Kanelkladdkaka

Kladdkaka.....
 
Idag är det kanelbullens dag och jag bakade bullar i veckan men igår hittade jag detta recept på kanelkladdkaka som jag så gärna ville prova.
Sagt och gjort, idag fikade vi på denna kaka på min balkong.
 
Kanelkladdkaka
10-12 bitar
150 g smör 
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1/2 krm salt
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
 
Garnering
Pärlsocker
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en springform 22-23 cm med bakplåtspapper.
Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Känn med en provsticka.
Låt kakan svalna i formen.
Servera gärna med vispad grädde.
 
Enkelt och gott

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0