Nu är frosten här


Frostig morgon.....


Godkväll!
Idag har det gått i ett, först arbete, sedan ett möte och nu har jag precis kommit hem från ett träningspass. Denna gång provade jag något nytt, funktionell träning och det var sådär. Jag har ingen kordination så ni skulle ha sett mig ha ha!!!! Får nog hålla mig till Bodypump ;o)

Imorse kändes det lite vintrigt då gräsmattorna var frostiga och givetvis åkte kameran fram :o) Inte riktigt så bra skärpa men det får duga, börjar som sagt bli dåligt med bilder i kameran. Jag måste ut och fota lite!!!

Denna text hittade jag i en tidning

Livets Kastrull
Du kokar glädje och sorg
En nypa gammal vrede
Och en handfull skratt
Kasta ner det i livets kastrull
Vänta och se
Kanske får du en jämn blandning 

Nu blir det Idol och sedan väntar sängen, såg att Grey´s anatomi börjar ikväll så det måste jag se först och troligtvis blir det en massa gråtade som är vanligt till detta program.
Må så gott alla fina bloggare

Kram Kram

Cultfynd


Jorgubbsmanschetter från Cult...


Jag gick förbi Miquebutiken och såg att de hade 75% på ett litet bord och där hittade jag dessa söta, 17.50 för båda :o) Inget jag kommer att använda nu utan de får plockas fram till nästa sommar, blir somrigt i Cultljusstakarna!! De ligger så fint på min älskade roskudde.
Har även varit och handlat lite mat,  förstår inte hur det tar slut hela tiden ;o)

Burr så kallt det var i morse, endast 5 grader så idag åkte mina nya pjucks på och även trenchcouten och en scarves plockades fram.

Nu ska här lagas mat och plockas lite
Ha en jättebra kväll

Kramisar

Ytterligare en gåva


Fint fat från Allt i hemmet....


Om jag tog en prenumeration på Allt i hemmet så skulle jag få detta fat, så det tyckte jag lät lockande. Idag kom det, kanske inte världens stabilaste men det håller nog ett tag. Faten är vita med en grön undersida :o)

Skönt att bloggen ser ut som vanligt idag, blev så irriterad igår när inget fungerade. Jag måste få blogga annars blir jag tokig, är så beroende och det är så kul ;o) 

Ligger här i soffan och laddar för kvällens Bodypump som börjar halv sju, orkar igentligen inte men jag måste!!!

Ikväll måste vi väl kolla in Anna Anka igen eller vad säger ni ;o)


Kraam

Höstväder


Så här börjar träden se ut mer och mer....


Godmorgon måndag!
Idag vill jag bara testa med ett nytt inlägg då min sida har blivit helt konstig.
Nu fungerar det visst :o)

Kram på er

Tack Yves Rocher för denna gåva


Gåvor från Yves Rocher.....


Jag är klubbmedlem i Yves Rocher, så idag när jag skulle köpa ögonremover fick jag en mascara och en flaska duschkräm :o) Riktigt roligt att få gåvor och det är ni riktigt duktiga på, så tack tack!!!!!!

Nu har mannen åkt till Ängelholm igen, vi har haft en mysig helg :o)
Nästa helg kanske han blir kvar då helgarbete väntas men det är inte klart ännu, så vi får se vad som händer.

Ikväll blir det Ensam mamma söker och filmen Den inre kretsen, igentligen tycker jag dessa filmer är riktigt dåligt gjorda och stämmer inte ett dugg med böckerna och denna dubbning gör mig tokig!!!! Ändå vill jag se dem, förstår ingenting =(

Nu ska jag ta hand om disken och tvättmaskinen är visst färdig.
Njut av de sista timmarna på denna helg och hoppas ni får en bra start på v. 40 Herregud v.40!!!!!!!!

Kramisar

Söndagsfika och lite kloka ord igen


Läcker punchrulle......

 

Nu är jag tillbaka från 22 minuters njutning i ett solarium, riktigt hett om baken då de hade bytt rör precis ;o)
Mannen och jag tog en fika när jag kom hem, te och en varsin punchrulle som fanns i kylskåpet!!! Tror ni någonsin att jag lyckas gå ner i vikt :o( Varför är det så gott att äta??????

Snart ska jag ner på stan en sväng, hoppas jag kan hålla i pengarna ;o) Måste bli mer sparsam!!!!
Läste något i en bok som är värt att tänka på.
Fyra snabba Stoppa impulsentips
Den svindyra kappan som du snabbshoppade. Ditt onödiga utbrott i morse. Löftet du gav fast du vet att du inte kan hålla det. Ibland agerar vi för snabbt. Men det finns en enkel metod för att ta makten över impulser.

1. Säg stopp
När du är på väg att göra något överilat - tänk "Stopp" i stället för att reagera direkt. Avstå från att agera på det sätt som känslan säger. Gå till exempel inte till attack om du blir arg. Tänk bara "Stopp".
2. Flytta fokus
Styr din uppmärksamhet till något helt annat. Se dig runt omkring. Studera ett föremål eller en person. Beskriv detaljer och aspekter av det du ser. Eller fantisera om något positivt. Då flyttar du fokus från känslan som utlöste impulsen.
3. Andas
Lugna kroppen genom att hantera de fysiska reaktioner som den första känslan för med sig. Andas lugnt för att bryta hyperventilering och hjärtklappning. Sänk axlarna. Slappna av i käkarna. Det bryter stress och spänningar.
4. Agera klokt
Samla dig på nytt. Styr tillbaka uppmärksamheten till det som utlöste känslan, men på ett lugnare sätt. Agera utifrån både känsla och förnuft. Tänk lite mer långsiktigt om hur du vill ha ditt liv.

Dessa kloka ord kommer från boken "Himmel, helvete och allt däremellan" av Anna Kåver
Tänkvärt eller hur ;o)

Kram alla fina bloggvänner som jag funnit, om ni visste vad mycket ni betyder för mig :o)

 

Söndag och redan vaken


Lördagsmys....


Söndag
och jag är redan vaken, övriga i familjen även katten sussar så gott. Ligger här i soffan och läser det sista ur boken "Den inre kretsen" av Mari Jungstedt.

Bilden fotades igår när vi hade myslördag mannen och jag ;o) Godiset i Marimekkoskålarna börjar dessvärre ta slut!!! Jag som skulle sluta med detta elände, blir så trött på mig själv =(

Dagen ser grå och blåsig ut än så länge men om vi har tur kanske solen hittar fram så småningom =)
En promenad med nya kameran skulle vara kul sedan måste jag gå upp på stan en sväng, har även tänkt att gå upp på gymmet, inte träna utan sola lite solarium!!!

Hoppas ni vaknar upp till en härlig söndag
Vi hörs snart igen
Kraaaam

När barnen får välja


Kvällens hamburgetallrik.....


