Våffeldagen!

Onyttigt men gott...
 

Idag blev jag av med min blodtrycksmätare och det var riktigt skönt för jag har knappt kunnat sova i natt då den har arbetat för fullt ;)
Att trycket var lite högt kunde jag förstå men nu var undertrycket lägre än vanligt, pappren skulle skickas till läkaren och då får vi se när hon hör av sig.
Skulle inte äta dessa sötsaker men då det är våffeldagen idag så festade vi till med en våffla ikväll och barnen såg riktigt nöjda ut ;)
Ska snart ge mig ut i blåst och rusk för den sista promenaden med lilla vovven och sedan ska jag sova så sött.
 
Kram alla fina

Årets första vitsippor

Söta....
 

Blev så lycklig när jag sprang på dessa vitsippor när Lycka och jag tog en promenad vid sjön i helgen, det är verkligen vår när dessa tittar fram.
När jag kom hem från vårdcentralen kunde jag sätta mig på altanen en stund och njuta i denna underbara sol som värmde ordentligt ♥
Idag har jag fått denna blodtrycksmätare och nu får vi se om jag kan sova i natt för den smiter åt ganska rejält runt armen plus att jag har en lång sladd att trassla in mig i och inte är den speciellt tyst heller när den tar trycket var 20:e minut ;)
Känns i alla fall skönt att dom kollar upp mig :))
 
Kram kram

En solig söndag!

Balkongmys....
 

Här händer inte så mycket just nu, jag jobbar och sedan ligger jag däckad på eftermiddagarna och går och lägger mig igen vid nio. Att något är fel är jag säker på för så här som jag mår nu är inte okej så jag hoppas verkligen att man hittar vad det beror på. Ikväll har jag legat i soffan och haft svårt att andas igen och att jag börjar bli snorig och tjock i halsen gör inte saken bättre. I morgon ska jag i alla fall få denna blodtrycksmätare som jag ska ha på mig i 24 timmar.
 
Idag har det varit fint och soligt väder så jag passade på att göra ordning på vår balkong däruppe, ett härligt ställe att sitta på då man har lä och utsikt över skog och åkrar.
Flåsande och stånkande har jag försökt fått dessa fåtöljer rena men det svarta som blivit går inte bort trots att jag köpt ett medel just mot detta för en hundring....Suck!!!
Är det någon som har något bra tips?
 
Kram och sov gott

Havets brus och recept på kotletter i ugn

Längtan....
 

Just nu längtar jag till havet, höra havets brus och vågornas kluckande.
För mig är havet verkligen rogivande och jag får verkligen ett lugn i hela kroppan, helt enkelt balsam för själen för mig.
Kanske man snart skulle ta en tripp till Skåneland och uppleva detta igen, får nog kolla upp en helg då jag och N kan åka ner eller att jag åker ensam till någon vän.
Idag har det varit ett jättefint väder, vi har suttit ute på altanen och ätit glass och jag har planterat några penseér i krukor och helt enkelt bara njutit av dagen
 
Måste även ge er ett jättebra och enkelt recept också, tyvärr glömde jag att fotografera detta men receptet kommer ändå.
Kotletter i ugn
10 st fläskkotletter råa som man ev kryddar lite.
5 dl vispgrädde
2-3 dl creme fraiche
1 dl soya
2 tsk sambal oelek
 
Blanda vispgrädde, creme fraiche, soya och sambal oelek ( jag hade även denna gång i ca 1/2 msk maizena i såsen för att den skulle bli lite tjockare när allt är färdigt i ugnen) Jag gjorde då halva satsen av allt!
Lägg kotletterna i en smord form.
Häll över såsen.
In i ugnen i 175 grader ca 11/2 timme.
 
Kotletterna blir möra och goda.
Smaklig spis
 
 
 
 

Längtan!!!

Körsbärsblommor....
 
