Thailändsk Kycklingsoppa

Jättegod...
 

Idag har vi provat en ny soppa här hemma. Jag gör soppa jättesällan men tycker det är jättegott och framförallt är det enkelt och går snabbt.
Hittade detta recept i ett ICA blad och den var riktigt god tyckte vi.
Här kommer receptet:
 
Thailändsk Kycklingsoppa
4 portioner
400 ml kokosmjölk
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk hackade limeblad
2 citrongräs
4 kycklingfileér
125 g champinjoner
1/2 påse salladslök (ca 125g)
2 morötter
1 röd spansk peppar
2 msk riven färsk ingefära
flingsalt med jod
1 lime
 
1. Blanda och koka upp kokosmjölk, buljong, limeblad och krossat citrongräs. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter.
2. Skär kycklingfileén i strimlor.
3. Ansa och skiva champinjonerna och salladslöken tunt. Skala och skiva morötterna.Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv ingefäran.
4. Tillsätt kyckling, champinjoner, morötter, chili och ingefära.
Låt sjuda tills kycklingköttet är klart, ca 5 minuter.
5. Lägg i salladslöken och smaksätt med salt och pressad limesaft.
 
Smaklig spis

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0