Detta blev vad kvällen fick bjuda på och hamburgarna blev riktigt goda :o)
På bordet lyser Cultljusstakarna och i Marimekkoskålarna ligger lite godis. Ikväll blir det "Här är ditt liv" och hoppas det är en bra gäst!!! Så här i soffan ligger alltså mannen och jag hela kvällen ;o) Mysigt!!!!

Det blev många kort tagna på denna bild, det är ju så svårt men denna tycker jag blev bra. Gillar detta objektiv då det blir sämre skärpa på det övriga som inte är fokus på.

Hoppas ni har en jättemysig kväll
Kramisar

Min nya leksak


Nikon D 3000


Här får ni se min nya leksak, jätteroligt men lite svårt att fota. Jag hoppas jag kommer och lära mig och få de fina bilder som jag önskar. Testa och prova sig fram är det som gäller nu en tid framöver!!!

Det blev en timmes Pump med ett nytt program och det var sååå jobbigt. Legat helt utslagen sedan jag kom hem men nu måste jag sätta igång, jag måste åka till affären och komplettera lite till kvällens mat, nu när jag skulle titta vad rätten hette har jag tydligen glömt receptet på jobbet :o( Nu måste jag tänka om!!!!!

På återseende

Kram

Underbara helg


Mamma ko och bebiskalvarna......


Vaknade upp till en gråmulen lördag och snart ska jag iväg och träna Bodypump :o)
Vi hade en jättemysig kväll igår med vin, ostbricka och lite annat snacks. Tack goa Susanne för att fick komma :o)
Det är perfekt att gå bort numera för sönerna slåss om att få hämta oss, så dyra taxiresor slipper vi än så länge ;o)
Jag hade tänkt lägga in en bild från igår men jag fick det inte att fungera, så irriterande!!! Så ni får nöja er med dessa gulliga kossor :o)
Nu måste jag snart kila och träna bort det onyttiga som jag stoppade i mig igår ;o)

Som vanligt önskar jag er en bra lördag!
Kraam 

Äntligen fredag!


Fin grönska från skogen.......


Äntligen fredag!

Idag tog jag ut kompledighet och gick hem redan klockan 13.00 då jag var tvungen att göra några ärenden och handla lite mat till helgen. Vi låg bra till på jobbet så jag passade på att ta ut några timmar, skönt.

Ikväll kommer min darling hem men jag kommer att svika honom då jag ska hem till en kompis och dricka lite vin och snacka lite skit, låter kanske konstigt då jag varit lite ledsen för att han inte är hemma så mycket men han kommer inte hem förrän 21.00 och är ganska trött efter resan så mysa får vi göra imorgon ;o) Jag är i alla fall glad att han kommer hem :o)

Som ni vet har jag funnit ett nytt intresse, så roligt! Så vet ni vad jag nu har gjort, jo köpt mig en systemkamera, en Nikon D3000 ;o) Jag är inte klok jag vet men jag vill ha lite mera möjligheter med mitt fotande, spännande!!!

Hoppas ni får en fin kväll
Många Kramar

Baka dig lycklig


Nybakade sockerdrömmar...


Knådandet
. Skapandet. Doften. Och så den första njutningsfulla tuggan av varmt, nybakat bröd - Som du bakat själv. Brödbak är rena terapin, och trendigare än någonsin.


Finns det något ljuvligare än doften av nybakat bröd? Den sprider hemtrevnad och signalerar ro. Och den berättar att någon nyss ägnat sig åt en stunds avkopplande bakning. Det är svårt att vara stressad eller sur när det doftar nybakt. Bakning kan vara rena antistressmedicinen. Att fördjupa sig i ett nytt spännande recept, knåda degen, känna hur den får rätt konsistens i händerna och forma den till vackra bröd kan vara rena reningsbadet för själen. Att sedan provsmaka, och gärna bjuda på, det varma brödet fyller magen med harmoni och är en fantastisk upplevelse för smaklökarna.........


Så har torsdagskvällen infunnit sig, vart tar dagarna vägen???


Idag försvann elen på jobbet i tre timmar, inte lätt när man ska laga mat till 200 personer ;o)
Som tur hade vi ett kök en bit in i samhället som kunde hjälpa oss, just i dessa situationer märker man att man är väldigt beroende av elen. Vattnet lägger ju också av!!!!!
Jag är glad att vi redde ut situationen, barnen och de gamla fick sin mat till slut :o)

Mannen kommer hem i helgen då  det inte blev något jobb, kanske han blir kvar nästa helg. Jag är sååå glad för denna helg!!!

Ikväll blir det Idol igen
Må så gott

Kramar

 

Redan torsdag!


Träffade på dessa sötingar när jag var ute på en promenad.....

Redan torsdag, inte klokt vad veckorna går. Som vanligt är jag sömnig denna morgon och ska snart åka till jobbet.
Jag önskar er en bra dag med mycket glädje

Kramen

Onsdagskväll


Gulliga små dunisar som jag fotade häromdagen.......


Åhhh så många kommentarer jag fått,  det är så roligt när ni lämnar ett avtryck för det gör mig så glaaaad :o)
Har nyss kommit hem efter att ha gjort lite ärenden på stan, har även varit på biblioteket och lånat en bok, Våga förändra ditt liv med KBT av Anna Frostin.
Fick ställa mig vid spisen då två hungriga grabbar ville ha mat, idag hade de tydligen inte lust att fixa något själva ;o)
Det blir en lugn kväll med Idol och sedan blir det nog att krypa i säng och läsa lite.
Hoppas ni har haft en bra dag och kunnat använda dessa små tips om att vara här och nu!!

Ha en fin kväll
Kramisar

Gå dig till nya tankar


Härliga skogen...


Ofta lever vi vi i ständig strävan och prestation, vi måste lära oss att njuta här och nu.
Enklaste vägen till vila och närvaro går genom fötterna. Blir du mer närvarande i din gång, kan den leda dig ända fram till en syn på livet och dina omgivningar. Detta kunde jag läsa i nya PS-tidningen som kom i postfacket idag, jag har även provat att ta denna powerwalk utan att stressa och kolla på klockan, hur fort gick jag idag typ. Utan bara gå, lyssna, se och känna hur underbart det kan vara. En helt underbar upplevelse som var ganska ny för mig som bara stressade runt och ville hinna med så mycket som möjligt. En annan fråga jag fått lära mig att ställa är, gör jag detta för mig själv eller för någon annan och svaret blev ofta någon annan!!!! Nu börjar jag lära mig att tänka på mig själv. En kvinna frågade mig vem är viktigast i mitt liv och jag svarade mina barn och min man och hon tittade på mig och svarade Nej Susanne det är du....... Det har jag äntligen börjat lära mig :o)

Här kommer 5 ideér för dina promenader
1. Gå på nya sätt
Ta fötterna till hjälp för att samla tankarna. Hur känns gåendet i fotsulorna, benen och kroppen? Hur känns det att gå på asfalt? På grus? På en gräsmatta? Gå barfota. Gå baklänges. Blunda och låt dig ledas. Det bör hålla dig fullt sysselsatt med nuet för en stund.
2. Ta rast
När pausade du sist, helt oplanerat? När tog du dig tiden att bara stå stilla, sluta ögonen, lyssna och känna? Ju mer uppe i varv vi är, desto oftare missar vi de möjligheter till paus som faktiskt finns. Men det händer inte av sig själv. Träna på att pausa.
3. Le en smula
Ett enkelt småleende ger när näring åt ro och glädje inom dig. "Samtidigt som du övar dig i att släppa alla bekymmer och all oro, försök att le"
4. Andas
Andas fritt och bekvämt. När tankarna halkar iväg, fokusera på andetagen. Prova ordet "trygg" inom dig för varje steg du andas in, och ordet "fri" för varje steg du andas ut. Eller kanske orden "ja" och "tack".
5. Glöm målet
Ja, det är tråkigt att gå ut med soppor eller gå hem med matkassar. Men bara om du i varje ögonblick påminner dig själv om eländet. Försök att bara gå medan du går. Fokusera på rörelsen och upplevelsen,  inte på vart du är på väg eller hur fort det borde stökas undan.

