Söndag med butiksspan


Så mycket fint det finns.....

Denna söndag har mor och jag gått loss i affärerna och det blev mycket span i heminredningsbutiker :o) Det finns så mycket fint, känns som att jag skulle behöva en större lägenhet för att få plats med allt jag vill ha ;o) Dock höll jag ganska hårt i plånboken och köpte bara en liten kjol och ett fint linne för halva reapriset.

Tror inte det händer så mycket mer denna söndag, blir nog att ligga i soffan och blogga och titta på tv. Klockan 19.00 blir det Project Runway, gillar när dessa designers syr upp sina plagg :o) Sedan måste jag ladda för mina fyra sista arbetsdagar innan semester och flytt. Vet inte när jag får jobba härnäst, hoppas det blir snart för jag behöver nog mina pengar för fortsatt shopping eller vad tror ni ;o)

Fortsatt trevlig söndag
Kramen

Liten fest


Hemma hos Magnus....

Det blev en lugn och mysig liten fest igår. Mycket prat och skratt och givetvis lite vin och snacks ;o)
Blev heller inte så sent då jag var hemma vid 00.30. Tack vänner för en trevlig kväll :o)

Idag ska min mor och jag göra en shoppingrunda nere vid Ingelstaområdet, ska försöka hålla i pengarna!! Ska köpa en stor duk till mitt nästa målarprojekt :o) Detta är sååå kul!!!
Fortfarande så vill inte denna jä...la förkylning bryta ut, den sitter i huvudet och kommer fram ibland då jag blir precis täppt och snorig :o(

Måste även idag rensa och tömma en garderob till, har nog varit för lat då det nu inte är långt kvar. Flyttlasset går om två veckor, hjälp!!!!

Ha en bra söndag
Kraaaaam

Lördagsmorgon

Mina nya stämplar........

Godmorgon alla söta!
En kall lördag här i Norrköping så det blir nog att stanna inne och kurera mig. Har något skit som inte vill bryta ut men det kommer lite för varje dag, inatt har jag haft så ont i halsen och är lite mer snuvig nu på morgonen. Så himla tråkigt att känna sig så här halvdan :o( Låt skiten bryta ut ordentligt!!!!!!!!

Då jag nu börjat göra lite tavlor med mina nya stämplar från Clas Ohlson måste jag ner på stan och kolla efter stora bokstavsschabloner, vart jag nu kan hitta det. Har ett nytt projekt på gång men när ska jag packa?????

Ikväll ska jag iväg på en liten fest, ska bli roligt att träffa några av mina vänner igen innan vi drar iväg till Skåneland :o)

Hoppas ni får en bra lördag
Kramisar

Så var det fredag igen


Jag längtar till sommaren och havet......

Så var fredagen redan här, så skönt med en ledig helg. Och nu är det bara 4 arbetsdagar och två veckor innan vi flyttar. Börjar kännas lite lustigt och ibland kommer även tårarna, känslorna åker bergodalbana kan man lugnt säga ;o)
Denna fredag blir som vanligt lugn framför Let´s dance på tv:n.
I morgon måste jag ta tag i lite packning och på kvällen blir det fest i Sörping, hoppas det kommer någon för en efter en droppar av :o(

Jag tror jag har en förkylning som inte vill komma igång, just nu är jag jättetäppt och om ett tag kanske det är borta igen. Men huvudvärk har jag haft hela veckan.

Är så trött på denna snö så idag bjuder jag på en inbjudande bild från Höganäs.

Ha en bra kväll
Kramen

Mina små konstverk


Haha här har ni mina två små konstverk......

Jag kanske kan försörja mig på detta i Skåneland eller vad tror ni ;o)

Kramen

I morgon är det fredag!!!!


Mina nya servetter som jag klickat hem från HM Home.......

Ännu en dag med en MASSA snö, höll på att inte få ut bilen i morse då garageuppfarten inte var plogad. Fick lite smått panik ;o) Men småvägarna till jobbet var i alla fall plogade och det får vi tacka för.
Vet inte när vi hade så här mycket snö sist?

Ikväll ska jag fortsätta att måla på mina små tavlor, haha vilka konstverk!!!
Sedan blir det "Halv åtta hos mig" och sedan Robinson som jag höll på att missa igår.

Imorgon har vi redan fredag, såååå skönt. Mannen kommer inte hem denna helg på grund av detta väder och det kanske är lika bra så inget otäckt händer. På lördag ska vi ha en liten avskedsfest för mig hos min vän Magnus i Söderköping, hoppas alla kommer :o)
Nu är det bara fem arbetsdagar kvar innan jag har tre veckors semester för att sedan ha tjänsteledigt i 6 månader. Ifall man kanske inte trivs i Skåneland så har man i alla fall kvar sitt jobb.

Ha nu en mysig torsdagskväll
Kram Kram

Mera snö i hela landet


Snö, snö och åter snö.......

Ännu mera snö, nu får det väl räcka :o(
Problemet är att vi har en massa stora krukor med vintergrönt ute på uteplatsen och dom skulle jag väldigt gärna få med mig i flytten men hur lätt är det då snödjupet blir mer och mer!!

Det har gått bra att jobba, har ätit några panodil för att känna mig lite bättre och orka jobba. Vill ju som sagt hålla ut mina sista dagar.

