Brie och Salamipaj
Jättegod....
Denna paj gjorde vi för någon helg sedan och den var riktigt god.
Här kommer receptet för er som vill prova.
Brie och Salamipaj
Pajdeg
Pajdeg
200 g vetemjöl (ca 3.3 dl)
125 g smör eller margarin
2 msk vatten
Blanda samman margarin och mjöl tills margarinet är finfördelat.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg.
Lägg den svalt en stund innan du kavlar eller trycker ut den i en pajform.
Degen räcker väl till en normalstor pajform på ca 26 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
Fyllning
1/2 rödlök
250 g Brie
125 g Salami
3 dl mjölk
3 ägg
Finhacka löken.
Skär osten i skivor.
Klipp eller strimla salamin i mindre bitar.
Täck botten av pajskalet med brie och varva sedan salami, brie och rödlök.
Vispa samman ägg och mjölk.
Häll stanningen i pajskalet och grädda i ca 40 minute i 200 grader.
Låt svalna en stund innan servering och servera sedan till en god och krispig sallad.