Tänkvärt eller hur, sonen kom hem och frågade om jag verkligen tror på det här, och faktiskt kan jag känna att mycket är riktigt bra för mig.

Kramisar

Sötsaker som piggar upp


Gårdagens mästerverk......


Tog en skiva av denna sockerkaka som jag bakade igår, lime och choklad fast jag inte borde ;o)
Man brukar få lite ny energi av lite sött men jag har bestämt att denna dag ska bli en slappardag, ute är det mulet och regn så nu har jag plockat fram boken och ska bara slöa :o) Fönsterputsningen får vänta till en annan dag.
Jag ska bara njuta av dagen och ha det så där underbart skönt som man behöver ibland!!!

Fridens liljor alla fina ute i världen

Vissen!


Så här känner jag mig idag.......


Det är inte sant, idag när jag vaknade var jag förkyld igen :o(  Kan det ha varit gårdagens träning som orsakade det, var jag för snabb att börja träna, jag som kände mig så pigg!!!
Jag har drömt nu på morgontimmarna, har inte ens hört när barnen gått till skolan!! Kan inte säga om det var en bra dröm igentligen, lite blandat ;o) Jag vaknade i alla fall av att ögonen var svullna och röda, vet inte om jag till och med gråtit en skvätt, hihi dessa drömmar, hur får man ihop allt!!!
Denna lediga dag bjuder på lite plockande och kanske lite bokläs och givetvis måste jag blogga under dagen. Jag skulle verkligen behöva tvätta fönster också för de är riktigt smutsiga, får se om den lusten infaller ;o)
Nu ska vissna jag blomma ut och bli pigg och glad :o) :o) :o)

Ha en fin dag
Kram

Blåsig höstdag


Höstens härliga färger....


Ja vilket höstväder, klarblå himmel men ganska blåsigt. Denna bild plus några till tog jag idag på våran lunchpromenad, hösten är så otroligt vacker :o)
Har nyss kommit hem från en bra dag på jobbet, imorgon är jag ledig igen :o)
Ikväll har jag tänkt gå på ett Bodypump pass och det blir säkert jättejobbigt då jag inte varit på två veckor men det är bara och köra på, snart är man vältränad igen ;o)
Man måste väl se Anna Anka ikväll eller vad säger ni? det var ju sådär pinsamt bra ;o)
Nu ska här lagas lite mat.
Ha en bra måndagskväll

Kraam

Brödbakning idag


Enkla och snabba frallor....


Hej på er därute, snart är även denna dag slut. Ikväll väntar Ensam mamma söker och filmen I denna stilla natt från Mari Jungstedt böckerna på tv, gillar inte riktigt filmerna då vissa personer är dubbade och däribland Knutas som är riktigt kass. Jag vill ändå gärna se dem så vi får se hur det känns ikväll ;o)
Idag har jag bakat dessa snabba frallor, det var länge sedan jag bakade bröd men det är ju mycket godare än köpebröd :o)
Det märks att man är frisk nu, orken är tillbaka och jag tror att jag kanske kan börja träna i veckan, idag har jag haft huvudvärk men det kanske är andra saker det beror på. Mannen har nu rest tillbaka till Ängelholm så här sitter man ensam igen :o( Jag har ju mina älskade grabbar som tur är, den stora flyttar till Stockholm snart så det blir bara lilleman och jag kvar då!!
Denna gång känns det extra tungt, jag vill ha honom hemma!!!! Han skulle kanske inte komma hem nästa helg då han kanske måste jobba, så det kanske dröjer två veckor till. Vet inte hur länge man orkar ha det så här, just nu känns det inte roligt, känner mig så ledsen.......
Hoppas ni får en skön kväll och att eran nya vecka börjar bra :o)

Kram alla underbara människor

Söndag!


Min härliga kivisamling......


Snart är helgen slut, varför måste den gå så himla snabbt :o(
Solen skiner och det verkar bli ytterligare en härlig dag, kanske det blir lite bokläs i solstolen ;o)

Tog en bild på mina kivisar när de lyste så fint igår, lite mörk men riktigt effektfull tycker jag.
Mannen håller på och packar för sin resa tillbaka till Ängelholm, funderar på om jag ska åka ner någon helg framöver.
Ha en bra dag!

Kraam

Pasta penne med fläskfilé och kantareller


Ljuvligt gott........


Hittade detta recept på Miias blogg och det testade vi ikväll, riktigt gott med ett glas vin :o)
Kanske inte det sundaste men ........!!!!
Här får ni receptet:
4 portioner

200 g penne
400 g fläskfilé
200 g kantareller
40 g purjolök (jag tog nästan en hel)
40 g parmesan
4 dl vispgrädde
6 msk rött vin (jag tog en skvätt till)
basilika
maizena
mjölk

Gör så här:
Koka pastan. Putsa och skär fläskfilén i strimlor. Stek sedan köttet i pannan med olivolja, salt och peppar. Hacka purjolöken i fina strimlor och fräs dem något. Lägg även i kantarellerna i pannan. Häll i vinet och vispgrädden. Låt alltsammans koka ihop några minuter till såsen tjocknat en aning. Red av såsen med maizena blandat med lite mjölk och låt puttra i ca 4 minuter.
Smaka av såsen och salta och peppra efter egen smak. Blanda såsen med den nykokta pastan, KLART!!
Garnera med basilika och riven parmesanost
Servera en god sallad till

Ett tips: Salta och peppra ganska väl då pastan tar mycket av smaken när den blandas i.

Nu ligger jag framför tv:n och bara har det lugnt och skönt, snart börjar Här är ditt liv, spännande att se vem det är i kväll ;o)

Kram

.....att fira bröllopsdag...

a
Vacker ros.....


