Mässing i håret!

Hårsnodd....
 

Ännu en dag ledig och också ett besök hos läkaren eller närmare sagt gynekologen och vad säger man om det, inte mitt favoritställe precis men ibland så måste man.
Då jag börjar få känningar av klimakteriebesvär och oregelbundna menstrationer så tror man att en hormonspiral kan göra susen och sagt och gjort så sitter den där nu. Trodde jag skulle dö när jag hämtade ut paketet från apoteket, nära en halv meter långt paket men jag hade blivit förvarnad haha.
Nu håller vi tummar och tår att detta fungerar och att jag får må bra utan dessa humörsvängningar.
 
Tog en sväng förbi Glitter för att köpa nya hårsnoddar, hittade denna med en fin mässingsbricka på.
Har inte tänkt på att det finns så många fina då jag själv alltid har vanliga enkla snoddar.
Måste ju ha håret uppsatt när jag jobbar för att unvika att det kommer hår i maten vi lagar.
 
Nu ska här lagas mat och på menyn står potatismos med ugnsstekt falukorv, mums ;)
 
Kramisar
 

Ibland vet man inte vad som händer!

Fin orkidé
 

Allt har känts bra de sista veckorna, jag har haft jobb och allt har flutit på och jag har varit glad.
I fredags hade vi vänner här på middag och lördags var vi nere på stan och var vid mysiga Knäppingsborg och tittade i butikerna.
När jag vaknade i söndags var jag så otroligt trött fast vi nog låg till tio, gick ut med hunden för att sedan äta frukost.
Sa sedan till N att jag lägger mig ett tag till och sov nog i över två timmar, var sedan uppe ett tag och lagade middag till oss.
Då kom den hemska smärtan i bröstet, en smärta som jag inte riktigt kände igen, jag blev andfådd, kallsvettig och trött. Ja så trött att jag bara låg på soffan och inte orkade öppna ögonen, N sa att ögonen rullade när han försökte ta kontakt med mig.
Han ringde sedan 1177 och dom ville ringa ambulans direkt men jag vägrade, skulle jag till sjukhus så fick N skjutsa mig.
Sagt och gjort så åkte vi upp till akuten vid åtta tiden på kvällen och jag fick komma in direkt. EKG, blodtryck och en massa prover togs och sedan fick vi vänta några timmar på svaren. Ja och ingenting kunde dom hitta förrutom att blodtrycket var lite för högt men det kunde lika gärna vara för att jag var orolig och rädd, ska kolla upp det hos vårdcentralen igen.
Troligtvis var det en stressreaktion efter allt som varit och att a-kassan inte skickar några pengar till mig just nu för att dom måste göra en ny genomgång om jag har rätt till a-kassa och det bara för att jag fick ett vikariat på åtta veckor i Linköping som tog slut nu i december. Ja inte är de speciellt smidiga och struntar i att man är utan pengar gör de också.
Idag blev jag inte inringd på något jobb och kanske var det bra då jag fortfarande känner mig så trött.
Har varit ute med hunden på promenad i skogen i alla fall, skönt att få komma ut lite fast det är blåsigt och kallt idag.
 
Kramisar

Två nya böcker i brevlådan!

Spännande läsning...
 

Igår låg dessa två böcker i brevlådan, blev lurad att gå med i en bokklubb igen ;)
Ska försöka mig på att slopa kolhydrater och godis igen och kanske till och med klara av dessa fastedagar, tycker det är svårt när man jobbar med mat om dagarna bara.
Idag är jag ledig och det var ganska skönt då jag sovit dåligt nu i tre dagar, låg i sängen till tio ;)
Hyresvärden har varit här och fixat med en dörr som läckte in en massa kalluft och klockan tre ska N och jag på ett möte.
Passar på att städa lite här hemma då det i morgon är jobb och på kvällen kommer några vänner på middag.
Tycker att det är skönt att ha dessa lediga dagar i veckan och efter att jag bröt ihop för några veckor sedan är det skönt att ha en dag för sig själv, vila, samla tankar och bara vara.
Märker fortfarande att jag är lite ostabil om det blir för mycket omkring mig men jobbet som jag har nu är jättebra och det fungerar bra med arbetskamrater och arbete i sig, där skulle jag gärna kunna stanna.
Bråkar med a-kassan igen och visst blev det strul efter att jag hade mitt vikariat i Linköping trots att jag ringde innan för att allt skulle flyta på som vanligt. Inga pengar utbetalda denna månad och har jag tur så kommer de i februari. Hur gör jag med hyra och räkningar frågade jag...."Vet faktiskt inte hur man gör men du kan ringa till socialen och fråga" Jag vill verkligen inte sjunka så lågt med att ringa dit, jag har jobbat och skött min ekonom i hela mitt liv och för mig skulle det kännas förskräckligt att behöva ringa dit. Tycker dock att det är konstigt att inte a-kassan vill oss väl och försöker lösa problemen men det är väl så många som luras och en ärligare människa än mig får väl också då drabbas. Det behövs bara ett litet intyg på att jag jobbat 7 dagar i Linköping och jag hoppas dom skyndar på med det.
 