Jag har hittat ytterligare en roligt intresse :o) Jag blev inspirerad av Ann-Louise och hennes målade tavlor så jag var tvungen att prova själv, riktigt roligt men svårt ;o) Kanske ni får se något av konstverken!!!!

Kvällen bjuder på "halv åtta hos mig", soffmys och ev lite målning :o)

Hoppas ni mår bra och inte brutit ihop för denna snö ;o)
Kramen

Mina Hemtexfynd


Är sååå glad för detta.......

Är så glad för mina fynd jag gjorde igår på Hemtex och som inte kostade mer än 500 kronor då det var halva reapriset :o)
Två påslakanset i flanell, två bordslöpare i fina färger, två rosa och två petrolgröna lite mindre handdukar och två stora petrolgröna badlakan. I Skåneland ska det bli lite färg nu till våren mot allt det vita :o)

Ligger här i sängen och tycker sååå synd om mig själv ;o)
Kram Kram

Krasslig ledig tisdag


Höganäs mysiga hamn.....

Oj vad jag har sovit, somnade vid nio igår och sov ända till åtta idag. Tyvärr mår jag inte bättre, fortfarande ont i kroppen och halsen värker och näsan har börjat rinna :o( Dagen går åt att kurera mig för jag har ingen lust att vara sjukskriven mina sista dagar.

Tänk att jag snart bor i lilla Höganäs, vid denna mysiga hamn som är på bilden :o) Tror att jag kommer vara där ofta och andas in havet och titta på alla fina båtar.
Har länge velat göra lite svartvita bilder, tycker det är så fint. Här kommer första!!!

Tack för alla krya på mig hälsningar!!!!

Hoppas ni får en bra dag
Kramisar

Ingen vidare måndag


Nyaste numret av Allt om mat

Idag har jag inte mått något vidare, var tvungen att gå hem från jobbet. Väl hemma sov jag i två timmar och var sedan tvungen att gå till frissan, hade nästan tänkt att ringa och avboka tiden men jag ville gärna bli klippt av min frissa innan flytten. Tyvärr var det inte lika skönt som vanligt att bli ompysslad då jag har suttit och huttrat i två timmar :o( Men bra blev det och det var verkligen behövligt och just nu är jag även lockig, mycket ovant då jag gärna använder plattång ;o) Vet inte vad som händer i kroppen men den gör ont, halsen är ond, huvudet värker och hela jag känner mig helt off!!!! Imorgon är jag som tur var ledig och då hoppas jag kunna kurera mig så att jag kan jobba mina sista dagar som bara är sju nu :o)

Frissan påminde mig om halva reapriset på Hemtex, så jag var även tvungen att ta mig dit och jag hittade påslakanset, handdukar och snygga bordslöpare till riktigt bra pris :o)
Nu ligger jag i soffan under pläden och fryser och snart börjar "Halv åtta hos mig", sedan blir det nog tidigt i säng med en panodil och nya numret av Allt om mat som kom i postfacket idag :o)

Ha en bra kväll så hörs vi säkert i morgon igen
Kram Kram

Trevlig lördagskväll

Mycket trevlig kväll......


Det blev en riktigt trevlig kväll igår med mycket gott att äta :o) Det blev ganska sent så denna dag har jag varit lite seg på jobbet och nu när jag kom hem skulle jag kunna sova!!!
Tack Eva och Tommy för en trevlig kväll med god mat :o) Det var roligt att även träffa kusinen Linda och hennes kille som jag inte sett sedan i somras då vi var i Kalmar och hälsade på.

Idag blev det kladdkaka för de gamla och sedan gjortde jag en kolasås som skulle vara till glassen som dom fick till efterrätt, hittade ett recept när jag googlade i morse och den var riktigt god.
Jag delar gärna med mig av receptet
Kolasås
2 dl grädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter.
Rör i vaniljsockret.

Denna kväll blir det bara att slöa framför datan och tv:n. Det blir Project runway och Johan Falk!!
Mannen åker inte hem till Ängelholm förrän halv sju denna söndag :o)

Nu är det bara åtta arbetsdagar kvar och i morgon efter jobbet ska jag äntligen till frissan och klippa och färga mig :o)

Hoppas ni haft en trevlig helg
Kramen

Nu har jag också bakat den


Ann-Louises lättbakade och goda kaka......

Nu har jag kommit hem från jobbet, sitter här i soffan och halvsover för jag blev så trött. Måste snart börja göra mig i ordning för vi ska hem till min moster och man och få mat :o) Min kusin Linda och kille skulle också komma hem från Kalmar.
Dagens fika till de gamla blev Ann-Louises snabbkaka.

Här kommer receptet:
7.5 dl mjöl
4.5 dl socker
6-7 tsk bakpulver
200 g smör
Blanda detta till en smuldeg.
Tag undan 3dl till topping

Gör en smet av

3 ägg
3 dl filmjölk
Rör i det återstående av smuldegen till en jämn smet.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna (den stora)
Strö över 3 dl av smuldegen du tog undan.
Grädda i 225 grader 0i ca 10 minuter.
Sikta rikligt med vaniljsocker över hela kakan och skär i rutor.

Nu måste jag göra mig i ordning.
Ha en bra lördagskväll alla söta.

