Laxbiffar med limeaioli
Supergott...
Ikväll testade jag ett nytt recept från boken Viktminskning med LCHF av Åse Falkman Fredrikson och det var verkligen supergott och dessutom enkelt att göra.
Här kommer receptet:
Laxbiffar med limeaioli
4 portioner 8 biffar
4 laxfiléer
1 ägg
1 hackad gul lök
1 lime, rivet skal och saften
1 urkärnad röd chilipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Mixa allt i matberedare till färs. Stek i smör, ca 2 minuter på varje sida på ganska hög värme.
Limeaioli
Till servering är 2 msk, kan förvaras i kylskåp 1 vecka
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk limesaft
1 msk dijonsenap
1 helt ägg
2 dl neutral rapsolja
1 tsk rivet limeskal
salt och peppar
Alla ingredienser till majonäsen ska vara vid samma temperatur.
Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Sätt igång stavmixern och kör tills majonäsen gått ihop.
Lägg bladgrönsaker på tallriken och ringla lite olivolja och flingsalt ovanpå.
Lägg laxbiffarna ovanpå med två klickar aioli bredvid.
Ät och njut