Regnig Valborg


Nya "Allt om mat" med lite festtips...........

Idag har jag haft sovmorgon men vaknade av ett riktigt regnigt och grått väder :o(
Städning och lite mat ska inhandlas och lite promenader måste göras så jag hoppas regnet avtar, annars blir det inte många steg som jag bidrar med i stegtävlingen denna dag.

Idag är det Valborg så lite god mat ska det väl bli, saknar mina vänner denna dag då vi ofta träffades och åt lite god mat och gick sedan och kollade elden. Ikväll blir det bara mannen och jag!!!

Vet inte vad som händer just nu men jag känner mig lite låg och ledsen, har kännt mig så glad och positiv det senaste halvåret men nu är det som att lågan slocknat. Vill hem till Norrköping och mina vänner, känner mig fortfarande så ensam härnere. Jag har ju goa Pia på jobbet, får nog se till att vi träffas lite oftare och ta våra mysiga promenader och jag kan kanske få med henne på lite fika och shopping också. Vad säger du vännen ;o)

Nu ska jag sätta fart här
Hoppas ni får en härlig Valborg och att ni sjunger in våren ordentligt
Kramisar

Vilken härlig kväll


Här uppe på toppen vill jag bo....

Vilken härlig kväll det är, har varit ute och gått en sväng och innan dess var jag på gymmet och provtränade. Det var riktigt roligt men frågan är om det är någon idé att köpa ett kort nu när sommaren och dess värme är på gång. Kan tänka mig att gymmet inte är så lockande även att jag behöver det ;o)

Jag skulle gärna ha en större lägenhet i vackra Mölle, tänk att bo högt däruppe i dessa fina vita hus :o)

Jag har nu provat Dior mascaran och tycker den verkar ganska bra, dock vet jag inte om den är värd 329 kronor!!! Jag har väldigt korta och tunna ögonfransar så det är svårt att få dem så långa och fylliga som jag vill, dock tycker jag att den fyller bra och att ögonen verkligen får lite färg.

Nu blir det lite bloggläsning sedan dusch och sängen med nya "Allt om mat" som kom i brevlådan idag :o)

Jag är ledig i tre dagar igen och just nu känns det riktigt skönt, valborgsmässoafton blir nog lugn då vi inte hittat så mycket vänner ännu. Mannen och jag får väl mysa på tu man hand.

Hoppas ni haft en bra dag
Kram Kram

Update: 21444 steg idag

Nu ska jag också prova


Denna Diormascara.......

Nu har jag också köpt en mascara från Dior, det blev den nyaste som heter "Extase". Hoppas den är bra då jag tycker den är lite väl dyr!! Men jag har sett att många bloggare använder denna och är supernöjda.

Denna dag har varit riktigt slö, tror att jag sovit bort hela dagen. Men jag har gått två promenader för att få ihop lite steg. Det är riktigt svårt att få ihop steg då man är ledig, man vill ju inte vara ute och gå hela dagen ;o) Så idag har jag bara fått ihop ca 13000 steg och en stor blåsa som gick sönder på min kvällspromenad, typiskt, aj aj :o(

Nu sitter jag framför tv:n och bloggar mellan varven.

Hoppas ni har en mysig kväll
Kramisar

Det blommar i Höganäs


Åhhh vad det blommar.....

Ja då var man ensam igen, föräldrarna har åkt hem och mannen jobbar. Vi har haft några mysiga dagar tillsammans och vi ses snart igen då det blir student i Norrköping den 10/6.
Idag kommer det bli en slappardag med lite promenader, måste ju få ihop lite på stegräknaren så att jag inte får ovett på jobbet ;o)

Mamma och jag fotade alla blommor som kommit den senaste veckan, nu går det undan kan jag säga. Läste i gårdgens tidning att maj månad skulle bli jättevarm och skön så det ser jag fram emot.

Nu ska jag klä på mig och gå ut och en timme sedan ska jag läsa ikapp alla bloggar och kommentera lite för det har varit dåligt med det nu när vi haft besök.

Hoppas att ni alla har det bra och många kramar från mig

Utflykt till Båstad


Mysiga staden Båstad....

Det blev en mysig dag med lite utflykter. Fråga mig inte riktigt var vi var men det blev i alla fall Båstad och en del andra mysiga ställen. Även en hel del shoppande :o) Vi besökte Hasses lada i Boarp!!!
När vi kom hem till Höganäs igen blev det en sväng i våran lilla stad och där köpte jag ett par jeansleggins och en jeansklänning.
I morgon åker föräldrarna hem igen men vi ses snart igen då det är student för sonen.

Det har bara blivit ca 15000 steg idag så jag tror att det blir att gå en sväng till innan det är dags att sova ;o)
Hoppas ni haft en bra dag

Kramisar

Update: 19922 steg blev det idag

Vilken underbar dag


Soligt och varmt.....

Åhhh vilka två underbart härliga dagar vi haft, solig, varmt och ingen blåst ;o)
Det blev en lugn och behaglig dag på jobbet idag, skönt då helgen varit ganska stressig. Nu är jag ledig i två dagar och det ska bli så skönt. Nu får jag umgås med föräldrarna.
Imorgon ska vi börja vår stegräknartävling på jobbet, så nu är det bara att ge sig ut och gå!!!!

Efter jobbet åkte vi en sväng till Väla för lite shopping, sedan blev det te och smörgås och nu sitter vi framför tv:n. Imorgon hoppas jag att vi kan hitta på något mysigt tillsammans och på onsdag åker de visst hem igen.