Kramisar

Äntligen fredag igen


Bild från en restaurang i Stockholm.......

Nu har vi fredag igen, bästa dagen på hela veckan :o)
Jag kom hem ganska sent idag efter att ha varit på ett möte och väl hemma så kom våra köpare och ville mäta lite i rummen. Så någon mat orkar jag inte göra nu så jag har skickat mannen efter lite hämtmat :o) Sitta på denna mysiga restaurang på bilden hade heller inte varit fel ;o)

Sedan blir det mys i soffan och Let´s Dance på tv.
Imorgon väntas jobb igen.......endast tio arbetsdagar kvar.

Ha en mysig kväll
Kramisar

Det måste bli ett slut på det här


Söta cupcakes......

Nu måste det bli ett slut på detta ätande av sötsaker. Får nog även sluta att baka men hur ska det gå till då det är så himla roligt, kan man baka utan att smaka????? Nu ska jag jobba i helgen och då måste de gamla få fikabröd och då måste jag baka och jag vill baka och jag vill äta men vill jag vara tjock?? Nej!!!!!!! Detta går inte ihop :o(
Min nya teori får bli att virka dessa söta cupcakes och titta på, kan man även bjuda de gamla på dessa??

Dagen på jobbet har gått bra men man märker att jag så gott som lagt av, har ingen riktig go i kroppen. Men nu är det endast 12 arbetsdagar kvar.

Vill också säga grattis till min vän Magnus, är så glad för detta besked och önskar er lycka till :o)

Jag är med och tävlar om en jättefin tavla som du hittar hos Ann-Louise

Ha en mysig kväll
Kramen

Fika med god vän


Mysig fika med Åsa......

Det blev en dag med besök hos lilla mormor och jag tog med nybakade drömmar och blåbär och hallonmuffins från frysen och hon blev så glad :o)

Senare träffade jag min goa vän Åsa över en fika och mycket prat blev det ;o) Med henna kan man prata om allt, en helt underbar människa :) :)

Nu blir det snart middag som idag blir Korv Stroganoff med ris och sedan väntas ytterligare en handbollsmatch på tv och ikväll måste vi vinna!!!

Imorgon är det dags att jobba igen och det känns alltid lite tungt då man varit ledig ett par dagar. Denna gång blir det jobb i hela fem dagar i sträck då jag åkte på helgen igen för att sedan få vara ledig min sista helg innan jag slutar. Och det blev ju faktiskt bättre förutom att mannen kommer hem denna helg och kommer inte hem nästa då jag är ledig :o(
Men men det ordnar sig alltid!!!!!!! Snart ses vi varje dag :o)

Ha en mysig kväll
Kram Kram

Ännu en ledig dag


Så fint det kan bli......

Godmorgon onsdag! Inatt har det varit en orolig natt, jag har vänt och vridit mig och vaknat hur många gånger som helst :o( Och fråga mig inte varför!!
Skönt med ännu en ledig dag :o) Denna dag blir det besök hos lilla mormor och sedan blir det fika på stan med goa vännen Åsa. Det blir mycket fikande just nu för det är så många man vill träffa innan vi flyttar, känns nästan som avsked men det hoppas jag inte för jag vill att vi håller kontakten, lova det mina vänner!!!!!!

Annars blir det en fortsatt dag med packning och plock, måste försöka få lite ordning så att man kan bo här ett
tag till ;o)

Var ute på uteplatsen och fotade lite istappar igår kväll, låg här i soffan och såg att de hängde så fint där ute och givetvis var jag tvungen att plocka fram min älskade kamera :o)

Ha en bra dag och ta hand om er
Kramen

Nu väntas handbolls EM


Kvällens taccopaj.......

Nu har vi ätit taccopaj och snart väntas handbollsmatch på tv4, jag älskar handboll :o)
Dagen har bara sprungit iväg och jag har inte fått det gjort som var planerat, tur att jag har en ledig dag även i morgon ;o)
Ha nu en mysig kväll och kanske blir det handboll för er också????

Kramen

Det fortsätter att snöa


En öde trappa med snö.....

Nu är jag ledig i två dagar och det ska bli så skönt :o)
Ytterligare en massa snö har kommit under natten, när ska det ta slut! Jag vet att det inte kan bli vår ännu och detta väder är bättre än regn och slask men jag längtar så till den härliga varma vårsolen och alla små blommor som kommer fram under snön :o) Men visst vill väl barnen ha snö på sportlovsveckan, ok jag gillar denna snö ;o)

Är nyss hemkommen från optikern med några nya boxar med linser och dom ska räcka ett halvår till nästa kontroll. Har bestämt att jag ska gå kvar hos supertrevliga Yvonne på optiker Persson i Norrköping även att vi flyttar till Skåne, kommer säkert att ha många ärenden hem till min gamla stad många gånger ;o)

Nu ska här plockas och städas, inte det roligaste då det står en massa flyttkartonger här och där :o(
Senare väntas ett möte för hela kostenheten i Söderköping, undrar varför detta snabbt påkomna möte som verkar ganska allvarligt?????

Nu är min sida grön igen!!!!

Hoppas ni har en bra dag
Kramar

Enbärsås


Enbär till såsen.....

