Dajmsnittar
Dajmsnittar...
Blev ikväll sugen på att baka dessa dajmsnittar som jag hittade i senaste numret av tidningen Hembakat.
Enkla att göra och försvinnande goda.
Här kommer receptet:
Dajmsnittar
100 g rumsvarmt smör, jag tog margarin
1 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk ljus sirap
3 dl vetemjöl
ca 70 g Dajm
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop smör, socker, vaniljsocker, bakpulver och sirap till en kladdig smet.
Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop allt till en lite kladdig deg.
3. Knåda in bitar av Dajm i degen.
4. Dela degen i två bitar. Forma avlånga rullar på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till längderna lite grann men inte för mycket för de flyter ut under gräddningen.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 14-17 minuter. Skär dem i sneda snitt medan de är varma.
Låt kakorna kallna på plåten.
Ät och njut