Budapestlängd
Jättegod...
Denna tårta bakade jag i söndags när vi firade N:s födelsedag. Förr bakade jag den jätteofta men nu provade jag igen och den blev verkligen kanongod.
Här kommer receptet:
Budapestrulle
6 äggvitor
3 dl socker
100 g finhackade hasselnötter
2 msk kakao
1 msk mjöl
2 msk marsanpulver
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 burk mandariner
Vispa äggvitorna hårt, fortsätt vispa medans sockret tillsätts lite i taget.
Hacka hasselnötterna fint och blanda dem med mjöl, marsanpulver och kakao.
Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvispet.
Fyll en sprits med en tjock tyll (14mm) och spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper från ena långsidan till den andra eller bred ut smeten på pappret.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 18-20 minuter.
Vänd sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper när den är klar och dra loss bakplåtspappret.
Låt kakan svalna.
Vispa grädden och bred den över bottnen och placera ut de avrunna mandarinerna.
Rulla tårtan från den ena kortsidan till den andra.
Garnera med smält mörk choklad och florsocker.
Ät och njut
Kaffe och Mazarin sa:
Åhhh så gott. Älskar budapest.:)
Fick ett ryck i somras och skulle baka en budapest. Skulle jag aldrig gjort. Gjorde 3 st. Alla blev stenhårda när dom svalnade. Vet inte vad felet var. Brukar aldrig misslyckas med bakning. Men dina ser ju mumsiga ut.:) Kramiz.../ Agge