Åhhhh vad jag längtar tills det blir grönt och blommorna blommar ute, tittar varje dag om något kommit upp ute i naturen.
I morse blåste det som bara den och snöblandat regn kom från ovan, dock verkar det som ovädret som lovats under natten inte blev så farligt, tack och lov för det.
Har idag varit med N på stan en sväng, vi tog en fika och spanade lite på vårjackor.
Jag har funnit en ny favorit, då jag aldrig dricker kaffe utan dricker te så finns det numera Chaite/chailatte som är mycket gott på cafeérna. Hittade detta på Kahls kaffe så nu blir det att skumma mjölk och dricka detta te hemma också.
Har nu fått en tid till vårdcentralen för att få denna blodtrycksmaskin att ha i 24 timmar. Den kommer att mäta trycket var 20:e minut och på natten 1 gång i timmen. Skönt att det är igång nu för nu vill jag inte må såhär dåligt längre.
Ska snart krypa ner under täcket så jag säger sov gott alla läsare.
 
Kram Kram
 

En tuff vecka!

Snödroppe....
 
Det har varit en tuff vecka med högt blodtryck, huvudvärk, ont i bröstet, yrsel och att nästan svimma varje dag. Jag har kämpat på jobbet fast dom vill skicka hem mig, jag vill jobba nu när jag fått detta vikariat.
Ännu vet man inte varför jag mår så här, jag kommer att få en 24 timmars blodtrycksmätare till att börja med och sedan får vi se vad som händer.
Idag har det varit ett underbart väder, soligt och varmt. Den första fikan togs på altanen och sedan har jag sått lite fröer i krukor.
Jag har försökt vila så gott jag kan och hoppas jag kan jobba som vanligt denna vecka, frustrerande och visst är jag ledsen men det gör ju inte saken bättre.
Man får ta en dag i taget och hoppas att jag snart mår bättre
 
Kram och sov gott
 
 

Gråa dagar!

Skärgården...
 
Nu är det verkligen grått och trist ute, vill verkligen att solen tittar fram.
N och jag har suttit och kollat på resor till värmen, skulle vara skönt att komma iväg någon vecka efter sommaren.
När man är arbetslös så får man passa på att jobba hela sommaren då det finns jobb, annars är man ju van att ha semester varje sommar och det är något som jag verkligen saknar. Vara ledig och ändå få betalt för nu måste man vara tillgänglig hela tiden och säger man ifrån om jobb ja då vet ni vad som händer!!
 
Efter jobbet idag tog lilla Lycka och jag en promenad och jag hittade äntligen mina kissekatter, videung som jag länge letat efter :))
I morgon jobbar jag en lite kortare dag då jag ska till läkaren och mäta mitt blodtryck och ev ta lite andra prover.
Troligtvis kommer dom även att säga att jag måste gå ner lite i vikt och visst vet jag det men hur svårt ska det vara ;)
 
Kram kram
 

En helg med vårtecken!

 
 
Bilder från skärgården....
 
Igår åkte jag till en vän i St Anna, vädret var inte det bästa men vi gick en liten promenad i alla fall.
Jag hittade snödroppar och krokus och kameran åkte fram direkt :))
Vi pratade och pratade för det var länge sedan vi träffades då jag bott i Höganäs ett tag.
 
Annars har helgen varit bra förrutom att jag har haft ett hemskt tryck över bröstet hela helgen och när jag är ute och går blir jag så andfådd att jag har svårt att andas.
På tisdag ska jag till läkaren och kolla upp mitt blodtryck för det var ju det enda dom hittade då jag fick åka upp till akuten för ett par veckor sedan.
Jag har även varit hos optikern och kollat mina ögon då jag ser så mycket sämre, har haft mina glasögon ett år och nu har ögonen försämrats fyra optiker (tror det hette så) och det är inte normalt säger dom.
Jag har kollat mitt socker och det såg bra ut så kanske ögonen också beror på det höga blodtrycket.
Annars vet jag att min stress och oro kan orsaka trycket i bröstet, jag skulle ta det lugnt och inte stressa fick jag order om men herregud jag blir ju stressad för allt just nu ;)
Som tur är så fungerar mitt jobb som vikarie alldeles utmärkt och jag får ihop dagens arbete utan stress, hurra för mig och då får vi hoppas att kommande vecka blir lika bra.
Fick också veta av optikern att ögonen kan börja krampa vid för mycket stress och oro, kanske därför jag ser så dåligt. Ja nog kan man konstatera att stress inte är bra i mitt fall i alla fall ;)
Att närma sig femtio verkar också vara ett dilemma, kommer alla krämpor då eller?
 
Kramisar
 
 
RSS 2.0