Hoppas ni haft en bra måndag
Kramisar

Solig söndag


Detta härliga hav......

Känns inget vidare att behöva jobba nu när föräldrarna är här, de skulle från början inte komma förrän på tisdag då jag är ledig. Tyvärr blev det ändrade planer :o( Nu åker de hem på tisdag istället.

Sitter här i soffan med fötterna högt, har så ont i fötterna och i morgon måste jag be om nya skor. Vet inte om jag gjorde rätt när jag skrev på anställningen, känns faktiskt inte hundra!!!! Idag gick jag hem tjugo i fem för att göra klart i köket, de andra gick klockan fyra utan att fråga hur jag låg till. Lite ovant att man inte hjälper varandra!!!
Kanske ska tag i min cafédröm......innan det är för sent och man är för gammal ;o)

Kan inte sluta att fotografera detta hav och när solen skiner som denna dag blir det så fina bilder.

Nu ska jag umgås med mina föräldrar
Kramis

Trött lördagseftermiddag och kväll


Snart är dessa överblommade.....

Oj så trött jag är efter dagens arbete, först 200 liter gulaschgryta och sedan 240 liter blåbärskräm och allt skulle ösas upp i kantiner. Grytor skulle diskas och mat skulle plockas ut. Jobbigt att ösa så mycket på en gång, har sååå ont i ryggen och hoppas verkligen jag får det lite lugnare i morgon. Har haft stegräknaren på mig nu i två dagar och jag kommer upp till lite över 10 000 steg på en arbetsdag.

När jag åkte hem så var det så underbart ute så mannen och jag gick en sväng genom staden för att kolla marknaden men dom höll på att plocka ihop när vi kom :o(

Föräldrarna ringde och sa att dom var på väg så här fixades lite mat, kött, klyftpotatis och tzatsiki blev kvällens mat. Även ett glas vin blev det, inte bra för pointsen ;o)

Nu ska jag hoppa in i duschen sedan är det sängen som gäller.

Hoppas ni haft en härlig dag
Kram Kram

Det grönskar i skogen


Åh dessa vackra blommor.....

Då var det äntligen fredag igen, älskar dessa fredagar. Ska snart lägga mig till rätta i soffan och kolla på en film med mannen.
I morgon blir det jobb för hela slanten.

Gick en promenad med Pia efter jobbet och regnet hängde i luften och nu är det riktigt blåsigt ute :o(
Hoppas det snart vänder, vill ha värme och solsken.

Jag hade hoppats på lön idag men den kommer inte förrän den 27:e.

Önskar er alla en mysig kväll
Kramisar

Nu är datorn på verkstad


Lyckades få in en bild innan vi skulle lämna in den.....

Datorn blev kvar på Onoff och ska nu skickas på lagning, kunde ta upp till tre veckor :o(
Använder min lilla minidator men på den kan jag inte lägga upp bilder, vet inte hur jag ska klara mig. Kanske mannen är snäll och låter mig använda hans dator ;o)

I eftermiddag har jag städat och tvättat, skönt att få lite ordning innan helgen.
Idag har jag även postat min uppsägning till mitt arbete i Norrköping, adjö till dessa åtta år. Känns jättebra då jag börjat mitt nya liv nu här i Skåneland. Tiden på mitt förra jobb var riktigt jobbigt med en massa tråkigheter innan jag flyttade så denna flytt kom verkligen lägligt :o) Nu ser jag framåt och lämnar detta tråkiga bakom mig och det känns verkligen som jag ska lyckas ;o)

Fick ett telefonsamtal från min goa vän Monika, hon ska komma ner till sin dotter i Helsingborg på torsdag och vi ska försöka träffas en dag. Såååå roligt, jag längtaaar :o)
Fick även ett telefonsamtal från Häganäs kommun om ytterligare ett jobb, ett jobb som lät mycket intressant men nu har jag ju skrivit på en annan anställning???!!!

Nu kallar sängen
Kram och sov gott

Ledig torsdag

Idag är jag ledig för att sedan jobba helgen. Jag har varit ute på en långpromenad och varit på banken så att jag får min lön till mitt konto imorgon då det är lönedag.
Ute skiner solen men det är som vanligt väldigt blåsigt :o(

Något hemskt har hänt med min dator.
Min kortläsare har slutat att fungera och jag kan inte lägga in bilder, så ikväll måste jag åka och lämna in den på OnOff och se om den kan lagas och det är SNABBT!!!! Som tur är har jag garanti kvar på den :o)
För mig är det värsta katastofen, vad ska jag nu göra om kvällarna ;o)

Hoppas ni har en bra dag och att jag snart är tillbaka med lite bilder igen
Kramisar

Hjärnkoll på vikten


En ny spännande bok som kom från CDON idag......

Fick tips om denna bok!
"Utgångspunkten i boken är att din övervikt inte sitter kring magen eller om baken - utan i hjärnans belöningssystem. Där finns de osynliga krafter som styr dina matvanor och många andra val i vardagslivet. Om du lär dig samarbeta med din hjärna, kommer kroppen inte att protestera när du byter vanor. Då bantar du med hjärnan - istället för att köra huvudet i väggen......"

Det räcker inte med att hoppa över varannan kanelbulle.
Du måste ställa om hela systemet.

