Chokladsnittar med rålakrits


Annorlunda....

Efter Cecces och mitt besök i butiken Lakritsroten på Sveavägen i Stockholm kunde vi hitta ett repotage i tidningen Hembakat om just den butiken och där hittade jag även detta recept. Vilken tur att jag köpte hem lite olika saker med lakrits just till bakning.
Kakorna var riktigt goda med det lite salta mot chokladen.
Här kommer receptet:
Chokladsnittar med rålakrits
Ca 40 stora kakor
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 äggula
2 msk vatten
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 1/2 tsk lakritspulver
1 krm vaniljfrön
1/2 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl

Pensling & garnering
1 ägg
15 g krossad rålakrits
pärlsocker

Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker poröst.
3. Rör ned äggula och vatten.
4. Blanda alla torra ingredienser noggrant i en annan bunke. Rör ned dem i kaksmeten.
5. Rulla ut 4 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och se till att kanterna är raka - annars blir kakorna ojämna och det tycker jag i och för sig inte gör så mycket ;)
6. Pensla längderna med uppvispat ägg för glansiga kakor. Stöt rålakrits, i form av pastiller eller lakritsstång i mortel till ett strössel. Strö detta jämt över längderna tillsammans med pärlsockret.
7. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Prova dig fram, de här chokladsnittarna blir godast med en seg kärna. Låt svalna ett par minuter och skär dem sedan  sneda choklad snittar.

Såg att även min vän Cecce lagt ut detta recept, snart måste vi nog starta vårat lilla café ;)
Kramen



cecce sa:

Ja, det måste vi nog va??:-)

Nästa gång jag läser dina kommentarer ska jag ta på mig glasögonen:-)



Kramar

2011-03-31 @ 21:26:31 | http://ceccesblogg.blogg.se/
cecce sa:

Usch...vad jobbigt. Tråkigt att höra. Tänker du åka dit? Kanske skulle kännas bra....

Hoppas du kan sova gott, trots allt.



Kramar

2011-03-31 @ 22:27:04 | http://ceccesblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här.

Namn:

E-postadress (Publiceras ej):

URL/Bloggadress:
Spara uppgifter (tills nästa gång du kommenterar)

Kommentar:

RSS 2.0