Årets sista dag


Lite gottis dagen till ära......

Nu har jag kommit hem från jobbet och jag slängde mig i soffan för lite vila,  vi ska snart klä på oss varma kläder och bege oss ut på den traditionella nyårspromenaden. Det är en promenad med mycket fina ljusslingor i träd, kristallkronor, facklor, lysande vattenfall och klockan 18 brukar det vara ett maffigt fyrverkeri :o) Men det gäller att klä på sig för vi har tio grader kallt ute. Sedan bär det hem hit för nyårsmiddag och en trevlig kväll med vänner :o)

Hoppas ni nu får en jättetrevlig kväll så ses vi igen på det nya året
GOTT NYTT ÅR!!

Jag älskar choklad


Denna fina bok fick jag av sonen i julklapp.......

Nu har jag fått ytterligare en jättefin bok, i den finns alla möjliga goda recept med choklad :o)
Jag säger till varje nyårsafton att på det nya året ska jag sluta med dessa sötsaker men det är så himla svårt för det är ju så gott!!! Då detta år varit ganska turbulent i mitt liv så har det även blivit en del tröstätande!

Som sagt så har 2009 varit ett mycket tufft år och det kände jag redan förra nyårsafton, jag sa här hemma att jag inte gillade det nya året och mycket riktigt så blev det, lite läskigt. Men jag tycker att jag kan gå in i det nya året med flaggan i topp, jag har kämpat för allt det negativa som hänt skulle bli så bra som möjligt och jag känner mig stolt att jag varit så stark. Jag har fått många verktyg på vägen som gjort att jag tänker annorlunda, tänker på mig själv mera, att jag ska må bra, inte bry sig om vad andra tycker och säger för det finns så många avundsjuka och elaka människor som man inte behöver lägga sin energi på. Jag är stolt för den jag är, jag har en fin och omtänksam man, två undebara grabbar, jag är duktig på att baka, har ett fint hem, många underbara vänner och släkt, det finns så mycket som man kan vara glad och stolt för men ändå vill man bara ha mera. Stanna upp och var nöjd med det man har är något som jag lärt mig. Kan också känna att mitt nyfunna intresse för fotografering har fått mig att stanna upp och se det vackra som finns runt omkring oss. Även denna blogg och alla underbara människor som finns här har givit mig så mycket. Tack snälla ni för att ni finns :o)

2010 kommer till en början bli ett mycket händelserikt år men åt det positiva hållet :o) Ny hemstad, ny bostad, förhoppningsvis ett nytt jobb, nya vänner och en har jag redan funnit i Skåneland och vi får inte glömma en annan nyfunnen vän från Stockholm som jag också gärna träffar igen fast vi kommer att bo så långt ifrån varandra :o) Ja det ska bli riktigt spännande och se vad som kommer att hända detta år.

I morgon jobbar jag till halv fyra så jag vill passa på att önska er alla ett GOTT NYTT ÅR och hoppas ni får en bra start på 2010!

Nu ska jag börja förbereda maten lite inför morgondagen

Kram alla fina

Snart sitter jag här


Fin bild från havet i Höganäs......

Snart sitter jag här på bryggan i Höganäs och kan titta ut på detta fina :o)
För nu har vi varit och hämtat ett tjugotal kartonger från flyttfirman och det behövs säkert lika många till ;o) Men nu är man på gång och det känns så skönt :o)
När jag hämtade bilen i morse för att åka ner till verkstaden och byta lampan så fungerade den, jag sa till mannen lyser inte lampan hos dig och mycket riktigt så gjorde den det. Mycket märkligt!!!!!
Har även fyllt kylskåpet med lite smaskigheter till nyårshelgen. Fick också ihop en trerättersmeny till nyårsafton som ser ut så här:
Cremé Ninon
En grön ärtsoppa med grädde och mousserande vin

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller, krämig savoykål och en rödvinssky

Smördegsbakad hallonpaj med kanderade pistagenötter och vaniljkesella

Detta tror jag kommer att bli riktigt smaskigt och recepten har jag hittat på tasteline

Nu ska här städas och plockas lite, granen åker också ut för nu vill jag få bort julen och få lite nyårsfeeling istället ;o)

Kramen

Snön ligger fortfarande vit och fin


Skönt att den fortfarande ligger kvar.........


Godmorgon bloggen!
Vaknade ganska tidigt denna lediga tisdag men jag är inte förvånad då det alltid är så här när man är ledig ;o)
Känner mig i alla fall utvilad och pigg :o)
Idag blir det bilverkstaden och sedan ska vi faktiskt till flyttfirman och hämta lite kartonger, börjar bli dags att plocka lite i skåpen. Måste nog rensa bort lite igen så att vi får plats i vår nya lägenhet, jag rensade bort så mycket när vi flyttade från huset så denna gång blir det nog svårare då jag gillar allt som finns kvar.
Lite mat måste nog inhandlas till nyåret, känns så skönt att julmaten är slut och att man kan fylla kylen med lite nytt fräscht och lite sundare ;o)
Sitter här och försöker hitta något smaskigt som kan göras på nyårsafton, var inte på tasteline och hittade lite spännande mat. Är det någon som har några smaskiga och roliga recept så får ni gärna dela med er.

Idag är det lite kallare ute igen, då det töade och blev lite slaskigt igår så är det nog riktigt halt denna dag. Så man får nog vara lite försiktig när man är ute och går så att man inte halkar och bryter sig :o(
Jag är glad att det är vitt och fint ute, längtar förvisso till våren men det är tyvärr för tidigt och då är detta vinterväder bättre än slask och regn :o)

Önskar er en bra dag
Kramisar

Jag har fått en Kluring


Min nya vän.......