Nyss hemkommen från en rask promenad och hade gärna fått sätta mig och tittat på Grey´s anatomy men ikväll är det ishockey för hela slanten istället :o(
Det blir väl att hoppa i duschen och sedan krypa i säng med denna bok ;o)

Kram och sov gott på er

Myskatten Alfons


Kompisens katt Alfons solar på altanen......

Redan onsdag, tänk vad veckorna går. I morgon är jag ledig igen men jobbar sedan hela helgen.
I helgen är det marknad här i Höganäs och sådant gillar jag så det var synd att jag ska jobba.

Känner mig på strålande humör och har haft en riktigt bra dag på jobbet, skönt att jag känner mig bättre igen :o) Fick även veta idag att man har en friskvårdspeng på 2000 kronor på mitt nya arbete så nu blir det att köpa ett gymkort och bränna en massa fett ;o)
Ska snart laga lite mat, ikväll blir det kycklingfilé, klyftpotatis och en kall currysås. Sedan måste jag se hur många points det blivit idag.

Fotade bästa vännen Magnus katt Alfons när vi var hemma i Norrköping i påskas, han njöt verkligen av det fina vädret på altanen.

Önskar er en skön kväll
Kramisar

Ny och bättre dag


Lite bilder på min penséjakt härom veckan.....

Ja, det blev en ny och bättre dag för mig :o)
Jobbet gick bra och på eftermiddagen satt vi på en kurs om arbetsmiljö. Efter kursen blev det en sväng till gymmet och viktväktarna. Nu ska här gymmas och alldeles för många kilon ska bort ;o) Önska mig lycka till!!

Ute är det riktigt oväder med regn och rusk, blev helt frusen nu när jag kom in. Så denna kväll ser ut som att jag kommer att ligga under pläden framför tv:n :o)

Hoppas ni haft en bra dag
Kramisar

Usch vilken tråkig dag!


Inte ens dessa blommor kan pigga upp min dag......

Usch vilken dag! Känner mig så uttråkad, dåligt humör, ensam, trött på denna ständiga blåst i Skåneland, internet som inte fungerar, känner mig tjock och ful och ingenting känns faktiskt bra :o( Det var länge sedan jag kände så här, just nu vill jag hem till mina vänner i Norrköping. Inte det lättaste att hitta vänner i en ny stad, på jobbet är de flesta äldre men det finns några som jag skulle kunna tänka mig att umgås med men de jobbar i veckorna och det är ju då jag oftast är ledig och känner mig ensam. Och denna vikt som ständigt plågar mig, jag vill verkligen gå ner ca 10 kg men varför ska det vara så j....la svårt för jag vet ju hur jag ska äta men snarare så tröstäter jag. Blir tokig!!! Funderar på att skriva in mig på viktväktarna i morgon, det enda som fungerar för mig. Kanske kan man hitta några vänner där :o)

Får hoppas att jag har en bättre dag i morgon
Kram på er

Äntligen är de mina


Såååå snygga....

Äntligen har jag fått mina Converce, inte det lättaste då visst alla ska ha dessa skor nu. Vi kommer kanske att se dessa på många fötter men för mig gör det inget ;o)

Ja, jag är även ledig idag och vad ska man hitta på. Blir nästan lite tråkigt då man ännu inte hittat så många vänner, någon som vill bli min vän ;o) Någon som inte bor så långt ifrån och som man kan fika, promenera och shoppa tillsammans med skulle vara rolig.

Men det blir väl att plocka lite med hemmet och sedan gå en promenad.

Vill också säga grattis till min mor som fyller 60 år idag och hoppas du får en trevlig födelsedag på eran resa.
Vi får fira dig när du kommer hem och ska bo här ett par dagar :o)

Kram alla fina och ha en bra måndag

En liten utflykt till Helsingborg




Lite bilder från Helsingborg.....

Vi tog bilen och gjorde en liten utflykt till Helsingborg, tyvärr hade alla butiker söndagsstängt :o(
Så i stället gick vi en sväng på strandpromenaden, där är så mysigt.
Åkte sedan vidare mot Väla köpcentrum då jag ville kolla skor och en ny jacka. Jag hittade en jacka och skor som jag ville ha=LYCKA!!! Kanske blir en bild i morgon ;o)
Själv mår jag bra nu och har även ätit av dagens middag som blev köttfärslimpa, potatis, sås och grönsaker

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på en film med maken

Hoppas ni haft en trevlig helg
Kramisar.

Tussilago under blå himmel


Ensam liten söting......

Nu är jag vaken efter en ganska orolig natt, kanske för att jag slöade och sov så mycket igår ;o)
Kvällen avslutades med pizza och en jättebra film men lite senare började jag må illa och fick kräks :o(
Vet inte om det var pizzan eller om jag åkt på någon kräksjuka för det känns inte helt bra idag och jag har inte vågat äta ännu.
Hade hoppats på att vi skulle hitta på något trevligt idag, får se hur jag känner mig om ett tag.

Visar ytterligare en bild som jag tycker blev riktigt bra. Låg på alla fyra framför denna lilla ensamma tussilago och fick därför med den blå himlen :o)

Hoppas ni får en härlig dag
Kramisar

Vilken slö lördag


Söt liten blomma....

