Jappkakor

Smaskig choklad...
 

Hittade ett recept på Jennys matblogg på dessa Jappkakor som jag då var tvungen att baka.
Jättegoda nybakade och lite varma, alltså inte lika goda dagen efter.
Idag provade jag att köra en frusen i micron några sekunder och det blev väldigt bra och gott.
Här kommer receptet:
 
Jappkakor
ca 16 stycken
41/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
3 dubbel Japp
Muffinsformar och gärna en muffinsplåt
 
Dela varje enkeljapp i tre delar och lägg på tallrik.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna och vänd ner ägget.
Tärna ner det rumsvarma smöret och nyp ihop till en deg.
Dela upp degen och rulla lite större än en studsbolls storlek innan man plattar ut och bakar in en jappbit i varje.
Placera sedan bollarna i muffinsformar som sedan med fördel lägges i muffinsplåt. Kakorna flyter då inte ut så mycket.
Grädda sedan i ca 8-10 minuter (Jag hade nog mina längre tid i ugnen)
Grädda i mitten av ugnen och pudra över florsocker när dom svalnat något.
 

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0