Kalasgott vitlöksbröd till många

Långpannebröd.....
 
Ett riktigt gott bröd som jag hittade i senaste numret av ELLE mat&vin.
Här kommer receptet.
 
25 g jäst
5 dl fingerljummet vatten
1 dl olivolja
1 msk strösocker
2 tsk salt
12-14 dl vetemjöl special
Fyllning
1 dl olivolja
1/2 kruka basilika, blad
2 vitlöksklyftor
1/2 citron, skalet
flingsalt och nymalen svarpeppar
1 långpanna
 
Rör ut jästen i vattnet och häll i olivolja, socker och salt.
Tillsätt det mesta av mjölet och knåda degen smidig och slät.
Pudra över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45-60 minuter.
Stjälp upp degen i en bakpappersklädd mjölad långpanna och tryck ut den tillen jämntjock platta.
Lägg över en bakduk och låt brödet jäsa ytterligare 40 minuter.
Sätt under tiden ugnen på 250 grader och förbered fyllningen.
Mixa olivolja med basilika till en nästan slät olja.
Finstrimla vitlöken.
Skölj citronen noga och finriv skalet.
Rör ihop alla ingredienser och smaka av med flingsalt och peppar.
När brödet är färdigjäst, gör försiktigt små gropar med tummen över hela ytan.
Pensla fyllningen över brödet.
Grädda i mitten av ugnen tills det är vackert gyllenbrunt, ca 15-20 minuter.
Låt brödet svalna under bakduk.
 
Mums för nybakat ;)
 
 
 
 
 
Bella sa:

Ååh, det där brödet så riktigt gott ut!!

Jag har varit så frånvarande i bloggvärlden under sommaren, gjort några inlägg själv, läste lite bloggar, men varit jättedålig på att kommentera. Blir sååå glad när jag läser att du träffat en ny kärlek och är lyckligare än på 10 år. Tänk vilka oväntade vändningar livet kan ta, underbart!!! Önskar dig all lycka med kärleken och flytten :)

Kramar Bella

2012-08-15 @ 22:08:41 | http://bellasvagtillbaka.blogspot.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0