En del av er har frågat efter receptet på enbärsåsen som jag gjorde till kycklingen i helgen på jobbet.
Och givetvis ska ni få receptet :o)

Enbärsås
10 portioner
1/2 liter creme fraiche
1.25 dl outspädd svartvinbärssaft
2.5 dl vatten
2.5 dl hönsbuljong (pulver)
15 krossade enbär
1 tsk timjan
0.25 dl soja
(salt och peppar)

Blanda alla ingredienser till såsen och låt koka ihop. Ev får man reda såsen beroende på vilken konsistens man vill ha på såsen. Jag hade lite mera kryddor än vad som står och hade även i salt och peppar. Jag gjorde också en större mängd så jag har fått skriva om receptet lite men hoppas det ska smaka ;o)

Nu har man jobbat i hela fyra dagar och nu väntas två dagars ledighet och det ska bli riktigt skönt kan jag lova.
I morgon ska jag till optikern och få nya linser och även göra en kontroll och se att det ser fint ut i ögonen. Senare på eftermiddagen väntas ett möte med chefen för alla anställda, förändringar på gång? bra eller dåliga är frågan!!
Fick byta helg och jobba helgen som kommer nu och istället vara ledig helgen den 6 och 7/2, så nu blir min sista arbetsdag torsdagen den 4/2 :o)

Äntligen har jag bokat en tid för klippning och färgning, riktigt välbehövligt kan jag lova. Nästa vecka blir jag snygg igen ;o)

Vill avsluta detta inlägg med en liten hälsning till min fina vän Monika och säga att jag tänker på dig.

Ha en fin måndagskväll alla fina
Kramisar

Falsk Tosca


Smaskigt och gott.......

Denna kaka bakade jag till de gamla i helgen. Riktigt söta och goda ;o)
Finns det någon som vill testa och baka så kommer receptet här:
Falsk Tosca
6 dl strösocker
4 ägg
Blandas och vispas

3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
175 g smält margarin
8 msk kakao
Blanda och rör ner i äggblandningen. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i 200 grader ca 12-15 minute

Toscasmeten
75 g margarin
2 dl strösocker
1 1/2 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 påse kokos
Sjud i 5 minuter och bred sedan ut på kakan. Grädda ytterligare i ca 10 minuter i ugnen tills den fått en fin färg.

Så var denna helg snart över och det har varit jätteroligt på jobbet, vårdpersonalen där jag jobbar är så trevliga och snälla :o) Jag har aldrig fått så mycket respons för mitt arbete under mina åtta år i köket som jag får på mitt nuvarande jobb. Om ni visste hur mycket ni har givit mig med era snälla ord, jag kommer verkligen att sluta med flaggan i topp och det är tack vare er :o) Åhhh vad jag kommer att sakna er!!

Väl hemma denna eftermiddag somnade jag ett tag i soffan och nu väntas Johan Falk filmen på fyran, sedan är det sängen igen ;o) Packningen får vara idag, orkar inte!!!!

Hoppas ni haft en trevlig helg
Kramen

Det börjar ljusna ute


Små söta vita svampar.......

Klockan är fyra och det är fortfarande ganska ljust ute, det märktes även i morse när jag åkte till jobbet. Sååå härligt att vi har våren och sommaren framför oss :o)
Det har varit en bra dag på jobbet där jag idag bjöd på kycklingfilé i enbärsås, mycket omtyckt och det är ju roligt. Har även även bakat lite gott till kaffet åt de gamla, jag tycker de är för söta ;o)

Det blir en lugn kväll i soffan där det blir att kolla Robinson innan man måste krypa isäng igen. Först hade jag tänkt packa ner glas och porslin från vitrinskåpet, har varit lite sig och så med packningen dessa dagar och tiden springer iväg har jag märkt!!

Hoppas eran dag har varit till belåtenhet.
Och många kramar

Mysig fredag


Köpenhamn.......

Så var det äntligen fredag igen, denna vacka har verkligen gått fort. Denna helg är min jobbarhelg och mannen blir kvar i Ängelholm.
Såg att det var den 15:e idag och då är det fyra veckor tills flyttlasset går ;o)
Ikväll blir det lugnt och mysigt framför Let´s Dance på tv:n och lite gott att äta blir det också sedan blir det nog sängen ganska tidigt så att man orkar stiga upp imorgon bitti ;o)

Ha en mysig kväll
Kramisar

Fika och shopping


God fika och lite nytt i garderoben......

Underbara lediga dag. Vilken härlig dag det blev med lite sovmorgon, lite packning och städning, hämtade mera kartonger, fick tag i en jättegullig tjej som ska flyttstäda lägenheten och på eftermiddagen träffade jag min goa vän Susanne :o) Det blev fika och en massa prat på fiket Fräcka fröken och en chokladboll blev det denna gång med ;o) Tack gulliga du för en mysig fikastund och jag är så glad för din skull :o) Fick även en tid för en liten shoppingrunda med mor och hittade denna fina jacka för halva reapriset, ordinarie pris 399:- och nu 100:- Kan man bli annat än lycklig, en perfekt liten midjejacka som jag ska ha över ett jättefint linne jag köpte för ett tag sedan.

Har även idag blivit kallad till ett möte nästa vecka för organisationsförändringar inom kostenheten, vad har dom nu på gång????