Jag hittade en liten bok där jag kunde läsa att mannen och jag firar porslinsbröllop i år :o)

1 år Papper
5 år Trä
10 år Tenn
15 år Kristall
20 år Porslin
25 år Silver
30 år Pärl
35 år Korall
40 år Rubin
45 år Safir
50 år Guld
55 år Smaragd
60 år Diamant
65 år Krondiamant
70 år Järn
75 år Atom

Vílken härlig dag, plockar lite på terassen för det måste bli lite höstfint där ;o)

Det blev en sväng till Cervera, där det handlades fyra nya kivisar för endast 178kr. Det blev två turkosa och två gröna :o). Har nu fått ihop en härlig liten samling!!!
Tack för tipset AnnLouise :o)

Kramisar

Fruktskålen måste fram igen


Nyttig frukt....


Nu måste jag bli lite duktigare på att ha koll på vad jag stoppar i mig, lite för mycket onyttigt har stoppats i magen nu när jag varit sjuk. Jag har gått ner 3 1/2 kg och det är jag nöjd med men med dessa allitabletter ska man inte synda så mycket, så nu är det skärpning som gäller!!!! Dessutom ska dessa allitabletter driva ut fettet och ni kan ju tänka er hur det blir om man äter för mycket fett ;o)
Nu är fruktskålen fylld med lite god frukt och det är ju mycket bättre och godare än den där stora godiskålen eller vad tycker ni????? ;o)


Här har det tagits sovmorgon idag, vanligtvis är det ju Bodypump som står på schemat på lördagar men jag vill vänta ett tag innan jag börjar så att jag blir ordentligt frisk.
Katten står här och skriker då hans mat var slut, så jag måste iväg och handla lite ny och riktigt sugen är jag på att bege mig till Cerverabutiken där man kan köpa kivisar, köp 4 betala för 2 (som har jag läst i andra bloggar).
Jag förstår inte att jag handlar så mycket mer nu när jag bloggar ;o)
Nu ska mannen och jag bege oss iväg på lite shopping, mysigt tycker i alla fall jag ;o)

Kraaaam

Vilken sommarvärme det blev igen!


Fina näckrosor från sommaren....


Vilken sommarvärme vi fick igen, helt otroligt skönt och det ska visst hålla i sig i helgen!!!!

Då har man jobbat två dagar denna vecka och nu redan helg :o)
Ikväll kommer mannen hem efter två veckor i Ängelholm, så jag längtaaaar!!!
Igår var jag oförskämt pigg men i morse när klockan ringde var jag helt otroligt trött, hade ingen lust att kliva upp och riktigt kallt var det också i sovrummet, burr burr man kanske måste börja stänga sovrumsfönstret snart ;o)
Min influensa har inte riktigt lämnat mig, fortfarande huvudvärk och lite tjock i halsen till och från men det är ändå stooor skillnad.
Jag åkte och handlade lite efter jobbet och tror ni inte att jag glömde lite och nu har jag ingen lust att ge mig iväg igen, se om jag kan få iväg sonen annars får jag tänka om till kvällens mat.
Kvällen blir lugn och förhoppningsvis lite mys framför tv:n ;o) 
Vilken lycka, jag har upptäckt knoppar på min trumpetblomma som aldrig blommat, men nu, yes!!!
Ha en trevlig fredagkväll

Kram Kram

Tredje boken


Har börjat med tredje boken.....


Nu ska jag krypa i säng och läsa lite i dessa fantatiskt bra böcker av Mari Jungstedt. Har börjat med tredje boken och man kan knappast släppa dem när man väl har börjat. Så ska ju en bok verkligen vara eller hur ;o)

Jag önskar er god natt och sov så sött

 

Kramen

Jitterbugg


Kakan heter Jitterbugg.....


Halloj!
Första arbetsdagen efter en lång/tråkig influensa och det har gått jättebra, lite trött bara men nu är man snart den vanliga Susanne igen och det är så skönt :o)
Här lagat lite mat, Tinas bakade koljafilé med morötter, kalamatioliver och silverlök som hon gjorde på tv i måndags och lite kakor har jag hunnit med, Jittebugg heter kakorna!!!

Här får ni receptet:
200 g smör/margarin
3/4 dl strösocker
4 1/2-5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Maräng
2 äggvitor
2 dl strösocker

Blanda ihop mördegen helst i en matberedare och dela i två delar och låt vila en stund i kylen.
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sedan strösocker lite i sänder under kraftig vispning.

Kavla ut degen på smörpapper till 16x30 cm i storlek och bred ut marängen.
Rulla ihop från långsidan. Ta hjälp av smörpappret när du rullar ihop så går det lättare. Låt rullarna stå en stund i kylen så är de lättare att skära.
Skär skivor (inte för tunna, de ska vara stora) och lägg på bakplåtsklädda plåtar. Grädda i 175 grader i ca 12 minuter. Låt kallna på galler.
Lycka till!

Hoppas ni har det bra

Kramisar
 

Nu känner jag mig redo


En bild från vackra Åbackarna.....


Nu har man ätit frukost och fixat sig för första arbetsdagen efter åtta dagar av influensa, känns riktigt skönt att vara på benen igen :o)

Makeup tipsen har har provats och ögonen strålar av en intensiv och snygg blick ;o)
Nu måste jag åka men vi hörs till eftermiddagen igen och jag önskar er som vanligt en härlig dag.

Kramisar

Make up store


Lite nya produkter......


God kväll i stugorna!

Nu har jag varit på sminkkurs på Make up store, spännande och man fick många bra tips :o)
Ska själv bli sminkad den 2/10 så det kommer att bli ännu mer spännande. Har aldrig provat deras produkter så jag hoppas de är riktigt bra.
Idag har jag även träffat en ursöt hundvalp på nio veckor och skulle även ta ett foto på den, givetvis hade jag glömt minneskortet i datorn hemma :o(
Måste säga att jag mått riktigt bra idag, så imorgon bär det av till jobbet igen, skönt!!!!
Nu ska jag dra en sväng med dammsugaren innan det blir mys framför tv och blogg ;o)
Önskar er en trevlig kväll

Kraam

Solig onsdag


Mina älskade fönsterlyktor.....


Ännu en solig dag, vad härligt det är :o) Idag är det fortfarande kurering som gäller då jag har en ledig dag, i morgon är det tänkt att jag ska tillbaka till jobbet och jag tror det ska gå bra nu.

Tog några kort på mina fönsterlyktor igår, blev lite mörka ;o) Men såååå mysigt!!!!!!

Ska snart iväg och träffa Inger och få lite mera mindfullnessredskap, senare på eftermiddagen ska jag till Make up store och få lite sminktips ;o)

Hoppas eran onsdag går i glada och positiva tecken
Jag behåller skorna :o)


Kramisar

Nya pjucks!


Mina nya......


Idag gick jag upp, klädde mig och fixade till mig lite och tog en liten promenad i solen, såå skönt ute. Det blev en liten sväng på stan för att kolla skor, hittade dessa som jag tyckte var lite fräcka. Sticker ut lite som tjejen sa i affären ;o) Jag får ju alltid beslutångest när jag handlat något men jag tycker de är lite tuffa samtidigt snygga...... bla bla bla vad tycker ni??????
När jag provade så bara kände jag dessa vill jag ha, sköna och lite klack som är så modern nu, perfekt till vardags och även annars tror jag.
Världsliga problem jag vet ;o)
Efter denna lilla utflykt känner jag mig helt färdig, svetten rinner och nu ska jag viiiiiila.