Oj vilken slö lördag detta blev, visst jobbigt att ha föräldrarna på besök ;o)
Jag har sovit, läst, sovit! Jag har varit hur trött som helst och inget vettigt har alltså blivit gjort men vad gör det. Sa just till mannen att någon middag orkar jag inte göra, så det blir nog lite hämtmat och sedan film för hela slanten ikväll :o)
Fortsätter att visa bilder på mina älskade blommor, denna bild togs hemma i mammas rabatt i påskas. Riktigt fin tycker jag.
Som sagt så fortsätter min slöa lördag och jag hoppas något vettigt kommer att bli gjort i morgon och att vädret visar en bättre sida.

Kram på er

Fredagskväll med räkmacka och choklad


Detta smaskade vi på igår....

Godmorgon Lördag! Idag var vi vakna tidigt här i Höganäs då föräldrarna skulle åka vidare söderut. Vi har ätit en mysig frukost och sedan tog mamma och jag en skön långpromenad, kanske inte så skön då det blåser storm ute idag :o( Nu har de åkt och vi är ensamma igen :o(

När de anlände här igår kväll, dock ganska sent hade jag gjort en varsin räksmörgås. Riktigt gott! Köpte även den nya Marabou chokladen Passion, inget vidare om jag får säga.

Känner mig lite sömning efter att ha varit uppe sedan halv sex och sedan den långa promenaden, man kanske ska gå och lägga sig igen ;O)

Hoppas ni får en mysig dag
Kramisar

Vitsipporna blommar för fullt



Såååå söta.....

Då var det fredag igen, inte mycket jobb denna vecka eller om man tycker två dagar är mycket ;o)
Det blev lite sovmorgon idag, har varit vaken inatt av en värkande högerarm :o( Vet inte om det kan ha varit efter att jag öst upp 200 liter spenatstuvning på kantin eller om jag börjar bli sjuk. Känns faktiskt som en förkylning är på gång.

Ikväll kommer mina kära föräldrar på en kort visit, åker redan vidare i morgon. Men dom kommer tillbaka om en vecka :o) Jag ska städa av lite, bädda och göra iordning i gästrummet, handla lite mat och sedan ska jag göra oss en varsin räkmacka till kvällen. Tyvärr kommer dom ganska sent men något är nog gott att stoppa i magen ;o)

Nu är verkligen våren här, hittade massor av vitsippor igår under våran härliga promenad. Tänk att jag älskar att fota blommor så mycket!!!! Trodde aldrig att jag skulle få ett sådant intresse för denna fotografering, jag får aldrig nog och det kanske ni har märkt här på bloggen ;o)
Tack alla för fina kommentarer just om mina bilder, ni ska veta hur mycket det värmer :o)

Nu ska jag ta tag i dagen och på återseende mina vänner
Kramisar


En mysig eftermiddag i Domsten


Vår eftermiddagspromenad.....

Idag efter jobbet träffade jag min goa arbetskamrat Pia för en promenad i Domsten. Jättemysigt litet ställe, många snygga hus, havet, naturen, slottet, båtlivet och hästarna. Ja vi såg mycket fint på denna ganska långa promenad som det blev till slut ;o) Tack Pia för en mysig eftermiddag :o)

Mannen efterlyste mig till slut, hade glömt att ringa hem och inte hade jag mobilen med på promenaden, förlåt!!
Väl hemma var middagen färdig och det var så skönt att sätta sig vid dukat bord och jag var så hungrig.

En annan glad överraskning väntade här hemma, för några dagar sedan fick jag ett brev som jag slet upp och märkte ganska snart att det inte var till mig. Adressen var till nästan samma adress som vi hade i Norrköping och då vi har eftersänd post kom den ner hit. Kuvertet innehöll remisser till en optiker i Norrköping, så jag ringde dem och berättade vad som hänt och stoppade sedan detta i ett nytt kuvert som skickades tillbaka. Idag kom ett kort där jag fick en blomstercheck på 100 kr för att jag var så snäll och skickade tillbaka remisserna. Tycker jag var gulligt :o)

Nu blir det bloggläsnig innan sängen lockar och sedan är jag ledig i fyra dagar :o)
Kramisar

Börjar min nya tjänst


Ny liten krukväxt till hemmet.....

Idag har jag jobbat, det var på tiden ;o) Har börjat min anställning på 75% som kokerska och vikariatet är året ut till att börja med. Känns fantastiskt att man fått ett jobb så snabbt, håller forfarande ögonen öppna för andra eventuella jobb. Har lite drömmar som jag hoppas ska bli verklighet någon gång ;o)

Vi har haft en fin dag i Höganäs denna onsdag.
Visar här en bild på min nya krukväxt och visst har den fina blommor :o) Tror att det var någon sort av blomman Kalanchoe.
Nu ska jag laga mat sedan blir det nog soffmys och bloggande.

Ha en trevlig kväll
Kramisar

Nystylade fönster

Mina nya lampor från IKEA.....

Visar några bilder från mina nystylade fönster. Köpte nya fönsterlamporIKEA Malmö, tycker dom är så snygga. Det som var extra bra med dessa var att man kan ändra höjden, jag vill ha höga lampor i våra ganska höga fönster. Lampan heter ALÄNG och jag är så nöjd :o)

Kramisar

Skogsbärsmuffins i gulliga formar


Ursöta muffinsformar från Åhlens.....

