Tuppkaka

 
En gammal favorit....
 

Hittade detta gamla recept i min receptsamling och kände att den ville jag baka idag.
Här kommer receptet:
 
Tuppkaka
2 ägg
2 dl socker
Knappt 1 dl hett vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Glasyr
75 g margarin
1 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
1 äggula
 
Kokos att strö över kakan
 
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan vattnet och mjölet blandat med bakpukvret.
Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda kakan 175 grader ca 25-30 minuter.
Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och värm tills margarinet har smält.
Häll glasyren över kakan när den fortfarande är varm.
 
Låt kallna för att sedan ätas till fikan
 
 
 

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0