Saffranpanacotta

Julig efterrätt...
 

N var sugen på Panacotta en dag så vi provade denna med smak av saffran, ja det var gott det också.
 
Saffranpanacotta
4 portioner
2 gelantinblad
5 dl vispgrädde
1 paket saffran
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
1. Blötlägg gelantinbladen 5 minuter i vatten.
2. Koka upp grädde, saffran, socker.
3. Lägg i gelantinbladen i gräddblandningen under omrörning så att de smälter.
4. Låt svalna och tillsätt sedan vaniljsockret.
5. Häll upp i små portionskålar eller glas, ställ sedan i kylen minst 3 timmar före servering.
Jag serverade sedan denna med färska blåbär.
 
Lycka till
 

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0