Mjölkchokladtryffelpaj
En ny paj....
Har idag provat att göra denna paj, ja en bit räckte för mig....
Mjölkchokladtryffelpaj
100 g smör
1/2 dl strösocker
11/2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 krm salt
Mjölkchokladkolakräm
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk kakao
1/2 tsk ättikssprit
50 g smör
150 g mjölkchoklad
Garnering
Florsocker (kan uteslutas)
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
2. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter (går också bra med en springform)
Tryck upp en kant på ca 2 cm.
3. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt den svalna.
4. Koka upp vispgrädde,sirap, strösocker och kakao och låt det puttra till 120 grader.
Det tar ca 15 minuter men för mig tog det säkert 30 minuter.
Tillsätt sedan ättikssprit och rör om ordentligt.
Stäng av spisvärmen och tillsätt till sist chokladen och låt den smälta.
Rör om till en slät smet.
5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen och låt den svalna.
Ställ den sedan i kylen för att stelna ett par timmar.
Pudra sedan om man vill lite florsocker över kakan och servera med en klick grädde.