Idag fick jag en Kluring av gulliga Annica på jobbet, jag blev riktigt rörd nu när känslorna åker bergodalbana inför denna flytt till Skåneland
På den lilla lappen står det: Han lyssnar till dina problem. Stöder dig i dina beslut, tröstar dig när du är ledsen, han fördömer dig aldrig, han bevarar dina hemligheter. Kluringen blir din bästa vän......
Tack
snälla du, den ska få följa mig troget på min resa ;o)

I morgon är jag ledig efter att ha jobbat i helgen och det ska bli såååå skönt. Måste åka till bilverkstaden igen då den andra strålkastaren gått sönder på bilen :o(  Jag bytte den första före jul!!!!!

Önskar er en lugn och skön kväll för det ska jag ha :o)
Kram alla söta

Snart åker den ut


Lilla granen får snart åka ut.....

Så här är det alltid, så fort julen är över vill jag plocka bort allt igen. Till nyår vill jag inte ha någon jul här hemma. Nu börjar jag istället längta till våren....... :o) Ombytlig jag vet ;o)

Efter jobbet idag tog jag en liten sväng på stan, hittade en jättefin stor och hög adventsljusstake i borstat stål på Åhlens som de sålde ut för halva priset. Den blir nog jättefin i vår nya lägenhet som har så många fönster, me like!!!
På tisdag när jag är ledig ska jag ner till flyttfirman och få låna lite kartonger,det kliar i fingrarna att få börja packa.

Pratade med min absolut bästa killkompis idag och fick så glada nyheter, jag är sååå glad för hans skull. Som vanligt gråter jag alltid vid sådana tillfällen och sedan grät jag för att jag verkligen kommer att sakna mina underbara vänner. Fy vad denna flytt känns jobbig i mellanåt, önskar att vi kunde flytta i morgon. Denna väntan och oro tär verkligen på mig, jag känner mig så trött hela tiden och har ingen lust att gå till arbetet. Men det är väl helt normalt då detta är en ganska stor grej för lilla mig ;o)

Lugn och mysig kväll framför tv:n blir det ikväll och det finns forfarande mycket som man kan stoppa i munnen efter julen. Jag som ville gå ner i vikt tycks upp istället :o(

Kram på er


Cult julklapp till mig


Denna fina Culttomte fick jag i julklapp......

Då har man jobbat igen, tycker det är riktigt tungt att jobba när mannen, barnen och vänner är långlediga nu. Mannen ska inte börja jobba förrän den 4/1 och jag ska bara jobba och jobba!!!

Denna fina vita tomte fick jag i julklapp, riktigt stor och passar mig perfekt då jag vill ha vita tomtar just nu :o)

Snön fortsätter att falla här idag, trodde under gårdagen att regnet skulle få snön att försvinna helt men som tur var ligger den kvar ännu :o) Satt och tittade på några Leila program igår och de var inspelade på sommaren och det var så vackert, så nu vill jag att våren och sommaren ska komma ;o)

Kvällen bjuder inte på något spännande mer än att det blir andra avsnittet av Camilla Läckbergs "Stenhuggaren" på tv, den var riktigt bra. Sedan blir det nog tidigt sänggående och i morgon bitti är det arbete igen.

Hoppas ni haft en bra dag och får en mysig kväll
Kraaam

Även katterna gillar julklappar


Så här roligt kan man ha med julklappspapper.....

Denna lilla katt är riktigt rolig. Han är lite livligare än våran perser och det är både bra och dåligt ;o)
Men det var riktigt roligt när den lille fick sin julklapp, två medelstora råttor som han genast stoppade i munnen och sprang iväg för att leka med :o) Det skulle aldrig persern klara av då den har så kort näsa. Ibland tycker jag synd om dessa katter då de är avlade på detta sätt, på grund av den platta näsan får den problem med rinnande ögon, har svårt att äta om man lägger lite skinka i skålen och jag har aldrig sett att den burit någon leksak i munnen som den lilla katten gör som är en blandras Ragdoll och Norsk skogskatt. Annars är persern en underbar ras :o)

Här blev det en riktig slappardag, äter, slöar framför tv:n, sovit ett tag, läser och bloggar mellan varven. Känner mig faktiskt lite rastlös ;o)

Hoppas ni har det bra därute
Kramisar

Mat och godis hör julen till


Mat, gottis. bordsdekoration och paket från vår julafton.....

Lite bilder från vår smaskiga julafton :o)

Kram igen

Regnig juldag!


Julmys......

Nej så tråkigt! Vaknade idag av att det regnar ute och så fort snön försvinner :o( Kunde den inte få ligga kvar ett tag till nu när det var så fint ute!!!! Men man får väl vara glad att vi fick en vit julafton för det händer ju inte för ofta.

Julafton blev en mysig dag med god mat, en massa gottis och även fina julklappar :o)
Tänk vad man äter, fullkomligt trycker i sig mat och man kan ju inte säga att man mår så väl av det, nej man känner sig som en stoppad korv ;o) Men i morse när man vaknade var man lite sugen igen så det blev en skinkmacka och den chokladen som man lämnat kvar i chokladasken för att man inte gillar den smakade riktigt bra idag ;o) Även i kylskåpet finns det massor av julmat kvar så den äter vi upp idag och det som inte går åt får åka i sopporna. Tycker att jag gör mindre mat för varje år men det blir alltid en massa över :o(
Tänker ibland på hur mycket tid man lägger ner på denna julafton igentligen, mat, klappar, godis, bak, städning och att allt ska bli så perfekt. När man sedan är där så går dagen så fort och man kan känna, herregud vad mycket man fixat och donat för denna dag! Jag älskar julafton men jag hoppas ni förstår vad jag menar......!!!

Denna juldag blir en lugn dag med slöande framför tv:n kan jag tänka, hade tänkt mig en liten promenad efter all mat men inte nu när det regnar. I morgon väntas arbete igen!!!

Ha nu en skön dag så hörs vi snart igen kan jag lova. Jag ska titta lite om jag kan få ihop några bilder från julafton som jag kan lägga upp här lite senare.
Kram alla fina

God Jul mina kära vänner!