Nu ska jag ta hand om alla papper jag rensat i skåpet och som ligger i en stor hög på golvet, jag känner mig riktigt nöjd med dagen och ska snart krypa isäng. Nu väntas jobb i fyra dagar igen!!

Kram och sov gott

Ledig torsdag


Mysig bild från Stockholm.......

Idag är jag ledig.... och det är så skönt. Vaknade som vanligt redan klockan halv sex och var pigg och man kan ju bli galen men jag somnade till slut om och fick sova till nio :o)
Idag blir det lite plock och en del telefonsamtal som gäller denna flytt, mycket som ska tänkas på när man flyttar så långt. Först ut ska jag få tag i någon som kan fixa flyttstädningen.

I eftermiddag ska jag träffa min härliga vän Susanne för en fika, ska bli så trevligt för det var så länge sedan vi sågs :o)

Nu måste jag ta tag i dagen så att jag får något gjort ;o)

Må så gott alla söta
Kramisar

Här var det vasst!


Spikmatta........

Känner mig lite bättre i nacke och rygg idag, satt ett tag med denna spikmatta bakom mig i soffan och det var riktigt skönt med dessa piggar mot den onda nacken. Försökte ligga på golvet på den men det gör såååå ont ;o)

Vädret fortsätter med sin kalla temperatur, jag skulle kunna tänka mig vår nu :o)
I morgon är jag ledig och det ska bli så skönt, måste åka till returpunkten med en massa skräp, packa lite till och även ringa en del samtal som har med flytten att göra. Ska även försöka ta det lite lugnt och koppla av med en bok eller något :o)

Jag har nyss slängt ihop en lasagne som står i ugnen och börjar sprida sin ljuvliga doft i lägenheten.

Önskar er alla en mysig onsdagskväll
Stora Kramar

Kylan håller i sig


Snö, snö och åter snö......

Kylan håller i sig och jag tyckte det var riktigt kallt ute nu när jag kom hem, -13 grader brrrrrr!!!!!!!!!!!!!
Idag har haft huvudvärk hela dagen, Anna masserade min nacke och rygg lite för att kanske få bort lite av värken och då hittade hon några knutor som hon körde rejält på, aj aj!!!
Sedan efter jobbet satt jag ett tag i massagefåtöljen och hur skönt var inte det :o)

Nu sitter jag i soffan och kollar runt lite, kan knappt skriva då axel och arm värker jättemycket just nu :o( Och så trött jag blev i skrivande stund och jag tror att jag slocknade lite mellan raderna ;o)
Hade tänkt slänga ihop en lasagne här i köket men ser att klockan blivit ganska mycket så det får nog bli i morgon istället.
Hoppas ni har det bra ute i stugorna

Kramen

Nu är det äntligen klart


Är det någon som vill bada......

Nu är det äntligen klart! Från och med den 8/2 är jag ledig och kan packa och fixa det sista i lugn och ro och det känns så skönt, ännu en sten som föll från mitt hjärta. Känns lite konstigt att man inte har något jobb att gå till sedan men till en början ska det bli så skönt att vara ledig, åhhhh vad jag längtar men sedan hoppas jag få komma igång och jobba. Fast lyxhustru hade inte varit fel ;o)

Idag har jag fyndat igen, söta Gunilla var tvungen att tala om att det fanns Cultljusstakar billigt på Nordik och givetvis var jag tvungen att åka dit. Jag har länge velat ha denna Cultbricka för 9 värmeljus och som man sedan kan ha olika manschetter på. 299 kronor och sedan 75% rabatt, rena fyndet och jag är så nöjd :o) Tack Gunilla för att du hjälpte mig att bli av med lite mera pengar ;o)

Ikväll blir det lugna gatan med tv, blogg och facebook. Inte klokt vad jag blivit beroende av dessa saker.
Vill även passa på att tacka för alla fina kommentarer jag får om mina bilder som ni tycker så mycket om, jag blir såååå glaaaad :o)

Hoppas ni mår bra alla söta

Söndagskväll


Älskar vinterbilder.....

Sitter här i soffan och väntar på att Johan Falkfilmen ska börja på 4:an. Gillar inte söndagens filmer på denna kanal då det är så mycket reklam och nyheter mitt i allt :o( Tycker det blir så sent när man ska upp och jobba imorgon bitti.

Jag tog mig i kragen och fick lite gjort här hemma under kvällen men bloggen och facebook får sina besök emellanåt ;o)

Visar ännu en liten vinterbild som jag tog för någon vecka sedan med min lilla kamera som man kan ta så bra macrokort med :o)

Kramen

Flytten närmar sig


Packning som gäller nu.....

Flyttkartongerna börjar nu ta lite plats här i lägenheten men jag tycker det är skönt att jag fått lite packat och rensat från skåpen.
Mannen har nu återvänt till Ängelholm och vet inte riktigt när han kommer hem igen. Nu väntas en ny arbetsvecka men denna vecka är jag ledig på torsdag för att sedan jobba helgen också.
Imorgon ska jag få besked om jag får min ledighet beviljad from den 8/2, hoppas hoppas!!!

Dagen har bjudit på kålpudding och sedan bara slappande i soffan ;o) Och jag tror inte det blir något annat gjort heller innan det är daqs att sova, snacka om slö, jag vet!!!!.

