Vilken eftermiddag


Härliga syrener....

Åhhh vilken härlig eftermiddag det blev, sol, värme och ingen blåst. Suttit på balkongen och läst bok och pysslat lite med blommorna. I morgon tror jag att det blir en sväng till blomsterhandeln för att köpa lite nytt, min tuja och mitt gräs i de stora krukorna har dött efter den kalla vintern :o(

Kom hem för ett tag sedan då jag har varit ute och gått med min MP3, sååå skönt. Snart är stegtävlingen slut men jag hoppas att jag kommer att hålla igång i alla fall ;o)

I lägenheten doftar mina liljor som jag köpte i Helsingör så gott, nästan lite starkt ;o)
Ska nu snart hoppa in i duschen för att så småningom krypa i säng.

Kram och sov gott mina vänner

Jag vill också ha en sportbil


Moster och hennes mans Porsche....

Nu när mannen fått sin motorcykel så kan väl jag få en sportbil, en Porsche som man kan åka omkring i kanske.....vad säger du älskling...snälla ;o)

Då var det måndag igen och jag vaknade tidigt men somnade om och vakande inte förrän klockan tolv!!!
Inget speciellt på schemat förrutom lite plock och promenad, nu är allt som vanligt igen. Jag vill ha besök oftare, så mysigt med vänner omkring sig. Snälla kom och hälsa på oss i Skåneland ;o)
Nästa helg kommer i alla fall stora sonen som ska bo här i sommar då han ska sommarjobba, me like :o)

Idag är det mulet men inget regn ännu, nästan så att solen vill komma fram mellan molnen.
Hoppas ni får en bra start på veckan

Kramisar

Italiensk paj med salami


En ny paj som provades i helgen.....

Måndag och ny vecka. Idag ska jag visa ett recept på en ny paj som jag provade på mina vänner i helgen. Den blev verkligen omtyckt och receptet ville has. Här kommer det.

Italiensk paj med salami

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1,5 msk vatten
1 krm salt

Fyllning
1 burk paprika grillad i olja
1 burk kronärtskocksbottnar marinerade i olja
1 dl riven parmesanost
1 dl lagrad riven ost typ västerbotten
3 ägg
2 dl mjölk
nymalen svartpeppar
salt

Sallad
1 näve ruccola
100 g halverade körsbärstomater
1 dl svarta oliver med kärna
8 skivor italiensk salami (tog flera)
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg.
2. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills den fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader.
3. Låt det mesta av oljan rinna av från paprikan och kronärtskockan. Lägg dem i pajskalet och fördela riven parmesan och lagrad ost över.
4. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar och häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast. Låt svalna lite.
5. Blanda ruccola, körsbärstomater och oliver i lite olja, salt och peppar. Lägg salladen som en hög i mitten och garnera med salami runtom.

Lycka till!!!

Vilken underbar helg det blev


Härliga bilder från helgen....

Nu har moster och man packat in sig i lilla Porschen för att köra de fyrtio milen tillbaka till Norrköping. Vi har haft en jättetrevlig helg med god mat, Helsingör resa, härliga promenader, shopping, iittalabesök och mycket annat som förgyller livet :o) Tack snälla ni för en jättetrevlig helg och tusen tack för de fina coctailglasen från Iittala.

Ute regnar det idag igen och nu sitter vi här i soffan och bara slöar, mannen sover visst redan ;o)
Det kommer att bli en lugn eftermiddag/kväll och imorgon är det dags för en ny vecka och förhoppningsvis nya roliga saker som dyker upp.

Hoppas eran helg varit bra
Kraam

Mors Dag


Fina rosor från Helsingör.....

Med dessa rosor vill jag säga GRATTIS till alla mammor på Mors dag!
Och speciellt till min mamma i Norrköping som jag tyvärr inte kan träffa idag.

Stora kramar från mig

En härlig dag i Helsingör


Härliga butiker i Helsingör.....

Vi har det så trevligt, vi äter gott, dricker gott, ser mycket vackert och umgås. Idag har vi varit i Helsingör och där är så mysigt med alla affärer. Lite vin fick vi med oss hem och två stora fina buketter med rosor och liljor som jag köpte på torget, sååå fina.

Eftermiddagen blev extra solig och fin så vi gick en lång promenad längst med havet och bort till en mysig liten hamn, där satt vi på bryggan ett tag och såg solen sakta gå ner. Vilken kväll!!!
Väl hemma blev det lättlagad tacos och det smakar alltid bra :o)
Nu är det dags att krypa i säng då klockan är mycket, gäsp!!!! Tack för en härlig dag!!!

Hoppas allt är bra med er
Kram och sov gott, men ni kanske redan sover ;o)

Dagens cupcakes


Somriga och söta.....

Nu har städat och fixat lite mat till gästerna som anländer snart. Blev också lite bakning då jag ville använda mina små sugarpaste blommor som jag testat att göra denna vecka, ganska söta va ;o)
Kanske någon av gästerna man kan fresta!!!!

Ute har det börjat regna igen och åskan mullrar rejält, tycker inte om denna åska :o(
Bäst att stänga av datorn!!!!!!!!!!

Ha en bra kväll alla söta
Kramen

Nej inte regn igen


Somrigt och vackert......

Denna fredag har vi regn utanför fönstren, suck!!!! Idag väntas i alla fall Norrköpingsbesök och det ska bli riktigt kul, hoppas bara den här lilla solen vill komma tillbaka. Mycket trevligare med sol när man ska upptäcka Skåne med vänner ;o)

Tänk att Sverige inte kom med till Eurovision, det har väl aldrig hänt!!! Tycker riktigt synd om Anna då hon redan innan blev sågad. Jag tycker låten är bra men det var inte mitt favoritbidrag att skicka till denna tävling. Men men det är bara att komma igen till nästa år men det blir ju svårare och svårare när man måste kvala om en plats.

Har även postat två jobbansökningar till idag, nu har jag sex stycken ute. Hoppas att någon nappar!!!!

Ha nu en skön fredag
Kraaam

Fin premie


Aalto äppelgrön....

För ett tag sedan nappade jag på ett ebjudande från SKÖNA HEM och idag kom premien :o)
Jag fick denna fina Aaltoskål i den härliga färgen äppelgrön från Iittala, så nöjd då jag länge spanat in den :o)

Hoppas ni har det skönt i solen, det har jag ;o)
Kramisar

Jag får inte nog av allt det vackra


Såååå vackert.....

Som sagt jag får inte nog av allt det vackra som finns i naturen nu, jag överöser er med mina bilder. Hoppas ni inte tröttnar ;o) Bilden är lite suddig men jag tycker om den ändå.
Ännu en solig dag, i alla fall som det ser ut nu. Idag blir det städning och lite inhandling av mat för i morgon kommer min kära moster och man från Norrköping och hälsar på över helgen. Ska bli roligt med lite besök :o)

Annars hoppas jag på lite balkongmys och några sköna promenader denna dag också. Varför inte ett samtal om jobb kanske ;o)

Hoppas ni också får njuta av dagen
Kramen

Njut en smula


Härliga stränder i Ängelholm....

Njuta är precis vad jag gör idag. Först blev det att kolla lite i staden Ängelholm och sedan körde jag ut till havet och gick där på stranden, det blåste ganska mycket så jag sökte lä vid sanddynorna och där låg jag i sanden och solade mig ett tag. Härligt men ensamt, åkte sedan mot Höganäs igen där jag gick en promenad för att öka på stegen i stegräknaren och nu har jag suttit på balkongen. Har fått lite fin färg i ansiktet :o)

Snart kommer mannen hem och ska då även laga lite mat, köttfärssås får det bli idag. Sedan blir det väl lite småplock och klockan 21 väntar Grey´s Anatomy på 5:an. Man kanske skulle se hur det går för Anna också men inget går före Grey´s för min del ;o) Hoppas givetvis att du går vidare!!!

