Blåbärstårta

God tårta....
 
Köpte för ett tag sedan en liten hög tårtform (16cm) och hur hul var inte detta då tårtorna blir så små och söta.
Hittade detta recept på tårta....
 
Blåbärstårta
Kardemummabotten
3 stora ägg
3 dl strösocker
1 dl mjölk
1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
 
Fyllning
1-11/2 dl blåbärssylt
 
Yoghurtfrostning
4 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
2 msk strösocker (eller efter smak)
 
Dekoration
125 g färska blåbär
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj en form med höga kanter 15cm i diameter eller klä en lägre med bakplåtspapper.
3. Vispa ägg och socker ljust och poröst i ca 5 minuter.
4. Värm mjölken tillsammans med vaniljpulvret och blanda det sedan med äggblandningen.
5. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dem i smeten och rör försiktigt tills allt är blandat och klumpfritt.
Häll smeten i formen.
6. Grädda i ca 50 minuter
 
Yoghurtfrosting
Blanda grädde, yoghurt och socker i en skål och vispa till en bredbar frosting.
 
Sätt ihop tårtan
1. Dela bottnen i tre delar (tips är att göra bottnen dagen innan och sedan förvara den i kylen över natten)
Lägg den första bottnen på ett tårtfat eller bricka.
Bred ut en jämt lager med frosting på bottnen och sedan blåbärssylt ovanpå.
Upprepa tills du använt två bottnar. Lägg den sista bottnen överst med den skurna sidan ner.
Bred ett tjockt lager med frosting över hela tårtan.
Gör ett randmönster i frostingen med en vinkelpalett eller baksidan på en sked, börja nerifrån och dra rakt upp.
Dekorera tårtans ovansida med blåbär och kanske en vimpel av en grillpinne och ett fint papper.
 
Lycka till
Lena sa:

Hejsan. Du har ett inlägg från 2010 om en ljuvligt doftande blomma. Det är antagligen en doftolvon.Om du inte redan fått reda på det. :) sökte själv efter den o ditt inlägg kom upp. kunde av någon anledning inte kommentera det inlägget.

2016-05-25 @ 14:39:37 |

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0