Nu ska jag fortsätta härhemma
Kramisar
 

En lugn och skön söndag!

Vitsippor....
 

Idag har det inte hänt så mycket, varit hos mamma en sväng och sedan åkte jag till en vän och pratade bort ett par timmar.
Har nu sett handbollen mellan Sverige-Ryssland som var riktigt spännande men som tur var så fick Sverige desista poängen och vann :))
Sökt ytterligare ett jobb här ikväll, ett spännande jobb så nu får vi hålla tummarna igen :)
Fick också se att jag inte får någon utbetalning från a-kassan denna månad vad nu det beror på.....suck alltid är det något och jag blir så trött på det :(
Ska försöka att vara lugn men hur lätt är det, får hoppas att dom har en bra förklaring och att det går att ordna snabbt.

Hittade denna fina bild på vitsipporna och nu är det inte långt kvar tills dom kommer upp :))
 
Kram
 

En dag i pulkabacken!

Pulkabcken...
 
Idag åkte vi till Sörsjön för att åka pulka, snowracer och madrass i det härliga vintervädret, snöat har det gjort hela dagen så vi blev lite frusna och blöta till slut.
Det var många som hade samma tanke som oss för det var riktigt många här i backen idag.
 
Korvgrillning...
 
Det blev även korvgrillning och varm choklad vid stugorna och som ni ser på bilden var det många som även grillade.
Ja det blev en riktigt mysig dag som avslutades hos N:s föräldrar med en riktigt god smörgåstårta, perfekt att gå bort på kalas ibland ;)
Det tar på kroppen att vara ute en hel dag så snart blir det sängen för mig ;)
 
Kramisar

Jag dör så vackert!

Vinterland....
 

Jag dör nästan när jag ser hur vackert det är ute nu, ytterligare en massa snö hade kommit under natten när jag vaknade i morse.
Det blev att pulsa runt på morgonpromenaden med hunden, härligt och jag ville nästan slänga mig ut i snön för att göra en snöängel men det fanns det inte tid tili ;)
Är alltid lite stressad på morgonen och kommer iväg i sista sekund.
I morgon är det fredag igen och jag har hart några dagar med jobb och det känns jättebra, hoppas det håller i sig nu och att även jag börjar känna mig lite lugnare.
Fick förresten en propp i ett finger idag, blev svullen, fick värk och blev rejält blå.
Jag blev riktigt rädd men tydligen är inte dessa ytliga proppar något farliga och det tackar vi för :))
Snart blir det sängen....
 
Kram Kram
 

Gillar detta väder!

Våra balkonger...
 

Det vill visst inte sluta att snöa, hela dagen även idag har snön ramlat ner från himlen.
Ja mig gör det inte så mycket för jag fullkomligt älskar detta, om man ska klaga på något så gillar jag inte att köra bil i detta ;)
Idag efter jobbet tog jag på mig rejält och gick en lång promenad med min hund, härligt och jag passade på att ta några kort med mobilen men dessa kort ligger på Instagram photobysusanne.
Väl hemma blev det att skotta bort en massa snö och då fick kroppens muskler jobba en stund till.
Har lagat mat och det blev pasta med kycklingsås som föll familjen till belåtenhet, ja det är faktiskt inte så svårt att få dem belåtna då de äter det mesta :))
 
Då jag är en orolig själ och har nog alltid varit det försöker jag plocka fram saker som jag lärt mig en gång.
Jag vill så gärna kunna stanna upp och vara nöjd och glad, just nu känns det bättre och jag försöker tänka positivt.
Att man sedan tycker om att förnya i hemmet och gärna vill köpa nytt kan väl inte vara så farligt eller???
Jag älskar heminredning och läser inredningstidningar, följer bloggare och har hur många som helst som jag följer på Instagram. Hur mycket fint finns det inte, helt sjukt så mycket jag skulle kunna köpa. Men för det köper jag inte allt och ett nytt vardagsrum finns det inte pengar till men drömma måste man väl få :))

Nu ska jag in och kolla lite på de som varit på FORMEX mässan, hur mycket snyggt finns det inte där.
Nästa gång vill jag också följa med....någon :)
 
Puss Puss

Mera vinter!

