Risotto med squash, philadelphia och räkor

Gott och enkelt...
Det var länge sedan jag la ut något recept här på bloggen så idag ska ni få ett på risotto som vi smaskade på i fredags, riktigt gott faktiskt.
Risotto med squash, philadelphia och räkor
4 portioner
2 schalottenlökar
olivolja, margarin eller smör att steka i
3 dl avorioris
3/4 dl vitt vin
6-7 dl hönsbuljong
1 liten sguash
750 g oskalade räkor eller 300 g skalade
100 g Philadelphia
eventuellt lite salt
1. Hacka schalottenlöken fint. Fräs löken i olivolja, margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt avorioriset och låt det fräsa med någon minut.
2. Tillsätt vin och hönsbuljong lite i taget samtidigt som du rör. Risotton ska koka i samanlagt 25 minuter.
3. Skär squashen i halvmånar och stek den i olivolja.
4. Skala räkorna. Avsluta med att röra ner squash, räkor och Philadelphiaost. Smaka av med ev lite salt.
5. Servera med lite bröd.
Smaklig spis
Kramen