Sjukstuga!

Tänder ljus....
 
Här är det sjukstuga, har haft  magsjuka och nu genomförkyld med feber.
Ja jag är väl inte ensam vad jag förstått för förra veckan verkade det som om att denna influensa bröt ut hos många.
Dessvärre har jag ju nu brottats med en ond korsrygg i snart ett år så detta var ju kanske inte vad jag längtade efter.
Jag förstår nu de personer som går med ständig värk för man blir både på dåligt humör och himmelskt trött.
Väntar på en röntgen men även att jag skyndat på dem så händer inget tyvärr.
Julafton närmar sig och ska jag vara ärlig så skulle vi gärna kunna hoppa över den, tycker inte alls att det är som förr längre. Det blir enkelt denna jul men hoppas det blir mysigt ändå.
 
Kram kram

Skurna pepparkakor

Nybakat....
 
Här kommer ännu ett recept på rikitigt goda skurna pepparkakor, tyvärr hade jag ingen sötmandel hemma så det blev utan denna gång.
 
Skurna Pepparkakor
ca 120 st (men det får aldrig jag)
2 dl sötmandel
200g  margarin eller smör
11/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
2 tsk kryddnejlikor
1 tsk bikarbonat
51/2 dl vetemjöl
 
1. Skålla ev mandeln och skala den. Hacka den fint.
2. Rör matfett med socker och sirap.
Rör ner mandel och kryddor. Blanda bikarbonaten med vetemjölet och rör ner det i degen. Ta upp på arbetsbänken och dela den i två delar. Rulla ut varje del till rullar på ca 25 cm. Linda in dem i plastfolie och lägg dem i kylskåpet så de blir riktigt kalla.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Skär rullarna i tunna skivor. Läg dem på plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
6. Låt kakorna kallna på galler.
 
Ät och njut
 

Pepparkaksglass

Juligt....
 
Oj oj vad länge sedan jag skrev här på bloggen.
Därför ska jag idag bjuda er på ett recept på pepparkaksglass.
 
Pepparkaksglass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk sockrad 397g
100-150 g grovt hackade pepparkakor
 
Garnering
några grovt hackade pepparkakor
 
Vispa grädden fluffig i en skål (men ej för hård)
Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.
Rör ner de krossade pepparkakorna i glassmeten.
Häll glassmeten i en limpform ca 11/2 liter.
Strö lite krossade pepparkakor på ytan.
Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst.
Ta fram glassen en stund ínnan servering.
 
RSS 2.0