Morotstårta


Supergod....

När jag var på Rosendal i Stockholm för några månader sedan och åt deras smaskiga morotstårta passade jag på att köpa deras kokbok där receptet på denna kaka fanns.
Nu har jag bakat den och den smakade lika gott som den gjorde där :)
Här kommer receptet:

Morotskaka
En favorit på Rosendal. God, saftig och mäktig.
2 1/2 dl solrosolja eller annan olja med neutral smak
3 1/2 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 tsk nyriven muskot
1 tsk kanel
1/2-1 dl grovt hackade valnötter

Topping
200 g smält avsvalnat smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Saft och skal av 1 citron

Kaka
• Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner dem i smeten. Sist tillsätts valnötterna.
• Häll smeten i en smord och bröad form (cirka 23 cm i diameter)
• Grädda kakan i 200 grader i ca 30-35 minuter.

Topping
• När kakan har svalnat vispas alla ingredienserna till en luftig smet som breds över kakan.
• Låt kakan stå kallt en stund så att toppingen stelnar något.

Ät och njut för det har jag gjort ♥
Ann-Louise sa:

Min favorit all time! Och gud så gott med ett tjockt lager topping som du gjort! Mums! En sån bit ska jag festa på när jag är "klar".



Kramar

2011-05-18 @ 21:29:02 | http://annlouisesvarld.blogg.se/
Annas inspiration sa:

ÅHHH mums,

du är också likt Cecce en riktig bakdrottning :-)



kramis

2011-05-18 @ 21:30:24 | http://annasinspiration.blogg.se/
Bella sa:

Mmmmm, så gott med morotskaka!! Det här receptet måste jag prova vid tillfälle :)



Kramar Bella

2011-05-18 @ 21:54:52 | http://bellasvagtillbaka.blogspot.com/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0