Hoppas allt är bra med er
Kramar

Hallon & Blåbärsmuffins med Crumble


Lite smarrigt från Leilas "a piece of cake"......

God morgon denna söndag mina underbara läsare!
Det blev även lite muffins bakade igår, provade att göra hallon och blåbärsmuffins med crumble från Leilas härliga kokbok :o)

Här kommer receptet:

Grundrecept
6 stora/ 12 små muffins
100 g smör
2 dl mjölk
Skal av 1 citron
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning
5 dl blåbär och hallon

Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

1. Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins och 200 grader för att grädda små.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
4. Rör ner den ljumma vätskan.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och varva smeten med blåbär och hallon tills formarna är fyllda till 2/3. Lämna några bär till garnering.
7. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
8. Strö lite crumble på toppen och garnera med några hallon och blåbär på varje muffins.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Lycka Till!

Dagens goda bröd


Jättegoda limpor......

Nu luktar hemmet nybakat, me like! Det blev Leilas jättegoda sirapslimpor igen. Dessa visade jag innan jul så receptet hittar ni under kategorier Recept och Bakning.

Har även rensat mitt Tupperware skåp som är fullproppat med burkar. Jag sålde Tupperware burkar för ett par år sedan, därav dessa mängder men lite fick åka i soppåsen.

Nu ska här lagas lite gott till kvällen och det blir kotletter, klyftpotatis och grönpepparsås och givetvis en god blandsallad :o) Sedan blir det soffläge och Robinson på tv.

Önskar er en trevlig och mysig kväll
Kramar

Härliga lördag


Att det är så skönt att sova......

Denna lördag vaknade jag tidigt, sovit oroligt inatt :o( Maken, sonen och även katterna sover fotfarande så jag passar på att blogga lite :o)
Idag ska jag baka lite limpor, lite packning ska hinnas med och städning av lägenheten är ett måste ;o)

Idag fyller stora sonen 21 år, STORT GRATTIS till dig min älskade son. Men tyvärr hade han inte tid att komma hem denna helg så vi hoppas att han kan komma nästa helg så att vi kan fira honom lite.

Hoppas ni får en bra lördag
Kramen

Äntligen fredag


Lite gottis till kvällen.....

Så skönt att det äntligen är fredag och helg :o)
Eftermiddagen har jag tillbringat på stan med gulliga Gunilla, en ny trevlig vän som jag träffat på jobbet.
Fyndade jättefina påslakan i satin på Hemtex, ska bli riktigt roligt att bädda med dem i nya lägenheten.

Därför blev maten denna kväll enkel och nu har vi fyllt upp Marimekkoskålen med lite gottis och jag har också lagt mig till rätta i divanen och är redo för kvällens Let´s dance :o)
Darlingen har kommit hem men han är inte lika glad åt detta program men kollar för min skull, mysigt ;o)

Hoppas ni också har en mysig fredagskväll
Kramar

Snart är det fredag


Riktigt smalt i gamla stan.......

Ytterligare lite snö har ramlat ner, otroligt vilken vargavinter vi fått. Även att jag längtar till våren så tycker jag om detta och det är absolut bättre än regn och rusk ;o)
Men ni får ingen snöbild denna gång utan en härlig bild från gamla stan i Stockholm. Denna tog jag när jag hade en trevlig bloggträff med Ann-Louise i november och visst har Stockholm sin charm :o)

Har nyss kommit hem från affären, var tvungen att fylla på ett ekande kylskåp ;o) Men nu har vi lite gott igen till helgen!!  Mannen kommer visst inte hem i helgen, var visst ingen av de andra som han åker med som skulle hem, tråkigt men det går väl ändå.

Hade tänkt att baka lite limpor i kväll men det får vänta till helgen, jag tror det blir lite skåprens, någon tvättmaskin som ska köras och naturligtvis blogg och facebook :o)

I morgon är det fredag, som jag lääääängtar

Hoppas ni haft en bra dag
Kramen

Update:
Mannen ringde nyss och sa att han kommer hem i morgon :o)

Ännu mera snö


Nu snöar det ännu mera.......

Vilket snöoväder det var när jag skulle hem idag, det snöade så mycket att jag knappt såg något framför mig och vägbanan var inte heller lätt att se :o( Tycker inte om att köra i detta väglag men jag kom hem i alla fall ;o)
Tycker att det är ganska lustigt att det snöar så pass när det är så kallt som 13 grader ute.

I natt har jag sovit dåligt igen, vaknar vid två tre och kan inte somna om, ligger och tänker och funderar och det mesta rör flytten. Nu är det 39 dagar kvar!!! Jag har lagt in om semester från och med den 8 februari men har inte fått det beviljat ännu. Skulle vara skönt att ha en vecka helt ledig innan flyttlasset går men svaret jag fick var att de inte visste hur verksamheten ser ut då och har därför inte beviljat det ännu. Jag kan då tycka att det vore en självklarhet att man försöker fixa detta åt mig, annars kan de ju komma hit och hjälpa mig i helgen innan flytt!!!!
Jag skiter helt i hur verksamheten ser ut då för jag har en stor flytt framför mig, till en helt okänd stad, inget jobb, ingen jag känner och jag känner mig väldigt stressad av detta. Jag tycker det saknas förståelse i högsta grad och ni får ursäkta orden jag använder ;o)
Jag har i alla fall fått klartecken att jag kan följa med flyttlasset den 15:e och det tackar vi för, i alla fall en sten som föll från mitt hjärta.

