Minibaguetter med timjan


Gott tlltugg....

Till kvällens middag bakade jag dessa baguetter och dom blev riktigt goda.
Har haft en lugn och skön dag men något solande blev det inte för här blev det på eftermiddagen ett riktigt åskväder :(
Vi har nu ätit en ny god fläskfilé gryta som jag ska visa er receptet på en annan dag, denna gång får ni hålla tillgodo med detta recept.

Minibaguetter med timjan
ca 20 st riktigt små baguetter som med fördel äts nybakade.
1/4 pkt jäst
2 1/4 dl fingervarmt vatten (kanske något mer då jag fick min deg ganska hård)
2 1/4 dl vetemjöl special
2 dl durumvetemjöl
1/4 tsk strösocker
1/4 tsk salt

olivolja
flingsalt
torkad timjan

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.
2. Tillsätt mjölsorterna, socker och salt. Arbeta degen smidig, gärna i assistent. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i ca 20 bitar.
4. Rulla varje bit till långa smala längder. Vik varje lång längd dubbelt och vrid dem runt, runt så att du får en vriden liten minibaguette. Lägg bröden på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
5. Pensla bröden med olivolja, strö på flingsalt och timjan. Grädda dem i mitten av ugnen i 200-225 grader i ca 10 minuter.

Ni måste prova dessa trevliga baguetter som blev så fina i Marimekkoskålen på bordet.
Snart får vi heja fram Sverige i ESC.
Alexandra sa:

Å dom ser goda ut. Tack för receptet!

Nu får vi hålla tummarna för Saade =)



Kramen

2011-05-14 @ 19:20:19 | http://alexeys.blogg.se/
cecce sa:

Mums!! Ser jättegoda ut! Spanade in det receptet tidigare...

Har varit i Höganäs en snabb vända idag på Lager 157. Tänkte på dig:-) Tänkte ringa dig men som vanligt rinner tiden iväg när jag är hos föräldrarna. Men det kommer fler gånger. I sommar kommer jag va mycket i Höganästrakten!



Kramar!!

2011-05-14 @ 23:54:32 | http://ceccesblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0