Nu har jag äntligen bakat något i dessa gulliga formar, det blev skogsbärsmuffins från Leilas bakbok.
Annars har jag denna tisdag suttit på balkongen och läst, tvättat och planterat om blommor och gjort fint i fönstren. Känner mig riktigt nöjd att jag fått lite gjort idag.
Nu ska jag ta en kopp te och en nybakad muffins och jag ska bara ta en, jag lovar och måste ;o)

Hoppas allt är bra med er
Kramisar

Nytt på min fotovägg


Ny liten tavla.....

Nu har ytterligare en liten tavla kommit upp på min fotovägg som sakta men säkert börjar utarta sig till något snyggt tror jag ;o)
Solen som jag fotade när den var på väg ner igår (se tidigare inlägg) håller på att försöka ta sig igenom molnen här i Höganäs, lyckas inte riktigt så vi får se vad som händer.
Jag ska säkert få tiden att gå denna lediga dag, är sugen på att baka muffins men då jag bara känner mig tjockare och tjockare vill jag inte baka. Kan inte baka utan att smaka!
Gårdagens raska promenad känns i ben och rumpa idag så nu hoppas jag att jag kan försöka ta dessa promenader lite oftare, få bort tio kilo skulle inte vara så dumt och varför ska det vara så svårt :o(

Nu är det bara tre dagar kvar tills mina föräldrar kommer ner hit men tyvärr stannar de bara över natten då de ska vidare neråt landet där de ska fira min mors 60-årsdag. Tänk mamma att du fyller 60!!!!
Men när dom sedan kommer tillbaka ska de bo här ett par dagar :o)

Önska er en trevlig dag
Kramen

Kvällspromenad med solnedgång


Sååå vackert.....

Vilken dag vi haft idag, suttit i solen på balkongen och bara gottat mig. Lite städning hann jag också med på eftermiddagen, så skönt.
Mannen och jag tog en kvällspromenad och som tur var tog jag med kameran för vi kom precis vid den vackra solnedgången. Är så nöjd med bilden:o)
Denna dag tar jag gärna i repris i morgon då jag också är ledig :o)
Nu ska jag hoppa in i duschen sedan blir det sängen.

Sov gott mina vänner och många kramar

Pelargoner och en strålande måndag


Dessa söta pryder numera balkongen......

Vädret ser verkligen lovande ut denna måndag men det gjorde det även igår. Så fort jag satte min fot på balkongen kom molnen men idag hoppas jag på bättre tur :o)
Jag är i planterar tagen och har nu även satt dessa ljust rosa pelargoner i en zinkbalja men jag tar in dem på natten då det forfarade kanske är lite kallt ute på natten.
Idag måste jag även städa och plocka i lägenheten, skulle gjort det i helgen men var för lat ;o) Så idag är det verkligen ett MÅSTE!!! Ska även ställa mina nya fina lampr i fönstren, hoppas det blir så bra som jag tänkt mig?

Idag är det även en STOR dag, för det var 19 år sedan min minsting föddes. Tänk vad tiden går fort, det är nu man märker att man börjar bli gammal ;o)
Grattis Andreas på födelsedagen!!!

Jag vill också passa på att länka till min vän som har börjat sy ursöta mössor och haklappar som hon säljer här

Malmö och Turning Torso



Här vill jag bo....

Det blev en tur till Malmö idag. Vi skulle åkt till IKEA Helsingborg men då de inte hade de saker som vi var ute efter på grund av att dom bygger om så åkte vi till IKEA i Malmö. Det var jätteroligt att komma till den staden och dit måste vi åka någon mera gång och göra staden. Vi åkte i alla fall och tittade på Turning Torso, vilken mäktig byggnad men fy när det blåser ;o) Området var kanonfint med havet precis utanför och Öresundsbron synlig en bit bort. De vita husen framför Torso som låg vid havet var riktigt fina med värsta terasserna högst upp, tyckte till och med att två lägenheter stod tomma. Vi träffade en man som var ute med hunden och han bodde i dessa och han berättade att det var hyresrätter och det trodde jag inte men undrar vad en sådan lägenhet kostar???

Nu är vi i alla fall hemma i våran lilla lägenhet som också är fin fast den inte ligger vid havet men efter en ca tio minuters promenad så är jag vid havet och det är ju inte fel det heller. Man kan ju inte få allt, eller kanske ;o)
Jag har suttit på balkongen ett tag och nu var det riktigt skönt där, soligt och nästan vindstilla :o)
Sakerna vi köpte på IKEA får vi ta hand om i morgon, det blev en gästsäng, några fönsterlampor, nya lampor till badrummet och lite annat smått och gott som det alltid blir när man besöker detta varuhus ;o)

Hoppas ni haft en skön helg, själv är jag ledig ytterligare två dagar :o)
Kramen

Balkongmys för kattena


Så här mysigt hade vi det i solen på balkongen igår.......

Godmorgon söndag! Ytteligare en solig dag, me like :o)
Visar lite biler av mina katters balkonmys igår, perserkatten Gizmo njöt på stolen medan lillen Helge gärna ville upptäcka världen utanför istället. Får se om vi kan ha honom därute men det skulle ju vara bra om de kunde gå in och ut och att man kan ha dörrarna öppna ut på balkongen. Han kanske lär sig mitt lilla bus ;o)
Mannen frågar hela tiden om denna katt kan vara en blandras Norsk skogskatt och Ragdoll och det är nog tveksamt förrutom att han har en Ragdolls sätt att bara hänga och slänga. Det kanske blev en dyr bondkatt!!!!

Vet inte vad denna dag har att bjuda på, kanske bara en lugn och skön dag eller kanske en sväng till IKEA som inte blev av igår.