Hoppas ni har en lika skön dag som mig och jag hoppas solen stannar här i Skåne länge nu :o)
Kram alla söta

Redan onsdag


Såååå söta....

Redan onsdag, veckorna fullständigt springer iväg. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, måste erkänna att lite långtråkigt blir det allt att gå hemma så här. Om ni arbetsgivare visste hur sugen jag är på att jobba så skulle ni ringa direkt!!! Jag hittade ett nytt jobb som jag ska söka på arbetsförmedlingen idag och ingen kan ju säga att jag inte försöker i alla fall ;o) Dock vet jag inte hur mina referenser ser ut efter mitt senaste jobb där man tydligen fortfarande ältar detta om varför jag slutade. Herregud släpp och gå vidare med gruppen!!! Varför är det så viktigt för er att hitta en syndabock???

Funderar på att åka in till Ängelholm och titta lite, tyvärr får jag inte lön förrän i morgon och jag måste försöka hålla i mina pengar nu när jag är arbetslös. Har dock inte vant mig vid tanken då jag alltid haft ett jobb och en inkomst.

Lyckades få en liten bild på denna löjtnadshjärta på min promenad igår och visst är den söt. Skulle själv gärna ha en vit i en kruka på mitt loft :o)

Jag önskar er som vanligt en underbar dag
Kramisar

Fotografering i rapsfälten


Fina gula fält överallt.....

Jag trotsade blåsten då solen äntligen tittade fram och gick en promenad. Idag hade jag med systemkameran och knäppte som vanligt en massa kort. Travade ut i rapsåkern och försökte få en fin bild upp mot den blåa himlen, jag blev ganska nöjd :o)
Idag har det varit en sådan där långtråkig dag då man inte har lust med något, ute regnade det och blåste och själv låg jag under täcket och läste och sov om vartannat. Känns inte så bra, måste nog få något att göra snart eller någon man kan prata med om dagarna. Funderar på att åka hem till Norrköping ett par dagar men vet inte om man får det då man är arbetssökande????

Jag tog mig i alla fall i kragen och gick en promenad på lite över 9 000 steg och så blir det en promenad med mannen ikväll. Nu ska jag laga lite mat, något lätt då jag syndat så mycket denna vecka och ska därför inte gå och väga mig ikväll. Man vill ju inte stå där och skämmas om man gått upp lite ;o)

Kram alla söta bloggare

Stormvindar i Skåneland


Maskrosor....

Ja fy vad det blåser här i Höganäs, hela natten har det hållit på och man kan tro att taket ska lyfta på huset. Mannen tog bilen då han inte tyckte att motorcykel var ett säkert färdmedel idag ;o)
Katten har också varit på hugget inatt, vet inte om det var blåsten och fladdrande rullgardiner som var orsaken!!!
Buskatten hoppade förresten ut från balkongen igår, eller om han ramlade då han sprang och lekte så mycket. Gick som tur var bra och jag kunde inte se några skador på honom.

Tråkigt när vädret är så här för man vill inte gå ut, hoppas verkligen att vinden lugnar ner sig och att vi kan få lite sol och värme istället. Vädret är helt upp och ner här nere säger de som bor här, det brukar vara så varmt och skönt annars så här på vår och försommaren. Nu är värmen längre upp i landet och i min hemstad Norrköping har dom haft soligt och varmt många dagar!!

Får plocka fram min bok och ligga och läsa och ha det skönt idag kanske ;o)
Hoppas vädrets makter är med er idag ;o)

Kramisar

En ljuvligt doftande blomma


Luktar så gott.....

Denna blomma sprang jag på igår, en stor buske med en massa blommor som växer i klasar och doftar såååå underbart.  Är det någon som vet vad det är för sort?

Idag är det mulet och regn här i Höganäs, jag har varit inne i Helsingborg och bytt dessa leggings från KappAhl då de var för stora och kändes som pyamasbyxor. Jag vet ju att jag gillar Indiskas så nu blev det ett par därifrån.

Väl hemma blev det lite sallad, måste verkligen skärpa mig för fy så mycket onyttigt det blivit i helgen och det syntes på vågen i morse :o( Blir nog ingen vägning i morgon!!!

Känner mig frusen och det känns som jag börjar bli förkyld, ligger under pläden och får inte ett dugg gjort idag.
Hoppas ni har en bra dag

Kramsar

Fläskfilé med Balsamicosås


En rätt vi gillar....

Denna måndag ska jag börja med att lägga upp ett recept som hängt med oss länge, enkelt och gott helt enkelt!!!
Det är ett gammalt viktväktarrecept.

Fläskfilé med balsamicosås
4 portioner
500 g fläskfie
250 g färska champinjoner
vitlök efter smak (jag brukar ta en eller två beroende på storlek)
1 köttbuljongtärning
1 tsk salvia (var försiktig jag tar inte riktigt en hel tsk)
2 msk balsamvinäger
1 1/2 dl vatten
3 tsk soja
2 dl creme fraiche

Skiva och bryn fläskfilé och lägg över i en gryta. Skiva champinjoner, hacka vitlöken, bryn och lägg över med köttet. Smula buljongtärningen över köttet och svampen. Blanda i resterande ingredienser och låt puttra en stund. Servera med ris, couscous eller potatis och en god sallad.

Lycka till och smaklig måltid

Kraaaaaaaaaaaam


Svarta skålar på vit bricka

Nytt från Iittala.....

Dessa trevliga Höganässkålar som står på en vit bricka köpte jag för ett tag sedan på Iittala outlet, utförsäljning och kostade inte mer än 99 kronor. Kanske inget man använder dagligen men jag kan ibland sakna dessa små skålar.
Solen försvann ganska fort denna söndag så det blev en sväng till Väla för att handla dessa vita leggins, när jag sedan kom hem blev det en liten promenad och jag var då tvungen att plocka en liten gren av dessa ljuvliga syrener :o) När jag var liten plockade man alltid syrener till fröken på skolavslutningen, numera är de oftast överblommade tills dess.

Snart ska jag börja med dagens middag, fläskfilé med balsamico och salvia står på menyn. En återkommande rätt som vi tycker mycket om.

Kram Kram

Nu är det ljuvligt ute


Jag älskar denna årstid.....

God morgon alla fina bloggvänner!
Jag är redan vaken denna söndag då mannen nyss styrde sin motorcykel mot några timmars arbete, han brukar inte jobba helger men det var visst mycket att göra nu. Själv är jag ledig och känner att det är riktigt skönt att vara ledig just nu när äntligen värmen har kommit ute, jag myser verkligen ;o)
Ute skiner solen och en promenad måste det bli även idag då jag fortfarande är med i denna stegtävling, tyvärr har jag fått lite blåsor på tårna som hindrar mina promenader. Men jag biter ihop och brukar få halta den sista biten, tokig jag vet ;o)

Tror även det blir en tur till Väla idag igen, hittade ett par fina vita leggins KappAhl igår som jag ångrade att jag inte köpte, brukar vara svårt att få tag på vita ju närmare skolavslutningarna vi kommer.

Jag ska även posta en jobbansökan till idag, nu har jag sökt två drömjobb och tänk om drömmen slår in :o) Man kan inte annat än att hoppas!!! Åhhh dessa drömmar ;o)

Ha nu en härlig dag
Kramisar

Vart tog denna dag vägen


Söta blomster.....

