Köttfärspaj
Gott med paj....
Idag ska ni få ytterligare ett recept på en paj jag gjorde i fredags.
Här kommer receptet:
Köttfärspaj
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning
600 g köttfärs
smör eller margarin
1 finhackad gul lök
1 vitlök
1/2 msk torkad timjan
3 msk stark chilisås
1 1/2 dl creme fraiche
100 g Philadelphiaost
1 tsk salt
1 burk med små hela champinjoner
nymalen peppar
Ovanpå pajen
skivad tomat
2 dl riven ost + 1/2 dl creme fraiche
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop pajdegen och kavla eller tryck ut den i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Fräs finhackad lök och vitlök glansig i smöret.
Pudra ner timjan och vänt om, rör ner färsen och fräs tills den är klar.
Tillsätt fond och chilisås ( mer eller mindre efter smak)
Vänd sedan ner creme fraiche och philadelphiaost.
Smaka av med salt och peppar.
Dela de små champinjonerna och blanda i innan du fyller pajskalet med fyllningen.
Skiva sedan tomaterna och lägg på fyllningen, blanda sedan creme fraichen med osten och lägg den på tomaterna.
Grädda ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Servera med en sallad och en klick creme fraiche.
Lycka till!
Anonym sa:
Tack för den, smakade gott.