Tigersnittar

Goda.....
 
Hittade ett recept på dessa randiga kakor på bloggen Bakverk och fikastunder och blev givetvis sugen på att baka dem. Här kommer receptet som jag lovade för ganska många dagar sedan.
 
Tigersnittar
Deg 1
100 g mjukt smör
2 msk sirap
1 dl socker
2,25 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
 
Deg 2
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl mjöl
2 msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
 
Gör varje deg för sig:
Vispa smör, socker och sirap krämigt.
Blanda mjöl (och kakao i den ena degen) bikarbonat och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
Dela den ljusa degen i 8 bitar och även den mörka degen i 8 bitar (ca 50g per bit)
Rulla till smala längder och lägg fyra längder bredvid varandra, en ljus, en mörk, en ljus och en mörk och platta ihop dem ganska mycket. Det får plats två omgångar på varje plåt, alltså två plåtar.
Grädda varje plåt för sig i 200 grader i ca 12-13 minuter.
Skär kakorna i bitar/snittar och låt dem sedan svalna.

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0