Jag vill också passa på att önska min vän Magnus ett STORT GRATTIS på födelsedagen!

Önskar er som vanligt en underbar dag
Kramen

Solig dag vid Kullabygden och Mölle


Här är så fint.....

Det blev en tripp till Kullabygden och Mölle. Solen sken och det var ganska varmt här hemma så jag tog på mig tights och slängde strumporna för denna säsong och tog på mig en lång stickad tröja. Kanske inte det bästa då det blåste attan vid havet, kanske man skulle ha förstått ;o) Vistelsen blev därför inte så långvarig men lite bilder kunde jag ta. Måste säga att på sommaren är det ännu vackrare och vem skulle inte vilja bo i dessa underbara vita hus i Mölle. Tyvärr ganska eller snarare mycket dyrt att bo där!!!
Men vi begav oss till toppen på Kullabygden och fotade Kullens fyr och för er som gillar att spela golf finns en jättefin golfbana här.
Nu börjar det bli riktigt mulet ute, är det regn på gång?

Det blir som vanligt en lugn kväll framför tv:n, en enkel tonfisksallad har nyss ätits och nu sitter jag och äter lite jordnötter, aj aj!!!

Njut av kvällen mina vänner
Kramen

Våran mysfredag


Lite bilder från våran myskväll.....

Det blev en lugn och mysig fredagskväll. Vi åt bakad potatis med typ skagenröra och drack ett glas vitt (potatisen saknas på bilden!!!) Lite nötter fanns i min fina jordnötsskål. Vi tittade på filmen "Did You Hear About the Morgans" med Sarah Jessica Parker och Hugh Grants, inget vidare men jag tittade klart, mannen försvann efter tio minuter ;o)

Vaknade denna lördag av strålande sol så idag bär det av till Kullabygden och Mölle, hoppas kunna visa fantastiskt fina bilder från detta otroligt vackra ställe senare idag.
Får se om vi hinner till IKEA också, måste köpa en extra säng då mina föräldrar kommer ner nästa helg, ska bli så roligt att få träffa dem här hemma hos oss för dom har inte varit här ännu.

Önskar er en underbar lördag och hoppas solen skiner på er med
Många kramar

Kan livet bli så mycket bättre




Underbara bilder från dagens promenad......

Solen
kom till slut och jag tog min underbara promenad till havet. Satt där på en bänk och hörde havets brus, helt otroligt härligt. Tänk att livet kan vara så underbart, det gäller att plocka fram det positiva och leva för dagen och verkligen njuta av livet :o) Och jag njuter gör jag, vet inte när jag mådde så här bra sist. Tror att denna Skåneflytt har gett mig ett nytt liv och jag är så tacksam. Man måste tillåta sig att må bra, hur viktigt som helst och inte fokusera på det tråkiga.

Fridens liljor

Välkommen fredag


Träd som inte mår så bra....

Då var det äntligen fredag igen, älskar fredagsmys :o) Ikväll har jag tänkt bjuda på bakad potatis, räkröra och en krispig sallad. Vet inte vad det är på tv:n då Let´s Dance är slut, kanske blir det att kolla på en film.

Jag är ledig och tog därför en skön sovmorgon, kan visst sova för jämnan just nu ;o) Lilla Helge och jag har legat och myst i sängen, han är för go den katten. Efter kastreringen har jag redan märkt stor skillnad, han är inte alls lika vild och springer omkring och sitt skrikande har också minskat :o) Skönt då han var riktigt jobbig ett tag!!

Fotade dessa träd hemma i Norrköping, träd som i ett litet område alltid står i vatten och har därför dött. Såg nästan lite spökligt ut när vi gick förbi. Observera den riktigt blåa himlen, långt ifrån vad vi har här i Höganäs just nu :o(

Ska ner till lilla staden och hämta några saker som jag beställt till vår kökslampa, något som jag la på något bra ställe och som jag inte skulle ha bort under flytten. Nu är dom i alla fall helt borta!!! Är även sugen på att köpa lite flera blommor,  vita penséer ska det nog bli. Så trevligt med en massa blommor i krukor på vårat loft, så mysigt när man kommer hem och blir välkomnad av alla fina blommor vid entrén ;o)

Må så gott denna fredag
Kramen

I morgon är det fredag igen


Mera vårtecken.....

Idag kan man inte se någon vår, regn och rusk utanför fönstret :o( Tur att jag tog några fina bilder under påsken som kan pigga upp lite. På tal om att pigga upp så var jag så vansinnigt trött i morse och hade så ont i min, igår tappade jag en kantin rakt på min tå och nu är den riktigt blå, ajajaj!!! Chefen skulle fixa ett par skor med stålhetta åt mig och det kan nog behövas ;o)
Var även inne hos chefen för att löneförhandla lite till min nya tjänst, hon sa en summa och jag sa att det var ok. Varför kan man som kvinna inte ställa lite krav, hade jag gjort det så kanske jag hade fått lite mer i lönekuvertet ;o)
Mannen kom nyss hem då han jobbat över idag och jag har precis kollat på "Halv åtta hos mig". Innan dess kan jag tala om att jag sovit ett par timmar i soffan!!
Nu är jag dessutom ledig i fem dagar innan jag börjar min nya tjänst men man vet aldrig om man kanske blir inringd på grund av sjukdom eller något.