En God Jul hälsning från mig......

Nu har vi mysiga julafton här :o)
Här ska nu lagas mat, chokladen och annat gottis ska fram, matbordet ska dukas fint, glöggen och nötterna står redo och sedan är gästerna välkomna :o)

Tänk att jag är så barnsligt förtjust i julen, finns inget mysigare och nu när vi fick en jul med snö kunde det inte blivit bättre :o)

VILL ÄNNU EN GÅNG ÖNSKA ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL OCH HOPPAS NI FÅR EN RIKTIGT MYSIG DAG MED GOD MAT, KALLE ANKA, SLÄKT & VÄNNER, GLÖGG OCH EN MASSA GOTTIS OCH GIVETVIS EN MASSA KÄRLEK

Så min julklapp till er blir en riktigt stor kram!!!

Dan före dopparedagen


Julgranen står så grann......

Halloj i stugorna, hoppas ni mår bra och fortfarande står på fötterna :o)
Här känns det ganska lugnt och behagligt, skinkan kokar på spisen. Kokar även risgrynsgröt som ska bli kvällens mys med en smörgås med nygriljerad skinka, sååå gott ;o)

Lite städning och plock blir det även denna kväll, man vill ju ha lite fint när gästerna kommer i morgon ;o)

Jag vill passa på att önska er alla fina bloggare en riktigt GOD JUL och hoppas ni får några underbara juldagar med nära och kära :o)

Må så gott alla söta
Kramen

Jag var bara tvungen


Hur söt är inte jag...............

Tisdag med julbestyr


Fin julblomma som jag fått......

Ännu en dag närmare julafton, känns som man inte vill jobba i morgon då jag hellre är hemma och pysslar och donar. Men tyvärr måste man väl till jobbet!!! De gamla vill också ha mat :o)

Sonen och jag har varit en sväng på stan för att köpa ytterligare en julklapp men såååå mycket folk, är alla ute i sista minuten???? Pust, hoppas jag inte behöver gå ner till stan igen!!!

Här lagas det lite mat och sedan ska här städas, hoppas jag har allt under kontroll nu men jag tror det och om inte så blir det jul ändå ;o)

Hoppas ni har det bra i julstugorna
Kramar

Lakritsknäck


Kvällens knäck med turkisk peppar......

Nu är knäcken gjorda, lite besviken då det inte smakar så mycket lakrits som jag hade hoppats. Nästa gång får det bli många flera turkisk peppar i ;o)
För er som är intresserade så kommer receptet här.

Lakritsknäck
10 karameller turkisk peppar (behövs nog flera för att det ska smaka något)
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör

1. Krossa karamellerna fint i en mortel.
2. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad vid kastrull.
3. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122 grader, rör om då och då. Koktid 15-30 minuter.
4. Tillsätt karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar.
5. Låt stelna. Förvara svalt

Lycka till!

Nu är det inte långt kvar


Tomtarna gör sig redo........

Nu är det inte långt kvar, julafton närmar sig med stormsteg :o)
Julgranen har flyttat in och kommer att få fina kulor i vitt och silver och istället för glitter blir det pärlor som långa halsband.
Här ska även kokas knäck och det blir en ny variant av lakritsknäck, spännande!!!

Efter jobbet har jag varit hos min riktigt fina vän M där det har fikats och pratats i massor. Fick även en jättefin julklapp som jag kommer att visa här en annan dag.

Hoppas nu ni har det lugnt och fint så här dagarna före jul
Kramen

Mera matbröd


Ytterligare en limpa med en massa gott i...........

Nu kommer den andra sortens bröd som jag bakat idag.

Saftig lingonlimpa
2 bröd
4 dl varmt vatten
2 dl lingonsylt
1 dl olivolja
1/2 dl ljus sirap
1 kapsyl ättika
1 msk salt
1 msk kummin
1 msk hela fänkålsfrön
2 dl russin
1 dl linfrön
1 pkt (12g) torrjäst
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
10-11 dl vetemjöl special

1. Blanda 40-50 grader varmt vatten, lingonsylt, olivolja, sirap, ättika, salt, kryddor som stötts i mortel, russin och linfrö i en bunke.
2. Blanda torrjästen med grahamsmjöl, rågsikt och vetemjöl och rör ner det i vätskan lite i taget tills degen går ihop. Den ska vara lite kladdig.
3. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca i 1 timme.
4. Baka ut på ett välmjölat bakbord till två limpor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i smorda avlånga brödformar.
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 11/2 timme.
7. Grädda limporna gyllene i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Nu har jag bakat klart för idag. Nu ska jag städa av lite i badrummet då det kommer en reparatör som ska försöka laga vår tvättmaskin som typiskt gått sönder nu när vi flyttar om 8 veckor!!!

Halv nio blir det Leilas jul på tv och hon ska visst baka cupcakes, me like :o)

Ha en bra kväll alla fina bloggare
Kramen

Sirapslimpa


Hembakat bröd, kan det bli bättre......



Här bakas det för fullt, hembakat är ett måste till julen ;o)
Idag har jag provat två nya recept som jag hittat i boken "a piece of cake" av Leila Lindholm.
Det ena kommer här:

Sirapslimpa
2 bröd
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
5-7 dl rågsikt

1. Smält smöret och blanda det med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.
4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar eller på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i ca 40 minuter.
7. Grädda bröden i mitten på ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tide så att de inte blir för mörka.

Det luktar underbart i lägenheten just nu kan jag lova och limporna är så mjuka och fina :o)
Blir perfekt med en skinkskiva och lite senap på ;o)


Rocky Road


Smaskigt julgodis......

Nu har jag gjort lite godis, Rocky Road från Leilas "A pice of Cake". Riktigt gott kan jag lova.
Det har varit så många här på bloggarna som pratat om detta godis så jag tvungen att testa ;o)
Här kommer receptet:

Rocky Road

600 g mörk kvalitetschoklad 70%
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl saltade jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt svalna något.
2. Blanda samtliga ingredienser med den smälta chokladen.
3. Häll ut blandningen, ca 3 cm tjock, på en bricka med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat skär upp den i bitar.

