Kardemummakaka
Sött och gott...
Jag har varit så otroligt sugen på att baka denna helg och inte hade jag ingredienser att baka enligt LCHF, därför blev det en kardemummakaka med både socker och vetemjöl. Bara titta och inte röra, tyvärr slutade det med att jag tog en bit ;)
Här kommer ett recept på denna enkla kaka.
Kardemummakaka
100 g margarin eller smör
11/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
11/2 dl mjölk
Ganering
2-3 msk pärlsocker
10 grovt hackade sötmandlar
Sätt ugnen på 175-200 grader.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägget och sockret några minuter. Tillsätt mjölet, bakpulver, kardemumma, mjölken och matfettet.
Häll smeten i en smord och bröad form. Jag hade en en för stor så kakan blev så låg, 1 liter räcker.
Strö över pärlsocker och mandel.
Grädda ca 40 minuter.