Oj vad fort denna dag gick!
Vi åkte en sväng till Väla shoppingcenter, vill så gärna ha något fint till sonens student. Hittade mycket fint men tyvärr inte lika fint på mig ;o) Köpte i alla fall en blå/turkos/vit tunika KappAhl som jag tyckte var fin till jeans eller vita leggins. Mannen ville också till Biltema, inte min favoritbutik kanske men mannen hade ju gått med mig och kollat kläder så det var bara att hänga på ;o) Fick även vara med om värsta åskskuren, så det regnade!!!! Annars har det varit en riktigt varm dag, nästan så att man önskade lite blåst ;o)

Nu har jag precis beställt lite roliga saker från Tårtdecor för nu ska det bli muffinsbak med fina sugarpaste blommor!!!! Om jag nu lyckas ;o)

Idag visar jag blommor som fotades på vår promenad, jag vet!!!! Jag och mina blommor ;o)
Nu ska här snart börjas med mat....inte så hungrig då vi åt på Mc Donalds till lunch men något ska man väl få ner.
Ha en fortsatt trevlig Pingstafton

Kram Kram

Mitt lilla bus


Balkongmys......

Mitt lilla bus var helt nöjd med att få vara på balkongen igår och i mitt tycke var det helt okej för då slipper jag vara så orolig för honom. Visst är han söt men inte kan detta vara en blandning på Ragdoll och Norsk skogskatt eller vad tror ni????
Idag är det pingstafton och utanför fönstren har vi regn!!!! Inte vad jag hade önskat mig, jag ville ha soooool
;o)
Vet inte vad som ska hittas på idag, kanske blir en lugn hemmadag och det är ju inte fel det heller. Hade gärna velat åka hem till Norrköping men vi ska snart hem dit då det blir student för lilleman, tänk att han nu är färdig målare och jobb har han fått för en tid framöver :o) Och min stora kommer hem och ska bo här i sommar då även han ska jobba, så skönt när det går bra för barnen :o)
Jag vill också passa på att tacka för allt fint ni säger om mina bilder och fotografering, blir lite mallig ;o)

Önskar er alla en trevlig helg

Kramisar

Kvällens mat


Inte så illa.....

Detta åt vi ikväll, kycklingfilé, sallad med fetaost och sedan blev det en fruktsallad med kesella jordgubblime som var riktigt god. Detta serverades i mina nya cocktailsglas från Iittala som jag länge velat ha :o)
Hoppas ni har det mysigt hemma i stugorna

Kramen

Jag är tillbaka och jag njuter


Så härligt....

Vad är pengar när man har detta vackra runt omkring sig!!!
Ja det blev en promenad med nästan 10 000 steg för ett tag sedan, så skönt ute. Dock ingen gassande sol men varma och sköna vårvindar.
Jag är tillbaka och njuter igen, vill inte att det ska hända något tråkigt mera....!!!!
Kameran är alltid med mig och det finns inget bättre än att se det vackra genom en kameralins, man fångar ögonblicket och njuter av allt det vackra som finns. Jag mår så bra genom min fotografering och tycker att det är så roligt, man kanske skulle jobba med det. Är det någon som behöver min hjälp därute och kan hjälpa mig att bli ett proffs ;o)

Hoppas ni får en mysig fredagskväll med god mat och kanske ett glas vin
Kram

Fredag och snart Pingshelg


Vilken maskrosäng.....

Då var det fredag igen. Veckan har gått så fort även fast jag inte har arbetat. Har verkligen njutit av vädret och återhämtat mig från allt det tråkiga de sista veckorna. Börjar känna mig lugn i kroppen och tårarna har stillat sig ;o) Det är ju så här jag vill vara, glad och positiv :o) Hur ska jag någonsin kunna jobba när jag tar så illa vid mig av elaka människor och varför låter jag dem suga ur all min energi. Jag har ju fortfarande vissa personer som jag gillar och som är glada och positiva och varför kan jag inte hålla mig till dem. Det är inte lätt att vara människa!!!
Man kanske skulle vara en katt ;o)

På tal om katt så kom min lille Helge hem till slut men inte förrän 23, mitt lilla bus ;o) Jag var så orolig att jag nästan ville gråta och trodde givetvis det värsta men när jag kollade ut en sista gång innan jag skulle gå och lägga mig så kom han springande, blev såååå glaaad :o)
Både katten och jag kunde sova gott och inatt har han verkligen sovit, inget springande och skrikande. Ligger även i skrivande stund och sover, det var tydligen jobbigt att vara ute så länge ;o)

Önskar er en bra fredag
Kramen

Katten är borta


Nya Allt om mat....

Min lilla kisse är borta, han har varit ute i snart fyra timmar och inte visat sig :o( Skulle aldrig släppt ut honom!!!
Hoppas han kommer snart annars kan jag inte sova inatt :o(

Anställningsintervjun gick bra men hon hade inget jobb förrän i augusti men jag skulle få gå in och provjobba lite snarast. Hon skulle också ringa till min förra chef i Norrköping, hoppas hon säger goda ord om mig???
Känns faktiskt lite oroligt det här, kanske förhastade mig med att säga upp mig??? Men jag vet inte hur mycket mer jag skulle orkat med då jag var riktigt ledsen och besviken på slutet!!!!!

Ikväll ska jag titta på "Kniven mot strupen" på tv. Några bekanta från Norrköping ska vara med, känns som att det kommer att bli riktigt pinsamt ;o)
Sedan blir det att titta lite i min ny Allt om mat men jag tycker inte denna tidning har så mycket spännande, tror jag ska säga upp den.

Det har varit en riktigt varm och skön dag här i Höganäs idag, sommaren är visst äntligen här :o)
Hoppas allt är bra med er
Kramisar

Nu har jag släppt ut katten


Gårdagens skogspromenad.....

Nu går det inte längre! Idag har jag släppt ut katten, nu får han vara ute så mycket han vill. Han har skrikit vid det öppna fönstret hela natten, haft ner krukor och lampor. Det fungerar inte att ha det så här då hela mitt fina hem blir förstört. Hoppas verkligen detta fungerar och han håller sig här omkring, blir lite orolig att något ska hända mitt lilla gull. Kan se honom genom fönstet hur han hoppar och skuttar därute på gräset :o)

Det blev en lång promenad igår, gick ca 15000 steg så sammanlagt blev det 21000 steg denna dag :o)
Har precis skrivit ett CV på ett jobb som verkligen lockar mig, skulle passa mig perfekt. Måste postas idag och hoppas verkligen de hör av sig så fort som möjligt, annars har jag idag en anställningsintervju här i kommunen. Spännande!!!!!
Idag är det mulet men varmt här i Höganäs, städning står på schemat.

Kram alla fina

Njutning vid bryggan


Så härligt.....

Nu har jag varit på arbetsförmedlingen och skrivit in mig, inte det enklaste kan jag säga ;o)
Och förstås så måste det bli strul, då jag inte är uppsagd från min tjänst i Söderköping förrän den 1/6 så får jag inte börja stämpla förrän då, yeeeees!!!! Tänkte då inte alls på det då jag skickade in min uppsägning för länge sedan och det hade blivit något fel på de datum jag skrev och det fick jag inte veta förrän igår, tre veckor efter jag skickat in pappret. Ska då även först ha en karenstid på 45 dagar, så det blir att leva fattigt denna sommar.
Det kanske inte var ett så bra beslut detta, hoppas verkligen det dyker upp ett jobb till mig snarast.