Hoppas ni haft en bra dag
Kram Kram

Kyckling med skinka, spenatröra och svamprisotto


Ny smaskig rätt...

Testade en ny rätt med kyckling från den senaste "Allt om mat", supergott :o)
Här kommer receptet
Kyckling med skinka, spenatröra och svamprisotto
4 portioner
4 kycklingfileér
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
Spenatröra
200 g färsk babyspenat
1 liter vatten
2 tsk bikarbonat (gör att den gröna färgen på spenaten håller bättre)
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1/2 dl riven ost, t ex prästost eller svecia
1 krm salt
Risotto
2 bananschalottenlökar
3 dl arborioris
2 msk olivolja
20 g torkad svamp (1 dl) t ex karljohanssvamp (jag tog färska champinjoner)
1 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Garnering
smörgåskrasse

1. Spenat: Koka upp vatten och bikarbonat i en kastrull. Skala vitlöksklyftorna. Lägg spenat och vitlök i kastrullen och lår koka ca 5 minuter. Låt rinna av och krama ut vätskan. Hacka spenat och vitlök grovt och blanda med olja och ost. Smaka av med salt.
2. Risotto: Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i olja i en kastrull. Tillsätt smulad svamp (jag hackade färska champinjoner) och vin. Koka upp vatten och fond. Häll lite buljong på riset och låt det koka in. Späd undan för undan med buljongen och låt riset koka tills all buljong kokat in och risotton är krämig men fortfarande aldente, ca 20 minuter. Salta och peppra.
3. Skär kycklingfiléerna mitt itu på längden. Krydda med salt och peppar. Linda en skiva skinka runt varje kycklingbit. Stek dem runt om i olja i en stekpanna 8-10 minuter tills kycklingen är genomstekt, 68 grader innertemperatur. Ringla över honungen och häll på vinäger.
4. Servera kycklingen med sky, spenatröra och risotto.
Lycka till!!!

Ja då har det arbetats igen efter ganska många lediga dagar och det gick jättebra, lite sömnig i morse bara ;o)
Och typiskt att vädret varit kanon idag då man inte kan vara ute och njuta av det. Blev så sugen på sill och potatis ikväll så det har mannen och jag festat på :o)
Snart blir det "Halv åtta hos mig" och senare mitt favoritprogram "Grey´s anatomy"

Önskar er en trevlig kväll
Kramisar

Min snygga vita vas


Påskpresent från mor....

Försöker hitta en plats åt denna snygga vas, först fick den stå på golvet men nu står den på en bänk i hallen. Får se om jag blir nöjd eller om den får byta plats.

Nu ska jag krypa i säng och i morgon blir det arbete igen, skönt att komma igång för man blir helt förslöad av denna ledighet ;o)

Kram och sov gott mina bloggvänner

Ytterligare en dag ledigt


Åhhh dessa söta katter....

Så var påskhelgen slut för denna gång, ganska skönt att komma in i vardagen igen för fy vad man äter under dessa helger. Har inte alls mått så bra i magen, vet inte om jag haft en släng av magsjuka eller om det är allt man stoppar i sig som spökar. Idag känns det i alla fall bättre :o)
Här har vi det mulet och lite blåsigt idag, tog en liten promenad till blomsterhandeln där jag köpte lite penséer som jag har planterat i krukor. Tog även vägen förbi Citygross för att köpa en säck jord, har inte så långt därifrån att gå men himmel vad säcken blev tung efter ett tag (55 liters säck!!!) Men jag kom hem lagom trött och flåsig, skam den som ger sig ;o)

Nu ska jag dra en sväng med dammsugaren och tvätta ytterligare en maskin för att sedan blogga, läsa och fortsätta slöa denna lediga dag :o) Sedan jobbar jag onsdag och torsdag och börjar inte mitt nya schema förrän nästa onsdag. Lite som semester blev det nu och lite sol skulle inte sitta fel!!!

Hoppas ni mår bra därute
Kramen

Lakrits och hallonkaka


En god kaka med lite påskdekoration......

Hittade ett nytt recept på en mycket god kaka som jag gärna delar med mig av. Jag bakade denna för att ta med till Norrköping och alla verkade tycka om den :o) Lite som kladdkaka!

Lakrits och hallonkaka
3 ägg
31/2 dl socker
125 g smält smör
3.75 dl vetemjöl
1 citron (finrivet skal av)
1 msk socker
0.5 msk maizena
2 dl hallon
4 st mjuk lakritskola (Kick lakrits/citron)
1 msk florsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, vetemjöl och citronskal till en jämn smet.
3. Blanda socker och maizena i en skål och vänd ner hallonen. Häll smeten i formen. Strö över hallonen och klipp eller skär kolan i bitar och strö dem över smeten.
4. Grädda längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna. Skär i bitar och pudra över florsocker.
Lycka till!

Senaste från Cult Design


Liten påskpresent till mig.....

Mamma hade köpt denna fina ljuslykta från Cult och jag var tvungen att köpa en likadan, såååå fin!
Rejäl ljuslykta i glas med en ljushållare i silver, denna ljushållare fanns i andra färger som turkost, svart och rosa tror jag. De andra fyrkntiga i porslin passar också på denna, man kan alltså variera sig lite ;o)
Frågan är bara vart jag ska placera denna fining ;o)

Kram igen

Annandag Påsk


Jättesöta snödroppar.....

