Ljust matbröd
Enkelt och gott...
Här kommer ett recept på ett enkelt och gott bröd som är bakat på Manitoba Cream mjöl.
Ljust matbröd
50 g jäst
5 dl fingerljummet vatten
1 msk honung
2 tsk salt
1/2 dl olivolja
800 g (ca 11 dl) Manitoba Cream mjöl
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, honung, salt och olivolja. Rör i mjölet.
Arbeta degen slät och smidig i maskin. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar.
Forma till limpor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 30 minuter.
Ät och njut
Linda - Harmony Home sa:
Smarrigt!
Nae tack, jag har en Iphone som jag är supernöjd med, men tack för att du frågade:)
Kul med lite nya leksaker:)
Kram/Linda
cecce sa:
Nästan exakt så bakar jag mitt bröd...fast jag har 2 dl vetesurdeg och 1 msk salt i också:-) Det blir urgott. Tror jag bakar det minst 2 gånger i veckan eftersom jag har en hel drös brödälskande ungar i boet!
Jag är hemma och vabbar idag. Faktiskt lite skönt.
Kram