Efter detta besök gick jag ner till bryggan och hade det skönt, så varmt och solen var så härlig. I vattnet sprang det några barn som tyckte att det var ganska kallt.
Efter någon timme försvann solen och jag gick hemåt, ringde A-kassan för att se om det gick att använda dessa karensdagar fram till den 1/6 men det gick inte :o(
Imorgon väntas ett jobbsökande så vi får hålla tummarna att det blir något.

Annars denna eftermiddag ska jag träffa Pia från jobbet och vi ska gå ut och gå en lång runda.....;o)

Hoppas ni har det bra
Kraaam

Solen skiner denna onsdag


Det är så vackert ute nu.....

Åhhhh vilket väder, solen skiner och termometern visar på 25 grader.
Ska snart gå ner till arbetsförmedlingen och hoppas de har något positivt att säga mig. Sedan blir det promenad och mys i solen :o)

Njut varje minut
Kramisar

Det växer så det knakar i naturen


Smörblommorna är på gång.....

Äntligen fick vi lite sol här i Skåne idag, dock försvann den klarblåa himlen som visade sig i morse men lite solglimtar har vi fått :o)
Började med en promenad till arbersförmedlingen men där var det stängt idag, blir ett nytt försök i morgon då det skulle vara öppet. Tog mig istället en skön promenad genom Höganäs och när jag kom hem, hör och häpna så somnade jag i soffan och sov i hela tre timmar!!!!
Har nu varit och vägt mig och denna vecka hade jag gått ner 0.7 kg, sammanlagt är det nu 4.2 kg :o).

Har börjat gå ut med lillkatten i sele och det fungerar ganska bra förrutom i dag då han slet sig, blev lite svettig där ett tag. Funderar mer och mer på att lämna honom till någon på landet där han kan få vara ute och springa fritt men jag vill också att han ska få vara inne och kela och mysa för det gillar han också. Om det finns någon som är intresserad att ta hand om våran katt på dessa vilkor så kan ni höra av er.

Nu väntas en skink och ostpaj i ugnen sedan blir det tv för hela slanten då det är Ugly Betty och Desperate houswives, hoppas jag i alla fall :o)

Ha det bra denna kväll
Kraaam

Solen har äntligen hittat till Skåneland


Bilder från söndagens promenad.....

Har nyss vaknat efter en natt med någon slags magsjuka, fy och usch och det känns inte helt okej ännu :o(
Hoppas det lugnar sig och blir bättre för jag måste till arbetsförmedlingen under dagen och jag vill också njuta av den underbara solen som äntligen hittat ner till oss i Skåneland :o) Ja solen skiner faktiskt från en klarblå himmel denna tisdagl!!!
Jag önskar er en härlig dag med mycket sol och glädje

Kramar

Ett brev på posten


Mycket passande denna dag....

Vad kunde inte vara mera passande denna dag. I brevlådan låg ett fint brev med fin text och i kunde jag finna ett kort med ett presentkort på 100 kronor från mäklaren vi köpte lägenheten av. Tack svensk fastighetsförmedling för detta :o) Presentkortet gäller på en mysig blomsteraffär i staden, så något ska jag nog hitta ;o)
Efter jag var på min arbetsplats i morse blev jag så slut så jag sov några timmar i soffan och sedan har många vänner ringt och önskat mig lycka till och att det var ett bra beslut.
För någon timme sedan kom jag hem från en härlig strandpromenad där solen äntligen ville visa sig :o) Jag andades in en massa härlig havsluft och kände lugnet sprida sig i kroppen.

Ett stort tack till alla som peppar mig och önskar mig lycka till!
Stora kramar från mig

Tröstäter


Sååå gott med Geisha.....

Ja då var det gjort, jag har sagt upp mig från detta jobb!!! Vet inte om jag kan säga att det är skönt, kommer sakna de vänner som jag fått där och vad kommer hända i framtiden, kommer jag någonsin få något jobb igen???? Jag sa till mannen, nu tänker vi positivt och det ordnar sig alltid.
Har varit i kontakt med en chef här i Höganäs som behöver personal så vi får hoppas jag kommer till något bättre eller är det jag som är helt dum och konstig!!!!?????
Så i morgon blir det att ta kontakt med arbetsförmedlingen, där har jag varit en gång i hela mitt liv och då fick jag typ bara vara arbetslös i tre dagar, kan man ha en sådan tur denna gång också. Det värsta är när man säger upp sig själv är att man har 45 dagar karens :o(

Känner mig nu tom i hela kroppen, ligger här i soffan och tröstäter och grubblar. VAD HAR JAG GJORT?
Ja det är så dags nu ;o)

Ha en fortsatt bra dag och håll tummarna att det löser sig för mig
Kraaaaam

Ett stort beslut ska tas


Mini Jars från Iittala.......

Dessa små söta köpte jag på Iittala outlet i lördags, impulsköp men de var sååå fina. Den ena i vattengrönt blev perfekt till mitt flingsalt. Burken har ett lock med gummikant och om det är tätt vet jag inte.

Då har vi kommit till denna dag då ett beslut ska tas. Jag vill inte vara kvar på detta jobb och jag är också livrädd för att bli arbetslös, har aldrig varit det så det känns inte alls bra :o( Kommer jag någonsin få ett jobb igen och hur kommer vi klara oss utan min inkomst???? Ja, jag har riktigt ont i magen idag kan jag säga och jag känner mig yr i huvudet av allt tänkande hit och dit ;o)
Nu ska en del telefonsamtal ringas och sedan får vi se vad som händer, önska mig lycka till :o)

Ha en bra start på veckan
Kram och på återseende

Peanut butter swirl brownies


För chocoholics som älskar jordnötter......

Det blev lite bakning denna söndag och jag var tvungen att smaka en bit då detta var ett nytt recept från Leila Lindholms bok "one more slice". Riktigt goda för mig som älskar choklad ;o)
Annars har dagen varit lugn och skön. Träffade min vän ikväll och vi gick en lång promenad vid havet och pratade och pratade. Vi kom fram till att det finns någon som vill förstöra för oss och som inte mår så bra. Vi ska fortsätta att träffas om jag nu säger upp mig i morgon. Och jag tror det är det bästa för mig tyvärr :o(
Nu ska ni få receptet på kakan:

Peanut butter swirl brownies
1 Plåt / 24 bitar
Browniesmet
400 g mjukt smör
3 1/2 dl strösocker
2 msk vanijsocker
2 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
3 nypor flingsalt
8 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

Jordnötskräm
100 g smör
2 dl florsocker
1 burk (350g) jordnötssmör
2 nypor flingsalt
1 tsk vaniljsocker

1 dl jordnötter

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet.
5. Gör jordnötskrämen: Smält smöret och vispa ihop det med florsocker, jordnötssmör, flingsalt och vaniljsocker. Låt jordnötskrämen svalna men inte stelna.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smörj insidan av kanten.
7. Bred ut browniesmeten i formen och skeda/ringla ut jordnötskrämen över den.
8. Marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan. Strö över salta jordnötter.
9. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Kakan ska släppa i kanterna och smeten ska kännas fast i formen.
10. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Lycka till!!

Söndag med Magnoliablommning


Sååå vackert träd.....

