Fryst nougattårta på nötig browniebotten

Supergod...
 

Har nu i jul testat ett nytt recept på tårta, en supergod tårta om ni frågar mig och gästerna ;)
Kanske något till nyårsmiddagen.....
Här får ni receptet:
 
Fryst nougattårta på nötig browniebotten
8-10 bitar
1 dl hasselnötter
1 burk hasselnötskräm (350g)
1+3 rumsvarma ägg
1 dl kakao
100 g mjölkchoklad
250 g nougat
5 dl vispgrädde
smör och kakao till formen
ev passionsfrukt till serveringen
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en gorm med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
"Bröa" botten och ca 2cm av kanten med kakao.
2. Hacka hasselnötterna fint. Vispa ihop hasselnötskräm, 1 ägg, kakao och hasselnötter.
3. Dela resten av äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i hasselnötsblandningen.
4. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
5. Hacka chokladen och 2/3 av nougaten grovt. Smält i vattenbad. Ta från värmen. Vispa grädden löst.
6. Rör ner rumsvarma äggulor, en i taget i chokladblandningen. Vänd ner grädden, lite i taget, till en jämn mousse. Bred ut moussen över kakan. Ställ i frysen minst 5 timmar.
7. Ta ut tårtan när ytan känns fryst.
Smält resten av nougaten i vattenbad.
Ringla över smält nougat på tårtan. Ställ tillbaka i frysen. Hit kan förberedas.
8. Vid servering: Ta ut tårtan 30 minuter före servering. Servera ev med passionfruktskött.
 
Obs: Om det spricker
Skulle nougatchokladen skära sig när gulorna blandas ner kan man få den att gå ihop genom att mixa den slät med en mixerstav men då fick jag även ha i lite av den vispade grädden och då blev den till slut slät och fin, pust det var svettigt där en stund ;)
 
Ät och njut
 

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0