Sjuk igen!

Söta små kissekatter...
 
Efter att varit sjuk ett par dagar förra veckan började jag jobba i måndags igen och inatt var det dags igen men denna gång kräksjuka, finns det något äckligare :(
Så idag är jag hemma igen och då äveni morgon då denna 48 timmars regel gäller, det har varit lugnt nu under dagen och jag har precis ätit lite så vi får se om jag får behålla det. Har också en jävulsk huvudvärk som inte vill släppa, hela höger sida hugger och slår.
Plockade in dessa kvistar häromdagen och visst är dom söta mina videung.
 
Kramen 
 
 

Skridskor på Glottern

Vackert på isen...
 
Trotsade igår min influensa och tog mig ut en sväng med kameran, åkte ut till landet och gick en sväng med hunden.
På isen var det många som åkte långfärdsskridskor, ser verkligen härligt ut men lite läskigt för mig som har respekt för is och vatten. Vill ju inte plumsa i vattnet.
Passade mig perfekt att gå på land och bara titta och njuta, gick sedan upp till stugan en sväng. Där var så lugnt och skönt och fåglarna kvittrade, det är verkligen en härlig tid vi har framför oss nu.
Tror jag gillar våren allra mest, den första solen som värmer, blommor och knoppar som slår ut.
Börjar redan leta vårtecken ute har jag märkt ;)
Idag blir det en lugn dag, är på långa vägar inte fri från min influensa och är faktiskt lite orolig om jag klarar en hel dag med jobb i morgon, blir trött så fort jag gör något just nu.
 
Hoppas ni har en skön söndag
Kramen

Sjukstuga!

Tulpaner....
 
Denna vecka har det varit sjukstuga hos mig, jag har varit riktigt dålig i influensa. Idag är första dagen jag orkar vara uppe någon längre tid.
Igår blev det en tur till vårdcentralen då jag hade en knivskarp huvudvärk på höger sida som inte ville släppa trots riktigt starka värktabletter, sjukvården blev oroliga och jag fick komma direkt.
I nuläget tror vi att det var mitt höga blodtryck som spökade och jag fick skämmas och berätta att jag nog glömt mina tabletter i över en veckas tid, aj aj på mig. Läkaren ringde i morse och frågade hur det var idag och hon läxade upp mig lite igen ;)
Behövde visst äta lite D-vitamin igen då jag tydligen hade en brist, samma visa förra året och jag skulle ta till det denna vinter också för jag har en burk stående i skåpet. Varför ska det vara så svårt att få i sig sådant som kroppen behöver när man är så duktig på att stoppa i sig sådant skräp som inte alls kroppen behöver, blir så trött :(
Vi är verkligen inte rädda om oss och då tror jag inte att jag bara pratar om mig själv för usch och fy så mycket skit vi stoppar in i våra kroppar. Nu har jag förstått varför så många i vårt land mår så dåligt både fysiskt och psykiskt. Inte för att jag är så mycket bättre just nu men jag jobbar på att hitta tillbaka där jag var före jul, ja det är tufft men kanske är det värt det i slutändan.
 
Kramisar

Rödbetsbiffar med fetaostkräm

Gott och nyttigt.....
 
Provade för ett tag sedan att göra dessa biffar, enkelt och supergott.
Här kommer receptet:
 
Rödbetsbiffar
Skala 800g rödbetor och finriv dem.
Riv en gul lök och blanda ner i rödbetsrivet.
Tillsätt 1 tsk fiberhusk
2 ägg
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Låt svälla en stund
Stek sedan biffar i smör ca 5 minuter på varje sida.
 
Fetaostkräm
1 pkt fetaost smulas ned i 2 dl creme fraiche,, peppra lätt och riv i lite citronzest (rivet citronskal)
 
Servera sedan till en matig sallad, jag hade bladspenat, haricotsverts som jag förvällt innan, kidneybönor, rödlök och sedan på med lite olivolja och flingsalt.
 

Sötaste muggen!

Rosa och söt...
 
Sprang på denna söta mugg med tillhörande fat med form av ett hjärta och rosa och fin. 
Vet inte vad dessa muggar gör med mig, jag har verkligen ett habegär för fina muggar.
Denna hittade jag på Ö&B för en billig peng och att jag har fullt i mina skåp spelade ingen roll....suck!!
Angåede mitt sockerberoende kan jag tala om att jag fått ett återfall som jag har väldigt svårt att få bukt med, förra helgen smakade jag årets första semla.
Jag mår helt klart sämre i både kropp och själ och jag har dessutom märkt att gluten är värst för mig.
Imorgon har jag tagit semester för att åka till Stockholm, en mysig fredag med min mor och sedan ska vi också hämta upp min son med flickvän på Arlanda på eftermiddagen. De har varit i Asien i en månad, härligt att de kommer hem igen för jag har saknat dem ♥
Nu är det snart dags att sova kudden, kram och sov gott.
RSS 2.0