Havrelimpor


Nybakat bröd...

Idag har jag bakat dessa limpor och de fotograferades på ett soligt bord, vilket underbart väder vi har även idag :)
Här kommer receptet:
Havrelimpor
2 limpor
6 dl mjölk
1/2 dl olja
2 msk sirap
25 g jäst
2 tsk salt
5 dl havregryn
1 liter vetemjöl

Värm mjölk, olja och sirap till fingervarmt (37 grader)
Smula jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan.
Blanda i salt, havregryn och mjöl (spara lite till utbakning)
Arbeta degen smidig i maskin. Jäs under bakduk i ca 1 timme.
Knåda degen och dela den i två delar, forma varje del till en avlång limpa som du placerar i varsin brödform ca 11/2 liter.
Jäs ytterligare 1/2 timme under bakduk.
Pensla varje limpa med vatten och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Ät och njut
Bella sa:

Ser så gott ut ditt bröd! Som alltid när du varit framme och grejat i köket :)



Hoppas du haft en bra helg och får en skön söndagkväll



Kramar Bella

2011-03-06 @ 17:00:22 | http://bellasvagtillbaka.blogspot.com/
Ann-Louise sa:

Dem ser ju ut som köpta! tror till och med jag skulle greja det receptet på bröd, men jag har ingen bakmaskin tyvärr.

Spännande se din nya rosa trench sen, låter fint och vårigt!



Önskar dig en fin vecka!

Kram

2011-03-06 @ 22:44:53 | http://annlouisesvarld.blogg.se/
cecce sa:

Ser riktigt fina ut:-) Goda är de säkert också.



Pratade med min mor idag som skulle prata med min morbror...men hon trodde inte det skulle va några problem. För säkerhets skull slänger jag iväg ett mail och frågar honom. Barnvakt är ordnad mellan torsdag och fredag i alla fall. Vi hörs snart mer om detta trevliga event:-)

Ska bli superkul!!



Kramar

2011-03-06 @ 23:12:07 | http://ceccesblogg.blogg.se/
Annas inspiration sa:

Mums med nybakat bra,

dina bilder är alltid strålande snygga!



Hoppas allt är på topp med dig,

Kram Anna

2011-03-07 @ 17:15:33 | http://annasinspiration.blogg.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0