Ingen sol i sikte denna söndag, vet inte vad jag ska hitta på. Jag är så sugen på att baka lite onyttiga kakor för det är den bästa terapin för mig men jag får ju inte äta nu när volangerna ska bort och jag kan verkligen inte låta bli när jag känner doften av det nybakade ;o)
Jag känner mig så besviken på allt, försöker att få träffa min vän men hon är också så besviken och vill tydligen inte träffa mig. Det kan jag förstå men är man oskyldig då kan det väl inte vara så svårt att prata med varandra, detta får mig att känna att det kanske var sant :o( Jag är så förvirrad och jag mår verkligen inte bra, varför ska vi människor hitta på saker för att skada varandra eller är det inte påhitt????????? Vuxna människor som beter sig som barn på en arbetsplats, mår så dåligt att man kan säga vad som helst och sedan inte stå för detta. Jag blir spyfärdig, själv är jag sanning själv. Jag kan helt enkelt inte ljuga, jag tänkte att när jag shoppade alldeles för mycket på Iittala outlet igår så skulle jag inte berätta om allt för mannen men det gick inte. Jag tycker inte om människor som ljuger och varför skulle jag då ljuga själv???? Men då ingen annan törs stå för vad dom sagt så blir det ärliga jag som råkar illa ut i slutet och det är så orättvist :o(
Dom ska väl få fortsätta med sitt baktal, irritationer, smågnabb, ilska, frustration, toppstyrning och få fortsätta tycka allt är så bra men mig lurar dom inte. Dom mår inte bra och är så rädda det fick jag till mig från början, dom var som små iglar och ville tala om hur dåligt dom mådde men nu var allt bara på skoj och det skulle jag förstått. Ni lyckades bli av med ytterligare en arbetskamrat och det kommer att bli fler om ni fortsätter så här. Ledningen tror att ni mår så bra, säger vad ni tycker och älskar erat jobb och är det så ni vill ha det, varsågoda men släng inte över erat gnäll på nya medarbetare som brinner för sitt jobb och verkligen vill att det ska fungera.
Jag vill må bra och jag älskar att arbeta och utvecklas men nu säger jag upp mig och hoppas verkligen att jag får ett nytt jobb snarast. Tänk vad bra denna Skåneflytt blev.......snyft!!!!!!!!!!!


Ha en bra dag och hoppas jag nu inte har skrivit för mycket så att jag får skit för det också. Jag mår bra av att skriva av mig men får jag må bra????????

Kraaam

Underbar dag med bloggvän


Härlig dag på landet.....

Idag har det varit en mysig dag tillsammans med Cecce och hennes dotter Rebecca. Först åkte vi till Iittala outlet där det blev en hel del shoppande ;o) Sedan åkte vi till hennes föräldrahem där vi åt lite mat, pratade, tittade på djuren och hade det hur mysigt som helst, skulle kunnat stanna hela natten!!!
Cecce bjöd på nygrillad kyckling med sallad och vitt bröd och sedan bakade hon en rabarberpaj som vi smaskade på :o)
Mannen hämtade mig klockan sju och det blev verkligen en hel dag tillsammans och så fort det gick, det blir väl så när man har trevligt och trevligt sällskap förstås ;o)
Tack för en mysig dag min vän

Nu blir det tv och mys i soffan
Kramen

Ett gulligt hjärta till mig


Sååå söt.....

Denna söta lilla blomma köpte jag till mig själv när vi var i Råå igår, hade fått ett presentkort som jag passade på att utnyttja nu när jag behöver piggas upp lite ;o)
Tyvärr tycker lillkatten Helge att denna var lite rolig och drar då upp blommorna hela tiden, ja något fint hem kan man inte ha längre då han är mellan golv och tak och energin är på nivå 200!!!!! Blir han inte lugnare snart måste vi nog göra något drastiskt.......:o(

Idag är det grått och regnigt här i Höganäs, såååå tråkigt med detta regn!!!!
Snart ska jag träffa Cecce som är på väg hit upp från Lund, ska bli så roligt att få träffas igen. Kanske får jag hjälpa henne med getterna, det verkar vara ett svårt jobb hon åtagit sig ;o)

Ha en bra dag mina bloggisar
Kraaaam

Vilken härlig dag


Rååbesök och en härlig fika med vän......

Tänk vad livet kan bli trevligt på en gång!
Idag har vi varit i Råå och besökt Madde i blomsteraffären och gått en sväng genom den lilla staden och även besökt stranden. det blev lite shoppande och lillkatten har redan försökt att förstöra något gulligt som jag köpte till matbordet :o(
Senare på eftermiddagen hade jag en träff med goa Anne som var på besök i Helsingborg, vi hade inte så lång tid på oss. Vi tog en fika på Expresso House och pratade och pratade, vi hade så trevligt och tiden gick alldeles för fort. Men vi sa att vi måste träffas snart igen :o)

Imorgon ska jag träffa Cecce, perfekt med goa vänner och mys när det känns lite tungt i livet.
Är det dumt att jag slutar på mitt nya jobb och hoppas på något nytt nu när det hänt så tråkiga saker?? Eller ska jag kämpa vidare och låtsas som ingenting, känns exra tungt nu när gårdagens händelse kom fram. Vet ju fortfarande inte om det är sant och om det är sant och man har blivit så sviken hur ska man då uppträda på jobbet??? Nej det skulle aldrig fungera så detta har fått mig till ett beslut tror jag.......!!!

Hoppas ni haft en bra dag och att ni har en mysig kväll
Kramisar

Funderingar denna tidiga morgon


Ensam och övergiven.....

Vaknade tidigt denna morgon, kan inte sova. Ligger bara och funderar och tänker, ältar,varför, hur ska jag göra?
Hjärtat har gjort ett val men ändå finns ett litet hopp, kanske kommer det att fungera. Tydligen är jag inte återställt från förra årets tråkigheter då jag inte mådde något vidare. Trodde att jag var på väg och har kännt mig så glad och förväntansfull över mitt nya liv i Skåneland. Har verkligen njutit av livet och nu känns det som att någon sugit ur all min energi igen.
Denna känsla är något som jag inte vill känna, har ju fått redskap för detta men jag får inte fram dem. Känner mig helt blockerad och låter mig sakta men säkert tryckas ner och gå in i mig själv. Detta låter inte bra! Det är därför jag skriver av mig lite här på bloggen, jag lär mig och vaknar till.
Min förra arbetskamrat S kanske hade rätt, jag är kanske ingen gruppmänniska då jag bryr mig om alla för mycket. Jag lyssnar gärna på mina kamrater och vill finnas till för dem och jag låter dem spy sin galla över verksamheten, försöker att inte ta till mig detta utan själv bilda en uppfattning. Till slut blir det för mycket även för mig. Att jag aldrig lär mig. Energitjuvar är inget att leka med och dom vet precis hur dom ska göra, jag vet Inger för vi har pratat om detta så mycket. Men jag är där igen, du sa även att detta är inget man lär sig på en gång utan det växer fram och kanske måste det bli så här ett par gånger till för att jag ska fatta. Eller kommer jag aldrig att fatta hur vi människor fungerar. Vi ljuger, snackar skit, kan inte stå för vad vi säger, avundsjuka, gnäller och vi kan inte låta någon annan vara bättre eller att må bra. Man måste kanske lära sig att jobb är jobb, man pratar inte om annat än jobb, man kanske inte ska prata alls. Hur kul är det.
Som ni kanske förstår så är det error i huvudet men efter detta skrivande tror jag att det känns lite bättre. Jag ska ta mig upp igen och må så bra som jag verkligen förtjänar att göra. Alla förtjänar ett lyckligt och bra liv och tänk på att livet blir som vi gör det. Det är ingen annan än du själv som kan ändra på det. 
Bra Susanne, nu kommer det!!!

