Chokladkolapaj

Onyttigt men gott....
 
Bakade denna paj förra veckan och bjöd på jobbet.
 
Chokladkolapaj
1/2 pkt digestivekex
60-75 g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
400 g mjölkchoklad eller mörk choklad (en av varje ska jag prova nästa gång)
11/2 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt
 
Gör såhär:
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör.
Fördela ut i en rund form på 24 cm och ställ sedan kallt i 20 minuter och bref sedan ut den karamelliserade mjölken över digestivebottnen och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket.
Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt ha smält och chokladen är slät.
Fördela sedan detta sista lager på pajen och strö sedan över ett par nypor flingsalt.
Ställ kallt så chokladen hinner stelna.
Servera med lättvispad grädde och hallon.

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0