Kram på er

Godmorgon tisdag


Lite fint från fälten som nu är skördade.....


Har just vaknat, är så trött hela tiden. Halsen är tjock och vissa stunder försvinner rösten!!! Jag kan tala om att jag är riktigt trött på det här nu!!!!

Läste på nyheterna att Dirty Dancingstjärnans Patrick Swayzes kamp om cancern är över, hemsk sjukdom den där cancern så man ska nog inte gnälla över lite influensa.

När man läser om detta blir man åter påmind om hur skört och kort livet kan vara. Ta vara på livet och njut, ta bort alla måsten, var inte avundsjuk på andra, se hur bra du har det, dina barn, din man eller partner, dina underbara vänner, ditt hem, se allt fint omkring dig som skogen, havet osv.........
Det ska vara härligt att leva!!!!

Kram alla söta och ha en underbar dag

Min sötis


Denna söta st paula bara blommar och blommar......


Jag älskar att fota i macroläge då jag har 1 cm i närgräns på min kamera, såååå roligt!!!!

Kramisar

En minut paus räcker!


Varför springa efter klockan....


En mordern kvinnas liv går på högtryck från morgon till kväll. Hjärnan jobbar för fullt och den får först vila när nattlampan släckts. Vill du bibehålla god hälsa och din ork finns det några små viktiga pauser att tänka på under dagen. De gör att du slipper bli utbränd samtidigt som de tankar dig med ny energi så att du får ut mer av din dag. Forskare har kommit fram till att det räcker med en minuts paus, och det hinner alla med.


9 sunda fördelar med att stanna upp
Så snart du sätter dig själv på standby, ger du både kropp och själ ett energiöverskott. Här får du nio bra skäl att vila i stunden.

1. Pulsen minskar.
2. Du uppnår en djup, lugn andning och ditt syresatta blod aktiverar kroppens avslappningsmekanism.
3. Mängden sresshormoner minskar och blodets innehåll av lyckohormoner som t ex endorfiner ökar.
4. Du får ett normalt eller lägre blodtryck.
5. Kroppens muskler slappnar av och spänningarna i kroppen minskar generellt.
6. Din koncentrationsförmåga stärks.
7. Minnet kalibreras.
8. Du förbättrar förmågan att tänka kreativt.
9. Du får ny energi.

Så stanna upp och andas....... Vågar ni......Jag är på god väg :o)
Ha en fortsatt härlig dag

Kramisar




Måndag och ny vecka


Lite fin ljung.....


Tänk vad tiden går fort, ytterligare en vecka har gått och vi är i mitten på september och snart oktober!!!!
Inte långt till jul med andra ord ;o)
Ännu en dag för kurering, det var nog bra det för det behöver jag. Ligger här och läser och känner att ögonlocken börjar falla igen, det blir nog att somna om ett tag. Hoppas kunna göra något vettigt idag utan att bli helt slut, helst av allt skulle jag vilja träna men det får nog vänta ett tag ;o)
Efter en vecka utan Bodypump träning är man som en nybörjare igen, så tråkigt!!!
Vi hörs nog här på bloggen snart igen.
Må så gott alla fina

Kramisar

Crema di Balsamico


Dagens middag.....


Jag måste bara få göra reklam för denna produkt, Crema di Balsamico. En fyllig, krämig balsamvinäger som förhöjer smaken och är perfekt att ringla över all mat och lite festligt blir det med. ;o)
Kan tala om att i dag smakade maten kanon, smaklökarna är tillbaka, Yes!!!! Jag måste också berömma mina grabbar som hjälp till att laga mat nu när jag inte mått så bra :o) Ni är för söta och duktiga!!!

KÖP DEN!!!
Kramisar

Andra boken av Jungstedt


Nu har jag börjat på andra boken......


Nu har jag läst ut första boken och även läst mycket i andra, riktigt bra böcker och de blir spännande direkt. Man vill verkligen inte släppa böckerna!!! Ska bli roligt att se den första boken på tv i kväll :o)


Nu på eftermiddagen har jag blivit mycket piggare, såååå skönt!!! Har plockat lite men kroppen blir fort trött men det går åt rätt håll och jag ska ju vara hemma i morgon också, tisdag och onsdag har jag lediga dagar. Så jag har hela tre hela dagar att kurera mig på och det är skönt. På torsdag vill jag vara pigg och glad och lämna denna influensa bakom mig ;o)

Maten står i ugnen och väntar snart på att bli uppäten. Idag blir det potatisgratäng, fläskfilé och en smaskig sallad, får väl duga eller vad tycker ni. Solen som jag var så glad över i morse försvann ganska fort, nu är det mulet och grått man måste tända lamporna inne för att se något.


Det blir en fortsatt lugn dag och ikväll blir det Ensam mamma söker och filmen Den du inte ser på tv :o)

Kramen

Söndag med solsken


Härlig bild på dessa ensilage....


Ytterligare
en sovmorgon. Tycker mig känna en förbättring, det som är värst nu är hostan som man får en sådan hemsk huvudvärk av. Hittade hostmedicinen cocillana i kylskåpet innehållande lite morfin, kanske därför jag sovit tills nu ;o)
Solen skiner så härligt idag igen och kärleksörten på uteplatsen slår ut mer och mer för varje dag, såå vacker!!!!
Visst är hösten underbar :o)
Kollade på Här är ditt liv med Persbrant igår kväll, visst är han lite mysig ;o)
Hoppas ni får en bra och härlig söndag, själv ska jag fortsätta vila och kurera mig.

Kramisar

Kvällens rotfruktspaj


Recept från nya Allt om mat....


Ikväll har vi provat ett nytt recept, rotfruktspaj. Hittade detta recept i nya Allt om mat som kom i postfacket igår, svårt att säga riktigt vad jag tyckte då smaklökarna inte är de bästa när jag är så förkyld. Vi får nog testa igen och då vill jag gärna ha en kall sås till, gärna med vitlök och kanske lite mer kryddor i pajen. Till pajen serverades pastrami och en sallad.

Här får ni receptet:
3 dl vetemjöl (180g)
125 g smör eller margarin
2 msk iskallt vatten
Fyllning
4 kokta rödbetor
2 kokta palsternackor
2 kokta morötter
2 dl creme fraiche
2 ägg
1 kruka basilika
3/4 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Garnering
1 morot
Gör så här:
1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. (jag tog en pajform) Låt vila 30 min i kylen.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera de kokta rödbetorna och lägg i pajskalet. Skär palsternackor och morötter i stavar. Lägg dem mellan rödbetorna i ett vackert mönster.
3. Mixa creme fraiche, ägg och basilika med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
4. Skala moroten och skär tunna rasp av moroten med hjälp av ett zestjärn, lägg i iskallt vatten. Toppa med raspet strax före serveringen.
Lycka till!