Må så gott och ta hand om er. Ni är värdefulla, bara så att ni vet det.
Kraaaaam

Vackert ogräs


Åhhhh vad maskrosorna blommar.....

Fotade maskrosor för ett tag sedan och visst är dom fina, fast det igentligen är ett riktigt ogräs som växer överallt.
Ligger här i soffan med datorn och lite godis har jag ätit, jag vet att jag ska låta bli men ibland går det inte ;o)

Har pratat med min vän som varit i Italien i en vecka, det hade varit soligt och varmt. De åkte med Ryanair och resan kostade nästan inget, var inne på deras hemsida och kollade och det fanns många resmål jag skulle kunna tänka mig. Någon som vill följa med?

Tror att jag snart kommer att krypa ner under täcket med mina härliga tidningar som kom i veckan.
Hoppas ni har en mysig kväll.

Kramisar

Vem kan man lita på?


Äntligen blommar denna fining.....

Kan det verkligen vara sant att en av mina vänner jag fått här i Skåneland går till chefen och berättar vad jag säger till henne. Hon som själv sagt att man kan inte prata med vem som helst och det som sägs till henne stannar där. Är jag så jävla dum att jag gått på denna nit igen, jag som tror så gott om alla. Inte för att jag har sagt något som jag inte står för men ändå, man vet ju inte hur det sägs i andras munnar. Luften gick helt ur mig idag när jag fick detta till mig och jag hoppas verkligen att detta inte är sant utan att denna person bara är avundsjuk på mig och henne. Men hur ska man veta????? Vad törs man säga i fortsättningen????

Annars har dagen på jobbet varit riktigt bra och när jag kom hem blev det en rask promenad. Snart ska jag börja med kvällen mat och sedan blir det väl att man slappar framför tv:n :o)
Nu är jag ledig i fyra dagar och i morgon ska jag träffa Anne från Söderköping som kommer till Helsingborg denna helg och på lördag blir det äntligen bloggträff med Cecce igen :o)

Hoppas ni haft en skön dag
Kramar

Ett grått, kallt och regnigt Skåne

Helsingborg i miniformat......

Usch vilken grå dag vi haft idag, tänk vad vädret påverkar oss!!! Jag är i alla fall mycket gladare och piggare när solen är framme och nu är det väl dags, jag läste ju i någon tidning att maj skulle bli så solig och fin????
Annars är jag nere i en downperiod just nu, jättejobbigt då jag blir ledsen för ingenting. Vet faktiskt inte vad det är för fel på mig??!!! Allt!!!!!

Mannen
jobbar och jag har ett stort beslut att göra, hur vet man att man gör rätt? Ska man lyssna på hjärtat?
Ikväll blir det Grey´s anatomy och frågan är om jag kommer att hålla mig vaken tills dess, tveksamt!!!
Efter en tuff arbetsdag där känslorna åkt bergodalbana känner jag mig riktigt tom och trött.

Lillkatten Helge ligger här i min famn och spinner och pussas, härligt med djur när man känner sig lite nere. Av dem får man alltid kärlek och värme ;o)
Nu ska jag rycka upp mig eller vad säger ni :o) Det är inte ett dugg synd om mig, livet blir som man gör det, låt det rinna av och gå vidare..............

Ha nu en skön kväll och låt inte andra köra över er.
Kramen
Kramen

Idag har jag fått min första guldstjärna


Nu blommar tulpanerna.....

Veckans vägning gick bra, -1,6 kg så nu har jag gått ner 3,6 kg och efter 3 kg får man en guldstjärna :o)
Har också varit hos frissan och fått lite mer ljusa slingor, så nu är jag nöjd.
Städning och promenad har också hunnits med men sedan tog dagen slut. Nu väntas tv kväll med "Ugly Betty" och "Desperate Houswives".

Imorgon och på torsdag väntas jobb och sedan är jag ledig fyra dagar igen, har i alla fall ett ganska bra schema ;o)

Ha en skön kväll
Kraaaam

Hit ska jag också snart


Träffa vargen......

Läste ett repotage om Gynning som varit i Kolmården och träffat dessa vargar. Tänk att jag blivit bjuden att få följa med en god vän hit i sommar och också träffa dessa vargar. Jag kanske också kan få en puss och bli nedbrottad på marken för dom är ganska livliga har jag hört ;o) Ska i alla fall bli superspännande!!!
Dock kommer jag nog inte att ha en kort kjol på mig ;o)

Ännu en ledig dag och idag måste jag städa. I eftermiddag blir det en sväng till frissan igen för lite mera slingor.
Vädret ser ganska mulet ut men en liten promenad ska det väl bli. Ikväll väntas vägning på Viktväktarna igen, tror inte att det hänt så mycket då jag syndat ganska mycket denna vecka. Förstår inte att jag inte kan låta bli dessa sötsaker :o( Men det är bara att fortsätta och hoppas denna vecka blir lättare och bättre..... ;o)

Må så gott denna tisdag
Kramen

Mannens nya leksak


Lite snygg faktiskt......

Nu har mannen hämtat sin nya leksak och har varit ute och åkt lite i kväll, han myser verkligen ;o)
Jag har varit hos frissan och blivit klippt och färgad, inte riktigt nöjd med slingorna som jag tycker blev för få så jag ska tillbaka i morgon. Frissan var supergullig och det visade sig att hon var i min ålder och bodde nära mig. Hon tyckte att vi kunde gå ut och gå med hennes hundar tillsammans och att jag kunde följa med henne och hennes tjejkompisar ut på ett glas vin någon kväll, superroligt!!!

Det har varit en varm och solig dag så jag har gått lite promenader, städningen uteblev så det måste bli i morgon. Dagarna går för fort!!!!
Har även varit och pratat med ägaren till en butik som ska säljas här i stan, det är många som är intresserade att köpa den och det blir troligtvis inte jag. Men vem vet, hoppet är det sista som överger mig ;o) Fick även lite andra tips av frissan, det kanske löser sig och jag kan lämna kockyrket bakom mig.

Hoppas ni haft en bra och solig dag
Kram och sov gott

Tror att solen äntligen vill visa sig


Härligt vid havet....

Ja jag tror att vi änligen kan få se lite sol igen, för fy så ruggit det har varit ett par dagar nu.
Jag är ledig och det ska bli så skönt, hoppas få två mysiga och sköna dagar :o)

Ligger fortfarande här i sängen och känner mig riktigt seg, har ont i hela kroppen......:o(
Måste snart gå upp då jag ska till frissan sedan blir det städning, vet inte hur två vuxna kan stöka till så mycket ;o) Har även ringt om två jobb, ska träffa den ena chefen nästa vecka......hoppas det kan bli något bättre!!!
Drömmer även om butiksjobb, kläder eller heminredning men där verkar det inte lätt att få in en fot då man är över 40 och inte har mer erfarenhet än 17 år i en konsumbutik :o(

När mannen kommer hem ska jag skjutsa honom till MC affären för ikväll ska han få hämta hem sitt underverk, tror ni han längtar ;o) Jag får nog se honom sent ikväll är jag rädd för!!

Hoppas ni alla får en bra start på veckan
Kramisar

Ny tidning


Ta två och betala för en.......

