Frusen cheesecake
Supergott....
Förra veckan var jag hemma hos sonen som fyllde år och då bjöd han på denna goda cheesecake, ett recept som jag helt glömt bort. Fick receptet av honom och snart ska den göras här hemma igen.
Dessvärre blev det en ganska suddig bild men så blir det ibland ;)
Här kommer receptet även till er.
Fryst cheesecake
200 g Philadelphiaost
3 äggulor
3 äggvitor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl grädde
1 paket Maryland cookies eller Digestivekex
3 msk halvsmält smör
1. Klä en form med löstagbar kant (springform) så att den hänger över kanterna.
Man kan även fylla i små skålar som på bilden.
2. Krossa kakorna och blanda i smöret. Tryck ut smulet i botten på formen.
3. Separera äggvitor från äggulor och lägg i varsin bunke.
4. Blanda äggulorna med Philadelphiaosten, socker och vaniljsocker.
5. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner i ostsmeten.
6. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dem i smeten.
7. Häll upp i formen.
8. Strö lite krossad Mariland cookies eller Digestivekex över och ställ in i frysen minst sex timmar.
Vik över plastfolien innan och glöm inte att ta fram formen i god tid innan servering så att den har smält sådär lagom.
Ät och njut