Mums och Lycka till!!!

Fjärde Advent


Nu är alla ljusen tända......

Nu har alla ljusen blivit tända och om fyra dagar har vi julafton här :o)
Ute har det kommit ännu mera snö under natten och forfarande kommer det stora flingor från himlen, detta är för bra för att vara sant :o)

Mannen är på väg till Stockholm för att hämta hem stora sonen som ska vara hemma över jul, hela familjen samlad och det gillar lilla mamma ;o)

Lite bak ska göras denna söndag och även Rocky Road som pratas om så mycket här på bloggarna ska göras, ännu mer sötsaker som fyller ut volangerna på magen ;o)

Må så gott denna underbara vinterdag
Stora Kramar

Denna önskar jag mig i julklapp


En julros.......

Vad skönt att jag fick julköttbullarna stekta och även inköpen av julmaten avklarades idag, färskvarorna får handlas i veckan. Bakningen och godiset blev det inget med men jag har hittat lite gott bröd och godis i Leilas fina bok, så i morgon drar vi igång med det :o) På bänken i köket ligger dumlekola, choklad, jordnötter, pistagenötter, marshmallows, kummin, fänkål, mörk sirap och lite annat smått och gott som ska användas till detta :o)

Nu blir det mys framför tv:n och Robinson står först på schemat.

Ute ser man små fina vita flingor som kommer ner från den mörka himlen.

Mys mys alla söta

Lite pyssel och bak inför jul


Söt bild från NK:s julskyltning........

Ännu en kall morgon, så härligt detta väder är :o)
Vad händer idag? Jo köttbullarna ska stekas, hemmet ska julstädas och kanske lite bak och julgodis ska göras, mysmys!!! Vad passar då inte bättre än denna söta bild från NK:s julskyltning och visst är den söt.

Det blir kanske en runda på stan då det kanske finns någon mer julklapp man kan köpa och det skulle inte vara fel och handla maten till i jul snarast. Jobbar varje dag fram till julafton och dessa sista dagar brukar det vara lite kaotiskt i butikerna och nu när mannen är hemma är det ju perfekt att få lite hjälp av honom ;o)

Jag önskar er som vanligt en bra dag och ta det lugnt med julsysslorna
Många kramar

Julafton närmar sig


Ytterligare en bild från Tivoli i Köpenhamn......

Nu är det inte många dagar kvar tills mysiga julafton är här :o) Nu börjar faktiskt julstämningen komma och jag tror att det var snön som gjorde susen. Vilken underbar dag vi haft idag med klarblå himmel, solsken och tio grader kallt, me like :o)

Mannen och jag har varit och handlat lite till helgen och i morgon blir det att steka köttbullarna till julbordet.

Igår kväll kom mannen hem med en jättepåse med olika saker som han fått i julklapp från företaget, det var choklad, kaffe, sill, korv, kex, ost och en massa annat smått och gott och idag fick han en jättefin julgrupp och en stor snygg skål proppad med chokladpraliner :o) Vad fick jag, jo en biobiljett!

Jag visar ytterligare en bild från mysiga Tivoli i Köpenhamn, där fanns så många vackra julgranar och denna var full med stora röda rosetter. Att åka till Tivoli varje jul kommer att bli en tradition för mig nu när jag flyttar till Skåne och jag har redan frågat om Cecce vill med och det ville hon gärna ;o) Tänk att jag redan har träffat en härlig vän i Skåneland, jag är så glaaaaad för det :o)

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll
Kramen

Hur söt kan man bli


Lilla Helge gillar att sova på rygg.....

Titta så sött jag sover. Var tvungen att fota lilla Helge när han såg så här söt ut ;o)

Sov gott alla fina

Vilket vinterväder vi fått


Bild från Tivoli i Köpenhamn.....

Vilken vinter vi fått, var länge sedan vi hade så mycket snö. Riktigt besvärligt att ta sig hem med bilen efter jobbet idag :o( Det blåser så in i hoppsan så på vissa ställen på vägen var det drivor med snö, gillar inte att köra bil i detta väder. Annars är detta hur vackert som helst och man får verkligen julkänslor. På tal om det så när jag kom hem idag och öppanade ytterdörren så slogs jag av den underbara doften av pepparkakor som sonen bakat :o)

Mannen är på väg hem från Skåne, hoppas vägarna inte är allt för besvärliga!! Jag vill att du kommer hem ordentligt!! I väntan på honom blir det finalen av "Halv åtta hos mig" på tv.

Ha en mysig kväll
Kramen

Åhhh vad härligt med snö


Fått ganska mycket snö under natten, me like........

härligt med denna snö, det blir så ljust och fint ute :o)

Vill bara tala om att ni inte kommit fel, detta är fortfarande Gröna Nyanser i en lite vintrigare design.

Kram igen

Porslinsbröllop


Ett hjärta till maken.......

Idag firar mannen och jag 20-årig bröllopsdag, tänk att vi varit gifta så länge!! Tyvärr kommer han inte hem förrän i morgon så vi får fira då ;o) Åren har inte alltid varit en dans på rosor men en sak är säker att jag älskar dig. Meningen var att vi skulle vara i Thailand nu men så kom denna flytt och då har vi skjutit fram den resan. Hoppas den verkligen blir av snart!!

Oj vad mycket snö det kommit under natten, fick åka riktigt sakta till jobbet då det inte var plogat på vägen. Det är så vackert ute och det påstås få ligga kvar till jul :o) Skulle vara riktigt mysigt, vet inte när vi hade en vit jul senast.

Nu ska här lagas lite middag
Mysig kväll på er
Kraaaaam

Stjärnanis och Kardemumma


Mina Marimekkoskålar doftar jul....