Efter denna helg känner jag mig trött och mina fötter värker. Stannade till i affären och köpte dessa nya tidningar, Vårt nya hem och Vårt nya hus. Man fick köpa båda för 49 kronor, så ikväll blir det läsning av ;o)
När jag kom hem stod middagen på bordet, lax, potatis och kall sås, så gott och jag var så hungrig. Vaknade sent i morse så jag hann aldrig få med mig något till lunch, ett äpple och en banan är inget man står sig på ;o)
Ska nu vara ledig i två dagar, imorgon väntas ett besök hos frisören och sedan ska jag kolla upp lite nya jobb som jag fått tips om :o)

I morgon ska mannen hämta sin motorcykel, tror ni han är lycklig ;o)

Tack för era kommentaren på min 1-årsdag och roligt att ni tycker om bloggen som den är :o)

Hoppas ni haft en bra söndag
Kramisar

Idag är det på dagen 1 år sedan........


Såååå fina....

Jag började blogga!!!!!
Sonen hjälpte mig att komma igång och jag har inte ångrat en minut att jag började. Detta har även givit mig ett stort intresse för fotografering, jag har fått nya vänner och mycket annat. Ni är alla så gulliga som tittar in här och har alltid så fina och positiva kommentarer :o)
Vad jag kan säga nu så kommer jag aldrig att sluta men jag önskar också att lite flera tittade in här. Vet inte vad ni tycker om att titta in här, gillar ni mina bilder eller blir ni trötta på allt jag skriver......? Skulle vara roligt och veta om det är något som jag ska ändra på eller om jag ska fortsätta i dessa gamla spår. Som ni kanske förstår så är detta min dagbok och jag vill att alla bilder ska vara tagna av mig, har lagt in en bild som är hämtad från internet.
Jag ger er alla en stor kram och en fin vit blomma som är på bilden och säger "Tack för allt ni givit mig"

Nu ska mannen och jag gå ut och sedan blir det en lugn kväll framför tv:n.
Må så gott alla underbara
Kramisar

Ett otroligt blåsigt väder


Söta rosa blommor......

Fy vilket blåsigt väder vi har här i Skåne och här i Höganäs har även bonden varit ute och gödslat så det luktar pyton :o( Fick stänga alla fönster!!!
Gick i alla fall en promenad i blåsten, känner mig så nöjd. Snart är bakpotatisen färdig i ugnen och då blir det soffmys framför tv:n.
I helgen väntas jobb och just nu känns det som att det kvittar, jag vill verkligen göra något annat. På måndag ska jag ringa några jobb som jag fått tips om, hoppas på napp. Helst vill jag starta eget, har en butik på gång men jag vet inte då det kräver en himla massa arbete men så himla kul det skulle vara :o) Sedan har jag min cafédröm........?

Mannen köpte sin motorcykel idag så nu kommer jag väl inte se honom på ett tag ;o) Vi får se om jag också törs åka med någon gång, tveksamt!!!!!

Kvällens tanke: Varför kan vi vuxna människor vara så elaka mot varandra, vi påminner om vargflocken!!!!

Nu blir det mat
Ha en jättemysig kväll alla fina
Kramisar

Nya snygga från Hemtex


Påslakan i satin......

Att bädda och sova i satin är helt underbart, man vill aldrig gå upp ;o)
Det blev dåligt med städningen även idag men promenader har jag hunnit med men jag är inte riktigt uppe i 20 000 steg idag men det struntar jag i för jag har i alla fall varit ute och rört på mig!!

Mannen ringde och ville bli hämtad för han skulle till Helsingborg och kolla en motorcykel, han har haft en hoj för ca 20 år sedan och är nu sugen på en igen. Vet inte vad jag ska säga, motorcykeln var riktigt snygg och visst skulle det vara mysigt med en semester på motorcykel. Vet inte om jag törs åka med!!!
Mannen tog en provtur och jag har nog inte sett honom så nöjd som han var när han kom tillbaka ;o) Han ska bestämma sig tills i morgon bitti så vi får se vad det blir för beslut.

Har även idag bokat en tid för klippning och färgning, lite pirrigt när man ska gå till en ny frisör men tjejen jag pratade med verkade bra och var själv mycket snygg i håret. Vi får se hur nöjd jag blir efter nästa veckas besök.

Hoppas ni haft en bra dag
Kram och snart godnatt

Ledigt, lugnt och skönt


Vad är då bättre än skogen......

Oj idag vaknade jag klockan elva, vet inte vad som hänt nu för jag brukar ju alltid vakna så himla tidigt när jag är ledig ;o)
Denna torsdag måste det bli lite städning för det blev det inte igår då jag var så himla trött och slö.
En promenad måste det också bli, börjar bli lite smått stressad av denna stegtävling. Känns som ett måste och det är inte bra, jag behöver röra på mig och nu när jag ska gå ner i vikt är det extra bra men jag kanske få vara nöjd när jag gått en rask promenad på en timme. Kommer då inte upp till mer än kanske 8 000 steg och det är långt ifrån vad andra uppnår men gör jag detta för mig själv eller andra......mig själv men jag vill också gärna vara med på toppen ;o)

Då jag jobbar mycket med KBT är det hela tiden saker man måste tänka på, man kommer väldigt lätt tillbaka till det gamla tänket. Det händer saker hela tiden på jobbet, hemma, barnen och då måste man veta hur man ska reagera. Kanske man inte alltid reagerar på bästa sätt men då gäller det att hitta tillbaka och inte grubbla och älta för mycket. Man måste göra vad som känns rätt för sig själv och inte tänka på vad andra tycker, varför gjorde jag si och varför gjorde jag!!! Och varför blev det så här!!! Låta allt bara rinna av men är det så enkelt???

Läste en artikel igår om hur man tar mera plats:
Prioritera dig själv
Sätt dig själv högst upp på din egen prioriteringslista. Det tjänar din omgivning också på.
Energiberika dig själv
Gör mer av det som ger dig energi. Sluta med det som stjäl din energi.
Skapa stunder för dig själv
Tid för dig själv är inget du får, utan något du måste skapa själv. Avsätt egen tid varje dag i almanackan i förväg.
Belöna dig själv
När du klarar av att ta mer plats - belöna dig själv för det. Du är värd en belöning. Njut av stunden.
Acceptera dig själv
Du duger precis som du är. Ge dig själv en chans att följa ditt eget hjärta. Andra människor vill gärna berätta hur du ska leva, men det är bara du som vet vad som är bäst - det är ju ditt liv!

Nu kommer det lite tänkvärt igen men man måste påminna sig ibland.
Ta hand om er
Fridens Liljor

Polly Summer Berries


Var tvungen att testa dessa godingar.......

Jo det blev en lång promenad och ca 12 000 steg och det blev även en tur till affären där jag sprang på dessa sommarpolly. Där tog karaktären slut och jag var tvungen att köpa en påse och givetvis smaka också, dock inte så många ännu men dom var riktigt goda om man blandar de olika färgerna i munnen ;o) Nu är det skärpning som gäller om jag ska kunna gå ner dessa kilon som jag vill.

Jag har inte kommit igång med städning och tvättning ännu, får kanske bli i morgon ;o)

Må så gott
Kraaam från en riktig Pollyälskare

Ledig onsdag

Många många påskliljor....

Idag vaknade jag halv tio och det var riktigt skönt att äntligen få sova ut. Vännen Magnus ringde och vi pratade ett bra tag, han åker till Italien idag och jag känner mig riktigt avis ;o)

Ute är det mulet och det känns riktigt kallt men jag måste väl ut på mina promenader i alla fall, det finns väl inget dåligt väder utan bara dåliga kläder eller vad sa vi ;o) Den första veckans steg blev ca 150 000 och jag har som mål att försöka gå 20 000 steg om dagen och blir det flera så gör det inte så mycket ;o)

Annars denna dag kommer jag att städa, tvätta, läsa, blogga och ha det riktigt skönt :o)

Hoppas ni också får en riktigt bra dag
Kramisar

Tisdagskväll


Åhhhh dessa blommor......