Det blir nog en lugn kväll för mig denna afton och jag tror faktiskt att sänggåendet kommer ganska tidigt.
Hoppas ni haft en bra dag och många kramar.

Trettondagen


Vyer......

Jag vill önska er en trevlig dag, nu åker jag till jobbet.

Kram och på återseende :o)

Hur vackert kan det vara ute just nu


Såå underbart vackert.......

Visar mycket vinterbilder just nu på bloggen men jag kan inte sluta att tycka att det är så underbart vackert med denna snö och när solen även tittar fram kan det inte bli bättre :o)

Ikväll har jag haft besök av min goa vän M och blev dessvärre tvingad att gå med i Facebook för att vi lättare ska kunna hålla kontakten när vi flyttar och det kanske är en bra grej ;o) Jag hittade många vänner på sidan, en del ville vara vän och en del inte men det är väl upp till var och en och jag gråter inte för det, jag har så många goa vänner!!!!
Men jag tycker nog detta med bloggande är roligare men jag får väl vara med ett tag så jag får se vad jag tycker efter ett tag.
Jag räknade ut att det är 40 dagar kvar innan vi flyttar och vad jag längtar........ Nedräkningen har börjat och ni kommer säkert att tröttna på mig efter ett tag ;o)
M pratade även med mig idag om att de ville ha en liten fest med mig innan jag flyttar och då skulle alla fina vara med, det kommer att bli riktigt sorgligt men trevligt såklart. Men gråta kommer jag absolut att göra kan jag lova.

Nu ska jag göra mig i ordning för att krypa i säng och jag hoppas verkligen jag kan sova för natten till idag vaknade jag klockan 02.00 och somnade inte om förrän klockan var 04.00, inte så roligt att ligga och vända och vrida sig i sängen ;o) Och när klockan ringde 05.30 kan ni ju gissa hur jag kände ;o)

Kram och godnatt alla fina

En riktigt kall dag


Vintrig tall.....

Idag har vi nästan 20 grader kallt i staden så det biter tag ordentligt i skinnet.
Ikväll blir det inget packande då jag har bästa vännen M här :o) Vi sitter här i soffan och fikar med Rocky Roadglass, me like!!!!
Vi hade tänkt att gå på "Luftslottet som sprängdes" med det var fullbokat denna afton :o(

I morgon har vi ytterligare en röd dag och givetvis ska lilla jag jobba, sååååå roligt ;o)

Nu har jag inte tid med er längre men vi hörs kanske lite senare
Kraaaaam

Tidigt sängående


Nya Allt om mat........

Nu är det färdigplockat för denna kväll, det blev linneskåpen som blev kvällens offer. Så mycket skit rent ut sagt man sparar, jag har fyllt två soppsäckar med gamla dukar, gardiner, udda handukar, urtvättade påslakan så nu ska här inhandlas lite nytt och fräscht :o)

I postfacket låg idag denna nya "Allt om mat" så jag har nu tänkt att krypa i säng och mysa med min lilla tidning.

God natt alla söta
Kramen

Ny arbetsvecka


Fina bilder från skogen.....

Idag bjuder jag på ytterligare lite bilder från naturen, dessa bilder tog jag i lördags när vi hade en solig och fin vinterdag :o)

Då var första dagen på arbetsveckan avklarad och det låter så hemskt att säga för jag gillar verkligen mitt jobb men nu är hela kroppen inställd flytt och jag vill bara packa, fixa adressändringar och annat som hör flytten till. Det är ganska mycket som man måste fixa innan, säga upp garageplats, elen, städfirman, sonens bostad, bankkontakter, ja det finns hur mycket som helst och då förstår ni kanske att arbetet ligger inte högst på listan just nu ;o)
Jag ska försöka packa lite varje kväll för att det inte ska bli så stressigt på slutet, mannen är ju i Ängelholm i veckorna så mycket av detta arbete läggs på mig. Ibland känns det som man är ute lite väl tidigt men man märker att det tar längre tid än man tror att packa allt bråte man har, flytten går ju inte förrän den 15/2!!!

Så ikväll blir det både blogg, tv och packning och är det någon som inget har att göra är ni välkomna hit för att hjälpa till med lite kartonger ;o)

Hoppas ni har en bra måndag
Kramisar

Söndagskväll


Utsikt över sjön som nu är is.......

Nu har mannen åkt tillbaka till Ängelholm och ledigheten för honom är slut. Veckan som kommer jobbar jag måndag till fredag, slit och släp!!!!
Jag har ingen lust att göra något idag heller, vet inte varför jag blivit så slö????? Ligger bara här i soffan och kollar på tv:n och bloggar emellanåt. Jag fick i alla fall bort den hemska högen med stryktvätt som jag skrev om i morse ;o)
Sonen kom nyss upp och sa gomorron, klockan 16.00!!!! Han har verkligen vänt på dygnet.

Visar ytterligare en naturbild från våran vinterdag som vi hade ute igår, Glottersjön som vi badar i på sommaren och som nu har förvandlas till is.