Nu har jag fyllt mina Marimekkoskålar med stjärnanis, kardemummakärnor och kanel, det luktar verkligen jul i köket :o) Har även slagit in några julklappar, me like :o) Även katterna gillar dessa julklappssnören ;o)

Nu ska jag göra mig i ordning och krypa ner i sängen och läsa lite men säkert somnar jag redan efter någon sida ;o)

Sov gott alla fina

Snö och nyfunnet te



Titta vad det snöar.......

Snöar för fullt denna dag, sååå mysigt och hoppas det kan få ligga kvar till jul :o) Största nackdelen är att jag jobbar ute på landsbygden och den vägen är inte så rolig att köra om den blir riktigt snöoväder :o(
Har varit på en bilverkstad för att få hjälp att byta en strålkastarlampa på bilen, tänk att man inte kan byta en lampa på bilen själv längre och för det blev jag 250 kr fattigare och för dem tror jag det tog 10 minuter ;o) Men tack i alla fall för att ni kunde hjälpa mig så snabbt, ibland tror jag det är bra att vara kvinna ;o)
Har även varit på ett litet informationsmöte om mitt kanske nya projekt, fått lite mera kött på benen. Vi ska träffas igen men först måste jag få fram lite mer information :o) Spännande så att jag kan dö!!!!

Nu ligger jag under filten i soffan och dricker mitt nya te och äter lussekatter, sååå gott :o) Känner mig lite vissen, verkar vara en förkylning på gång. Jag drack ett så gott te när jag hade min bloggträff med Cecce förra veckan som jag sökt överallt efter och idag så jag det på en hylla i en teaffär :o) Ett svart te med smaken choklad och chili, perfekt för en chokladälskare som mig ;o)

Hoppas det även snöar hos er, pratade med mannen och i Skåne kom det visst också snö :o)
Kram på er

Ledig tisdag


Denna lilla blomma doftar underbart......

Vaknade denna tisdag av en ond hals och en liten förkylning, hoppas det går över när jag varit vaken ett tag. Jag kröp i säng redan halv nio igår då jag kände mig lite vissen. Och jag har sovit hela natten, så utvilad borde jag vara ;o)

Ute snöar det lite och det har tydligen snöat under natten för det är vitt ute :o) Hoppas vi kan få en vit julafton i år!!!

Min vita hyacint doftar så gott här hemma, igentligen doftar de vita minst och de blåa mest. Men jag är ju förtjust i vita blommor så de mindre doftande får duga bra ;o)

Denna lediga dag ska jag bara ta det lugnt och försöka kurera mig för att inte bli mera sjuk hur nu det ska gå till??
Jag måste ner på staden för ett litet ärende i alla fall och hoppas det inte tar för lång tid.

Må så gott denna tisdag
Fridens liljor

Nu kan nedräkningen börja


Mina fina vita kulor i fönstret.....

Endast tio dagar kvar till julafton :o) Sedan är det bara att sätta igång att packa, jag vill komma iväg nu.
Känner mig så trött och irriterad idag, jobbigt att jobba i motvind. Orkar inte jobba mera, har tydligen redan ställt om hjärnan och det är så tungt, tungt att vara aktiv på jobbet. Önskar sååå att jag hade något eget där jag kan jobba för mig själv och verkligen längta till jobbet :o) Tänk om min lilla dröm går i uppfyllelse, vilken känsla, jag vill verkligen satsa på detta. Är fortfarande väldigt hemlig men ni kommer få veta om allt går som det ska :o)

Under natten har det kommit lite snö, så mysigt när det är vitt ute och så blir det lite ljusare :o) Skulle visst komma mer under natten!!
Vet inte om mitt dåliga humör beror på att jag haft en sådan huvudvärk idag, kanske mannen smittat mig med sin förkylning :o(
I morgon är jag ledig och det passar mig perfekt just nu då jag gärna skulle gå i ide som björnarna och vakna upp i mars.

Nu har jag gnällt av mig så det räcker så jag avslutar med att önska er alla en trevlig kväll.
Kram Kram

Mera kakor


Denna gång prickiga Drömmar......

Här kommer ytterligare ett kakrecept som jag testat idag :o)

Prickiga Drömmar
"En svensk variant på chocolate chip cookies"
Ca 35 stycken

2 dl strösocker
100 g smör eller margarin
1 dl matolja
1 msk vanillinsocker
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 dl cornflakes
50 g hackad mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.Rör socker och matfett pösigt.
3. Blanda i oljan och sedan resten av ingredienserna.
4. Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut degen.(Min deg blev så fast att jag rullade bollar, vet inte om jag kanske gjorde något fel!)
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 13-15 minuter.

Jag kommer att gå upp 10 kilo denna jul ;o)
Kram och sov så gott

Havrekakor


Havrekakor med choklad......

Idag ville sonen till IKEA, så det blev en sväng dit. Det är aldrig fel att gå där eller hur ;o)
Lite bakning blev det idag också, tänkte bjuda på detta recept här nu ikväll.
Sitter nu och tittar på Lucia på SVT, lite mysigt!!!

Havrekakor
"För att göra de här havrekakorna extra lyxiga, ringla lite smält apelsinchoklad ovanpå dem"
Ca 25 st

150 g smör eller margarin
2 dl socker
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g choklad

1. Rör smör och socker poröst.
2. Blanda i havregryn, mjöl och bakpulver.
3. Finhacka chokladen och rör i den.
4. Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtpapper.
5. Grädda i 175 grader i 20 minuter.

Må så gott denna afton
Kramen

Tredje advent och lucia



Tredje ljuset tänt.....