Snö i massor...
 

Idag har det fortsatt att snöa hela dagen, det är så fint ute nu :))
I morse blev jag inringd på jobb, kändes sådär då jag inte mådde så bra förra veckan just för detta jobb men tänkte att nu är det dags att ta tag i detta igen.
Har jobbat på Vickelbygården idag och ska vara där resten av veckan, kändes riktigt bra när jag väl var på plats :))
Ikväll är jag lite trött så jag ligger här i sängen och bloggar och läser tidningar på Readly.
Visst är det skönt att få vara sådär slö ibland och jag är verkligen bortskämd för jag har en sambo som gör det mesta här hemma och det är inte något jag är van med sedan tidigare då jag var gift ;)
 
Kramisar

Måndag och ny vecka!

Vardagsrum...
 

Då var det måndag igen och jag vaknade redan klockan fyra, är alltid lite stressad då jag vet att jag kan bli inringd på jobb vid sjutiden. Jag vill ju jobba men tycker det är lite jobbigt att få veta det på morgonen och ligger därför och väntar....detta måste jag sluta upp med, jag vet ;)
Blev inget jobb och går därför här hemma och strosar, har varit på en promenad med min lilla hund i det vackra soliga vädret. Riktigt kallt har vi också,  -13 hade vi i morse.
Har tittat omkring på Platsbanken efter jobb att söka, ja inte finns det så mycket om man inte vill bli lärare eller chef....suck :(
Bjuder på en bild på vårt vardagsrum och vet ni att jag är så trött på denna ek och skulle vilja byta ut allt mot vitt och ny mysig soffa. Ja en vinst skulle inte sitta fel för man kan inte både äta och ha kakan när man är arbetslös.
Jag som älskar heminredning och att shoppa måste lära mig att hålla i pengarna, om det är svårt? Ja mycket men det är kanske också något jag måste lära mig för att slippa bli stressad över pengar också.
Det är mycket jag måste lära mig, plockat fram lite material och böcker från då jag gick hos Inger och lärde mig mindfullness.
Jag behöver verkligen komma ner på jorden igen, släppa all min stress och oro i kroppen. Måste lära mig att leva här och nu och inte fundera så mycket. Vara glad för det jag har och resten kommer att ordna sig på vägen.
Man ska vara lycklig och glad över livet, en vacker dag kanske det bara tar slut. Ja vem vet vad som händer i morgon???
 
Kram alla fina

Vinterland!

Vintern är här....
 

Ja nu har denna snö äntligen kommit, ljust, rent och jag blir genast lite piggare och gladare :))
Vi bor också så fint här uppe på höjden, inget saltande utan det förblir vitt och fint.
Lilla Helge tog skydd under altanen ett tag innan han sprang iväg på upptäcksfärd i området.
 
Om en stund ska åka till vänner i Söderköping för en fika, mysigt att träffas igen då det var så länge sedan vi sågs :))
Hoppas ni har en skön söndag .
Kram Kram
 

En ljuvlig doft!

Doftljus...
 

Då jag är en flitig Wrapp användare, när det kommer bra erbjudanden förstås ;)
Denna gång fick jag 50 kronor att handla för på Indiska och visst vill man änvända denna peng, det blev ett doftljus i denna ljuvliga lilla burk 79 kronor och jag betalade 29 kronor.
Tänk att man bara tar fram sitt lilla erbjudande i mobilen och lämnar fram i kassan och vipps så har man fått något nästan gratis, man behöver inte handla för en viss peng utan kan ta något för samma pris som erbjudandet är på. Det kostar inget att ha denna tjänst så varför inte prova :))
 
Idag har jag varit riktigt slö, legat i sängen och läst och inte haft lust med någonting.
Gått några rundor med hunden förstås men någon riktigt lång har det inte blivit, i morgon hoppas jag på en härligt lång och fin vinterpromenad. Måste komma igång och röra på mig, sluta med mitt godisätande, förstår inte att man kan bli så sockerberoende :((
 
Kram Kram
 

Fredag!

Fina lyktor...
 