 

En hostig lördag


Lite björnbär kanske piggar upp dagen.....


Godmorgon lördag! Jag har faktiskt nyss vaknat, natten har varit ganska jobbig då jag fått en besvärlig hosta också. Nu har jag väl fått allt denna influensa har att bjuda på ;o) Inne på min 5:e dag och kan inte säga att jag mår så mycket bättre. Får i alla fall vara glad att man inte har några andra sjukdomar då man kunde ha varit ännu sjukare och kanske legat i konstgjord lunga. Media har verkligen skrämt upp oss ordentligt, visst är jag ordentligt sjuk men hade det inte varit alla dessa skriverier hade man nog inte blivit så rädd när man började få ont i bröstet och den hemska hostan startade. För det är ju precis så det har skrivits, farligt när du får dessa symtom!!!!! Observera bara om du har någon allvarlig sjukdom innan!!!!

Jag läser och läser, boken av Mari Ljungstedt är riktigt bra redan från början faktiskt :o) Det är perfekt att läsa typ 5 sidor och så blir det spännande direkt för oftast har jag så svårt att komma in i boken då den är så seg från början. Jag kommer nog ha läst ut boken innan dagen är slut och kan kolla på filmen i morgon på tv.

Vad tyckte ni om det nya programmet Kändisdjungeln på 4:an igår?? Kändes inte äkta eller??

Jag vill tacka alla underbara bloggare för alla fina och goa kommentarer jag fått, även att jag gnäller och inte är så positiv har ni förståelse och peppar mig. Tack alla sötaaaaaa!!!!!
Ha en fin lördag

Kramen

Från kohagen


Söta kossor....


Jag legat och läst ett tag sedan somnade jag någon timme, vet inte vad jag ska göra! Känner mig så rastlös och ensam :o(
Mannen kommer inte hem denna helg då han inte vill bli smittad ytterligare av mig, själv har han inte mått så bra i veckan han heller. Det blir en tråkig och ensam helg, ingen törs ju sätta in foten här nu när man är sjuk. Det kan man väl förstå för vem vill bli sjuk. Jag har inget emot att vara hemma själv men nu när man inget kan göra blir det verkligen hur tråkigt som helst :o( :o(
Sitter och kollar på kort i min kamera och hittade detta kort på kossorna, det kommer att bli mycket kort och inlägg i bloggen i helgen ;o)
Nu har jag gnällt av mig lite igen och det känns bättre för stunden ;o)
Ha en jättemysig kväll

Kramisar

Mari Jungstedt böcker kommer på film


Första boken av Mari Jungstedt


Nu måste jag läsa ut boken fort för på söndag kommer den visas som film på tv. Jag tycker det är bäst att läsa boken före man ser filmen. Så nu vet ni vad jag har för mig i helgen, det passar ju ganska bra nu när jag bara ligger ändå ;o)

Jag sprang ner en snabbis för att kolla västen men det var en kort rackare och det vill jag inte ha och sedan hem direkt och på den lilla promenaden blev jag helt slut, tänk vad influensan tar på kroppen!!!!

Kramen

Skål för sexlivet!


Vin och romantik.....

Rödvin ökar kvinnors sexlust mer än andra drycker enligt italienska forskare. En teori är att den kemiska sammansättningen i rödvin ökar blodflödet till just de nyckelområden i kroppen som gör att du blir sugen på sex. Dosen är ett till två glas rödvin om dagen, varken mer eller mindre.
Källa: Telegraph.co.uk från tidningen Amelia

Detta var väl mycket trevligare att läsa än att läsa hur sjuk jag är och nu när det är fredag och allt ;o)
Jag måste i alla fall tala om att jag fortfarande är genomförkyld men känner mig lite piggare i kroppen.
Lite synd får ni fortfarande tycka om mig!
Jag skulle vilja springa ner på Åhlens en sväng då de hade annons på jättefina pälsvästar, frågan är om jag orkar och så tycker jag inte man ska ränna på stan när man är sjukskriven men fem minuter kan det vara så
farligt.
Ikväll skulle mannen komma hem igen men han var lite osäker och tyckte det var lite dumt att komma hem och bli smittad av mig. Det är väl rätt tänkt, känner mig inte så sällskaplig ändå!!!!

Må så gott denna fredag
Kramisar

Ännu en lugn och stilla dag


Lite läsning för en sjukling.....


Idag har jag inte sovit så mycket, kanske ett positivt tecken. Riktigt förkyld har jag i alla fall blivit idag :o(
Ringde sjukvårdsupplysningen igen då jag fått ont i bröstet, man blir ju lite nervös efter allt som skrivits om denna svininfluensa. Hon frågade om jag inte hade ringt i går och att samma regler om egenvård gäller fortfarande. Endast de som har några sjukdomar behöver vara oroliga!! Lite otrevlig tycker jag nog att hon var men media har verkligen lyckats skrämma upp oss, eller i alla fall mig ;o)
Var på apoteket och köpte lite saker och passade även på att smita in i en butik och köpa lite läsvärt och i Amelia tidningen fick man en 72%-ig chokladkaka med smak av jordgubb och apelsin. Det blir lite si och så med dieten när man inte mår så bra, tröstätning kallar jag det ;o)
Nu när jag nästan blir hemma en vecka till tänkte jag ta det fortsatt lugnt och börja läsa Mari Ljungstedts böcker, alla står i bokhyllan och väntar.
Vet inte vad kvällen bjuder på men lite tv och läsning blir det säkert, lite långtråkigt blir det att gå här hemma kan jag säga.

Jag önskar er alla en skön kväll
Kramisar

Rönnbärssylt med smak av konjak


Det finns gott om rönnbär i år....


Rönnbärssylt med smak av konjak
En fettsnål och läcker sås eller som ett chutneyliknande tillbehör som passar bra till kött istället för géle eller sylt. Testa även till kryddstarka kycklingrätter - som man traditionellt har syltad ingefära eller chutney till.

Receptet ger ca 5 dl sylt
8 dl (ca 500g) repade rensade rönnbär
2 dl vatten
4 1/2 dl ca 375 g syltsocker eller strösocker + 2 tsk fruktpektinpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk konjak eller 3/4 msk rom

1. Skölj bären och koka upp dem på medelvarm platta. Koka under lock 10-15 minuter.
2. Rör ner socker och vaniljsocker tills det löst sig. Koka 5 minuter.
3. Smaka av med konjak eller rom om så önskas. Konjak ger rund, mild smak, rom framhäver rönnbärens kärvhet och gör smaken tuffare. Smakerna jämnar ut sig och blir rundare när sylten kallnat helt.
4. Häll sylten het på små glasburkar och sätt på locken omedelbart. Förvara mörkt och svalt.

Källa: Ica kuriren

Nu får det vara nog!


Kastanjer på gång.....

