Fryst Dajmtårta med mandelmarängbotten
Dajmtårta...
Gjorde denna tårta till gästerna vi hade i helgen, uppskattad hos alla.
Här kommer receptet:
Fryst Dajmtårta
Mandelmarängbotten
100 g sötmandel
4 äggvitor (spara gulorna)
1 dl strösocker
Fyllning
4 ägggulor
1 dl florsocker
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 dubbla dajm (grovhackade)
Garnering
1 dubbel Dajm (grovhackad)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna.
2. Mal mandeln i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ihop allt till en smet. Vänd försiktigt ner mandeln.
3. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den kallna helt i formen.
4. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner Dajmen i smeten.
5. Häll Dajmsmeten över kakan och ställ formen i frysen några timmar. Ta fram tårtan 10-15 minuter före servering.
Garnera tårtan med hackad Dajm.
Servera med jordgubbar.
(Jag gjorde 11/2 sats då min form var 24 cm i diameter och dessutom använde jag mandelmjöl)