I morse var det att gå upp tidigt, klockan 9.15 hade jag besök hos doktorn.
Sedan har jag varit en sväng på stan, där köpte jag dessa lyktor på HM Home.
Jag måste verkligen sluta handla, även dessa små billiga saker blir pengar till slut!!!
Varför är det så kul att handla och varför finns det så fina saker hela tiden ;)
 
Jag hade tänkt att krypa i säng nu och läsa nya numret av sköna hem som kom i lådan idag.
N är och hämtar sin mamma på flygplatsen och jag har ingen lust att sitta uppe själv, tycker det är skönt att krypa ner ibland ;)
 
Kramisar

Vår lilla hall!

Hallen...
 

Visar idag en bild från vår hall i huset, en speciell hall med vinklar och vrår och dessutom lite trädetaljer.
Han som ritat och byggt huset har tänkt lite fornordiskt säger han??
Idag har vi gått en lång promenad runt Åbackarna här i stan, där brukar vara så vackert men i detta gråa, regniga och leriga väder var det inte lika uppiggande men vi och hunden kom ut en sväng i alla fall :)
 
Ikväll när jag var ute med hunden snöade det rejält och fortsätter detta under natten kan det nog bli en hel del tills i morgon bitti.
Härligt och det blir ljusare och renare och låt det nu ligga kvar ett tag och -5 grader kan termometern minst vara på :))
I morgon kommer N:s mamma hem från Kanada, där har dom haft nästan -50 grader, undrar hur det känns ;)
 
Vill också säga GRATTIS till sonen som fyller 25 år idag, älskar dig ♥♥
 
Kram och sov gott

Readly

Tidningar på datorn....
 

För 99 kronor i månaden kan man läsa en hel del bra magasin på datorn eller som jag på min ipad.
Tänkte först att nej jag vill ha min tidning men det fungerar faktiskt jättebra att läsa på detta sätt.
Alla tidningar finns inte så några kommer i brevlådan eller att jag köper dom.
Många recepttidningar, vintidningar, Ernst jul, träningstidningar, foto mm.
Ett tips som jag kan rekomendera till billig peng då dessa tidningar kostar närmare 60 kronor och nu kan du läsa alla för 99 kronor och det kommer ut nya varje dag, alltså inga gamla tidningar. Sidan heter Readly.
 
Kramen

Längtar till värme och sol

Härliga Samos....
 

Satt och tittade på en massa bilder från våran härliga semester i Samos, åhhh vad jag längtar tills vi kan åka igen.
Så länge jag inte får något jobb kan det kanske bli svårt, får väl hoppas att Sverige blir solig och varm och att ett jobb dyker upp.
Har ni förresten märkt att det är ljusare ute på eftermiddagarna, underbart att det äntligen vänder :))
Idag har jag varit hos en vän och pratat bort några timmar, det är så skönt att få prata av sig ibland och just nu när det varit lite jobbigt runt omkring mig så behövs det extra mycket, tack fina G för att du lyssnar ♥
 
Nu ska jag krypa i säng.
Kram Kram
 

En lugn och skön dag!

Min julros....
 

Idag har jag bara tagit det lugn, försökt att koppla av, andas och inte spänna mina muskler så mycket.
Har kommit på att jag spänner/pressar mina händer till bollar hela tiden ;)
Ikväll har jag fotograferat min julros som jag köpte för ett tag sedan, har haft den ute i kruka och det har blivit en massa knopp på den. Ikväll fick den flytta in då det skulle bli kallare i veckan.
Det är i alla fall en vacker liten skapelse och visst blir man glad av dessa blommor :))
Ja faktum är att jag känner mig gladare :))
 
Kram kram

En dag i soffan!

Härligt ute på sjön....
 

Visst längtar man till sol och bad men nu ska det bli kallare och snö är på väg, visst är det också härligt.
Dagarna går här hemma men jag är inte på topp, finns ingen livsgnista och ork för tillfället. Känner mig helt värdelös och är rädd för att gå till ett jobb. Helt galet att man är 47 år och känner och mår såhär, ryck upp dig säger en del men har man aldrig mått dåligt så vet man inte hur kroppen reagerar vid en kris. Ett litet barn som är rädd för allt, kan inte göra vissa saker och har inte lust med något......ja ungefär så är det för tillfället.
Jag vet att jag måste tänka positivt och att allt blir bättre bara jag får vila ett par dagar, få vara hemma och inte känna press för jobb och allt annat som man funderar på. Lära mig att leva i nuet men det tar ett tag då man under en längre tid varit orolig för jobb och pengar, man vill ju ha så det räcker till hyra och lite räkningar.
Sist när jag mådde så här tyckte jag det var skönt och skriva av mig, kunde själv tänka att vad håller jag på med och så vidare när jag läste vad jag skrivit. Kanske fungerar det även denna gång och en sista sak....det är frivilligt att läsa. Detta är mina känslor och mina upplevelser.
 
