Cannelloni ripieni
Supergott....
Provade ett nytt recept förra fredagen som var riktigt gott.
Här kommer receptet för er som vill prova.
Cannelloni ripieni
ca 6 prtioner
18 cannellonirör
4 kycklingfileér
8 soltorkade tomater
200 g ricottaost
100g bladspenat
1 krm muskot
1 dl färskriven parmesan
salt och peppar
Sås
2 schalottenlökar
6 dl grädde
6 msk gorgonzola (jag tog en hel bit på 100 g)
1-2 dl vitt vin
Stek kycklingen och skär i små tärningar.
Hacka tomater och spenat och blanda kycklingen med detta plus ricotta, riven ost och kryddor.
Fyll cannellonirören med fyllningen och lägg i en form (med hjälp av en spritspåse eller tesked)
Blanda samman ingredienserna till såsen i en kastrull och låt sjuda några minuter.
Häll såsen över rören och gratinera i ugn 175 grader ca 20-30 minuter.
Rören kan vara svåra att fylla så jag fick använda fingrarna men man kan också använda färska lasagne plattor och göra egna rullar.
Smaklig spis