Idag har jag tänt det tredje ljuset och snart har vi julafton här :o)
Lite mera bak blir det denna dag, har tänkt att baka några småkakor från den nya kokboken som man fick gratis med aftonbladet. Blir några med choklad i, jag älskar choklad :o)
Tänkte också ta mig ut för att se Norrköpings lucia denna luciadag, lite stämmningsfullt och mysigt :o)
Hade tänkt att ha lite luciamys här idag med nära och kära men då mannen inte mår något vidare så skippar vi det, vi får mysa själva. Stora sonen är också hemma så nu är hela familjen samlad, hur mysigt är inte det :o)

Ha en underbar tredje advent och lucia
Kram på er

Saffranbiscotti med mandel


Dessa godingar blev också bakade idag......

Det blev mycket bakande idag. Saffranbiscotti, ett recept från Ann-Louise som var riktigt goda :o)
Här får ni receptet

Saffranbiscotti med mandel

150 g hel sötmandel
75 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 pkt saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Smör, socker och saffran vispas med elvisp. Vispa sakta i äggen.
Tillsätt resten och vispa på lägsta hastighet. Klicka ut två långa längder som är lika långa som plåten, använd lite vetemjöl på händerna för att få ihop dem lite.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter i ugnens nedre del. Ta ut dem och sänk värmen till 120 grader. Låt dem svalna i ca 15 minuter och skär sedan i bitar. Lägg dem på plåten med snittytan uppåt och grädda dem ytterligare i 30 minuter tills de är torra.

Lycka Till

Dagens saffransbak


Nu är dessa godingar äntligen bakade......


Idag har jag fått saffransbrödet bakat, har ätit så mycket deg att magen är helt uppblåst ;o)
Det blev lussekatter och även saffranbullar med mandelmassa i, mums dom är goa :o) Katterna blev riktigt stora och fina, jag gillar stora bullar och kakor.

Ska även snart börja med kvällens middag, potatisgratäng med vitlök och dragon, helstekt fläskfilé och en krispig sallad kommer det att bli.
I ugnen gräddas nu saffranbiscottis, det luktar gudomligt i lägenheten.

När köket är klart blir det mys framför tv:n, Robinson blir kvällens första program sedan har jag ingen aning vad som visas.

Hoppas allt är bra med er
Kramen

Lördag med lussebak på schemat


Även lite julmys i sovrummet.........


Hittade även några julkulor som passade perfekt i sovrummet där jag har denna fina färg :o)
Katten Helge är riktigt aktiv denna morgon, mannen är inte lika pigg då han blivit genomförkyld och ni vet väl hur män blir när dom blir sjuka ;o)

Idag ska jag städa lite och sedan måste jag baka mitt lussebröd, lussekatter och även saffranbullar med mandelmassa. Så goda och riktigt kaloririka!!!
Ska även slå in lite julklappar, me like :o)

Hoppas att ni får en bra lördag och stressa inte ihjäl er med alla måsten, det blir jul ändå!!!
Kram

Grattis Erik


Helge och jag önskar god natt.........


Jag har köpt ett fårskinn av en jobbarkompis och på det trivs lilla Helge, så mjukt och skönt ;o)

Grattis Erik till din vinst i Idol, den var du värd för du är otroligt bra :o)
Lycka till i framtiden!!

God natt och sov så gott

Jag älskar fredagar


Söt liten tomte från Iittala outlet.....


Äntligen fredag igen, bästa dagen på hela veckan :o)
Mannen kom just hem och lite mat ska lagas, sedan blir det Idol för hela slanten :o)
Jag hoppas Erik vinner, han har varit min favorit hela tiden. Men att komma tvåa är inte fel det heller för oftast går det bättre för dem efteråt.

Nu ska jag ner i tvättstugan, jobbigt att tvättmaskinen i lägenheten gått sönder :o(
Visar en bild på min söta vita tomte som jag köpte på Iittala outlet i Höganäs, såå gullig och jag blev kär i första ögonkastet ;o)

Hoppas ni alla får en jättefin fredagskväll
Kramar

Torsdagskväll med lite Köpenhamnsbilder


Mysiga bilder från Köpenhamn......


Då har man jobbat igen efter några dagars ledighet och det gick riktigt bra. I morgon har vi redan fredag och det känns alltid kanon :o) Våran tvättmaskin har gått sönder så jag har bokat tvättstugan i morgon eftermiddag, så typiskt att den går sönder nu när vi snart ska flytta :o(

Äntligen har jag hittat mina vita julgranskulor som jag länge letat efter, söta Linda berättade att hon köpt sina på blomsterlandet. Så idag efter jobbet åkte jag dit och hittade dessa och vilken tur jag hade för det var 50% rabatt på alla julgranskulor. Tack Linda för tipset!!

Min kära mor har varit här på ett besök ikväll och nu ska jag plocka ordning lite i köket. Ska även fixa lite med juldekorationer, mossa, silvertrådar, hjärtan, stjärnor, pärlor och en massa kulor ska det pyntas med :o)

Hoppas ni mår bra denna torsdag
Kramen

Bilder från Höganäs och den mysiga bloggträffen


Min nya vän och min nya hemstad.....


Nu är man hemma igen efter några underbara dagar i Skåneland. Resan hem gick bra och jag stannade många gånger för att inte bli trött och somna!!! Jag längtar redan tillbaka, börjar verkligen trivas i denna stad, nya vänner, ny bostad kanske ett nytt och helt otroligt spännande jobb, hoppas hoppas :o)
Här bjuder jag på några bilder från Höganäs och en liten söt bild på mig och Cecce ;o) Tack gulliga du för en riktigt trevlig och mysig dag.

Efter dessa 40 mil i bilen är man lite seg så ikväll är det bara att lata sig, packningen får jag ta i morgon.
Nu ska här läsas bloggar och i morgon väntas jobb igen, måste säga att man börjar slöa till sig när det gäller jobbet man ska ju ändå snart sluta!!! Så ska man kanske inte tänka men det känns verkligen så, sorry!!! 