Godmorgon torsdag!
Jag skulle vilja säga att jag mår bättre men då ljuger jag, näsan rinner, halsen värker och huvudet värker :o( Ska det aldrig bli bättre!!!! Jag har i alla fall bestämt mig att vara hemma över helgen och även måndag och sedan är jag ledig tisdag och onsdag. Nu har jag ett par dagar på mig att bli frisk.
Måste ta mig till apoteket och köpa nässpray och halstabletter när dom öppnar, gör allt för att skiten ska försvinna!

Det är perfekt att ha denna lilla minidator då jag kan ligga här i sängen under täcket och göra lite inlägg och ge lite kommentarer utan att anstränga mig för mycket och man glömmer för stunden hur jobbigt allt är.
Förstår om ni tycker det är jobbigt att läsa om hur sjuk jag är hela tiden men om ni visste hur skönt det känns att skriva av sig :o)
Jag hoppas kunna komma med ett lite mer spännande inlägg under dagen ;o)

Sköt om er, ni är som mina nya vänner och vänner berättar man saker för.

Kramisar

Onsdagskväll


Fina nypon.....


Vad var det jag sa, nu har det halsonda gått över till en förkylning. Ligger här under filten och kollar lite på fotbollen och nyser och nyser!!!
Under dagen har jag mest sovit och vilat, orkar inget. Jag jobbar denna helg men frågan är om jag törs lova att jag kan komma, kanske ska vara hemma över helgen. Som det känns nu skulle det inte fungera så jag kommer nog besluta mig för att vara hemma veckan ut, så att man blir riktigt frisk och inte får några följdsjukdomar. Det är ju mycket prat om luftvägar och lungor och även sjukvårdsupplysningen pratade om djupa andetag.......
Ja roligare kan man ju ha än att ligga så här nedbruten men det kunde ju ha varit värre!!!! Jag orkar ju i alla fall skriva några inlägg då och då ;o) 

Hoppas ni haft en bra dag
Nu gjorde Sverige måååål :o)

Kram från en lite gnällig Susanne

Kärlek!


Kärleksörten på terassen börjar blomma...........


Hittade en liten bok som jag tittat lite i idag, den heter Från Hjärtat och innehåller mycket tänkvärt.

* Kärleken är som solskenet den kan falla på vem som helst.
*
Våga älska också dig själv.
* Kärleken blir aldrig omodern.
* Fyrfota vänner är ofta de mest trofasta.
* Ändrar du på din älskade kanske du slutar älska.
* Kärlek kan föda svartsjuka och svartsjuka kan döda kärlek.
* Kärleken har sina årstider - var och en med olika frukter.
* I kärlek finns inga genvägar.
* Kärlek är att kunna läsa varandras blickar på bråkdelen av en sekund och samtidigt känna att det finns nya sidor att utforska hos varandra.
 
* I kärlek finns löften men inga garantier.

Kram på er

Gnällig!


Fortfarande kan man hitta fina blomster i naturen......

Idag vaknade jag med värsta halsonda, brukar alltid få jätteont i halsen innan det blir en jätteförkylning :o(
Då vet man vad man har att vänta!!!! Fortfarande är kroppen helt slut, fryser och svettas om vart annat. Febern håller sig ganska låg men i huvudet är det full aktivitet. Ringde sjukvårdsupplysningen och det kan vara svininfluensan men den är inte farligare än någon annan influensa. Hon uppmanade mig att ta djupa andetag någon gång i timmen och vila tills jag känner mig bättre och feberfri en till två dagar innan jag går tillbaka till jobbet. Kändes skönt att få prata av sig med någon som kan för lite skrämd har i alla fall jag blivit av denna omtalade svininfluensa. Nu ska jag ta en Panodil och sova lite till.
Ha nu en jättebra dag och tack ännu en gång för alla fina krya på dig hälsningar som ni lämnar.

Kraaam

Sover, sover och sover


Min dag.....


Så här har min dag sett ut, panodil, min nya varma filt, vindruvor och en massa sömn.
Så det har inte gått i många knop idag men det är väl meningen att man ska sova bort influensan ;o)
Tack alla för fina krya på mig hälsningar som jag fått under dagen, piggar verkligen upp :o)
Hoppas ni mår bra

Kraaam

Mår inget vidare


Söta blomster....


Idag när jag vaknade mådde jag inget bättre, kroppen är så matt och öm, huvudet värker men ingen speciell feber ännu. Jag bestämde mig för att hålla mig hemma idag och imorgon. Måste försöka ta mig upp till apoteket och köpa huvudvärkstabletter, pust!!! Tänkte skicka sonen, men han är också hemma och är sjuk.
Hoppas ni har en bra dag och håller er friska för nu ska vila igen.

Kraam

Värmande te


Kurerar mig med te.....


Jag har sovit ett par timmar men fryser fortfarande. Har just värmt mig en stor kopp te som förhoppningsvis ska få mig varm ett tag. I postfacket kom Allt i hemmet idag, så nu ligger jag under filten och myser och tycker så synd om mig själv ;o)

Mannen ringde från Ängelholm och talade om att han varit hemma idag, genomförkyld :o(

Hoppas ni haft en bra dag

 

Kraam

Rikligt med frukt på träden


Smaskiga päron....

Det ser ut som det blir mycket frukt på träden i år, gick förbi detta träd på jobbet och det var hur mycket päron som helst i det :o)

Efter lunch i dag började jag frysa så in i bomben och det ville inte sluta, sedan började jag svettas. Så har det hållit på men jag har ingen feber bara väldigt matt i kroppen och näsan har börjat rinna, livrädd för denna svininfluensa :o( Ligger nerbäddad här i soffan och orkar inget, hoppas verkligen det går över. Inte ens fingrarna orkar skriva, dom värker som eld!!!!

Trevlig kväll
Kraam

Ny arbetsvecka


Visst är jag söööt.....


Så var helgen slut igen och en ny arbetsvecka börjar. Denna gulliga katt bor på min arbetsplats, tycker det är jättemysigt att den får bo med de gamla. De gamla gillar verkligen denna lilla söting :o)

Nu måste jag åka så jag inte kommer försent till jobbet ;o)

Önskar er alla en bra start på veckan

 

Kraam

Enkel kladdkaka


Smaskiga kladdkakor i boken....


Sonen var så sugen på kladdkaka och glass så han bakade den klassiska varianten i boken.

Här får ni receptet

100 g smör eller margarin

2 ägg

3 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1/2 krm salt

 

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda 10-20 minuter (beroende på hur kladdig kaka du vill ha) i 200 grader.

Lycka till!

Söndag med energi!


Bosch strykjärn med ångstation.....


Hej igen!
Nu har jag även fått min jättehög med tvätt struken, jag riktigt avskyr att stryka. Har försökt att ta tvätten direkt från tumlaren och vika ihop den men oftast hamnar den på hög ;o(
Med mitt strykjärn med ångstation går det mycket bättre och lättare framför allt :o) Det var ett bra köp!!!!
Det är visst lite dammigt ser jag på bilden, det får ni inte titta på, jag ska genast gå och torka av det ;o)

Vi ses igen

Söndagsrensning


I denna bok kan man lära sig lite om Feng Shui.......


