Chokladkräm med hallon, grädde & kaksmulor

 Gott...
 
 Denna bild såg det ljuvligt ut på....
 
Ikväll provar vi en ny efterrätt, god men mäktig.
"En mäktig och övergod efterrätt med mörk choklad, syrliga hallon, len grädde och krispiga kaksmulor"
 
Här kommer receptet:
4 portioner
200 g choklad, gärna Marabou (ej över 60 procent kakao)
11/2 dl grädde
250 g hallon
11/2 grädde, löst vispad
8 mördegskex, typ Brago
30 g smör
1 msk ljust muscovadosocker
1/2 tsk nystött kardemumma
 
1. Koka upp 11/2 dl grädde och dra från plattan. Lägg i chokladen bruten i bitar och rör tills all choklad smält. Häll i 4 vida glas och låt svalna i kylen.
2. Bryt kexen till smulor och stek i smör med socker och kardemumma. Låt svalna.
3. När krämen blivit lite fastare lägg en klick grädde ovanpå, strössla kaksmulorna över och toppa med hallon. Servera!

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0