Kram Kram

Jättemysig dag med bloggträff


Ytterligare en fantastisk dag med en jättego Cecce. Det är så roligt att träffa dessa bloggvänner, för någon vecka sedan Ann-Louise och nu Cecilia och båda är riktigt goa tjejer :o) Jag är så glad att jag fått träffa er och hoppas verkligen att vi kan ses snart igen. Idag har vi varit på några jobb som Cecces familj tipsat om, jättespännande och se vad detta ger :o) Sedan har vi fikat och pratat massor, tror inte att det var tyst en minut ;o) Blev också lite shopping och butiksspan i faktiskt ett riktigt mysigt Höganäs, denna flytt känns bara bättre och bättre!!!! Jag vill flytta nu. Fick även träffa Cecces mamma som varit med på ett hörn om dessa jobb, tack snälla du :o) Hon bodde i ett riktigt mysigt hus, riktig Skåneidyll!!!

Då vi inte hann med dennna mysiga födelsedagsmiddag som jag hade planerat för mannen igår så tog vi denna ikväll. Det blev oxfiléplanka och ett glas rött, så gott och mysigt.

Imorgon bär det hem till Norrköping igen, bävar för dessa många mil hem igen. Måste verkligen se till att jag stannar en gång i timmen!!!!

Hoppas jag snart kan visa lite fina bilder av dessa helt fantastiska dagar jag haft i Skåneland.

Kram och sov gott

Födelsedag i Köpenhamn


Idag började vi dagen i vår nya lägenhet i Höganäs, vi behövde mäta lite och kolla lite till så att vi lättare kan planera vad som ska med hit ner. Tror vi får med det mesta :o)
Sedan blev det bilen över till Helsingör och sedan vidare till Köpenhamn. Där har vi strosat länge och vi gick länge på Tivolis julmarknad. Så vackert de gjort där inne, fick verkligen julkänsla. Jag gick som på moln men mannen var inte lika road och då var det hans födelsedag. Känns som vi bara gjort sådant som jag gillar!!!
För er som aldrig varit i Köpenhamn kan jag verkligen rekommendera denna underbara stad :o)
Nu är vi riktigt trötta, så jag säger godnatt och ser fram emot morgondagen då jag ska träffa Cecce.

Kram och sov gott

Ett mulet och grått Skåne


Ett kort inlägg utan bild då minilaptopen och det trådlösa modemet fungerar uselt här i Ängelholm :o(
Jag kom i alla fall fram men tror ni inte att jag slumrade till ett kort ögonblick de sista tio milen, himla tur att markeringarna på väggrenen finns. Helt sjukt hur man kan bli så trött av att köra bil. Lite orolig för hemresan, jag är ju en trafikfara men jag måste nog stanna lite oftare på vägen hem.

Idag har vi varit på ett stort köpcentrum som heter Väla, ligger mellan Höganäs och Helsingborg. Köpcentret har 108 butiker, perfekt för mig som älskar att shoppa!!! Men jag hittade inget där idag, det var bara mannen som köpte en jacka.

Nu ligger vi och slöar framför tv:n, tror visst mannen redan somnat ;o)

Hoppas ni haft en bra dag
Kramen

2:a advent och jag kör bilen mot Ängelholm


Redan andra advent.........


Jag önskar er alla en mysig söndag då ni får tända andra ljuset :o)
Själv har jag inte kommit iväg ännu men alldeles strax är det dags. Jag lovar att ta det lugnt på vägen och hoppas även andra bilister gör det.
Det kommer att vara lugnt på min sida ett par dagar men som ni vet tar jag igen det när jag kommer hem ;o)

Till något annat så har söt Helge legat jättenära mig i sängen i natt och spunnit så in i vassen, lite svårt att sova men såååå gulligt :o)

Fridens liljor alla söta och till Cecce så har jag läst ditt meddelande, du är underbar som engagerar dig i mitt jobbsökande :o)

Kramisar

Lördagskväll med packning på schemat


Julbelysning på gatorna......


Nu var man hemma efter dagens arbete och nu väntas fyra dagar ledighet :o)
I morgon bitti åker jag ner till mannen i Ängelholm, han fyller jämt på måndag och då ska vi hitta på något mysigt bara han och jag :o) Helgen efter blir det något med familjen.
Ska snart börja packa ihop lite vad jag ska ha med mig och även plocka ordning lite på hemmet. Sonen är hemma och sköter om katterna, vilket litet busfrö lilla Helge är, han är inte stilla en minut ;o)
Jag kommer att åka ensam ner och det är jag inte så förtjust i men mannen har ingen bil därnere och vi har tänkt att ev åka över till Köpenhamn, annars hade nog tåget varit perfekt. Jag har även problem med att jag blir så trött även när jag kör!!!!  Så det blir att stanna ett par gånger, dricka och äta lite godis för då ska jag väl hålla mig vaken ;o)


På tisdag ska jag träffa bloggvännen Cecce, ska bli jätteroligt för hon verkar vara en mysig tjej :o)
Det finns många bloggare man skulle vilja träffa så det kanska blir flera framöver.
Annars bjuder kvällen på Taccos som sonen ska laga och Robinson måste man se men sedan ska jag nog träffa John Blund så att jag är pigg och allert när jag ska köra 40 mil i morgon!

Må så gott denna afton
Kram Kram

Mysfredag med Idol


Lite mys från mig.....


Herregud vad han sjunger bra denna Erik, vilken röst, vilken pipa på denna späda kropp. Jag fick gåshud av rocklåten, sååååå braaaa!!!!

Om någon är intresserad så är denna kattunge mellan golv och tak, börjar undra vad jag gjort!!! Hoppas verkligen att han lugnar ner sig lite ;o) Annars har jag varken soffa eller gardiner kvar. Den stora katten sitter bara och tittar!! Annars har han varit duktig och gått på lådan och ätit lite av sin mat :o)
Hoppas få sova inatt då klockan ringer halv sex i morgon bitti.

Nu ska jag invänta utröstningen och jag hoppas Tove och Erik blir kvar.
Fortsatt mysig kväll
Kramen

 

Nu har Helge flyttat hem till oss


Lilla busiga Helge........