Hoppas ni har det bra därute
Kram Kram

Nu är julen i kartonger


En av mina fina julklappar........

Denna söta fick jag i julklapp så den fick inte hänga uppe så länge. Men nästa år ska den få pryda mitt fönster lite längre, sååååå söt tycker jag!!  Nu är allt julpynt och även adventsljusstakarna nedpackade i kartonger.

Kram

Mitt nyårslöfte


Tänkvärt väggord.......

Till detta år har jag inte några nyårslöften om att äta mindre godis och att träna mera för att gå ner i vikt. År 2010 ska jag försöka att njuta varje minut. Jag tror att om man slutar tänka på det och mår bra så hänger vikten liksom med, för mår man bra då mår och fungerar hela kroppen bra.

Detta fina väggord vann jag hos Evelina och det kommer att sättas upp först i nya lägenheten.

Mannen
håller på att förbereda sin resa tillbaka till Ängelholm. Men det dröjer inte så länge nu innan vi får vara tillsammans varje dag. Nedräkningen har börjat!!!!

Nu ska jag ta tag i en jättehög med stryktvätt, jätteroligt ;o)

Ha en jättebra dag och njuuuuut av livet
Kramen

Solig och kall vinterdag


Härlig dag......

Det blev en härlig vinterdag när vi var ute vid sjön som vi brukar bada i på sommaren, då jag tycker det är lite läskigt att gå på isen så undvek vi det men vi mötte en man som hade varit ute och mätt isen och den var mellan 30 och 40 cm så man behöver nog inte vara så orolig ;o)
Riktigt bitande kallt nere vid vattnet som då inte var något vatten ;o) Tror temperaturen var runt 10 grader kallt men riktigt härligt och friskt. Vi gick inne i skogen och pulsade i snön och jag knäppte många kort :o)

Idag har det sista av julen plockats bort och ligger väl packade i flyttkartongerna.
Tog även en sväng till Nordik och kollade deras rea och det blev lite saker, en tomte från Cult som man kan ha som godisskål, flera snygga julgranskulor, en fin ljusstake som passar perfekt till mina silvriga som jag har på brickbordet och några snygga burkar som jag ska ha i badrummet i plexiglas :o) Såååå roligt när man kan hitta så fina saker till 50% rabatt :o)

Här har vi precis ätit och till kvällen väntas Robinson och Camilla Läckbergs "Olycksfågeln"på tv.

Hoppas ni mår bra och många kramar

Snön fortsätter att falla


Så vackert.....

Under natten har det kommit ytterligare lite mera snö, det är så vackert :o)
Ligger här i soffan och kan inte sova, mannen och sonen sussar så gott. Lillkatten är det full rulle på denna morgon och så är det alltid, han har tydligen sin busperiod på morgon/förmiddag för att sedan var lugn och mysig resten av dagen.
Efter gårdagens riktigt lata dag finns det lite att göra i hemmet och sedan har jag tänkt ge mig ut i naturen och passa på att knäppa några fina vinterbilder. Bloggen kommer gå i bildernas tecken även detta år, jag tycker ju att detta med fotografering är sååå kul :o) Personliga bilder på mig, vänner och familj kommer fortfarande att utebli då jag vill hålla dom för mig själv. Kanske något kort på mig då och då, vem vet ;o)
Hoppas att ni som läser min blogg även gör det detta år och att kanske flera hittar hit och vill titta och läsa :o)

Ha en underbar vinterdag
Kramen

Nyårspromenaden


Bilder från våran nyårspromenad..........

Här kommer bilderna från våran traditionella nyårspromenad, det är så mysigt och stämmningsfullt :o)
Dock var det riktigt kallt med det blev mycket vackrare med all snö och frost mot tidigare år när det varit barmark och grönt. Detta kommer jag sakna då vi flyttar men förhoppningvis blir det nyårsfirande här hemma med släkt och vänner även i framtiden :o)

Ligger fortfarande här i soffan och latar ;o)
Kram Kram

Nyårsafton


Vår festliga kväll......

Det blev en riktigt trevlig nyårsafton med först jobb och sedan den traditionella nyårspromenanden men sååå kallt jag trodde jag skulle förfrysa fötterna och dum som jag kan vara tog jag inte mina riktigt varma kängor :o(
Väl hemma igen blev det matlagning och maten som vi provade för första gången var riktigt god, mmmmm :o)
Senare på kvällen for vi till Söderköping på en fest där vi skålade in det nya året med vänner :o)
Jag kände mig väldigt glad att få skåla in det nya året och glömma året som varit, 2010 ser jag som ett spännande och bra år. Det riktigt pirrar i magen och jag känner mig så upprymd :o)
Kom inte i säng förrän fyra i morse och vakande redan klockan nio och kände mig jättepigg men efter några timmar kröp jag ner i sänger för att sova ytterligare några timmar ;o) Tröttheten beror inte på för mycket starkvaror, visst blev det lite vin till maten, någon öl och även lite champagne men långt ifrån någon yrsla och det kändes bra denna nyårsdag ;o)

Hoppas ni hade en trevlig afton och GOD FORTSÄTTNING TILL ER ALLA!
Jag ser fram emot att följa era bloggar under det kommande året 2010 och givetvis fortsätter jag mitt bloggande från Skåneland :o)

Kramen
RSS 2.0