Sitter här i soffan och funderar på en promenad men vädret är inget vidare och jag har verkligen inte någon lust. Får nog sitta och ladda batterierna ett tag för sedan måste jag nog ut ;o)
Har varit på viktväktarna och vägt mig -2kg, inget bra resultat då det var två veckor sedan jag skrev in mig och jag var inte där förra veckan!!! Nya friska tag till nästa vecka för det var nog tårtan i helgen som förstörde allt.
Nu är jag ledig i två dagar och det ska bli skönt sedan jobbar jag hela helgen, måste fundera på vad jag ska bjuda på då de har frukostbullar och fikabröd med sig både lördag och söndag och denna helg är det min tur. Kanske lite väl överdrivet i mitt tycke och själv äter jag inte frukost på jobbet och inte heller fikabröd men det är lika bra att göra detta så det inte blir en sådan stor sak av det.........försökte att få slippa men......?????
Ibland kanske man måste lära sig att vara tyst och bara göra saker men tyvärr har jag lite svårt med det ;o) Känns det inte bra så gör det inte och man ska lyssna på sig själv utan att få dåligt samvete.

För er som inte vant er så kan jag tala om att det blir mycket blommor på min blogg nu när vi har vår och sommar på gång, älskar att fota blommor :o)

Nu är jag laddad för promenad :o)
Ha en fin kväll
Kramen

One more slice


Ny bok av Leila.......

Idag kom boken "one more slice" av Leila Lindholm som jag beställde från CDON för ett tag sedan. Hoppas det finns många goda recept i den också för den tidigare boken tycker jag är jättebra. Den får läsas lite innan jag släcker lampan ikväll ;o)

Dagen på jobbet kändes riktigt bra, nu är det mannen som har det lite kämpigt på jobbet. Vi kanske kommer tillbaka till Norrköping fortare än vi tror ;o)

Åkte en sväng till Väla efter jobbet och köpte några nya tröjor, typ t-shirt i lite längre modeller med puffärm på någon och lite olika urringningar på de andra två.

Snart är det dags för en rask promenad för att bränna lite fett och öka på stegen i stegräknaren, i morgon är det vägning som gäller!!!

Kram alla söta

Tidig måndagsmorgon


Träden börjar blomma.......

Jag vaknade tidigt denna morgon, kunde inte somna om. Därför sitter jag nu vid min dator för att få tiden att gå. Börjar inte att jobba förrän halv åtta!!! Mannen sussar fortfarande så sött men lillkatten är vaken och pigg ;o)

Ute i naturen är det som en explosion, det blir bara vackrare och vackrare. Detta träd var jag bara tvungen att fota igår. För er som undrar så är kameran alltid med mig ut ;o)

Jag har haft tre lediga dagar som jag har träffat vänner, njutit av vädret, promenerat och haft det riktigt skönt. Känner mig utvilad och hoppas att denna arbetsvecka har mycket positivt att ge.
Jag jobbar bara måndag och tisdag för att sedan vara ledig i två dagar, älskar dessa lediga dagar i veckan just nu. Ibland känner jag mig ensam men för det mesta njuter jag och får tiden att gå.

Jag önskar er en bra start på denna vecka, första veckan i maj!!
Kramisar

Promenad, solsken, hav och blommor


Åh vilken härlig promenad.....

Ja det blev en jättehärlig promenad och vilket väder :o) Som jag har längtat efter denna värme och sol!!!!
Jag var ute och gick i ca 2,5 timmar och hittade ett nytt mysigt ställe, Lerberget!!! Mannen var hemma och deklarerade, alltid i sista minuten och det är så typiskt oss ;o)
På denna promenad fick jag ihop 15000 steg så det blir nog att gå en sväng till i kväll ;o)
Dessa promenader vid havet ger mig så mycket kraft och det kan behövas just nu, här trivs jag verkligen och jag njuter varje minut.

Vi har ätit middag och sedan la jag mig för att läsa ett tag och vad hände, jo jag somnade. Så nu har jag sovit ett tag, mycket skönt men sedan får vi se om jag somnar i kväll???

Hoppas ni också haft en solig och varm dag
Kramisar

Kladdkaka med Dajmgrädde


Ljuvligt god enligt mitt tycke...........

Vaknade denna söndag av klarblå himmel och sooooool :o) Nu är det bara på med walkingskorna och ladda MP3 och ge sig ut på vandring ;o)
Först ska ni få receptet på denna kaka, sååå god och enkel att göra.

Kladdkaka med Dajmgrädde
"Med dajm i kakans gräddiga toppning får du en barnsligt god kaka. Gör gärna kladdkakan dagen innan, låt den stå i kylen över natten och toppa med grädden strax innan serveringen"

Kaka:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl (150g) vetemjöl
1 krm salt

Gör så här:
1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
2. Smält smöret till kakan i en bunke i micron eller i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
3. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
4. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
5. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14-15 minuter. Låt kakan svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.

Dajmgrädde:
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk florsocker
2 dubbelförpackningar (á 56 g) dajm

1. Lossa kakan ur formen
2. Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker.
3. Krossa dajmen grovt och vänd ner det mesta i grädden.
4. Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad dajm.

Lycka till!

Mysig fikadejt med vänner


Mysig fika med vänner....

Så roligt det var att träffa goa vänner från Norrköping och att träffa Madde och supergulliga Frida från Helsingborg :o) Detta kommer jag att leva på länge!!!
Jag bakade en ny kaka som jag hittade ett recept på, kladdkaka med dajmgrädde och den var supergod efter mitt tycke. Tänkte visa receptet i morgon.
Fick en supergullig blomma i zinkkruka med ett stort fint vitt hjärta, tror blomman är en Engelsk pelargon. Tack gulliga ni för den och för en mysig fikstund, det gör jag gärna om igen.
Lilltjejen Frida var hur go som helst så henne lånar jag gärna en dag :o)

Vi åkte också till Väla och Onoff för att hämta min dator, inget var visst gjort med den då de inte hittar något fel, konstigt men nu fungerar den????

Tog även en promenad mellan regnskurarna så nu fick jag ihop lite steg ;o) Tyvärr finns det tårta kvar som jag har väldigt svårt att låta bli ;o)

Nu väntas mat sedan blir det myslördag framför tv:n

Önskar er en trevlig kväll
Kramisar

Första Maj!


Valborg med jordgubbar......

Nu är vi inne i månaden maj och vad jag läste för någon vecka sedan skulle denna månad bli varm och solig, om man nu kan lita på det ;o)
Valborgskvällen blev lugn här hemma, vi åt lite somrig mat som lax med kall sås och en massa jordgubbar. Chokladen på bilden åt vi inte av för den är till en kaka som jag ska baka till mina Norrköpingsvänner som kommer på besök idag, ska bli så roligt att träffa dem igen. Med sig har de även deras dotter och barnbarn från Helsingborg och henne har jag bara haft kontakt med på bloggen och facebook men aldrig träffar på riktigt.
Vi hade även tänkt att gå och titta på elden men det regnade och då hade vi ingen lust så det blev sängen ganska tidigt i alla fall för mig ;o)

Vädret ser inget vidare ut idag heller, hoppas regnet håller sig borta för jag har en hel del steg att ta igen på eftermiddagen.
Fick även ett sms att min dator var färdig från service, undrar om Onoff har öppet idag????

Nu ska jag förbereda lite innan gästerna kommer och någon demonstration tror jag inte det blir idag ;o)
Men ut ni och gör era röster hörda.

Fridens liljor
RSS 2.0