Kram alla fina
 
 

Känner mig pressad!

Bryggan i skärgården...
 

Pressen jag har känt en längre tid över att inte få ett fast jobb utan att fara runt på olika ställen har nu satt sina spår. I morse brakade jag samman, gråtande och med panikångest.
Att ha ett jobb en månad, lära sig rutiner, få nya arbetskamrater som man sedan måste skilja sig ifrån, pengar som halkar efter en månad då man är timanställd, pendlingar som kostar så mycket att man får ta sina sparpengar för att sedan få en lön som är sämre än A-kassans ersättning. Alernativt ta bussen men upptäcker att man inte skulle hinna även om man sprang genom staden, ja så finns det alternativt pendeln och då får jag kliva upp 04.00 för att hinna. Ska man inte som vikarie också ha ett fungerande jobb som man mår bra av, ska man bli sjuk av att vara arbetslös??
Inte heller på många ställen så känner man sig särkilt välkommen, man får göra skitjobben, ingen frågar oss om något som rör arbetet, inte heller får man öppna munnen och säga något för då är man obekväm. Man får heller inte utnyttja friskvårdspengen, behöver inte vi heller träna och hålla oss friska som åker runt hela tiden. Kanske att vi behöver det mera. Inte en liten julklapp.....är vi inget värda :(
Att ha jobbat som chef/arbetsledare ett par år och sedan gå in som vikarie är jättejobbigt, jag har suttit på utbildningar och lärt min personal saker som är jätteviktiga i kök och kommer man då till ett ställe där det inte fungerar som jag lärt mig är inte så lätt. Ska man och måste man tiga och vara tyst som vikarie. Jag tycker att vi gör ett lika bra jobb som en anställd och det har alltid varit viktigt för mig att ta väl hand om vikarier.
Jag har aldrig behandlat vikarier sämre under mina år och jag har peppat dem och sagt att de gör ett bra jobb.
 
Nu vet jag inte om jag någonsin kan jobba mera, kroppen är slut, hjärta och själ värker.
Allt jag önskar mig är ett fungerande jobb där jag kan få vara den jag är, släppa fram min kreaktivitet, må bra, brinna för mitt jobb, vara glad och bara älska livet.
Ska det vara så svårt, här finns en person som kan ge allt bara ni ger mig en chans. Låt mig inte stå bakom och se på och säg inte det kan vikarien göra. Jag är också en människa och jag har jobbat hela mitt liv men råkade säga upp mig från ett jobb i Skåneland efter en skilsmässa och ville hem till familj och vänner. Ska jag behöva ångra detta???
Visst att jag är lite känslig men hur mycket ska man tåla och orka med?
Och vilka hemska regler ska a-kassan verkligen ha, jobbar jag mindre än 35 timmar i veckan får jag straffas för det, alltså bättre att säga ifrån, konstigt för visst är det väl bättre att jobba?
Man har pressen på sig hela tiden, undrar om dom förstår det?
Ja nu har jag fått skriva av mig lite, om det känns bättre, ja faktiskt :)
 
Kram alla fina
 
 

Nytt år 2014

Toast skagen....
 

Det blev en trevlig avslutning på 2013 med champagne, god mat och vänner.
Tolvslaget bjöd också på en hel del fyrverkerier och dessutom några nyårslöften, ja inte att gå ner i vikt utan att jag ska leva mera i nuet och ta vara på det jag har lite bättre.
Visst behöver jag ta bort en hel del kilon men det får inte bli ett nyårslöfte utan jag ska försöka ändå.....vet inte om jag ska köra LCHF eller 5:2????
Sonen säger att jag ska äta som jag gör och slopa godis och kakor och inte göra en sådan stor affär av det, ja kanske att det är rätt metod.
Har ni några nyårslöften?
Idag här på bloggen var det första gången jag skrev 2014, alltid lika svårt i början ;)
Denna dag har i alla fall varit riktigt seg, inte för att det blev för mycket dricka för det blev det inte men vi kom i säng ganska sent och som vanligt vaknade jag vid åtta, suck!!!
N jobbar ikväll då de har inventering på jobbet, lyllo honom ;)
 
Kramen
RSS 2.0