte vart jag ska göra av alla mina bilder. Många raderar jag men många tycker jag blivit så bra att jag sparar dem, till vad kan man undra ;)

Nu ska jag gå in och titta på Hemnet om det dykt upp något nytt spännande objekt :))

Kramen

Havrelimpor


Nybakat bröd...

Idag har jag bakat dessa limpor och de fotograferades på ett soligt bord, vilket underbart väder vi har även idag :)
Här kommer receptet:
Havrelimpor
2 limpor
6 dl mjölk
1/2 dl olja
2 msk sirap
25 g jäst
2 tsk salt
5 dl havregryn
1 liter vetemjöl

Värm mjölk, olja och sirap till fingervarmt (37 grader)
Smula jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan.
Blanda i salt, havregryn och mjöl (spara lite till utbakning)
Arbeta degen smidig i maskin. Jäs under bakduk i ca 1 timme.
Knåda degen och dela den i två delar, forma varje del till en avlång limpa som du placerar i varsin brödform ca 11/2 liter.
Jäs ytterligare 1/2 timme under bakduk.
Pensla varje limpa med vatten och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Ät och njut

Sötaste


Helge...

Denna söndag ser ut att bli lika underbar som igår ;)
Var tvungen att beställa en rosa vårjacka som jag länge suktat på i Elloskatalogen, en dimrosa trenchcoat och vad tror ni om det ;)
Jag ska nu göra en deg som ska bli havrelimpor om ett tag och kanske kommer ni att få en bild och ett recept här på bloggen lite senare idag. Först måste jag ta cykeln till affären och köpa olja som förstås var slut här hemma, typiskt när man ska göra något!!

Visar en bild på lilla Helge som somnade så sött på sitt skinn igår kväll efter en hel dag ute, har aldrig haft en sådan underbar och mysig katt som denna :))
Ha nu en skön dag i solen

Kramisar

Vårtecken!


Små kissekatter....

Det blev en härlig promenad i detta underbara väder, dock ganska kallt och blåsigt när vi hade motvind men när vinden kom i ryggen hur varmt och skönt som helt :)
Kanske våren äntligen är på gång!!
Hade kameran med mig men när jag väl skulle fota hade batteriet tagit slut men jag plockade några kvistar av dessa kissekatter som jag bara älskar och kunde ta ett kort här hemma, visst är dom söta :)

Mitt lilla prat om en liten hund var mest bara prat då jag är för bekväm för det, sonen har predikat för mig hur jobbig en sådan liten hund kan vara och då jag jobbar heltid skulle det inte fungera.
Här har nu ätits kycklingwok och snart blir det andra chansen på tv.

Må så gott
Kramen

En solig lördag


Vita pärlhyacinter....

Idag skiner solen från en klarblå himmel och termometern visar +4 grader :)
En promenad är nästan ett måste idag och jag måste verkligen komma igång och röra på mig då vågen visar större och större siffror :(
Vi har en ny tjej på jobbet som fått mig sugen på en hund, jag är inte klok och dessutom väldigt impulsiv suckar maken. Skulle vilja ha en liten Chihuahua och såg en liten Ingvar på blocket, sååå söt men herregud hur tänker jag eller tänker jag inte alls ;)
Tror att jag skulle komma ut och röra på mig lite mer men vet också att jag är väldigt morgontrött och gillar att hoppa i mysbyxorna tidigt om kvällarna, dessutom jobbar jag heltid!!! Ja kanske får jag lägga ner denna fåniga idé ;)
Det som är så roligt med dessa hundar är att man kan ha dom i väskor och köpa gulliga kläder, nästan som en bebis och det blir man så sugen på när man läser alla bebisbloggar :)
Förr tyckte jag nästan att det var fånigt men nu när jag går i djuraffärerna blir jag allt mer sugen på en ny liten vän ;)

Njut av denna vackra dag mina vänner
Kramen

Lugn och skön fredagskväll


Rogivande....

Alltid så skönt när fredagen är här, ikväll blir det helstekt fläskfile, couscous, fetaostsallad och aioli som sonen beställt och sedan blir det att mysa framför tv:n till Let`s Dance.
Idag efter jobbet gick jag hem med ett leende på läpparna, herregud vad jag trivs och tycker detta jobb är roligt och utvecklande :)

Vi har inget planerat till helgen mer än att vi ska sätta upp lampor över skåpen i köket, fick ett jättebra tips när vi gick på IKEA förra helgen, herregud vad jag gillar detta varuhus :))

Nu måste jag tempa fläskfileén i ugnen....
Ha en mysig kväll och många kramar

Nytt i garderoben


I grönt förstås....

Förra vecka köpte jag en lång grön kjol och hittade även en fin grön sjal som passade perfekt till :)
Hittar faktiskt många av mina kläder på KappAhl och då till ganska bra priser så jag kan köpa något nytt snart igen ;)

Såg att Grey`s Anatomy är på gång på 5:an igen, som jag längtat :))

Idag har jag lagt in om min sommarsemester, hoppas att det nu blir en resa till värmen som vi eller snarare jag planerat ;)
I morgon är det fredag...jippie.

Kramen

Ett litet litet vårtecken


Pärlhyacinter....

Idag har det varit så där ljust och härligt ute och man har nästan kännt våren i luften på något sätt :)

Idag slutade jag redan klockan 13 och jag kunde faktiskt gå hem i rätt tid idag, riktigt skönt.
Vi har haft det lite rörigt då det är sjukdomar och semestrar och ont om vikarier men vi jobbar så gott vi kan och lyckas med bra resultat trots allt :)

Snart blir det Sveriges mästerkockar på tv och sedan håller jag på och kokar en köttgryta på spisen, vi gjorde en så god gryta på jobbet med bland annat grytbitar, äppeljuice, ingefära, curry, vitlök och rotfrukter. Vi får se om jag lyckas även här hemma!!!
Jag brukar ju inte laga så mycket mat i veckorna men nu har ju sonen flyttat hem ett tag och då måste ju lilla mamma stå för servicen ;)

Hoppas ni har en mysig lillördag
Kramen

Mars månad är här!


Klöverblommning...

Idag är det första mars och undrar om man snart kan få börja känna vårvindar, som jag längtar :)
Fortfarande är det kallt ute och tjock jacka och vantar går fortfarande åt om man inte ska frysa ihjäl!!

Klockan som jag visade igår har hela 60 cm i diametern, riktigt maffig och läcker :)

Nu väntas bloggläsning och lite plockande innan det är dags att sova igen.

Kram alla fina
RSS 2.0