Lakrits och chokladkaka

Mums....
 
Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé ;)
Ja riktigt god och lakrits och choklad är verkligen en god kombination.
Här kommer receptet för er som vill och vågar ;)
 
Lakrits och chokladkaka
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 1/2 dl vetemjöl
3 msk lakritspulver
2 msk mörk sirap
 
Lakritsglasyr
6 kickstänger (lakritsgodis á 19 g)
4 msk vispgrädde
100 g mörk choklad (jag hade Marabou)
100 g rumsvarmt smör
 
Topping
Lakritsgodis
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj kanterna på en springform 22 cm i diameter och kläm fast ett bakplåtspapper i botten.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg, socker och sirap.
Blanda ner det smälta smöret i smeten.
Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, kakao och lakritspulver, rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.
 
Lakritsglasyr
Bryt lakritsstängerna i mindre bitar.
Koka upp grädden i en kastrull.
Tillsätt lakritsen och smält den på svag värme under omrörning.
Ta kastrullen åt sidan och tillsätt choklad och smör, rör tills allt är smält.
Bred glasyren på kakan och toppa med lakritsgodis.
Ställ kallt i ca 2 timmar innan servering.
 
Jag serverade med färska jorgubbar och en klick grädde.
Ät och njut
 
l
 
 

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0