Fröknäcke med smak av julen

Med smak av kanel, kardemumma och kryddnejlika.....
 
Häromdagen bakade jag detta fröknäcke, perfekt då det hade smak från kanel, kardemumma och kryddnejika.
Ett gott och nyttigare alternativ nu i juletiden för mig som inte ska äta socker.
Här kommer receptet:
 
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
0.75 dl sesamfrön
0.25 dl pumpakärnor
1 msk fiberhusk
0.5 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
1 krm malda kryddnejlikor
2.5 dl kokhett vatten
2 msk kokosfett (utan smak)
 
Sätt ugnen på 150 grader
Blanda de torra ingredienserna
Koka vatten och häll i kokosoljan
Rör ihop allt
Fiberhusken gör att degen blir geléaktig
Låt svälla några minuter
Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, jag lägger ett papper över och trycker degen tunn
Grädda i ca 50 minuter
Dela i lagom bitar med en pizzaslicer
Lägg på galler och låt sedan fröknäcket stå på eftervärmen i någon timme.
 
 
 

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0