God morgon i stugorna!
Jag har sovit som en stock hela natten och det trodde jag inte då jag sov nästan hela vägen ner hit till Skåne igår. Tydligen jobbigt att träffa nära och kära ;o)
Ingen sol i sikte idag, mulet och det ser kallt ut utanför fönstren :o( Får väl vara glad för dessa varma och soliga dagar vi fick de andra påskdagarna.

Under mammas och min härliga vårpromenad igår fotades vårblommor för hela slanten, när jag fotade dessa snödroppar låg jag på alla fyra i gräset och fick då med lite himmel också. Tycker bilden blev så fin :o)

Mannen har åkt till jobbet ett par timmar idag så jag vet inte vad jag ska hitta på, känns lite ensamt då man varit så många tillsammanns i helgen.

Önskar er en härlig dag
Kramisar

Tillbaka i Skåneland


Ännu mera vårblommor.....

Nu är vi hemma i Skåneland igen och resan gick bra, tror att jag sov till och från hela resan ner ;o) Ganska bra då det gick fort hem men det kanske blir svårare med sömnen inatt. Katterna var så duktiga under hela långa resan då de sov så fint i sin kattbur.
Men här nere var det regnigt och kallt :o( Vi som haft så underbara somriga dagar i Norrköping. Hoppas det blir bättre tills i morgon då vi har påskens sista dag. Vi har haft en riktigt mysig helg med god mat och massor av godis. Skönt att helgen är över så att man kan äta lite normalt igen.
Så roligt att träffa sina nära och kära och umgås och mysa, lite tråkigt när man sedan måste lämna dem igen :o( Men snart är det student för sonen och då blir det en resa till Norrköping igen.
Ska inte börja att jobba förrän på onsdag, så det blir några sköna och lata dagar till :o)
Nu ska jag läsa ifatt lite här på bloggarna och se hur ni har det.

Hoppas allt är bra med er därute
Kramisar

Ännu en solig och fin påskdag


Tussilagon har börjat blomma.......

Ännu en solig och varm söndag. Har nyss varit ute på en promenad med mamma och fotat lite vårblommor som börjar komma fram. Så mysigt och det är verkligen roligt att fota dessa blommor och då gärna i macro :o)
Ska börja packa för att snart åka tillbaka ner till Skåneland men först blir det middag.

Hoppas ni har en riktigt mysig påsk
Kramisar

Påskhelg


Lite bilder från våran påsk.....

Hej alla söta!
Har varit lite lugnt här på bloggen då jag haft lite problem med mina bilder men nu tror jag det ska fungera igen :o) Här äter vi och myser och har det riktigt bra.
Dagens väder har varit helt underbar, vi har varit hos vänner i Söderköping och suttit på deras altan i flera timmar, såååå underbart. Tror även att det blev lite färg på näsan ;o) Blev även en liten runda på staden idag, köpte en supersnygg Cultlykta i glas och mannen köpte ett par riktigt snygga skor.
Väl hemma igen blev det påskalamm, mmmmm!!!! Har även bakat en liten kaka som jag hittade recept på någonstans, en kaka med citron, hallon och citron och lakrits Kicks.
Mamma och jag tog även en riktigt lång och skön promenad nu på kvällen och forfarande var det riktigt skönt ute.
Snart ska jag bädda upp sängen och krypa isäng, imorgon bär det av hem till Skåneland igen. Borta bra men hemma bäst eller vad säger man ;o)

Hoppas ni har en mycket trevlig påskhelg
Kramisar

Skärtorsdag i staden

Vackert hus från Gamla staden i Stockholm.......

Idag har jag varit och gjort lite ärenden i staden Ängelholm, bilden är inte därifrån. Då jag har problem med att ladda upp bilder fick jag ta en annan bild som redan fanns färdig och klar.
Lämnade först katten på kastrering, så nu har jag en lite lagom groggy katt här som inte verkar må så bra. Han gick nyss på ganska skakiga ben in i ett litet hörn för att kräkas och ligger nu på fårskinnspälsen och skakar lite. Min lille goding, tycker så synd om honom :o(
Sedan var jag och bytte till sommardäck på bilen och nyss här i Höganäs kom en riktig hagelskur ;o)
Nästa tur gick till bilverkstadenfarthållaren på bilen lagt av, dåligt på en två år gammal bil men tur att man har garanti kvar på den :o) Men det var inte det lättaste, de fick hålla på flera timmar och där gick jag och lunkade, till slut bestämde jag mig för en liten tur med nya Hyundai ix35 som hade premiär förra veckan, så snygg!!! Väl ute i bilen var det så mycket finesser och så var det automat, har aldrig kört en sådan bil. Blev därför lite avskräckt men då följde försäljaren med på en tur. Blev en ganska trevlig tur med en riktigt härlig bil och trevlig försäljare men så ovant med automatväxel!!! Försäljaren tyckte att jag kunde önska mig denna bil av påskharen, 250 000 är väl en lagom påskpresent eller vad tycker ni ;o)
Fick tillbaka bilen klockan tolv och skulle hämta katten vid samma tid, tjugo minuter försenad kom jag dock till veterinären som hade stängt för dagen, pinsamt!! Men hon bodde som tur var i samma hus och såg när jag kom och det var inga problem :o)

Nu ska här städas och plockas lite, ska även packa lite till våran lilla resa till Norrköping.

Önskar er alla en GLAD PÅSK
Datorn ska med så det blir ingen semester från mig här på bloggen ;o)

Kramar från mig
RSS 2.0