Nu har jag äntligen fått rensat i min garderob och det blev en hel del som gick till klädinsamling och sopstation ;o)
Även lite från förrådet blev vi av med, sååå skönt!!

Läste boken om Feng Shui och där kan man läsa Gör plats för ny energi. Starta med en sak. Om du sätter igång med för mycket på en gång finns risken att du tappar sugen. Det kanske allra viktigaste att börja med är att se till att ny energi kan komma in i ditt liv. Det betyder att allt som symboliserar stagnation och förgången tid bör rensas ut. Ett hem som är fyllt av skräp, gamla kläder, tidningar och femton år gamla lönespecifikationer har svårt att andas och alstra livsbejakande energi.
För varje stagnerat föremål som du låter försvinna ur ditt hem, tillåter du ny och frisk energi att komma in, både på det synliga och osynliga planet.................
Lite skumt jag vet men riktigt intressant att läsa och vissa fall tycker jag faktiskt att det fungerar ;o)

rensa era hem nu, inget i hörnen och under sängen och ställ sängen åt rätt håll så sover du bättre!!!!

Kraam

Fina söndag


Blåklint på sten....


Min blogg börjar förvandlas till värsta naturbloggen men jag tycker naturen är hur kul som helst att fota. Börjar ni tröttna så får ni gärna skrika, nu får det vara nog ;o)

Idag blev det riktig sovmorgon så jag känner mig full av energi, min garderob är första prioritet, rensa och kasta då det är så mycket jag inte använder. Annars tror jag denna dag blir lugn och skön, ladda för en ny arbetsvecka helt enkelt :o)

Fridens liljor

Titta så vackert det är i skogen


Vackra bilder från dagen i skogen....


Ytterligare en bild från våran kantarelljakt. Det finns så mycket vackert man kan fota i skogen.

Här bjuder jag på några och hoppas att jag kan inspirera någon att ge sig ut i skogen i morgon ;o)

Vi har nyss ätit lövbiff, pomme och en smarrig kantarellsås. Sedan är det tänkt att jag ska göra en liten blåbärspaj av de jättestora blåbär jag hittade :o)

Inte den bästa maten för mig just nu, äter bara lite och hoppas magen klarar det.
Fortsätt trevlig kväll

Kramen

Dagens kantarellskörd


Det blev lite kantareller....


Nu har vi gått i skogen och vi hann bara kliva ur bilen då vi sprang på en stor matta gula fina kantareller, vilken lycka ;o)
Vi fick nog ihop en tre, fyra liter denna gång, får vara glad för det lilla.
Nu ska de små rackarna rensas, inte lika roligt :o(
Hoppas ni mår bra där ute

Kram

Skogens lugn


Skogens alla bär, finns så mycket man kan ta vara på....


God morgon lördag
! Idag kunde jag sova enda till åtta, det blev hela 10 timmars sömn inatt så jag var visst riktigt trött ;o)
Lite frukost har det blivit och snart är det dags för lördagens Bodypump pass, veckans träning har varit dålig då det varit så mycket annat på schemat. Så det ska bli riktigt skönt att få svettas ordentligt!!!

Hoppas även dagen bjuder på denna efterlängtade skogspromenad på jakt efter kantareller, då jag har så dåligt lokalsinne och går bort mig i skogen så vill jag inte åka själv,  hoppas jag får med mig någon ;o)
För mig som tränar mindfullness så är skogen helt fantastisk, mindfullness innebär att lugnt fokusera på sin kropp, sina känslor och tankar samt sitt medvetande här och nu. Det handlar om att närma sig sitt inre med acceptans så att man inte slösar energi på inre strider. Att erkänna och acceptera sina upplevelser utan att värdera dem.
När man även har kameran med sig och kan fota allt det fina så blir det ännu bättre.

Det är visst ostronens dag idag, äter ni ostron??? för jag vill inte ha ;O)
Önskar er en härlig dag

Kraaam

Äntligen fredag


Fina enbär på busken.....


Äntligen
fredag, så skönt. Det har varit en intensiv vecka så det ska bli skönt att vara ledig :o)
Snart ska jag gå till frissan och klippa och färga mig, bra start på ledigheten ;o)
I helgen har jag tänkt ge mig ut i skogen efter lite svamp, finns visst hur mycket som helst men om JAG hittar något är inte säkert!!!
Mannen kommer hem i kväll, ska bli roligt och mysigt att honom hemma ett par dagar :o)
Nu måste jag kila

Trevlig helg på er

Godissugen


Fota men inte röra....


Känner mig så sötsugen i kväll, fotade sonens Gott & Blandat. La några bitar i ett glas för att testa och fota lite och även några bitar åkte in i munnen ;o)

Nu måste jag borsta tänderna och gå och lägga mig annars äter jag mer och det får jag inte!!Jag har börjat äta bantningstabletterna alli, för mycket fett och olyckan är framme ;o)
Har inte kännt något speciellt sug denna första vecka men ikväll, sååååå sugen!!!!!!

Sov gott

Gullig and


Fick en bild på denna gulliga and...


God kväll alla bloggare!


Här i Norrköping har vi riktigt busväder, fy vad det regnar :o(
Idag har jag suttit i möte igen och denna gång med min nya chef, vilken underbar människa det verkar vara :o) Det var verkligen roligt att få träffa henne och prata lite, tror på ett gott sammarbete.
Nu ska jag ta hand om lite tvätt :o(

Fick ett mejl från tårtverkstan som talade om att det fanns en plats kvar till kursen Muffindekor och undrade om jag ville ha den och självklart ville jag det, ska bli så roligt!!

Nu måste jag sätta igång ;o)
Må så gott

Kram

Solnedgång


Hittade ytterligare en härlig bild över havet.......

 

Onsdagskväll


Härlig sommarbild, jag som älskar havet.....

Kom hem för ett tag sedan, har suttit på ett möte på eftermiddagen. Har nu fått lite mat i magen och ligger här i soffan och slöar och så måste jag förstås blogga ;o)

Så mycket man pratar om denna svininfluensa i radio, tv och tidningar. Jag tycker det börjar bli lite läskigt!!!
Behöver man vara orolig eller????


Hoppas ni alla haft en bra dag

Kraaam

Vilken sommardag


En liten blombild idag när vädret är så underbart skönt...


Vilken underbar dag vi fick idag, riktig sommarvärme :o) Det är riktigt skönt att sommardagarna håller i sig för då blir hösten inte så lång
Nu snart måste jag plocka lite i hemmet, har varit helt fastklistrad vid datorn den sista tiden. Barnen reagerar och hemmet förfaller ;o)


Idag har yngsta sonen haft uppkörning av personbil och han klarade det :o)
Så ett stort grattis till dig, nu är allt slit över!!!!!
Nu får jag väl aldrig se bilen då båda sönerna ska låna den, det är kanske tur att den ena ska flytta till Stockholm ;o)
Ha en härlig kväll och njut av värmen


Kraaam

 

RSS 2.0