Nu har vi fått hem vår lilla kisse, så söt men ett riktigt litet busfrö ;o) Den stora katten vill busa men det vill inte den lilla, då fräser han bara!
Verkar vara helt olika personligheter dessa två raser, persern har ett mycket lugnare sätt även som kattunge. Och persern ser inte ut som en katt bredvid denna mer vanliga traditionella rasen ;o) Lite som ett monster, kanske därför lillkatten är så rädd :o)

Nu kom stora sonen hem från Stockholm, överraskad men sååå kuuul :o)
Ikväll blir det Idol och mys.

Ha en bra kväll, nu ska jag ta hand om vilddjuren ;o)
Kramen

Torsdagskväll


En liten adventsblomma......


Har kollat på "Halv åtta hos mig", roligt när det är från våran stad. Visst är östgötskan fantastisk haha!!!
En liten hyacint har fått flytta in på vårat matbord :o)
Det har blivit många inlägg idag, känner mig lite rastlös och magen känns inget vidare just nu :o( Jag som ringt och sagt att jag kommer i morgon, får verkligen hoppas det går över under kvällen!!!

Hoppas ni har en bra kväll
Kramen

 

Mitt lilla lejon


Så här ser lilla Gizmo ut nu......


Lite randig men om en vecka syns inte det ;o)

Kramen

Knapriga chokladbiscotti


Dagens bakning....


Nu har jag provat ett nytt recept på Biscotti, blandade ihop recepten i huvudet när jag var och handlade så det blev chokladbitar i istället för pistaschenötter ;o) Riktigt goda blev de i alla fall :o)
Här kommer receptet

Knapriga chokladbiscotti ca 30 stycken
Biscotti sprängfyllda med smak av choklad och pistasch.

100 g skalade pistaschnötter (jag tog 100 g mörk blockchoklad)
2 ägg
120 g strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 dl kakao

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
Grovhacka pistaschnötterna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget och rör till en klibbig deg.
3. Stjälp upp degen på en bakpappersklädd bakplåt. Forma med mjölade händer en stor längd (ca 5 x 25 cm) eller två små. Grädda den mitt i ugnen i 17-20 minuter. Låt svalna.
4. Sänk ungstemperaturen till 150 grader.
Skär längderna i drygt 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna bredvid varandra och torka dem i ugnen i minst 30 minuter. Låt svalna på plåten och förvara skorporna torrt i en burk.

Lycka till!

NK:s julskyltning


Alltid lika mysigt på NK:s julskyltning i Stockholm.....


Idag känns magen bättre, så himla skönt då jag ska ner till Skåneland nu ett par dagar. Vill verkligen inte vara sjuk nu när detta är planerat :o)
Har varit och klippt/rakat min perser så nu har han lejonfrisyr ;o) Han är så söt och jag tror verkligen han trivs i detta. Jag ska försöka få till någon bild så ni får se sötnosen.

Blev också en runda på stan där jag fick två julklappar köpta och nu är jag nyss hemkommen från en skön stund i ett solarium. Jag vet man ska inte sola solarium pga cancerrisken men det är så skönt att ha lite färg nu på vintern då man känner sig så grå och tråkig. Men efter att detta solkort är slut har jag tänkt att inte sola mer men jag kan inte lova ;o)

Nu ska jag plocka lite och sätta vita sidenband i två stora vita kulor som jag köpte i Stockholm sedan har jag hittat ett nytt recept som jag tänkt att baka. Ni får bild och recept om jag lyckas ;o)
Har även idag bokat flyttfirman, så den 15/2-2010 går flyttlasset, jag längtar för det ska bli så spännande :o)

Ha en fortsatt trevlig dag
Kramen

Onsdagsmys


Mina fina vita pappstjärnor lyser så mysigt i fönstren......


Onsdagskvällen
är redan här, tiden går så fort och idag har jag nästan sovit bort dagen. Känner mig lite bättre och har även fått lite mat i magen. Kvällen kommer att fortsätta i lugnets tecken och klockan nio är mitt favoritprogram, Grey´s anatomy på tv :o)

Mäklaren ringde och sa att vi får tillträde till lägenheten i Höganäs första februari så nu måste vi bestämma ett datum när flyttlasset går.

Uppfödaren till lilla Helge ringde också idag, så på fredag flyttar en liten kattbebis in hos oss, mysigt!

I morgon har jag en ledig dag och det kan behövas efter dagens sjukdom. Katten har tid för rakning igen, nu blir han klippt som ett lejon och han blir så söt :o) 

Ha en fortsatt trevlig kväll
Kram Kram

En lite vintrig onsdag


Så här fint hade någon gjort utanför sin entré......


Som jag berättade igår kväll fick jag så ont i magen och blev illamående, det resulterade i en magsjuka under natten :o(
Idag är jag hemma från jobbet och har faktiskt sovit hela förmiddagen och känner mig lite bättre nu.
Ute har vi riktigt kallt idag, tror det var första frostnatten. Även solen är framme så det är riktigt fint därute :o)

Fotade denna fina bild på sparken under en promenad för ett tag sedan, roligt att denna spark kom till användning på annat sätt då snön verkar hålla sig på avstånd även i år.

Hoppas ni får en bra dag
Kramisar

Snart är tomten här


Fin liten tomte i huvudstaden......


Första december idag, nu går tiden fort och snart får vi se lilla tomten!!!
Denna lilla tomte på bilden fotade jag när vi var i Stockolm förra veckan, visst är han söt ;o)
Här i staden är det riktigt kylslaget nu i eftermiddag, känns som om det är lite snö på väg :o)

Denna kväll ska jag bara vara hemma och ha det lugnt och skönt, lite mat ska väl lagas och sedan blir det tv-kväll. Denna tisdag bjuder på Ugly Betty och Desperate housewives.

Hoppas ni har det bra därute och att ni inte har börjat julstressa redan.
Kramen


RSS 2.0