Jitterbugg


Kakan heter Jitterbugg.....


Halloj!
Första arbetsdagen efter en lång/tråkig influensa och det har gått jättebra, lite trött bara men nu är man snart den vanliga Susanne igen och det är så skönt :o)
Här lagat lite mat, Tinas bakade koljafilé med morötter, kalamatioliver och silverlök som hon gjorde på tv i måndags och lite kakor har jag hunnit med, Jittebugg heter kakorna!!!

Här får ni receptet:
200 g smör/margarin
3/4 dl strösocker
4 1/2-5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Maräng
2 äggvitor
2 dl strösocker

Blanda ihop mördegen helst i en matberedare och dela i två delar och låt vila en stund i kylen.
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sedan strösocker lite i sänder under kraftig vispning.

Kavla ut degen på smörpapper till 16x30 cm i storlek och bred ut marängen.
Rulla ihop från långsidan. Ta hjälp av smörpappret när du rullar ihop så går det lättare. Låt rullarna stå en stund i kylen så är de lättare att skära.
Skär skivor (inte för tunna, de ska vara stora) och lägg på bakplåtsklädda plåtar. Grädda i 175 grader i ca 12 minuter. Låt kallna på galler.
Lycka till!

Hoppas ni har det bra

Kramisar
 

Ann-Louise sa:

Mina favvokakor!! De är de kakor jag bakar oftast men jag brukar inte ha bakpulver i mördegen...kanske ska prova det! Du är ju proffs ;-)



Har det gått bra att jobba idag? Hoppas det. Här har vi pumpproblem som sagt..så nu har jag tänt massor med ljus för värmens skull!!



Kramar!

2009-09-17 @ 20:17:10 | http://annlouisesvarld.blogg.se/
Bella sa:

Skönt att höra att du orkat med första arbetsdagen och att du orkat laga mat och baka också är ju ett bevis på att influensan äntligen är borta och orken tillbaka!! Härligt!



Ha en mysig kväll



Kramar Bella

2009-09-17 @ 21:09:27 | http://bellasvagtillbaka.blogspot.com/
cecce sa:

Oh..jag älskar dessa kakor. Spröda och sega på samma gång! Vilket smaskigt foto dessutom!

Nu blev jag baksugen...



Kram

2009-09-18 @ 15:25:15 | http://ceccesblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0